597

Skotostrious

Μια διετής και λίγη θεωρία…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Εκτάκτως σήμερα στήλη και Κυριακή καθώς έχουμε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα στο ιπποδρόμιο του Υork απ’όπου προέκυψε μια επιλογή και επ ευκαιρίας θα αναφέρουμε και τι ισχύει με τον Κανόνα 4 (Rule 4), την εφαρμογή του οποίου είδαμε χτες με την πτώση της απόδοσης του νικητή της πρώτης κούρσας μας.

Ξεκινάμε με την σημερινή επιλογή μας που αγωνίζεται στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος, ένα υψηλού επιπέδου σπριντ στα 6 furlongs (1,200 μέτρα) μόνο για διετείς και στο οποίο η φοραδίτσα SIGNORA CAMACHO δείχνει η πιο ελκυστική για στοιχηματισμό.

Η εκπρόσωπος του πολύ καλού εκπαιδευτή John Quinn δείχνει να προοδεύει συνεχώς από τότε που ξεκίνησε να αγωνίζεται σε κούρσες handicap καθώς σκόραρε με άνεση στην πρώτη της έξοδο στην κατηγορία. για να ακολουθήσει μια ακόμα νίκη φέροντας το μεγαλύτερο βάρος σε αντίστοιχης δυναμικής με σήμερα κούρσα πριν 1 μήνα. Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα υπέρ της καθώς δείχνει να έχει την καλύτερη φόρμα στην καριέρα της σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αναμένεται να είναι στους σημερινούς πρωταγωνιστές.

Ας δούμε τώρα τι συμβαίνει αναφορικά με τον Κανόνα 4 : είναι ένας συμφωνημένος κανονισμός από όλους τους εμπλεκόμενους στις κούρσες, ο οποίος έχει καθιερωθεί στις ιπποδρομίες και κυνοδρομίες και αφορά το τι γίνεται αφού αποσυρθεί ένα άλογο από την κούρσα μετά την οριστική δήλωση των συμμετοχών της κούρσας η οποία γίνεται λίγες ώρες πριν την έναρξη της ιπποδρομίας.

Η λογική πίσω από τον κανόνα αυτό είναι πως αν έχουμε ποντάρει σε μια ιπποδρομία και αποσυρθεί ένα άλλο άλογο πριν την έναρξη της κούρσας τότε η απόδοση που έχουμε πάρει δεν ανταποκρίνεται στις πιθανότητες νίκης της επιλογής μας. Η εφαρμογή του κανόνα εξαρτάται καθαρά από την απόδοση του αποσυρμένου αλόγου : για παράδειγμα αν αποσυρθεί ένα άλογο με απόδοση 34 ενδεχομένως να μην έχουμε εφαρμογή του καθώς θεωρείται πως οι πιθανότητες νίκης των υπολοίπων δεν έχουν επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό άλλα αν αποσυρθεί το φαβορί της κούρσας με απόδοση 1,90 πχ μπορεί να έχουμε και μείωση που μπορεί να φτάσει στο 50% των κερδών.

Συνοπτικά :

Κυριακή 04/09 17:30 York Federation Of Bloodstock Agents Nursery : SIGNORA CAMACHO (4,00)

Η ώρα είναι Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious