1187

Billaras

Μιά “χλωμή” Boxing Day…

Καλό μεσημέρι, χρόνια πολλά ξανά και ξανά! Εύχομαι να περάσατε καλά χθες και γενικά αυτές τις μέρες, έστω και με τις συνθήκες που ζούμε. Εμενα από προχθές με έπιασε μιά στεναχώρια να την πω, γιατί όταν είδα το πρόγραμμα αναρωτήθηκα “τι περνάμε ρε φίλε”….

Αρσεναλ-Τσέλσι απόψε, Boxing Day. Αυτόματα, το μυαλό γύρισε 10 χρόνια πίσω.

Ημουν εκεί, με τη γυναίκα, Λονδίνο. Και -να’ναι καλά μιά ψυχή- μπόρεσα να εξασφαλίσω δύο εισιτήρια και να πάω μαζί με τη γυναίκα τελευταία στιγμή σε ντέρμπι…Αρσεναλ-Τσέλσι. Πάλι βραδυνό όπως απόψε. Είχε κερδίσει 3-1 τότε η Αρσεναλ. Τότε, οι δρόμοι ήταν…κόλαση. Μιλιούνια έξω, μαγαζιά, χαμός. Γιορτή, Χριστούγεννα. Να παίρνεις το μετρό, να είναι μέσα φίλαθλοι και να τραγουδάνε, να απόλαμβανεις ματς στο Emirates, μετά τη λήξη να χιονίζει και γιά να μην περιμένω μιά ώρα (τα πρώτα τρένα ήταν δεσμευμένα γιά τους οπαδούς της Τσέλσι κι εμείς…μέναμε ακριβώς εκεί, στις γειτονιές αυτές αλλά δεν μας άφηνε η έφιππη αστυνομία να μπούμε μαζί τους), να παίρνω τη γυναίκα μέσα στο χιόνι και να περπατάμε ως την προηγούμενη στάση που ήταν ελεύθερη (και να την λένε και…Χάλογουέϊ την στάση)! Τι ωραία, τι εμπειρίες, Λονδίνο γεμάτο κόσμο, μπάλα, χιόνι, όλα πακέτο, να και δύο φωτό από εκείνο το βράδυ του 2010.

Τώρα; Τώρα θλίψη. Τι Boxing Day χωρίς κόσμο στα γήπεδα και γενικά τι Χριστούγεννα είναι αυτά; Πως να τα χαρείς; Είναι η ωραιότερη “γιορτή πόλης” όπως λέμε (ανάποδα απ’ το Πάσχα που είναι η πιό ωραία γιορτή στην επαρχία).

Και έχω κάνει Χριστούγεννα στη…μισή Ευρώπη, έχω εικόνες κι εμπειρίες μαγικές στο νου μου. Τώρα βγήκα να περπατήσω κι έστειλα sms στο τρισκατάρατο 13033, δεν έχω καν τα εγγόνια μου μαζί μου.

Τέλος πάντων. Αναγκαίο κακό. Που θα πάει, θα περάσει. Ας μην στεναχωριέμαι άλλο (έχω κι ένα λόγο να χαμογελάω, επετράπη το ψάρεμα από χθες).

Και ας πάω στο παρασύνθημα, στα “δικά μας”.

Ο Μάκης σας έβαλε στο νόημα από τον τίτλο του κίολας. “Πτώση αποδόσεων παντού”. Κι έτσι είναι. Στην Premier τσέκαρα και Φούλαμ (που “κουνιέται” αλλά δεν θα έχει δυστυχώς τον Πάρκερ στον πάγκο), τσέκαρα και Σέφιλντ αλλά εδώ έκανα άμεσα πίσω μόλις είδα 3,75. Γενικά η Premier δεν έχει ψωμάκι, ούτε στα αυριανά νομίζω.

Να παίξω Τσέλσι δηλαδή; Μην τρελλαθούμε, ο Λάμπαρντ είναι έξαλλος που παίζει καπάκι σε 48 ώρες ξανά. Το μάτι μου λοιπόν είναι στραμμένο στη…Δευτέρα (και γενικά, αύριο και κυρίως Δευτέρα ίσως δείτε update).

Στην Championship τσέκαρα τέσσερα. Κάρντιφ, Ντέρμπι, Νόριτς και Χάτερσφιλντ. Ντέρμπι στο 2,10 αντίο. Χάτερσφιλντ αναξιόπιστη, Κάρντιφ χωρίς Μουρ δεν το τολμάω (και η Μπρέντφορντ είναι στον 7ο ουρανό).

Εμεινε η Νόριτς. Ξέρετε τι έγινε στην Γουότφορντ. Τα γράφαμε καιρό, ο Ιβιτς χαιρέτησε, δεν έκανε ποτέ γκελ στους παίκτες. Τον έφαγαν και θα δούμε άλλη Γουότφορντ σήμερα με τον Σίσκο στον πάγκο; Δεν είμαι τοσο σίγουρος. Σιγά το κελεπούρι, ένας παγκοσμίως άγνωστός προπονητής, μάλλον μαριονέτα έφεραν γιά να κάνουν κουμάντο οι Πότσο και ο Ντίνι.

Η Νόριτς απ’ την άλλη σοβαρή, φορμαρισμένη, ομάδα με τα όλα της. Το 2,80 μοιάζει μικρό, αλλά μάλλον δεν είναι, μάλλον φαβορί έπρεπε να την έχουμε.

Στην 1η, έχουμε κάμποσες αναβολές (όλα τα είχαμε, λείπουν και επτά ματς συνολικά ελέω κρουσμάτων covid-19), η στάση γίνεται εκεί που ανέφερε και ο Μάκης. ΜΚ Ντονς-Μπριστολ Ρόβερς.

Οι μεν χάλια.

Οι δε ερωτηματικό. Χωρίς ματς 12 μέρες, ελέω κρουσμάτων οι Ρόβερς. Αλλά ξεκούραστοι. Και με backround το ματς, ο Τισντέιλ θυμίζω απολύθηκε προ δύο μηνών από τους Ντόνς. Και ο νυν τεχνικός του, είναι παιδί του Τισντέιλ, μαθητής του (και πρώην παίκτης του). Το 4,33 ακόμα και με ερώτημα γιά την ετοιμότητα της Μπρίστολ, είναι μεγάλο.

Στη 2η, με τσίγκλισε προφανώς λίγο η Φόρεστ Γκριν αλλά σέβομαι και την Εξετερ, είναι λίγο πονηρό της Μπόλτον, αλλά πάνω από όλα με τσιγκλάει η Μπράντφορντ.

Κι αυτή έπεσε, 2,90 πλέον από 3,20. Αλλά τι να κάνω; Κάτι πρέπει να παίξω. Δεν περίμενα η Μπράντφορντ να πάρει τα πάνω της αφού έφυγε ο ΜακΚολ. Τελικά έτσι έγινε. Απανωτές νίκες. Και όσο κι αν σέβομαι την Τρανμίρ, με τσιγκλάει αυτό το διπλό.

Τέλος, στη Νάσιοναλ Λιγκ τσέκαρα Χάλιφαξ αλλά κυρίως Αλντρινχαμ. Το ανέφερε και ο Μάκης. Αυτό βγάζει μάτια.

Ναι, η Στόκπορτ είναι το “βαρύ όνομα”, αλλά και από ντόρτι έρχεται και καλές απουσίες έχει και η Αλτρινχαμ είναι και ξεκούραστη και με 5 νίκες σε 6 ματς, σουπερ φόρμα δηλαδή.

Αυτά ήταν όλα τα εγγλέζικα. Και σε αυτά προσθέτω το μοναδικό σημείο που με απασχόλησε εκτός Νησιού και είναι η Σεντ Τρούιντεν. Η Σταντάρ χάλια, γκρίνια, ο προπονητής υπό πίεση (μην πω υπό διωγμόν), ενώ ο “Τρύφωνας” με νέο προπονητή και επιτέλους από καλή νίκη.

Και εδώ όμως, μας πήραν χαμπάρι. Το 6,00 έγινε 4,50! Μιλάμε γιά βουτιά τρελλή.

Αυτά ήταν όλα όσα εβαλα στο μιξερ. Μοιραία θα κάνω “εκπτώσεις”. Αλλιώς δεν θα έπαιζα τίποτα.

Τρία μονά. Μπρίστολ-Αλτρινχαμ-Σεντ Τρουίντεν. Τα τρία 4αρια δηλαδή. Δεν θέλω να απλώσω παιχνίδι, αλλίως θα τα έκανα patent. Οποιος θέλει, ας το κάνει. Εγώ επειδή βλέπω κακό το φεγγάρι δεν απλώνομαι.

Και μετά, Μπράντφορντ και Νόριτς μονά και δυάδα. Τα δύο πιό μικρά δηλαδή. Και έκλεισα (στα περισσότερα ισχύει η πρώιμη πληρωμή). Νέα στήλη Τρίτη, αλλά πιθανό update Δευτέρα (ίσως και αύριο αλλά οι πιθανότητες είναι 20-80% υπέρ της Δευτέρας). Και φυσικά σήμερα τα λέμε στο chat! Tο νου σας, πέρα από τις στήλες εμού και του Μάκη, υπάρχουν tips από παντού! Μπάσκετ από τον Ζαφείρη, ειδικά από τον Thassio, άλογα από τον Skotostrious, αφρικάνικο από το Τζίνι! Καλό βόλι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras