738

Billaras

Μιά καλή μάχη…

Οχι ότι δεν το περίμενα το χθεσινό, γι αυτό έπαιξα και λίγα και είχα το όπλο παρά πόδα. Απλώς μπορούσε να πληρώσει μιά δυάδα με Πλίμουθ και Τότεναμ, αλλά η πρώτη έμεινε στο κουλούρι. Πάμε παρακάτω, τα’χω ξεχάσει ήδη.

Σήμερα είναι άλλη μέρα. Σημερα θα γίνει παιχνίδι, θα γίνει μάχη. Είναι κουπόνι-σάντουϊτς. Και πολλές “ευρωπαίες” τα ματς των πρωταθλημάτων τους τα έχουν σε 2η μοίρα.

Γιά να γίνω πιό συγκεκριμένος και να τα βάζουμε σε μιά σειρά:

ΔΕΝ κοντράρω Ρόμα, Λειψία, Μπάρτσα, Μαρσέιγ και PSV. Γιά διάφορους λόγους. Εσεις αν θέλετε να τις ξαναδείτε, εγώ έχω αποφασίσει (και μάλιστα τις ξανατσέκαρα σήμερα και επιμένω να τις αφήσω ήσυχες). Σίτι με Λίβερπουλ παίζουν μεταξύ τους, θα το δούμε παρακάτω.

Οπότε ποιές “ευρωπαίες” έμειναν;

Λέστερ-Γουέστ Χαμ-Αταλάντα-Αϊντραχτ-Λυών-Μπόντο-Φέγενορντ-Μπράγκα.

Γιά αυτές τις οκτώ συζητάμε. Αν το προσέξατε, έχω προσθέσει το Βιζέλα-Μπράγκα, προχθές το προσπερνούσα. Το πρόσθεσα γιατί είδα “κάτι”. Κι εδώ θα τα πούμε παρακάτω.

Οκτω αυτά. Και το μεγάλο Σίτι-Λίβερπουλ εννιά. Και έχω και τρία ματς που δεν ανακατεύονται “ευρωπαίες”. Οσασούνα-Αλαβες, Τζένοα-Λάτσιο και Λανς-Νις. Προφανώς κοιτάω τα αουτσάιντερ.

Και τώρα έκλεισε η διαλογή η αρχική, αυτά τα 12 τσέκαρω και ξανατσεκάρω.Οταν έχεις λοιπόν 12 μεγάλα σημεία προφανώς πας γιά πόλεμο. Θα γίνει μάχη. Και θελει καλή χημεία. Εγώ τα ανέφερα όλα, εσείς δείτε τα ξανά και ξανά κι αποφασίστε.

Ξεκινάω πλέον το…ανάποδο. Τι αφήνω;

Αρχικά αφήνω Τζένοα-Σάντεφιορντ-Χέρακλες-Μπρέντφορντ.

Η Τζένοα σκοράρει με το στανιό και η Λάτσιο μου μοιαζει καλά. Η Σάντεφιορντ είναι ερωτηματικό. Ούτε την έχω δει, δεν μπορώ να ποντάρω εντελώς στα τυφλά. Η Χέρακλες έχει μιά άνεση από τις επικίνδυνες θέσεις και οκ, δεν ειναι ούτε ομαδάρα, ουτε σε καμιά καλή φόρμα. Και τέλος, η Μπρέντφορντ μένει έξω λόγω απόδοσης, αφηστε που η Γουέστ Χαμ είναι καλά και δεν αποκλείω η ισοπαλία να είναι καλή και γιά τις δύο (ειδικά άπαξ και έχασαν χθες Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ).

Τα 12 τα έκανα 8. Αφήστε στην άκρη το Σίτι-Λίβερπουλ, είναι…άλλο κεφάλαιο. Γιατί το τσεκάρω για Χ, όχι γιά ασόδιο. Επεσε στο 3,60 από 3,75 και παλι καλό είναι, αλλά το Χ είναι πάντα λόττο. Θυμίζω, πέρυσι Χ, φέτος πρώτο γύρο Χ.

Τα ασόδια που έμειναν είναι επτά. Τα δύο επόμενα που αφήνω ειναι Σασουόλο και Νις. Εχουν μιά αξία, αλλά όχι τίποτα “ουάου”.

Σασουόλο θα κοίταγα παραπάνω αν είχε κίνητρο. Δεν έχει. Και έτσι πήγα στα πέντε…

Πάλας-Βιζέλα-Φράιμπουργκ-Στρασβούργο είναι γιά την κοντρα “ευρωπαίων” και η Αλαβές είναι “περίεργο” αν με πιάνετε! Βάσκοι (Ναβαρέζοι βασικά, αλλά…στον ίδιο ήλιο απλώνουν), καλές σχέσεις σχετικά, δεν έχουν έχθρα, αδιάφορη η Οσασούνα, αν θέλει κάνει τα στραβά μάτια.

Και η Αλαβές καίγεται, το 4,33 με υπερκαλύπτει.

Απ’ τα τέσσερα που είναι ευρωπαίκές κόντρες, έχω ένα κοινό στα τρία, κάτι που ήταν και κριτήριό μου γιά να φτασουν εδώ. Εχω καλές ομάδες. Πάλας-Φράιμπουργκ-Στρασβούργο είναι καλά, σε φόρμα, κίνητρο ευρωπαϊκής εξόδου κιόλας έχουν οι δύο τελευτάιες. Οσο γιά τη Βιζέλα; Το ξανακοίταξα και είναι μίξη “ευρωπαικής κόντρας” αλλά και “περίεργου”.

Πρώτον, η Μπράγκα αμολάει αετό. Τρίτη δεν φτάνει, 5η δεν πέφτει, έχασε και η Ζιλ Βιθεντε προχθές, βασικό αυτό. Δευτερον είναι όλα ανοιχτά στην Ευρώπη, ο Καρβαλιάλ δεν ξεκαθάρισε αν θα κάνει ροτεϊσον αλλά έστω και το μυαλό είναι αλλού, στη Γλάσκώβη. Τρίτον: Η Βιζέλα είναι στην επαρχία της Μπράγκα. Δεν το ήξερα, το έμαθα εφ’ όσον ψάχτηκα.

Και μάλιστα παλιά, η Βιζέλα ήταν κανονικός δορυφόρος της Μπραγκα! Βασικό αυτό. Οπως ήταν πχ η Εξέλσιορ γιά την Φέγενορντ, κάτι τέτοιο.

Το μόνο μου ερώτημα είναι αν η Βιζέλα θελει άσο ή φέρουν κανά ποντάκι και όλα καλά; Εχει +4 από την 16η Τοντελα (θέση μπαράζ) και +6 από την Μορεϊρένσε (θέση γιά…φούντο). Ψάχτηκα κι άλλο, έχει να παίξει εκτός και με Μπελενένσες και με Μορεϊρενσε! Και στην Πόρτο.

Λέω ότι θα πάει γιά τον άσο απόψε. Ελπίζω να διαλέγω σωστά.

Και τώρα η σούμα.

Τέσσερα+1+1. Τα “1+1” ειναι Αλαβές και το Χ στο Σίτι-Λίβερπουλ. Τι παίζουμε και πως παίζουμε;

Αποφασίζω. Το Χ το “μετατρέπω” σε 2-2 σκορ, ως fun bet. Xινάρι γιά καλό ποντάρισμα δεν μπορώ να κρατήσω, ίσως στο 3,75 το ξανασκεφτόμουν. Δίνει 15,00 το 2-2, ας έρθει όπως στον πρώτο γύρο.

Αφήνω ένα ασόδιο ακόμα. Την Πάλας. Ο βασικότερος λόγος; Μα η απόδοση! Στο 2,70 εκτός έδρας; Ο Μάκης την πήρε στο 3,00 και καλά έκανε. Μιλάμε γιά ομάδα χωρίς κίνητρο και κακή εκτός (3 διπλά φέτος, 3-6-5 έχει). Τόοοση έκπτωση δεν μπορώ να κάνω.

Και έτσι, έχω το 2-2 ως fun bet και τέσσερα πλέον σημεία από τα αρχικά δώδεκα.

Να πάω σε yankee; Να πάω σε trixie και ένα μονό; Αν πάω σε trixie, θα μπορώ να “φορτώσω” τις δυάδες.

Αν πάω σε yankee δύσκολο, άλλο 4 στήλες άλλο 11!! Σηκώνει πολλή σκέψη. Ο καθένας ας αποφασίσει, εγώ αποφασίζω: Trixie και μονό η Αλαβές. Καλό μπετ σήμερα. Πρώιμη έχουν όλα εκτός της Βιζέλα.

Τα λέμε στο chat φυσικά, νέα στήλη την Τρίτη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras