4598

Billaras

Μιά δυάδα, δύο μονά!

Ότι έγραψα χθες γιά τα προχθεσινά, θα μπορούσα να γράψω και σημέρα γιά τα χθεσινά. Αν θελήσω να επικαλεστώ ατυχία, είναι το…πανεύκολο. Ισοφάριση της Λιλ στο 91΄ενώ το ματς έπρεπε να είναι 3-0 στο 70' και να μην το ξανακοιτάξω, πολλές ευκαιρίες και η Λυών να κλέψει το ματς όπως ακριβώς το φανταζόμουν, ενώ στο Σίτι-Νάπολι τα τρία δοκάρια (στο α΄μέρος, έχει σημασία) και ένα σώσιμο πάνω στη γραμμή δεν έφεραν το over… Όμως, το γράφω και θα το γράφω, η τύχη και η ατυχία είναι μέρος του παιχνιδιού.

Γυρίζει, κάνει κύκλους. Δεν μπορώ να την επικαλεστώ, παρά μόνο να ανεβάζω ή κατεβάζω ποντάρισμα ανάλογα το “φεγγάρι”. Σε περίοδο ρέντας, χτυπάς. Σε περίοδο… μούντζας, φυλάγεσαι. Όχι τυχαία, όλες αυτές τις μέρες γράφω συνέχεια “χαλαρά και χαλαρά”. Αυτό που μπορώ να επικαλεστώ, είναι η γνώση. Η εμπειρία. Αυτά είναι όπλα.

Γρατζουνιές έχω από το διήμερο, όταν άλλοι είναι στην…εντατική. Γιατί; Γιατί από δεκαέξι ματς σεντονιού πήρα δύο over και δύο σημεία (στο ένα μάλιστα, στη Λιλ, στις 17.30 έβγαλα….ανακοίνωση στα σχόλια κάτω από το κείμενο μου , να κάνετε πίσω όσοι δεν την είχατε ακόμα παίξει, γιατί οι αποδόσεις είχαν ξεφτιλιστεί) και την ίδια ώρα οι κηδείες έσκαγαν από παντού! Σε 16 φαβορί πέρασαν τα…πέντε! Πέντε! Τρία χθες (Μπάγερν, Βασιλεία με…μούφα πέναλτι κι αυτο και Ρεάλ) και δύο προχθές (Τσέλσι και Πόρτο).

Εδώ ανοίγω μιά παρένθεση: Από αυτή την εβδομάδα ξεκίνησα με τον Μάκη Μηνδρινό εκπομπή στο πρώτο στοιχηματικο ιντερνετικό ραδιόφωνο. Στο www.betradio.com. Βλέπετε το banner στο δεξί μέρος της σελίδας. Θα μας ακούτε από εκεί κάθε Τρίτη και Τετάρτη 3 με 4 ζωντανά μιά ώρα και κάθε Παρασκευή (αύριο δηλαδή) 7 με 9, ένα δίωρο. Θα μιλάμε κυρίως γιά Αγγλία.

Κλείνω την παρένθεση. Γιατί το ανέφερα; Γιατί χθες μεσημέρι, στην εκπομπή, ΑΦΟΥ είχαν πέσει οι φάπες της Τρίτης, έπαιρνα μηνύματα του στυλ “διπλό Μάντσεστερ, over Σίτι, άσο Ιντερ, άσο Βασιλεία, διπλό Μπάγερν”. Πολλά τέτοια. Πεντάδες, τετράδες, φαβόρες, άχαστα, τρίχες (με το συμπάθειο). Απαντούσα σε όλα, όπως γράφω κι εδω! “Φυλαχθείτε, δεν παίζετε σωστά, δείτε τι έγινε την Τρίτη”.

Δεν ξέρω ποιοί άκουσαν. Ποιοί φυλάχθηκαν. Ξέρω ότι μετά από μιά κηδεία, πολλοί ξαναπήγαν…γιούργια. Και…ξανάγινε κηδεία! Μιλάμε γιά εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα ο τζίρος στο Europa League είναι στο…1/10 των χθεσινών-προχθεσινών. Γι αυτό ξεκίνησα λέγοντας ότι η εμπειρία, η γνώση, η σωστή προσέγγιση μπορεί να σε γλυτώσει. Θα χάσεις, αλλά θα…γρατζουνιστείς.

Δεν θα ματώσεις. Και δεν θα αισθανθείς βλάκας… Τα αφήνω όλα πίσω. Αν γιά κάποιους είναι βαρετά επειδή τα λέω και τα γράφω χρόνια, ζητώ συγγνώμη. Απλώς αυτά που βλέπω μου δίνουν την αφορμή, αισθάνομαι ότι η πλατιά μάζα δεν έχει καταννόησει τι σημαίνει στοίχημα. Και οφείλω να τα ξαναγράφω… Πάμε στο Europa League. Σε σχέση με αυτά που εξ'αρχης είχα δει, πετάω ένα, προσθέτω ένα ακόμα.

Πάντα σε χαλαρό παιχνίδι (σ.σ θα ανεβάσω ρυθμούς και ποντάρισμα το Σαββατο, το επόμενο κουπόνι μου αρέσει, ήδη μελέτησα και έγραψα γιά την αυριανή KingBet και αν με διαβάσετε αύριο θα….καταλάβετε γιατί μου αρέσει). Αρχικά είχα κρατήσει Αντερλεχτ, Ρούμπιν, Ουντινέζε και Στοούκ. Τρία φαβορί, ένα αουτσάιντερ. Σήμερα, τώρα, μετά την τελευταία μελέτη, πετάω την Ουντινέζε γιατί βλέπω αλλαγές στην σύνθεση της και βάρος στο πρωτάθλημα.

Και πρσθέτω την Μέταλιστ γιά διπλό στην Αούστρια…. Για Αντερλεχτ και Ρούμπιν δεν χρειάζεται να πω πολλά. Τις θεωρώ πολύ ανώτερες των ΑΕΚ και Σάμροκ. ΑΕΚτζης είμαι, αλλά… τυφλός δεν είμαι. Αν η ομάδα μου κάνει την υπέρβαση και παίξει μπαλάρα, μαγκιά της. Ετσι όπως την είδα εγώ με την Ντιναμό Τίφλιδας (σαν να λέμε Κάτω Πετράλωνα, τόοοοσο δυνατή αντίπαλος ήταν), η ΑΕΚ τρώει τρία γκολ απόψε… Αυτά τα 1.

50-1.55 που υπάρχουν και γιά τις δύο επιλογές μου είναι σωστά, λένε την αλήθεια (όχι σαν κάτι…1.30 χθες της Σίτι). Γιά την Στόουκ, παρότι Κράουτς-Εθέριγκτον-Ντέλαπ δεν θα παίξουν (ειδικά τα..αράουτ του τελευταίου θα λείψουν), ψήνομαι. Ομάδα μαθημένη γιά ταμπούρι, 0-1, καπούτ. Στο κάτω-κάτω, θα παίξουν οι άλλοι νεοφερμένοι, Παλάσιος και Κάμερον Ζερόμ.

Σέβομαι την Ντιναμό (και την εμπειρία της), αλλά οι αγγλίδες είναι…κωλοπετσομένες. Θυμίζω ότι τα τελευταία χρόνια ομάδες χαμηλού βεληνεκούς (Μίντλεσμπρο, Φούλαμ) έπαιξαν τελικούς. Εν κατακλείδι: Ναι, φαβορί η Ντιναμό, δεν διαφωνώ. Αλλά στο 4.50 και 5.00 η Στόουκ; No way. Και θα ρισκάρω. Τυχόν κάλυψη γίνεται στο live betting, ή εξ'αρχης στο ασιατικό χάντικαπ.

Αυτό που πρόσθεσα ειναι η Μέταλιστ. Στο 2.50 την βρίσκουμε εύκολα. Εριξε 0-4 στην Σοσό γιά να φτάσει εδώ, θα φοβηθεί την…καυτή έδρα της Βιέννης; Με τίποτα. Η Μέταλιστ έχει ένα κάρο λατίνους, γνωστοί σε πολλούς, Σόσα, Κριστάλντο, Ξαβιέρ. Μόνο… ουκρανική ομάδα δεν είναι. Η Αούστρια είναι απλώς μιά μέτρια αυστριακή ομάδα. Αν είχε κληρωθεί με ελληνική ομάδα θα λέγαμε “α, καλή κλήρωση”.

Με πιάνετε… Τέσσερα σημεία λοιπόν. Σκέφτηκα και τον ΠΑΟΚ (αλλά οι αποδόσεις….διαλύθηκαν), σκέφτηκα και την Τβέντε (πολλές αλλαγές η Φούλαμ), αλλά τις άφησα. Μένω με τα δύο φαβορί και τα δύο αουτσάιντερ. Με την μίζα σταθερά στο 5/10, δυάδα Αντερλεχτ-Ρούμπιν (σαν να παίζω ένα μονό) και δύο μονά Στόουκ και Μέταλιστ. Τίποτα άλλο, να έχετε το νου σας αν θέλω να αλλάξω κάτι (όπως πχ χθες) το βαζω στα σχόλια κάτω από το κείμενο μου.

Αύριο δεν έχει παιχνίδι, επειδή έχω ήδη μελετήσει, έχω καταλήξει ότι δεν θα παίξω κάτι. Αν θα υπάρξει νέο κέιμενο, θα είναι αποκλειστικά και μόνο γιά τα νέα του site (μας). Συνεχίστε να ψηφίζετε κάτω δεξιά γιά το site, ενώ -όπως προείπα- αύριο 7 με 9 ζωντανά θα έχουμε εκπομπη στο betradio.com (και παίζουμε και σούπερ μουσικούλα)!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras