3793

Billaras

Μιά…τζούφια μέρα!

Τελικά η …τσαντίλα που είχα μετά τα άτυχα αποτελέσματα της Τρίτης, μου βγήκε σε καλό την Τετάρτη. Επέμεινα στην τακτική μου και πολύ καλά έκανα. Καλή νίκη, “γενναία” νίκη θα την χαρακτήριζα. Το χάρηκα, back to the winning days, έβαλα στο σακούλι μου ακόμα ένα τεράστιο σπάσιμο παράδοσης σε μεγάλο ματς, δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω, ξέρω ότι πολλοί πληρωθήκατε και περισσότερα από μένα γιατί τα βάλατε σε yankee τα μεγάλα σημεία.

Ολα καλά λοιπόν, πήραμε μεγάλα (πολύ μεγάλα) σημεία από το νησί κι αυτό με ικανοποίησε ακόμα περισσότερο, γιατί ως τώρα τα “εκτός νησιού” με στήριζαν σε μεγάλο βαθμό. Τα ξεχνάμε όμως. Πάνε, φύγανε αυτά. Είμαστε ήδη παρακάτω, στο Σάββατο. Ενα Σάββατο μάλλον…τζούφιο. Αυτή είναι η σωστή λέξη, τζούφιο. Λίγα πράγματα μου αρέσουν.

Από φαβορί, ψάχτηκα κυρίως σε Γερμανία (έχω την αίσθηση οτι θα βγάλει άσους στο όριο του 2+, είτε Γκλάντμπαχ, είτε Στουτγάρδη, είτε Αμβούργο, είτε Αϊντραχτ), λίγο κοίταξα Ντέρμπι Κάουντι, λίγο Μπιλμπάο, λίγο Εστορίλ, λίγο και τα “μισαδάκια” (πχ Τσέλσι). Παντού όμως, βλέπετε, βάζω τη λέξη “λίγο”. Το ζουμί στα μάτια μου πάντα θα είναι τα μεγάλα σημεία.

Οι παικτικές αξίες. Εκεί που ο μπουκ κάνει λάθος. Και δεν είναι πολλά ούτε αυτά. Μακράν το καλύτερο; Αυτό που συνδυάζει και φόρμα και απόδοση και “σακατεμένη” αντίπαλο; Μα η Φιτέσε! Αμα έχω στο 3.60 την πρωτοπόρο, που δεν μάσησε πουθενά φέτος (ήδη την έχουμε “δαγκώσει” μέσα στον Αγιαξ), κόντρα στην κάκιστη PSV ( Κοκού είναι λίγο πριν την έξοδο), είναι προφανές το λάθος των μπουκ.

Δεν θα έρθει; Ας μην έρθει. Τι έγραφα προχθές; Εμείς κοιτάμε δεδομένα ΠΡΙΝ τα ματς. Και είναι όλα οκ. Ας παίξει και καλά η κιτρινόμαυρη, μετά είναι θέμα…μπάλας. Πάντως αυτό ξεχωρίζει (και είναι και το μοναδικό εκτός Αγγλίας). Και στο νησί; Δυό μέρες τώρα γράφω το ίδιο πράγμα. Αναρωτιέμαι το ίδιο πράγμα! Αν…ξαναχτυπάει ο κεραυνός στο ίδιο σημείο! Και αναφέρομαι φυσικά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Που σήμερα δεν θα έχει ΚΑΙ τον Ρούνεϊ. Το σκέφτομαι 2 μέρες το ρημαδοματς. Να το παίξω ή όχι; Ο Μόγιες είναι στα σκοινιά, μπάλα δεν παίζουνε, αλλά αντίδραση θα βγει, το θεωρώ δεδομένο. Η Νιουκάστλ είναι το…ζόρι μου. Μπορεί; Μιλάμε γιά ασανσέρ ολκής. Μπορεί να δούμε 0-3 σήμερα, μπορεί και 4-0! Προχθές αδικήθηκε μεν, δεν άξιζε δε. Γυρίζει ο Σισέ, γυρίζει ο Μπεν Αρφά.

Αν βάλω τις 11αδες δίπλα-δίπλα, μπορεί η Νιουκάστλ να είναι και καλύτερη. Δείτε πχ τα χαφ της Γιουνάιτεντ. Εχουν Τιοτέ; Καμπαίγ; Μπεν Αρφά; Σισοκό; Ούτε κατά διάνοια! Απλά η Νιουκάστλ….είναι Νιουκάστλ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και έχει να κερδίσει εκεί από το…1972 παρακαλώ! Κατέληξα να το ρισκάρω. Εχω να χάσω τίποτα; Κερδισμένος μακράν είμαι από μεγάλες κόντρες στην Γιουνάιτεντ (να θυμηθώ Μπιλμπάο, Τότεναμ, Εβερτον;).

Στο 6.50 είναι, νωρίς παίζουν, μονό θα παιχθεί, αν έρθει-ήρθε. Αν φάω τρίμπαλο, θα το έχω ξεχάσει ως τις 5 που ξεκινάνε τα άλλα. Και από εκεί και πέρα; Ψάχτηκα γιά Καρλάιλ (ο Ρέσλερ αφήνει την Μπρέντφορντ γιά την Γουίγκαν), γιά Χάρτλπουλ (λειψή η Κόβεντρι επιθετικά), αλλά δεν πείστηκα. Από το FA CUP θα κρατήσω μόνο ένα! Την Μπέρτον. Κέρδισε εκεί και στο πρωτάθλημα, έχει καλό σερί, η Φλίτγουντ δεν με πείθει, την κόντραρα και πρόσφατα.

Στο 3.75 το έχω. Και ξαναγυρίζω σε Premier και Championship σε αναζήτηση αξιών. Τρεις ακόμα σημαδεύω. Σάντερλαντ (4.33), Χάτερσφιλντ (4.00) και Μίντλεσμπρο (3.10). Αυτές είναι. Η Σάντερλαντ το πάλεψε πάρα πολύ με την Τσέλσι, τρια γκολ της έβαλε, εντός είναι οκ, γυρίζει ο Λάρσον, ενώ βλέποντας το Φούλαμ-Τότεναμ απορούσα…πως διάολο κέρδισε η λονδρέζα.

Κάκιστη ήταν (ξανά). Η Χάτερσφιλντ εμφανώς έχει μομέντουμ, φόρμα, παίζει καλά, έχει 3 στα 3, ξέρω ότι είναι ζόρικο (η Ιπσουϊτς δεν είναι αφελής, ομάδα Μακάρθι είναι), αλλά η απόδοση αξίζει. Και τέλος, η Μίντλεσμπρο έχασε στις λεπτομέρειες προχθές, δεν παίζει άσχημα, ο Καράνκα το..ψήνει το θετικό αποτέλεσμα και βεβαιώς η Μπέρμιγχαμ δεν με τρομάζει με τίποτα.

Μα με τίποτα. Ολα έχουν μέσα και κάμποσο Χ. Αλλά…Χ-2 δεν προτείνω, ούτε παίζω. Μακάρι να πάνε τέρμα δεξιά, να μην μείνει “μισή” η δουλειά. Τώρα ας τα κάνω σούμα. Νιουκάστλ (6.50)-Μπέρτον (3.75) -Σάντερλαντ (4.33)-Χάτερσφιλντ (4.00)-Μίντλεσμπρο (3.10)-Φιτέσε (3.60) είναι τα μεγάλα. Να…παίξω μικρά; Μπιλμπάο κοιτάω αρκετά, αλλά έχει ρεβάνς γαμώτο.

Το πορτογαλικό άστο να πάει, το εγγλέζικο (Ντέρμπι) δεν το παίζω γιατί απλά παίζω σπανιότατα έτσι στο νησί, μένουν τα γερμανικά…. Είναι τέσσερα. Καθαρά έμπνευση, θα κρατήσω δύο. Αμβούργο και Στουτγάρδη. Αρχικά κοίταγα Γκλάντμπαχ (με το απόλυτο εντός και με την Σάλκε να έχει τελικο με την Βασιλεία σε λίγα 24ωρα), αλλά η ήττα της Σάλκε προχθές με τρόμαξε και φοβάμαι την αντίδρασή της.

Τουλάχιστον τώρα κοντράρω ομάδες που εκτός…εξαφανίζονται (0-0-6 και 3-14 γκολ το Αννόβερο, 1-1-5 και 4-12 η Αουγκσμπουργκ). Η δυάδα δίνει 4.4. Ισα γιά το…ονόρε. Το…τελευταίο μπρος-πίσω γιά σήμερα. Πίσω στα μεγάλα σημεία δηλαδή. Πως θα τα παίξω; Αντε και η Νιουκάστλ, το είπαμε, πάει μόνη της και…ο Θεός βοηθός! Τα άλλα πέντε πως τα ανακατεύω; Η λύση είναι απλή.

Κόβω άλλο ένα και πάω σε yankee, ή κόβω δύο και πάω σε trixie. Καθαρά έμπνευση εδω. Κόβω δυό και πάω σε trixie. Και κόβω Σάντερλαντ και Χάτερσφιλντ. Εσεις διαλέξτε και αποφασίστε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 4/12: 1501 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.281 μονάδες. Ποντάρισμα 7/12: Μονό αποδεκτό: Νιουκάστλ 2 (6.50) με 50 μονάδες. Δυάδα: Στουτγάρδη 1-Αμβούργο 1 (4,4) με 121 μονάδες Trixie: Μπέρτον 2 (3.

75) -Μίντλεσμπρο 2 (3.10)-Φιτέσε 2 (3.60) με 40 μονάδες κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, όλο μαζί 140 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 311 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.970 μονάδες. Το “κλειδί” είναι η λέξη που έγραψα στην αρχή. Τζούφιο! Και το βλέπετε και από τα πονταρίσματα. Μόλις 311 μονάδες σε φουλ Σάββατο. Τους τα πήρα την Τετάρτη, σήμερα χαλαρώνω και…περιμένω.

Οτι και να βγει, κέρδος θα έχω. Είτε το μονό, είτε η δυάδα, είτε 2 από τα 3 στο trixie, είμαι από πάνω. Απαιτήσεις ιδιαίτερες δεν έχω απο τη μέρα. Και-εδώ θα διαφωνήσω με τον Μάκη- αύριο είναι καλύτερα! Καλό βόλι, κάντε εσείς την δική σας χημεία…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras