3745

Billaras

Μιά “παρόμοια” Κυριακή…

Τι να γράψω εγώ τώρα, τα έγραψε όλα ο Μάκης! Και γιά χθες και γιά σήμερα. Είχαμε την…ίδια ακριβώς σκέψη, χθες βράδυ έκατσα και έκανα “ακτινογραφία” αποτελεσμάτων όπως εκείνος. Τέτοιο ξενέρωμα παίζοντας εγγλέζικα (και μάλιστα κύπελλο), δεν είχα ξαναφάει. Βρε όλο φαβορί; Νοστάλγησα ήδη τον …εκπληκτικό τρίτο γύρο στις αρχές του μήνα! Μετρήστε: Λίβερπουλ-Αρσεναλ-Εβερτον-Κάρντιφ-Σαουθάμπτον-Χαλ-Σάντερλαντ δεν δέχθηκαν ούτε γκολ.

Από τις ομάδες της Premier, γκολ δέχθηκαν μόνο Σίτι (που το γύρισε) και Πάλας. Η Πάλας ήταν η μοναδική “μεγάλη” που αποκλείστηκε, αλλά ήταν εξ΄αρχής μεγάλο αουτσάιντερ. Δηλαδή από αυτές που πέρασαν, μιά έφαγε γκολ μόνο (Σίτι) και μιά ήταν αουτσάιντερ που καλοπλήρωνε (Κάρντιφ). Ε, έτσι δεν έχεις τύχη όταν παίζεις με παικτικές αξίες.

Να κοιτάξουμε παρακάτω; Σε 20 ματς Championship-1η-2η, βγήκαν….τρία (!!) διπλά όλα κι όλα. Εκ των οποίων μόνο ένα ήταν αουτσάιντερ, η Φλίτγουντ (Τσέστερφιλντ και Γουόλσολ ήταν φαβορί). Ε, άμα σε όλο το εγγλέζικο μενού περνάει ένα αουτσάιντερ στο FA (Κάρντιφ) και ένα σε όλη την υπόλοιπη Αγγλία (Φλίτγουντ), μόνο να…ξενερώσεις μπορείς. Την ίδια ώρα, αλλού γίνοταν πανικός και ομίχλη.

Κλασικός Γενάρης. Στην Αγγλία δεν “πιάνεται”, γιατί δεν σταματάνε να παίζουνε, δεν υπάρχει διακοπή, το αντίθετο υπάρχει. Αλλά μην θεωρείτε τυχαίο το γεγονός ότι εκτός Αγγλίας η Παρί γκελάρει καπάκι μετά το κύπελλο, η Γιούβε τα ίδια, η Νάπολι, η Φέγενορντ, η Βιγιαρεάλ και άλλες. Ούτε φυσικά τον πανικό που έγινε στην Γερμανία (τέσσερα μαζεμένα “μηδενικά” που ανέφερα από την Παρασκεύη στην Kingbet έσπασαν).

Δείτε πόσες μονάδες έχω παίξει όλο το Γενάρη εκτός Αγγλίας και θα καταλάβετε τώρα τι…περίμενα να έρθει (και ήρθε χθες). Σήμερα; Στο…σβηστό. Από αουτσάιντερ Γκρόνινγκεν-Μαρσείγ-Σασουόλο-Σεντ Ετιέν, μιά τετράδα που ενδεχομένως να μας δώσει κάτι. Η Γκρόνιγκεν μου αρέσει όσες φορές την έχω δεί, έδρα έχει, μίσος με Τβέντε υπάρχει.

Η Μαρσείγ πίσω είναι…τρύπια, αλλά μπροστά ο Ζινιάκ έχει πάρει φωτία. Και η Μονακό Ζινιάκ δεν έχει. Είχε, αλλά ο Φαλκάο στάθηκε άτυχος και το σοκ είναι μεγάλο. Η Σασουόλο είναι ασανσέρ, αλλά η Λιβόρνο είναι….δεν ξέρει τι είναι! Φύγε εσύ φρέσκε-έλα εσύ παλιέ πίσω- οχι άστο μην έρθεις-έλα εσυ καινούργιε! Αυτό το…παιχνιδάκι έπαιζε ο προεδρός της όλη την εβδομάδα.

Τέλος, η Σεντ Ετιέν πάει να παίξει μέσα στην απόλυτα προβληματική Μπορντό (και ντεφορμέ και με ένα κάρο απουσίες σοβαρές). Θέλετε και “μικρούλια”; Μιά Σαμπντόρια (αν και έμεινε τελικά ο Ντιαμάντι στην Μπολόνια), ένα g/g στο Μονακό-Μαρσέιγ (είπαμε, τρύπια πίσω η ομάδα της Μασσαλίας), ένας Εργοτέλης αύριο, άντε και μιά Πάρμα και κλείσαμε.

Ετσι -απλό- που είναι το παιχνίδι, το μόνο που μένει είναι να πετάξω ένα μεγάλο και ένα μικρό, να μου μείνουν τρια και τρία γιά ένα trixie και ένα παρολί. Από μεγάλα, αν πετάξω την Σασουόλο θα κάνω ίδιο trixie με τον Μάκη (γέλια). Από μικρά, επιλέγω να αφήσω έξω Πάρμα (δεν ξέρω τι επίδραση θα έχει στην Ουντινέζε ο θρίαμβος στο Μιλάνο) και απλώς να παίξω ένα χαλαρό παρολί με Σαμπντόρια-Μονακό g/g-Εργοτέλη.

Καλά πληρώνει, 7.41 φορές τα λεφτά μου, αλλά….με τα παρολί απλώς “παίζω γιά να παίζω”. Ας βγει, να πάρουμε πίσω τα χθεσινά. Δεν θα βγει; Ε, καλά, ένα ακόμα στα…χιλιάδες χαμένα παρολί. Ξενερώνω πλέον όταν παίζω έτσι… Οσο γιά τα μεγάλα; Ας διαφοροποιηθώ από τον Μάκη, ας αφήσω έξω την Μαρσέιγ (που την κρατάω στο g/g) και ας κρατήσω την Σασουόλο.

Οπότε, Σασουόλο (3.00), Σεντ Ετιέν (2.90) και Γκρόνιγκεν (3.80). Και κλείσαμε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Ποντάρισμα 26/1: Παρολί: Σαμπντόρια 1-Μονακό g/g- Εργοτέλης 1 (7.41) με 60 μονάδες. Trixie: Σασουόλο 2 (3.00),-Σεντ Ετιέν (2.90) – Γκρόνιγκεν 1 (3.80), με 40 μονάδες κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, όλο μαζί 140 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 200 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.200 μονάδες.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια διευκρίνηση. Παίζω …σβηστός, ότι περάσει είναι κέρδος, αλλά το βέβαιο είναι ότι το δικό μου ενδιαφέρον είναι από απόψε κιόλας στο επόμενο κουπόνι. Βραδάκι μελέτη-αύριο γράψιμο γιά την Kingbet. Και έχει εμβόλιμη στο νησί, άρα….βάρος εκεί, όχι στο σήμερα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras