3373

Billaras

Μιά τετράδα ρίσκου!

Οπως ακριβώς το έγραψε ο Μάκης. Τον βλέπω χθες στα γραφεία της Kingbet και η πρώτη μας κουβέντα ήταν “καλά ρε, Αλκμάαρ γιατί δεν παίξαμε;”. Ηταν το δεύτερο τέτοιο δικό μου λάθος φέτος, μετά από την Ιντερ σχετικά πρόσφατα (που είδα δηλαδή πόσο χάλια είναι μιά ομάδα και δεν την κόντραρα, την Ιντερ δύο φορές μάλιστα, και με Τορίνο και με Σασουόλο).

Κατά τα άλλα, δεν έχω να θυμάμαι κάτι μεσοβδόμαδα, αφού δεν έπαιξα. Πιό πολύ θα θυμάμαι κάτι…χθεσινά μηνύματα που πήγα ως…guest στον sport fm (ξεκίνησε καθημερινή εκπομπή η Kingbet εκεί, εκτός Σαββατοκύριακου, τις άλλες πέντε μέρες γιά μιά ώρα 6-7). Ακροατές μας ρωτάγαν γιά …Ντόρτμουντ, γιά Τσέλσι, γιά Γιουβέντους! Τελικά, μάλλον είναι πολλοί ακόμα έξω από το….

“μικρό γαλατικό χωριό των τρελλών” που λέγεται Betsellers… Σήμερα, είναι μιά οντως παράξενη μέρα, το ανέφερε ο Μάκης. Θες πχ να παίξεις Κάρντιφ. Ο Μάκης το τόλμησε, εγώ θα το αφήσω. Πάει και παίρνει τρεις καλούς παίκτες. Και πάει η Σέφιλντ και…παίρνει τέσσερις! Πιάσε το αυγό και κούρεψτο. Οι μισές και πλέον ομάδες στο νησί είναι κάπως έτσι.

Με προσθήκες και αφαιρέσεις που δεν ξέρεις πως θα τις μεταμορφώσουν και σε ποιό βαθμό. Εκτός νησιού η μέρα έχει πολλά “τίμια” σημεία-φαβορί. Ατρόμητος, Μάλαγα, Λόκερεν, Ντεν Χααγκ, Μονπελιε, το over της Ρεμς, ιδού μια εξάδα από 2.05 (το over) ως 2.50 (ο Ατρόμητος) που παίζεται. Εχει και δύο…μεγαλύτερα, αλλά δεν το τολμάω (Βέστερλο και Στουτγάρδη).

Και είχε και μιά Ατλέτικο Μαδρίτης. Λέω “είχε” γιατί πλέον …δεν έχει, μας τέλειωσε. Στο 2.62 δεν ακουμπάω. Οταν μελέτησα την Πέμπτη είχε 3.20. Εκει ναι, έπαιζα άσο. Τώρα δεν παίζω τίποτα. Οπότε, εκτός νησιού, ας κρατήσουμε αρχικά αυτά τα έξι “τίμια” σημεία (δεν τους πιάνουμε κώτσους-δεν μας κλέβουν όμως κιόλας) και πάμε στο νησί.

Θα δούμε αν θα παίξω κάτι από αυτά. Στο νησί λοιπόν. Ιδού η αρχική μου διαλογή: Σάντερλαντ από Premier, Κάρντιφ από Championhsip, Κρόουλι, Μπρίστολ Σίτι, Κόβεντρι, Πιτέρμπορο, Τζίλιγχαμ από 1η, Ντάγκεναμ και Χάρτλπουλ από 2η. That's all. Ήδη έγραψα ότι έσβησα Κάρντιφ. Θα σβήσω και Σάντερλαντ. Ο Μάκης ρισκάρει κι εδώ. Εμένα μου άρεσε η εικόνα της Σουόνσι με τη Σαουθάμπτον (οκ, πολύ πιό “ανοιχτός” ο αντίπαλος και βρήκε χώρους η ουαλλέζα, ενώ τώρα η Σάντερλαντ θα πάει με κλεφτοπόλεμο) και δεν θα το τολμήσω.

Βασικά δεν θα το κάνω γιατί είδα ότι έβγαλε ενέργεια στο τερέν. Κι αυτό το μετράω. Οπότε, αυτομάτως…καπουτ οι δύο μεγάλες κατηγορίες. Προφανώς και τα ντέρμπι θα τα δω, αλλά απλώς…θα τα δω. Σιγά μην μπλέξω. Μόνο προς εξαγωγή συμπερασμάτων… Κι έτσι, πάμε…πιό χαμηλά. Παιχνίδι από 1η και 2η Αγγλίας μονάχα. Σβήνω ακόμα δύο. Πιτέρμπορο (χαμηλό το 2.

90) και Κόβεντρι (σεβόμενος πάντα την σοβαρότητα της Πρέστον, είναι η αντίστοιχη Μίντλεσμπρο της κατηγορίας). Και μένω με πόσα; Δύο της 2ης (Χάρτλπουλ-Ντάγκεναμ), τρία της 1ης (Κρόουλι, Μπρίστολ, Τζίλιγχαμ). Το παιχνίδι μου αρχίζει και σχηματίζεται. Θα αφήσω ένα ακόμα. Βήμα-βήμα. Και θα είναι η Τζίλιγχαμ. Ηθελα παραπάνω, η Σέφιλντ είναι απέναντί της και την σέβομαι επίσης.

Κι έτσι έγινε η 4αδα μου… Κρόουλι (5.50), Μπρίστολ (3.80), Χάρτλπουλ (4.20) και Ντάγκεναμ (5.25). Με Ντάγκεναμ κοντράρω τη…μιά νίκη της Γιόκ εντός. Με Χάρτλπουλ κοντράρω το 0-4-5 στα τελευταία εννιά της Πόρτσμουθ. Με Κρόουλι κοντράρω το…χάος της Γέοβιλ (στα μάτια μου, το διαζύγιο με Τζόνσον θα λειτουργήσε αρνητικά, όχι θετικά). Και τέλος κοντράρω και μιά καλή (ΜΚ Ντονς) αλλά…με την καλύτερη.

Κανείς δεν αμφιβητεί ότι η Μπρίστολ είναι η καλύτερη της κατηγορίας. Και το 3.80 σε ματς κορυφής είναι ανεξήγητο… Τα τρία εκ των τεσσάρων σηκώνουν και μονό αποδεκτό. Θα το ρισκάρω με yankee. Ισως να κάνω λάθος εδώ, θα δείξει. Ο καθένας ας αποφασίσει, εγώ θα επιμείνω στο “πείραμα μου” που κάνω φέτος. Θα κυνηγήσω το 50% επαλήθευσης, η μικρότερη δυάδα αυτομάτως μου δίνει κέρδη (δίνει 16 φορές τα λεφτά μου όταν οι στήλες είναι 11).

Να παίξω και κάτι εκτός νησιού από τα…τίμια φαβορί; Ας κάνω και μιά δυάδα. Ποιά από τα έξι; Θα επιλέξω το over της Ρεμς και το διπλό της Ντεν Χααγκ. Και καθάρισα. Οχι μεγάλο άνοιγμα. Νορμάλ παιχνίδι σε περίεργη μέρα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 4.140 μονάδες. Ποντάρισμα 7/2: Yankee (2-3-4): Κρόουλι 2 (5.50) -Μπρίστολ Σίτι 2 (3.80) -Χάρτλπουλ 2 (4.

20) – Ντάγκεναμ 2 (5.25) με 35 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 210), με 15 κάθε τριάδα (σύνολο 60) και 10 η τετράδα. Ολο μαζί 270 μονάδες. Δυάδα: Ντεν Χάαγκ 2-Ρεμς over (4,51) με 70 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 340 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.800 μονάδες. Προφανές το ζητούμενο. Μιά δυάδα. Αν είναι η “ξερή” δεν θα χάσω. Αν είναι στο σύστημα, θα βγω και από πάνω αρκετά. Ρισκάρω, το ξαναγράφω.

Κανονικά παίζονται και μονά τα εγγλέζικα. Προφανώς και δεν είναι εύκολα, αλλά…πότε παίξαμε εύκολα εδώ μέσα; Ραντεβού αύριο με μικρό παιχνίδι, δεν έχει πολλά σημεία. Περισσότερο επικεντρωνομαι στην Τρίτη, που έχει ξανά φουλ Αγγλίες (και μου'χε λείψει ένα καλό μεσοβδόμαδο…).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras