4513

Billaras

Μιά… εύκολη μέρα!

Σήμερα είναι μιά.. εύκολη μέρα! Πραγματικά εύκολη! Το μόνο που σκεφτόμουν, είναι… ποιόν τίτλο να ξαναβάλω! Αυτόν που είχα την περασμένη Κυριακή μήπως; “Από το γκάζι στο φρένο”; Ή μήπως τον μεσοβδόμαδο που έλεγε “Ξανά στο καραούλι”; Ταιριάζουν και οι δύο… Τα χθεσινά τα είδατε. Την ώρα που το καλύτερο μου σημείο (Μπέρι) υπέστη συντριβή, το σπάσιμο των παιχνιδιών με τον σωστό τρόπο απέφερε κέρδη.

Οχι απλά κέρδη, απέφερε… νέο μίνι-πάρτι. Το κάναμε την προπερασμένη Τρίτη, το κάναμε το περασμένο Σάββατο, μεσοβδόμαδα να'ναι καλά το live, το ξανακάναμε χθες. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκουν δύο πράγματα. Πρώτον, να μην…καλομάθει κανείς. Μετά τα “μπαμ και μπουμ” του Οκτώβρη, ακολούθησε κοιλιά. Τώρα ξανά “μπαμ και μπουμ”.

Θα… ξανάρθει κοιλιά, βάζω υπογραφή σε αυτό. Δεύτερον, να γίνει σωστή διαχείριση των κερδών. Τα έγραφα πρόσφατα. Ως τώρα πάει… πρίμα, αλλά ακόμα τώρα στρίψαμε το 1/3 της σαιζόν. Χαμηλά η μπάλα, ακόμα πιό χαμηλά το κεφάλι, λούφα όταν πρέπει, χτύπημα όταν μας συμφέρει. Είναι βέβαιο ότι σε κάποιους φίλους θα υπάρξουν τάσεις… εκτροχιασμού.

Μα με…δολοφονικές τετράδες ή πεντάδες, μα με “δυάδα διπλασιασμού” με δύο “άχαστα” (τραγικό παίξιμο αυτό, κάποτε θα το αναλύσουμε), μα με ψηλά πονταρίσματα γενικώς. Χτυπάω το καμπανάκι λοιπόν. Και λέω όχι απλά “φρένο”, αλλά… χειρόφρενο! Το παιχνιδάκι αυτό θέλει ταπεινότητα και υπομονή. Κιχ δεν θα κάνουν όσοι νομίζουν ότι θα μαδάνε τους μπουκ Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο.

Αυτά γιά χθες, τα “όλε και τα ζήτω” ας ξεχαστούν, άς μείνουν γιά τον Ιούνιο αν ως τότε όλα πάνε καλά. Είναι επίτευγμα ο πενταπλάσιασμός του κεφαλαίου σε τρείς μήνες (και σημειώνω εδώ γιά τυχόν παρεξηγήσεις οτι ΔΕΝ φαίνονται πουθενά τα κέρδη από το live, ούτε αυτά του trading όπως χθες με Σαουθάμπτον και Λεβαδειακό που ήταν…λουκουμάκια, ούτε των επιθετικών χτυπημάτων τύπου Μαρσέιγ ή ΤΣΣΚΑ μεσοβδόμαδα, δηλαδή τα κέρδη είναι ακόμα μεγαλύτερα).

Αλλά θα εξανεμιστεί το επίτευγμα αν τον Ιούνιο τα έχουμε φάει. Τότε κλείνουν τα κιτάπια, όχι τώρα…. Πάμε στο σήμερα. Είπαμε, εύκολη μέρα. Μετρήστε… μπετά: Αγιαξ, Μίλαν, Ουντινέζε, Ντόρτμουντ, ΠΑΟ, Σάλτσμπουργκ, Λιλ, Μπάγερν, Ολυμπιακός, Μπιλμπάο, Μπενφίκα, Μπριζ. Ωραια. Τα είδατε; Σβήστε τα άμεσα. Αμεσα! Αυτά είναι γιά παιχνίδι ερασιτεχνικό, παιχνίδι καφενείου, παιχνίδι που οδηγεί… ξέρετε που.

Ας περάσουν όλα. Μα όλα. Με 5-0 το καθένα. Μέσα σε αυτά, έχω όπως βλέπετε τον ΠΑΟ. Ο Φερέιρα πήγε νοσοκομείο, αυτομάτως… διεγράφη!Χωρίς περιστροφές. Το αναφέρω γιατί ήταν στις αρχικές επιλογές μου. Δεν χρειάζεται κανείς να σας πει ότι το Κέρκυρα-Ολυμπιακός είναι…κάτι σαν φιλικό, ότι η Μίλαν είναι απείρως καλύτερη της Μπολόνια, ότι η Μπριζ έχει ευκαιρία κλπ.

Κανένας. Χρειάζεται όμως ένας (και ο κλήρος πέφτει σε μένα) να σας πει ότι είναι της πλάκας (γιά να μην του… κ…..ου). Τι απέμεινε; Τσέκαρα μερικά φαβορί σε καλύτερες αποδόσεις. Πιο fair. Σάντερλαντ, Νάπολι, Τότεναμ, Σαν Πάουλι, Μάλαγα, Γιουβέντους, Λυών. Και ψάχτηκα και γιά αουτσάιντερ. Βρήκα δύο. Ξαμάξ και Γρανάδα. Επιστρέφω στα φαβορί.

Τότεναμ; Εξω. Πολύ ζόρικο γιά την απόδοση της. Μα πολύ. Νάπολι; Εξω. Κούραση και μεθύσι πρόκρισης είναι ανασταλτικά. Σαν Πάουλι; Εξω. Μικρή απόδοση όταν η άλλη παίζει γιά το τομάρι της.Μάλαγα; Την έχουμε κάνει Βαλένθια, κάπως έτσι. Δεν είναι όμως. Πάντα πρέπει να μετράτε αν μιά ομάδα-πέρα από το υλικό- έχει τη φανέλα να σηκώσει τόσο φαβοριτισμό.

Και δεν το έχει η Μάλαγα. Προσέξτε: ΔΕΝ λέω ότι αυτές δεν κερδίζουν. Λέω ότι με δεδομένες συνθήκες δεν μου κάνουν!! Το 1.90 της μέτριας Ιντερ εντός, είναι διαφορετικό από το 1.90 της Τότεναμ εκτός, μέσα στην Στόουκ! Νόμιζω με πιάνετε… Τι (απ)έμεινε; Τρία φαβορί. Σάντερλαντ, Γιούβε και Λυών. Και δύο αουτσάιντερ. Ξαμάξ και Γρανάδα. Δεν γίνεται η Γρανάδα που είναι πέντε ματς αήττητη (και τελευταία ήττα το ισχνό 1-0 από την Μπαρτσελόνα), που κέρδισε σε Σεβίλλη και Μπιλμπάο, να είναι τόοοοσο αουτσάιντερ μέσα στην Χετάφε.

Που κακή δεν είναι, αλλά είναι πάντα ομάδα με…χαμηλά λιπαρά. Δεν κολλάει το 1.70 από τη μιά με το 4.50 από την άλλη! Η δε Ξαμάξ πάει καλά, έχει υλικό… σπανιόλικο και βρίσκει την Βασιλεία μεθυσμένη, “χωρίς χυμούς” όπως λένε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, με σοβαρούς απόντες μεσοαμυντικά και τον ηγέτη Φράι μπροστά. Αρα, αξίζουν ένα ρίσκο.

Γιά τα φαβορί; Δέχομαι να κοντράρω την τραγική Μπλάκμπερν και την τραγική (και με ένα κάρο απόντες) Ρόμα. Η Σάντερλαντ έχει Ο'Νιλ στον πάγκο γιά ντεμπούτο, έχει υλικό, ήδη έδωσε στίγμα με την άδικη ήττα στο τελευταίο της ματς. Η Γιούβε είναι σταθερότατη και πρώτη. Η δε Λυών; Παίρνει πάνω της. Ξεκάθαρα. Ακόμα και το…αστείο 1-7, βοήθησε στην ψυχολογία της.

Αν είναι να σπάσει το αήττητο της χλωμής Λοριάν, ας σπάσει τώρα. Δηλαδή, κοιτώντας την Λοριάν εντός (γιατί εκτός…δεν βλέπεται), βλέπω 1-0 την Νις, 2-0 την Αζαξιό, 0-0 με Τουλούζ. Λέτε να με.. τρομάζει που κέρδισε οριακά δυό που πέφτουν; Οχι δα…. Τα 2.50 μου κάνουν (ως και 2.80 στο ανταλλακτήριο, ακόμα καλύτερα). Καταλήγω: Χθες 690 μονάδες παιχνίδι.

Σήμερα… ούτε μισά! Πολύ εύκολη απόφαση και πολύ εύκολη βραδιά, χωρίς άγχος, ακόμα κι αν τα χάσω όλα. Θα ξαναχωθώ… όταν θέλω και κρίνω ότι έχω ευκαιρία γιά… ζημιά. Παίζω τρία μονά (Ξαμάξ, Γρανάδα, Λυών), μιά δυάδα (Σάντερλαντ-Γιούβε) και τέλος. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 10/12: 23.280 μονάδες. Κέρδη από 10/12: 1531 μονάδες (το trixie)+444 μονάδες η δυάδα=1975 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 25.255 μονάδες. Ποντάρισμα 11/12: Μονό αποδεκτό: Ξαμάξ 1 (4.30), 60 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γρανάδα 2 (5.30), 50 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λυών 2 (2.80), 100 μονάδες. Δυάδα: Σάντερλαντ 1-Γιουβέντους 2 (3.80), 105 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 315 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.940 μονάδες. Κλείσαμε. Εννοείται ότι στα μονά (που είναι με αποδόσεις ανταλλακτηρίου), κάνω κάλυψη στο live, εξασφαλίζω κέρδη, κι ας μην…φανούν ποτέ στην κάβα (δεν τα…έχει και ανάγκη εξάλλου).

Η δυάδα είναι με τίμες από μπουκ. Ενα να πιάσω, δεν έχασα (ή μάλλον έχασα… πασατέμπο). Πάντα αυτό κοιτάω πρωτίστως. Κάτι ακόμα: Αυριο δεν θα υπάρχει νέα στήλη, η Γιουβέντους έχει ήδη παιχθεί από σήμερα. Ομως, έχει ένα μεγάλο ματς, Τσέλσι-Σίτι. Πιστεύω θα έχει γκολ κάμποσα. Θα ασχοληθώ μαζί του στο live, αν και…γυρίζει στο μυαλό μου η…σατανική σκέψη που λέει ότι μεταξύ των πρωτοπόρων έχουν όλες μιά βαριά ήττα και μιά μεγαλη νίκη.

Γιά να “ολοκληρωθεί” αυτός ο “κύκλος”, πρέπει η Τσέλσι (που της “λείπει” μόνο η μεγάλη νίκη) να κερδίσει με πολλά την Σίτι (που της “λείπει” η μεγάλη ήττα). Σατανικό είναι, δεν στηρίζεται πουθενά, αλλά… το σκέφτομαι και το καταθέτω! Ραντεβού στο chat (τυχόν σημερινά σκαλώματα θα είναι και τα τελευταία, αύριο αλλάζουμε σέρβερ), και στήλη καινούργια είτε στην Kingbet, είτε εδώ, την Τρίτη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras