4188

Billaras

Μιά παρόμοια μέρα!!

Τρία πράγματα θα πω γιά χθες: Πρώτον, ότι…πήραμε ένα ακόμα παράσημο. Υπάρχουν αποτελέσματα που χαρακτηρίζονται έτσι. Αυτό ήταν το τρίτο γιά φέτος. Πρώτα ήταν εκείνο το Σριούσμπερι-Σκάνθορπ που κοντράραμε ένα αήττητο 31 αγώνων εντός με ένα…μπάζο. Μετά ήταν η παράδοση της Γιουνάιτεντ επί της Τότεναμ, από το 1986 αήττητη. Και χθες ήταν η Ιντερ.

Επι 49 αγώνες αήττητη η Γιούβε. Και το διπλό πάνω από 6.00. Ναι, καλά, οκ. Μας πείσατε. Πάρτε τρία γκολ με ανατροπή (και εξαιρετική εμφάνιση της Ιντερ) και πάμε παρακάτω. Αυτά είναι αποτελέσματα που δεν τα ξεχνάς. Σου μένουν. Οπως τα είπα. Παράσημα… Δεύτερον: Αν δεν το προσέξατε, σε μιά μέρα που η μάζα αγκομαχούσε, ίδρωνε, έχανε (αμάν κάτι τζίροι σε κάτι Τσέλσι, Γιούβε, Σίτι, Παρί, Αγιαξ, Τότεναμ, Μάλαγα, Ντόρτμουντ και.

.άλλες), εδώ κερδίζαμε. Και δεν κερδίζαμε γιατί απλά επέλεγα κάποια άλλα “παρόμοια” με τα παραπάνω, αλλά γιατί έπαιξα πάνω στα λάθη των μπουκ! Στα 17 αρχικά σημεία ο μέσος όρος ήταν ακριβώς 3.96. Δηλαδή το…4.00. Και ο απολογισμός; Ηρθαν 8 από τα 17. Ούτε 50%. Και τι έγινε; Νίκη. Αυτά δεν…είναι μαγικά. Είναι μαθηματικά. Εχουν εξήγηση.

Οποιος το χωνέψει, καλώς. Οποιος δεν το χωνέψει (επιτέλους), θα συνεχίσει το ίδιο βιολί… Τρίτον και σημαντικότερο: Οι παλιοί με..ξέρουν. Είμαι παράξενο τραίνο. Σε μέρα νίκης, σε μέρα που δικαιώθηκαν τα ρίσκα, εγώ…δεν είμαι ευχαριστημένος. Γιατί; Μα γιατί όταν έχω παικτικές αξίες, θέλω να παίρνω παραπάνω. Πριν μιά Κυριακή, είχα πέντε στα επτά.

Επαιξα “συμβατικά”. Το έγινε; Εχασα. Χθες ήθελα να με δικαιώσει λίιιιιγο παραπάνω. Ενα ματς. Οχι πολλά, ένα. Εδω μου τα χάλασε η χημεία. Ελάχιστα, αλλά ικανά γιά να με κάνει να γκρινιάζω. Ναι, να γκρινιάζω. Πειράζει που θέλω το καλύτερο;;; Οξύμωρο, το ξέρω. Η μάζα φρικάρει με την (κάθε) Τσέλσι κι εγώ παίζω βουνά, κερδίζω και…γκρινιάζω.

Δεν είναι πλεονεξία. Μαθηματικά είναι κι αυτά, απλά το δικό μου μάτι κοιτάει λίγο πίο μπροστά, μερικούς μήνες πιό μπροστά!! Είπαμε, είμαι παράξενο τραίνο. Μιά Σεντ Ετιέν αντί Αμβούργου θα έκανε διαφορά. Μιά Χέρεφορντ αντί Σκάνθορπ θα έκανε διαφορά. Μιά Αστον Βίλα αντί Πιτέρμπορο θα έκανε διαφορά. Είπαμε. Ε-ν-α σημείο ακόμα ήθελα. Μονάχα ένα ακόμα.

Αυτά με όσα έγιναν. Χαμηλά η μπάλα, με…γκρίνιες αντί γιά “όλε και ζήτω”. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ετσι πρέπει να σκέφτεστε. Πάμε τώρα παρακάτω… Η μέρα μοιάζει με χθες. Εχει αξίες. Δηλαδή, πείτε μου έσεις. Εχει λογική το 6.40 της Νιουκάστλ (και την μάζα να παίζει…άσο);; Εχει λογική το 5.00 της Ζούλτε Βάρεγκεμ;; Εχει λογική το 6.

60 της Παλέρμο (και την μάζα να παίζει…Ρόμα);; Γιατί εγώ βλέπω μιά Λίβερπουλ να σκοράρει με το στανιό, να έχει μόλις μιά νίκη (με 1-0) εντός και…μόνο την παράδοση μαζί της. Γιατί βλέπω την Ρόμα να χάνει δύο ματς σερί, να ρουφάει τα γκολ σαν χαπάκια, να αμφισβητείται έντονα ο Ζέμαν, να έχει απόντες σοβαρούς (κατά 99% έξω οι Ντε Ρόσι και Οσβαλντο).

Και γιατί βλέπω την Μπρυζ να έχει απανωτες τρεις ήττες και πέντε συνολικά χωρίς νίκη, τα δημοσιεύματα γιά “φάγωμα” του προπονητή από τους παίκτες να πληθαίνουν, να έχει κι αυτή απόντες  και την Ζούλτε Βάρεγκεμ… στην κορυφή!! Τυφλός είμαι λοιπόν;; Οχι. Σαφώς και όχι. Καλά βλέπω. Ερθουν-δεν έρθουν, καλά βλέπω κι αυτό θα το λέω ότι κι αν γίνει.

Οπως έβλεπα και χθες καλά. Είδα κι άλλα εκτός από αυτά τα τρία. Τσέκαρα πολλά. Και ΑΕΚ ας πούμε, και Αζαξιό και Τουλούζ και Μάιντζ από μεγάλα σημεία. Κι αυτά μπορούν να συζητηθούν, αλλά δεν μπορούν να παιχθούν όλα. Γιά το “άπλωμα του τραχανά” έγραψα πρόσφατα… Πάω σε μικρότερα. Μου κάνει η Χιχόν, μου κάνει η Λας Πάλμας, μου κάνει η Νασιονάλ Μαδείρα.

Οι δύο πρώτες φορμάρονται ξεκάθαρα, η τρίτη με νέο προπονητή κόντρα στην τελευταία. Και πάω και σε όλιγον…πονηρά. “Δεν ξεχνώ” που λένε (γέλια). Τρία είναι σε αυτή την κατηγορία. Η Σαμπντόρια (φιλικές σχέσεις και έχει ανάγκη τους βαθμούς), η Σάο Πάολο (κάτι…δανεικά του 2010 με ένα 1-4 της Φλου που της έδωσε τον τίτλο ίσως εξωφληθούν), η Μπέτις (κι εδώ.

.νταραβέρια κατά καιρόυς με αποτελέσματα ανάγκης εκατέρωθεν). Τι έχω λοιπόν ως τώρα;;; Τρία καθαρά λάθη των μπουκ, τρία σωστά φαβορί και τρία ολίγον…περιέργα ματς. Ας βάλω και τρία χιναράκια μέσα να τα κάνω ντουζίνα. Πανιώνιος, Γοδόι, Βερόνα (αύριο αυτό). Εδώ άνευ ανάλυσης, δείτε αποτελέσματα και βαθμολογία και παράδοση. Ισως… “παίξει” και τέταρτο χινάρι, στο Πορτουγκέζε-Μπαία, αλλά αυτό δεν μπορώ να το ξέρω αν δεν λήξουν νωρίτερα οι Παλμέιρας και Ρεσίφε.

Αρα, βάλτε το στα υπ'οψην σας γιά τις 11 το βράδυ αυτό. Εχω λοιπόν μιά ντουζίνα ματς… Να πω εδώ ότι τελευταία στιγμή, πέρα από κάποια μεγάλα που ανέφερα, έσβησα και μερικές ακόμα που είδα, όπως την Μπολόνια ή την Πάρμα. Κάτι με χαλάει (ειδικά στην Πάρμα). Η Μπολόνια…οριακά δεν μπήκε το παιχνίδι μου, γιά να μην τα κάνω 13 και τα γρουσουζέψω (γέλια).

Ή μήπως να τα κάνω 13 με…ένα over 3,5 γκολ, αυτό της Ρόμα;; Μπα, το έψαξα και είναι στο…1.90 μαξιμουμ (το over 3,5!!). Και δεν μ'αρέσει να με κλέβουν οι μπουκ. Αμα είναι να παίξω ένα fun bet, προτιμώ να παίξω στο ανταλλακτήριο τις δύο ανατροπές. Παλέρμο ημ./Ρόμα τελικό είναι στο 23.00 (και αυτό λειτουργεί και ως κάλυψη στο διπλό) και Ρόμα ημ./Παλέρμο τελικό είναι στο 50.

00!! Αυτό μάλιστα, δεν με κλέβουν!! Αυτά ήταν όλα. Μένει η χημεία και το..σωστό ανακάτεμα, ο τρόπος που θα ποντάρω… Ας τα ξεκαθαρίσω λίγο λοιπόν… Τα τρία χινάρια μαζί σε ένα trixie. Τα δύο…πονηρά σε δυάδα (Σαμπντόρια-Σάο Πάολο). Το τρίτο (Μπέτις) δεν θα παιχθεί σήμερα. Θα παιχθεί αύριο σε μονό, ανάλογα το..σήμερα Τα τρία θηρία σε μονά και δυάδες.

Και τέλος, τα τρία “συμβατικά” μαζί σε ένα παρολί που παίζω σπανιότατα, μα…σπανιότατα. Ε, ας παίξω και τα fun bets ανατροπών της Ρόμα και κλείσαμε… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 3/11: 934 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.334 μονάδες. Ποντάρισμα 4/11: Μονό αποδεκτό: Ζούλτε Βάρεγκεμ 2 (5.00), 65 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νιουκάστλ 2 (6.40), 60 μονάδες.

Μονό αποδεκτό: Παλέρμο 2 (6.60), 50 μονάδες. Δυάδες με τα τρία παραπάνω (τρεις σύνολο) από 20 μονάδες, σύνολο 60 μονάδες (4.55-6.00-5.60 οι αποδόσεις στις δυάδες, μιάς και είναι σε μπουκ, ενώ τα μονά στο ανταλλακτήριο). Δυάδα: Σαμπντόρια 1-Σάο Παόλο 1 (4.6), με 180 μονάδες. Παρολί: Λας Πάλμας 1-Χιχόν 1-Νασιονάλ 1 (5.80), με 114 μονάδες. Trixie με ισοπαλίες: Πανιώνιος Χ (2.

90)-Γοδόι Χ (3.00)-Βερόνα Χ (2.95), με 50 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, σύνολο 170 μονάδες. Fun bets: Ρόμα-Παλέρμο ημ 1/τελ. 2 (50.00) με 8 μονάδες και Παλέρμο 2/Ρόμα τελ. (23.00), με 17 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 724 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.610 μονάδες. Αυτά ήταν. Τα μονά και το fun bet είναι στο ανταλλακτήριο. Και φυσικά “σηκώνουν” trading αν με ευνοήσουν τα σκορ.

Τι θέλω σήμερα;; Να…χάσω το παρολί και να πιάσω τα άλλα (γέλια). Παρολί άσσων παίζω σπανιότατα, αλλά…έτσι μου ήρθε, ας κάνω και μιά “χαζομάρα” σήμερα. Βάρος στην δυάδα και στα μονά. Η μέρα είναι και πάλι…υψηλού ρίσκου, θα γράψω ότι και χθες: Οποιος δεν αντέχει, δεν έχει το στομάχι, ας παίξει…μόνο το παρολάκι! Ραντεβού στο chat, νέα στήλη την Τρίτη (και ράδιο 6-8 πλέον, το υπενθυμίζω), ενώ σας θυμίζω επίσης ότι γιά αύριο…εκκρεμεί μιά Μπέτις και απόψε ίσως προκύψει ένα ακόμα χινάρι στην Πορτουγκέζα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras