1771

Μάκης Μηνδρινός

Μια ισοπαλία και πρώτο μέρος απολογισμού

Χαιρετώ! Για συμπεράσματα οι πρώτες αγωνιστικές στις διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων. Είδαμε πραγματάκια το Σ/Κ, τόσο στο Κόπα Αμέρικα όσο και στο U21. Πέρα από το τι είδαμε στις δύο αυτές διοργανώσεις, σήμερα θα ξεκινήσουμε και τον στοιχηματικό απολογισμό της σεζόν που έφυγε. Δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα φυσικά, θα χρειαστούν σίγουρα 1-2 στήλες ακόμα.

Ξεκινώντας από το Κόπα Αμέρικα νομίζω έγιναν πάνω-κάτω αυτά που περιμέναμε. Χωρίς πρόβλημα οι Βραζιλιάνοι, με πρόβλημα οι Αργεντίνοι, άνετοι Ουρουγουανοί και Χιλιανοί. Ισως η Χιλή να ήταν μία μίνι έκπληξη, όχι επειδή κέρδισε (είχαμε πει ότι οι Ιαπωνέζοι κατεβαίνουν με εναλλακτική ομάδα) αλλά επειδή το έκαναν με χαρακτηριστική ευκολία.

Μια και ξεκινήσαμε με Κόπα Αμέρικα, μια γρήγορη ματιά στα ματς της δεύτερης αγωνιστικής. Όπως θα δείτε σε όλα τα ματς υπάρχουν μεγάλα φαβορί. Αν εξαιρέσουμε το Ισημερινός – Χιλή που το φαβορί δίνει 1.90, όλα τα άλλα είναι από 1.15 μέχρι 1.45. Η Χιλή θεωρώ ότι θα δυσκολευτεί περισσότερο σε σχέση με την πρεμιέρα, αλλά και το Εκουαδόρ δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο.

Από τα υπόλοιπα μπορεί κάτι να σπάσει; Πολύ δύσκολο! Οπότε αν έπαιζα κάτι θα πήγαινα στα γκολ. Ειδικά στον 2ο όμιλο: σε Κολομβία – Κατάρ και Αργεντινή – Παραγουάη είναι πολύ πιθανό να δούμε γκολ. Τα over και στα δύο παιχνίδια είναι κάπου στο 1.80-1.90.

Under 21

Η πρώτη αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τα Ρουμανία – Κροατία και Αγγλία – Γαλλία για τον 3ο όμιλο.

Μπόρεσα να δω τα κυριακάτικα, το Πολωνία – Βέλγιο 3-2 και το Ιταλία – Ισπανία 3-1. Χθες είχαμε Σερβία – Αυστρία 0-2 και Γερμανία – Δανία 3-1. Τέσσερα ματς, καμία ισοπαλία. Καταρχάς αγωνιστικά μου άρεσε πολύ η Πολωνία. Ωραία μπάλα, εξαιρετική όταν έβρισκε χώρους και με ένα παικτάκι που πιθανόν να μας απασχολήσει στο μέλλον: ο Νο 10, ο Ζιμάνσκι (της Ντινάμο Μόσχας), που ξεκινούσε τις προσπάθειές του από τα αριστερά.

Και οι Ιταλοί ήταν καλοί, απλά στο Ιταλία – Ισπανία ξέραμε παίκτες, δεν ήταν όλα άγνωστα όπως στο Πολωνία – Βέλγιο. Ειδικά από τους Πολωνούς δεν ήξερα κανέναν.

Πάμε και στα στοιχηματικά. Πριν πω τη σκέψη μου υπενθυμίζω το εξής: περνούν στα ημιτελικά μόνο οι πρώτες του κάθε ομίλου και η καλύτερη δεύτερη. Πριν από την έναρξη του τουρνουά θεωρούσα ότι είναι πολύ πιθανό ο καλύτερος δεύτερος να προκύψει είτε στον πρώτο όμιλο που υπάρχουν η Ισπανία και η Ιταλία είτε στον τρίτο όπου βρίσκονται Αγγλία και Γαλλία.

Από τη στιγμή που οι Ισπανοί έχασαν στην πρεμιέρα, αυτόματα δεν μπορούν να φτάσουν τους 7 βαθμούς, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να δώσουν το εισιτήριο στον καλύτερο δεύτερο.

Αν το Αγγλία – Γαλλία έρθει σήμερα ισόπαλο, τότε μπορούν και οι δύο να φτάσουν τους 7 βαθμούς, αν φυσικά κερδίσουν τα επόμενα παιχνίδια τους (που θα είναι μεγάλα φαβορί) απέναντι σε Κροατία και Ρουμανία.

Εξάλλου, Αγγλία και Γαλλία είναι δύο από τα φαβορί για κατάκτηση, μικρές οι διαφορές που τις χωρίζουν. Ετσι κι αλλιώς δηλαδή μιλάμε για ένα οριακό ματς. Αν λοιπόν έπαιζα κάτι από το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα θα ήταν η ισοπαλία στο Αγγλία – Γαλλία.

Απολογισμός – Μέρος 1ο

Ξεκινάμε από τα βασικά, λέγοντας ότι η πρώτη χρονιά του συνδρομητικού betsellers έκλεισε με κέρδος.

Υπενθυμίζω κάτι: η καταμέτρηση ξεκίνησε μόλις άλλαξε το site, μόλις μπήκε η κάβα. Ως τότε παίζαμε στοίχημα και μάλιστα πήγαινε και καλά, αλλά δεν είχαμε αρχίσει επίσημα την καταγραφή.

Με το που «έκλεισε» το site και έγινε συνδρομητικό, ήταν λίγο δύσκολα στην αρχή. Δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως σταδιακά το φέραμε εκεί που θέλαμε. Βλέπετε και τα νούμερα, φέτος είναι όλα καθαρά με την κάβα: έπαιξα συνολικά 128 αγώνες, έπιασα τους 35, έχασα τους 86 και είχα 7 επιστροφές.

Αρα ήταν σαν έπαιξα 121 αγώνες. Οι συνολικές επιστροφές σε μονάδες ήταν 56,66 και το yield 17,82%.

Για να γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό, είναι το ποσοστό καθαρού κέρδος. Είναι μεγάλο το νούμερο, μεγάλο το ποσοστό. Και αν απορείτε πως γίνεται από τη στιγμή που έπιασα μόλις 35 σε 121 ματς να έχω τέτοιες επιστροφές και yield, η απάντηση είναι απλή: «απόδοση».

Οι αποδόσεις που έπαιξα παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα παρά το γεγονός ότι πήραμε αρκετές φορές και καλύψεις.

Δεν είναι, όμως, μόνο η απόδοση. Τη μεγάλη διαφορά, το ξεπέταγμα, την έκανε ένα σύστημα. Ναι μεν πήγα κυρίως με μονά αποδεκτά σε όλη τη σεζόν, όμως η διαφορά (σε μονάδες) έγινε στις 27 Απριλίου, όταν πέρασε ατόφιο ένα τρίξι με Γουίμπλεντον, Μάκλσφιλντ και Νιούπορτ.

Μπορεί οι αποδόσεις σ’ αυτά τα τρία ματς να μην ήταν πολύ μεγάλες, όμως το σύστημα έφερε 55,71 μονάδες καθαρό κέρδος. Που σημαίνει το κέρδος της σεζόν!

Ο μέσος όρος απόδοσης των πιασμένων σημείων ήταν 3,54. Ανεξάρτητα αν τα πληρώθηκα ή όχι. Υπολογίζω δηλαδή και τα παιχνίδια που παίχτηκαν και πέρασαν, αλλά δεν με πλήρωσαν επειδή μπορεί να τα είχα σε δυάδα ή σε κάποιο σύστημα που δεν έφερε τίποτα πίσω.

Από εκείνα που παίχτηκαν και με πλήρωσαν ο μέσος όρος απόδοσης ήταν πιο ψηλά, στο 3,89. Αυτός, λοιπόν, είναι ο λόγος που το yield είναι τόσο ψηλά συγκριτικά με τα συνολικά πιασμένα σημεία που είχα.

Στην επόμενη στήλη θα μιλήσουμε για κάθε πρωτάθλημα ξεχωριστά. Ποια πήγαν καλά και ποια όχι, με αριθμούς. Συν ό,τι προκύψει από Κόπα Αμέρικα, U21 αλλά και… Κόπα Αφρικα που ξεκινάει και αυτό την Παρασκευή.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος