1971

Μάκης Μηνδρινός

Μικρές Αγγλίες μεν, Τσάμπιονσιπ δε

Χαιρετώ! Η Μίντλεσμπρο έφερε κέρδη, όμως η αίσθηση που μου άφησε το Σ/Κ είναι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλη διαφορά. Τη Νιουκάστλ χθες, ΟΚ, δεν την έπαιξα για πολύ συγκεκριμένους λόγους: οι τελευταίες ειδήσεις δεν βοήθησαν, η απόδοση επίσης δεν βοήθησε. Αλλά μετανιώνω όσο… δεν φαντάζεστε και με την Ντάγκεναμ το Σάββατο και με την Χάντερσφιλντ την Κυριακή.

Καλά διαβασμένα, αποδόσεις-θηρία,  αναλυμένα από την Παρασκευή, κακώς φρέναρα!

Πάμε στα φρέσκα: Τσάμπιονς Λιγκ δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο. Πέρα από κάποια goal/goal και over (π.χ. Χόφενχαϊμ – Σαχτάρ, το οποίο είναι και υποψήφιο για έκπληξη) σχεδόν τίποτα. Προτελευταία αγωνιστική είναι στους ομίλους, έχουν ζορίσει τα πράγματα, οπότε στο live ό,τι προκύψει και αν προκύψει.

Πάμε στα δικά μας, τα εγγλέζικα, όπου έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1, Λιγκ 2 και Νάσιοναλ Λιγκ, ενώ διεξάγεται και ένα ματς για το Λιγκ Καπ, ανάμεσα στη Λέστερ και τη Σαουθάμπτον. Εχει ιδιαιτερότητες λόγω Πιέλ (νυν Λέστερ, πρώην Σαουθάμπτον), αλλά αγωνιστικά είναι δύσκολο, δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση αν η Σαουθάμπτον περάσει…

Tσάμπιονσιπ

Μίλγουολ – Μπέρμιγχαμ: Για τη δυναμική του «Ντεν» έχουμε μιλήσει αρκετές φορές, εγώ είμαι από τους τυχερούς που έχουν ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα.

Μπορεί πλέον το γήπεδο να γεμίζει σπάνια, όμως είναι φωνακλάδες εκεί στο πεταλάκι και ο αντίπαλος νιώθει την πίεση. Κάπως έτσι, άλλωστε, την πάτησε και η Μπόλτον το Σάββατο, όπου ισοφαρίστηκε στο 82’ σε 1-1. Καθαρά αγωνιστικά όμως, η Μίλγουολ έβγαλε προβλήματα, δέχθηκε αρκετές φάσεις από τη Μπόλτον (η οποία έχει τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας), επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι στα καλύτερά της.

Και αν δέχθηκε τόσες φάσεις από την Μπόλτον, προφανώς τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα κόντρα στην Μπέρμιγχαμ. Η ομάδα του Μονκ υπέστη τη δεύτερη ήττα της στα τρία τελευταία παιχνίδια, στα οποία δεν έχει κερδίσει. Οφείλουμε, όμως, να δούμε και κόντρα σε ποιες ομάδες έχασε: 3-1 από τη φορμαρισμένη τότε Ντέρμπι σε ματς που προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο και το Σάββατο 4-2 από την επίσης φορμαρισμένη Αστον Βίλα στο μεγάλο ντέρμπι, σε ματς που προηγήθηκε, είχε δοκάρι για το 2-0 και γενικά η εμφάνισή της ήταν πολύ καλή.

 Στο 3,60 η Μπέρμιγχαμ είναι μια καλή επιλογή.

* Για το Αστον Βίλα – Νότιγχαμ ισχύει ό,τι έγραψα και την Παρασκευή για το Αστον Βίλα – Μπέρμιγχαμ. Υπουλο μεν, οι αποδόσεις αδικούν τη φιλοξενούμενη, αλλά σε αυτή τη φάση δεν έχω… όρεξη να κοντράρω την Αστον Βίλα, η οποία είναι ξεκάθαρο πως με την αλλαγή προπονητή έχει πάρει τα πάνω της.

* Είδα το Ρόδεραμ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το μεσημέρι του Σαββάτου και η αλήθεια είναι ότι η Ρόδεραμ ήταν πολύ καλύτερη από αυτό που περίμενα. Εβγαλε ένταση, πάθος, τον άξιζε το βαθμό παρά το γεγονός ότι ισοφάρισε στο τέλος. Τώρα υποδέχεται την ΚΠΡ, η οποία είναι καλά. Ο άσος μέχρι χθες ήταν στο 3,50 και αποτελούσε μια καλή επιλογή.

Τώρα είναι με το ζόρι στο 3.20 και αρχίζει να χάνεται η όποια αξία.

* Σωστή η απόδοση φαβορί της Νόριτς στην έδρα της Χαλ. Η Νόριτς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, δεν θα μπορούσαν οι μπουκ να τη δώσουν πολύ ψηλότερα. Προσωπικά, όμως, δεν θέλω να ασχοληθώ με το 2,20 του διπλού.

* Κλείνουμε με τον άσο της Ιπσουιτς απέναντι στη Μπρίστολ Σίτι στο 3.

30. Η Ιπσουιτς ψάχνει την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, είναι στο 0-6-3 στο «Πόρτμαν Ρόουντ» και πετυχαίνει έναν αντίπαλο που έρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες και είναι φανερά ντεφορμέ. Θα μου πεις, γιατί η Ιπσουιτς δεν είναι ντεφορμέ; Οι αριθμοί αυτό λένε, όμως από την άλλη πρέπει να παραδεχτούμε ότι από τότε που την ανέλαβε ο Πολ Λάμπερτ δείχνει κάποια καλά σημάδια.

Είναι βελτιωμένη κι ας μην φαίνεται στα αποτελέσματά της. Στο τελευταίο, όπου έχασε 1-2 από τη Γουέστ Μπρομ, τη διαφορά την έκανε η ποιότητα. Η Γουέστ Μπρομ ήταν ξεκάθαρα δύο σκαλοπάτια ποιοτικότερη και το έδειξε. Παρ’ όλα αυτά η Ιπσουιτς έβγαλε πάθος και θέληση και αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά όταν έχεις στόχο την παραμονή.

Λιγκ 1

Σάουθεντ – Σκάνθορπ αγωνιστικά βράζουν πάνω-κάτω στο ίδιο καζάνι.

Οι αριθμοί λένε ότι είναι ντεφορμέ, ενώ είναι γεμάτο και το απουσιολόγιο τους. Και στο τελευταίο τους παιχνίδι προστέθηκαν κι άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα, η Σκάνθορπ στο 1-2 από την Πόρτμσμουθ έχασε ακόμα δύο βασικούς, τον Μπόρθγουικ Τζάκσον (τον γνωστό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και τον εξτρέμ Οτζο. Η δε Σάουθεντ, στην ήττα 2-1 από τη Γουίμπλεντον έχασε τον αμυντικό Κυπριανού, ενώ δεν είναι έτοιμος για 90λεπτο ο Γίαργουντ.

Αυτοί είναι μόνο κάποια από τα πολλά προβλήματα που έχουν οι δύο ομάδες.

Δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να το εξετάσω περισσότερο αν το σετ ήταν διαφορετικό. Όμως με τα δεδομένα που υπάρχουν και στις δύο ομάδες, κακώς το διπλό είναι πάνω από 4,00 (4,20). Η Σάουθεντ έρχεται από τέσσερις σερί ήττες, στο γήπεδό της κέρδισε μόλις τρία ματς φέτος (από τα 9), τη στιγμή που η Σκάνθορπ δείχνει καλύτερα πράγματα το τελευταίο διάστημα και στο δεύτερο ημίχρονο με την Πόρτσμουθ πάλεψε πολύ.

Λιγκ 2

Δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο, λίγο Λίνκολν μόνο στο 2.85 στην έδρα της Ολνταμ. Αλλά και πάλι, δεν…

Νάσιοναλ Λιγκ

Και εδώ λίγα πράγματα. Να κάνει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη η ανεβασμένη Ντόβερ στην Μπόρεχαμ; Ναι, όντως, μπορεί να την κάνει. Το ίδιο ακριβώς λένε και οι μπουκ όμως.

Μια ομάδα που έχει «0» εκτός έδρας κόντρα σε μια ομάδα που έχει χάσει μόλις ένα εντός έδρας παιχνίδι φέτος (όπως η Μπόρεχαμ, 5-4-1 έχει στο γήπεδό της), θα την ήθελα στο 4.75+ για να την ποντάρω. Χθες ήταν κάπου στο 4.20 το διπλό, σήμερα έπεσε κάτω από το 4,00 (3,90). Εκεί δεν θέλω. Και αν κάποιος ρωτάει «γιατί μικρό είναι το 3,90;», η απάντηση προφανώς είναι «όχι».

Το 3,90 δεν είναι καθόλου μικρό γενικά, είναι μικρό (κατά την άποψή μου) για τα δεδομένα του συγκεκριμένου αγώνα.

* Αυτό που γίνεται με την Τσέστερφιλντ είναι εντυπωσιακό. Οκτώ σερί ισοπαλίες! Οι 6 με 1-1! Και το θέμα είναι πως μπορεί πολύ εύκολα να τις κάνει 9 διαδοχικές, στο εντός έδρας με την Μπρόμλι

Στη σούμα.

Ρόδεραμ, Ιπσουιτς και Μπέρμιγχαμ ήταν οι τρεις βασικές επιλογές από την Τσάμπιονσιπ και η Σκάνθορπ από τη Λιγκ 1. Αφήνω Ρόδεραμ μετά την πτώση της απόδοσης, αφήνω και Σκάνθορπ γιατί οι απουσίες είναι πολλές και για τις δύο ομάδες οπότε μοιάζει λίγο με… τυφλό χτύπημα. Και μένω με Ιπσουιτς και Μπέρμιγχαμ, και τα δύο είναι αυριανά (Τετάρτη).

Αν προκύψει κάτι την Πέμπτη τα λέμε με νέα στήλη, διαφορετικά chat, twitter, κ.λπ.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος