2181

Billaras

Μιά καλή και…δύο μπάζα!

Εχουμε να τα πούμε μέρες, δεν έπαιξα τίποτα μεσοβδόμαδα και απόλαυσα μπαλίτσα. Η παραφωνία; Οι…διαιτησίες. Αντιστρόφως ανάλογες με το θέαμα. Τα ζευγάρια που διαφαίνονταν ότι θα είναι στους τελικούς επιβεβαιώθηκαν (Ρεάλ-Λίβερπουλ και Μαρσέιγ-Ατλέτικο), το θέαμα ήταν υψηλού επιπέδου, αλλά οι διαιτητές τα έκαναν μαντάρα ξανά. Θυμίζω, λανθασμένες αποφάσεις είχαμε και στην προηγούμενη φάση.

Οπότε, ο καθένας κρατάει ότι θέλει. Είτε την πανδαισία των γκολ (έσπασαν όλα τα ρεκόρ παραγωγικότητας στο Champions League, στα προημιτελικά είχαμε 24 γκολ σε 8 ματς (μέσος όρος 3 τέρματα), στα ημιτελικά είχαμε 20 γκολ σε 4 ματς (μέσος όρος 5 τέρματα) άρα μέσος όρος σε 12 παιχνίδια ήταν τα 3.66 γκολ, αν προσθέσω και την φάση των “16” θα δείτε ότι σε 28 ματς είχαμε …23 over και 5 under, αυτό τα λέει όλα! Είτε τα.

.σφυρίγματα. Στην Ελλάδα, ξέρω (δυστυχώς) τι κρατάνε (και μάλιστα επιλεκτικά) οι περισσότεροι. Δεν είμαι Λίβερπουλ, δεν είμαι Ρεάλ, αλλά όταν βλέπω φίλο μου να περνάει ντούκου το ένα χέρι (της Λίβερπουλ) και να σκούζει γιά το άλλο χέρι (της Ρεάλ), απλά βάζω τα γέλια.. Γιά τον τελικό (τους τελικούς μάλλον) θα τα ξαναπούμε. Εχουμε μέλλον.

Προς το παρόν, πάμε στα φρέσκα και στον απολογισμό. Πρώτα στον απολογισμό. Ο Απρίλιος είχε κακό αποτέλεσμα (μετά από εξαιρετικό τρίμηνο) και φταίω εγώ. Δεν θα αναλύσω διεξοδικά τα πάντα μιάς και θα το κάνω με ολοκληρωμένη εικόνα σε έναν μηνα, να τελειώσει και ο Μάης. Απλά από το excel και τα σημεία φάνηκε το λάθος μου, το οποίο ήταν..απλό: Παρότι Απρίλιος, δεν κατέβασα στροφές στο Νησί.

Κακώς. Το κάνω πάντα, τώρα δεν το έκανα, το πλήρωσα. Οχι τυχαια, εκτός Αγγλίας ήταν καλύτερος ο μήνας. Ηθελα 2-3 σημεία ακόμα, είχα πολλές επιστροφές απο dnb, δεν μπορώ να σταθώ σε τύχη ή ατυχία, πιστεύω ότι το λάθος αυτό ήταν. Δεν είναι τυχαίο πχ που ανέφερα τριάδα φαβορί και πέρασαν. Να ψάχνεις αξίες στο Νησί Απρίλη μήνα πλέον, είναι δύσκολο.

Anyway, δείτε το αποτέλεσμα στην φωτό και πάμε στα παιχνίδια, Μάης πλέον, ολοένα και λιγόστεύουν οι επιλογές. Για τον απολογισμό έχουμε να πούμε πολλά, αναλυτικά, σε λίγο καιρό, μιάς και είμαστε στα τελευταία μέτρα του φετινού μαραθωνίου (για τον φίλο που ρώτησε, το Μουντιαλ θα έχει άλλη κάβα, ασχετως αν μπαίνουν ή βγαίνουν από..την ίδια τσέπη.

Και εκεί θα υπάρχουν και μακροχρόνια -που τώρα δεν υπήρχαν και ειδικά -που τώρα δεν υπήρχαν και σκέφτομαι αν επαναφέρω και δυάδες ή trixie μόνο γιά τη διοργάνωση). Στα φρέσκα λοιπόν… Κατόπιν ωρίμου σκέψεως (sic) αποφάσισα σήμερα να μην παίξω κάτι από το Νησί. Πρώτον και κυριότερον γιατί θα παίξω αύριο. Δευτερον γιατί τα σημερινά δεν με ψηνουν.

Σε 1η και 2η τίποτα, είτε αποδόσεις της πλάκας, είτε αδιάφορα ματς, προσπέρασα. Εμεινε η Premier, εδώ ζαχάρωσα 2-3 (Σουόνσι, Εβερτον, Γουέστ Χαμ) αλλά κάτι ότι η πρώτη δεν θα πει όχι και σε ισοπαλία (έχει δύο εντός μετά γιά να σώσει τη χρονιά), κάτι ότι η Σαουθαμπτον σαφώς και ανεβαίνει αγωνιστικά, κάτι ότι η Γουέστ Χαμ έχει κλίμα….άστα να πάνε, τα άφησα.

Δείτε τα, ίσως στο live με απασχολήσουν και μένα, αλλά pre game λέω πάσο. Και πήγα εκτός Αγγλίας πλέον. Είχα τέσσερα, τα έκανα τρία. Εσβησα τη Σιόν. Μας…πήρανε χαμπάρι εδώ. Ειπαμε, Μάης είναι, να κάνουμε και κάποιες εκπτώσεις, αλλά σημείο που το επιλέγω στο 3.10 και έχει πάει στο 2.55 πλέον, δεν το παίζω. Να κοντράρω την πρωταθλήτρια στο 2.55 δεν το κάνω.

Αν κάποιος έχει άλλη άποψη και μπορεί να κάνω τα (πολύ) στραβά μάτια, ας το κάνει. Και έμεινα με Μπέτις, Αμβούργο, Βόλφσμπουργκ. Απλά πράγματα. Προφανώς και το πρώτο είναι…άλλου είδους σημείο, βγαίνει από φόρμα, η Μπέτις είναι σούπερ, θέλει να μείνει σε θέση που οδηγεί απ' ευθείας σε όμιλο (και ακολουθεί ντέρμπι), η Μπιλμπάο ανοστη και αγεύστη, τρίμπαλα από Λεβάντε και Κορούνια άρπαξε στα τελευταία εντός, έχασε και το βάσκικο με την Σοσιεδάδ στο πλέον προσφατο ματς, έχει και απόντες.

Μπέτις στο 3.30 λοιπόν, χωρίς ενδοιασμούς. Και πάμε στην Αλεμάνια… Είναι προφανές ότι το μπετ πάει σε…μπάζα. Είναι προφανές ότι δεν θα σωθούν και οι δύο. Είναι προφανές ότι…ξέρω που ποντάρω. Είναι προφανές ότι στο φινάλε (η μιά εντός με Κολωνία , η άλλη εντός με Γκλάντμπαχ) θα δούμε αποδόσεις….για γέλια. Οπότε σήμερα. Και μετά ας κάνουν ότι θέλουν.

Τα θετικά της υπόθεσης; Οτι κοντράρω ομάδες χάλια. Επαιξα Αιντραχτ με τα δεύτερα της Μπάγερν και γέλαγα. Οκ, εντός είναι άλλη ομάδα, έχει και 2-3 καλές επιστροφές, αλλά εδώ και ένα μήνα αμολάει αετό. Στο 5.25 κάνω “μικρά” στραβά μάτια, μπορώ να το καταπιώ και να παίξω Βόλφσμπουργκ. Ομοίως χάλια (και χειρότερα μάλιστα) η Λειψία. Την κόντραρα-με πλήρωσε- και προχθές με τη Μάιντζ (και αν θυμάστε, κακώς την άφησα στο παρα πέντε και με την Χοφενχάιμ).

Αυτή έχει και απόντες, μπάζει τρελλά, μάλλον έσκασε, είναι αγνώριστη. Και το Αμβούργο, αυτή η τραγική ομάδα, άξαφνα…έπαιξε μπάλα! Δυο νίκες και ελπίζει. Ολοι ξέρετε ότι δεν έχει πέσει ….ποτέ. Κάνω κι εδώ τα στραβά μάτια στο 3.60, αλλά τέλος πάντων καταπίνεται κι αυτό. Πιθανότατα να μην έρθουν και τα δύο, αλλά έστω και ένα θα μου φέρει κέρδος.

Και αν φάω τρίμπαλα, τα έφαγα. Εγραψα ήδη, τέτοια εποχή πρέπει να ξέρουμε που ποντάρουμε. Αυτά τα τρία λοιπόν, ζητάω το ένα και βλέπουμε. Και πάπαλα. Νέα στήλη αύριο ίδια ώρα, μάλλον είναι και καλύτερη (στοιχηματικά) μέρα. Ποντάρισμα 5/5: Μπιλμπάο-Μπέτις 2 (3.30), με 1.5 μονάδα Λειψία-Βόλφσμπουργκ 2 (5.25), με 1 μονάδα. Αιντραχτ-Αμβουργο 2 3.60) με 1,5 μονάδα.

Υπόλοιπο Μαίου: -4 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras