1106

Tzini

Μια λέαινα και η αγέλη της

Καλησπέρα! Η μεσοβδόμαδη αγωνιστική στο πρωτάθλημα του Μαρόκου ήταν τουλάχιστον αναπάντεχη! Αρχικά ήρθε ένα απογοητευτικό ντεμπούτο για τον προπονητή της Berkane με εντός έδρας ήττα 1-2, στη συνέχεια ήρθε από το πουθενά μια τραγική εμφάνιση της Raja και επίσης δίκαιη ήττα 0-1 και τέλος είχαμε ένα αδικαιολόγητα εκτεταμένο rotation από την Wydad σε μια αγχωτική νίκη με 0-1.

Αδικαιολόγητο, διότι δεν είχαν παιχνίδι στα πόδια τους μετά τις εθνικές ενώ αύριο αντιμετωπίζει εντός έδρας την Petro Atletico από την Αγκόλα, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Στον Γ’ όμιλο του Champions League λοιπόν, η Petro έχει αποκλειστεί με μόλις ένα βαθμό σε 5 αναμετρήσεις και η Wydad θέλει ένα βαθμό για την πρώτη θέση του ομίλου.

Και αυτόν μόνο εάν υπάρχει νικητής στο Horoya-Kaizer Chiefs. Είναι το ματς της τελευταίας αγωνιστικής καθώς βρίσκει τις 2 ομάδες ισόβαθμες με 8 βαθμούς και ο νικητής περνάει στην επόμενη φάση. To 0-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα δίνει το πλεονέκτημα της ισοπαλίας με γκολ στην Kaizer σε περίπτωση ισοβαθμίας και μετα το τέλος του αγώνα. Με 0-0 περνάει η Horoya ενώ με ισοπαλία 1-1 και πάνω περνάνε οι Kaizer Chiefs.

Ο προπονητής της Kaizer δηλώνει ότι θα κατεβάσει την ομάδα επιθετικά παίζοντας για τη νίκη γιατί έτσι πιστεύει ότι έρχονται οι μεγάλες προκρίσεις. Περισσότερο για στάχτη στα μάτια μου φαίνονται οι δηώσεις του γιατί πολύ απλά η φετινή Kaizer δεν μπορεί να επιτεθεί! Θα το κάνει αναγκαστικά όταν χρειαστεί και το πιθανότερο να εκτεθεί. Τιμές πάντως δεν υπάρχουν διαθέσιμες ακόμα για Ελλάδα, κάποιοι μπουκ στο εξωτερικό έχουν ανοίξει στο 2,40 Horoya που σε πρώτη φάση μ ’αρέσει.

Στους υπόλοιπους ομίλους τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Στον Α’ όμιλο έχουμε τα εντυπωσιακά λιοντάρια της Simba στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη με 8 την κάτοχο Αl Ahly. Η Vita Club είναι στην Τρίτη θέση με 4 βαθμούς και δεν απειλεί. Γενικά η Al Ahly δεν έχει πείσει κανέναν με τις εμφανίσεις της φέτος, με τον Pitso Mosimane να βρίσκεται υπό συνεχή πίεση.

Εδώ έχουμε αποδόσεις όπου το αρχικό σετ ήταν κάτι σε 1.55-3.50-5.00, αρκετά φυσιολογικό. Αυτή τη στιγμή είναι στο 1,16-5,25-26,00!!! και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Δύο απουσίες θα έχουν οι Αιγύπτιοι, ένας εκ των οποίων βασικός αμυντικός, ενώ από την άλλη μεριά, τα λιοντάρια μας κατεβαίνουν πλήρες, στην καλύτερη τους κατάσταση, πανέτοιμα να κατασπαράξουν τους αετούς της Al Ahly.

Θα κρατήσω το Χ2 στο 5,00, κάπου εκεί που περίμενα το διπλό δηλαδή.

Στον Δ’ όμιλο έχουμε τον διαφαινόμενο αποκλεισμό της Zamalek. Η βαθμολογία έχει ως εξής: Esperance στους 10 βαθμούς, MC Alger στους 8, Zamalek με 5 και Teungueth με 4. Η Zamalek υποδέχεται την Teungueth και μπορεί να την κερδίσει σχετικά εύκολα ώστε να φτάσει την Alger στους 8. Τα βλέμματα λοιπόν θα είναι στραμμένα στην Τυνησία και το Esperance-Alger.

Και το ερώτημα είναι αν θα το φέρουν Χ ώστε να αφήσουν έξω τους Αιγύπτιους. Και η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην το φέρουν καθώς υπάρχουν και καλές σχέσεις μεταξύ Τυνησίας-Αλγερίας. Κάτι αρχικά 3,50 στο Χ που υπήρχαν έξω, έχουν γίνει ήδη 2,30 και δεν έχει ανοίξει ακόμα η 365. Ίσως η καλύτερη επιλογή εδώ είναι να περιμένουμε live.

O B’ όμιλος έπαιζε νωρίτερα και ολοκληρώθηκε βρίσκοντας την Mamelodi στην πρώτη θέση αν και έχασε εντός έδρας από τη δεύτερη Belouizdad από την Αλγερία. Με αυτήν την ήττα, η Simba θα έχει την ευκαιρία να είναι η μόνη αήττητη ομάδα των ομίλων!

Στο Confederations Cup βρισκόμαστε 2 αγωνιστικές πίσω, και τα πράγματα είναι πολύ αμφίρροπα. Τιμές δεν υπάρχουν πουθενά ακόμα και τα ματς φαίνονται αρκετά υποσχόμενα ώστε να δώσουν κάποιο σημείο.

Όπως πάντα έχετε το νου σας στο twitter για update.

ΥΓ. Σίγουρα θα απορείτε με την κυρία που νομίζω ότι κλέβει την παράσταση στη σημερινή στήλη. Καταρχάς η φώτο είναι αφιερωμένη στον Thassio που μου ζητούσε καιρό μια αφρικανική γυναικεία παρουσία στη στήλη! Η κυρία λοιπόν είναι η Barbara Gonzalez, πρόεδρος της Simba οπού σύμφωνα με τις πληροφορίες μου θα είναι δίπλα στην ομάδα στο Κάιρο για το μεγάλο παιχνίδι!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini