2992

Billaras

Μικρή η διαλογή!

Δεν έχετε παράπονο την Πέμπτη, καρφί σας έδωσα το…σκορ του Βαλένθια-Ραπίντ! Απορώ ακόμα κι εγώ με την μαντεψιά μου, χεχεχεχε! Κάπου μέσα στο κείμενο έγραψα: “Είναι σίγουρα λάθος αυτές οι αποδόσεις, 6-0 να έρθει (λέμε) το ίδιο θα λέω”. Πως είπατε; Δεν σας έδωσα στο πιάτο το σκοράκι; Φυσικά και κάνω χιούμορ. Γέλαγα νευρικά προχθές, τώρα γελάω κανονικά.

Οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το αποδέχεσαι ως ένα από τα (χιλιάδες) ποδοσφαιρικά παράδοξα και πας παρακάτω. Εχω φάει έξι γκολ ξανά, έχω βάλει έξι γκολ ξανά, το…προτιμώ από το να χάνω με ισοφάριση σημείου στο 92'! Εδώ το παίρνεις απόφαση και πας παρακάτω. Γιά να σοβαρευτούμε, οπώς μαρς έχασα την Ραπίντ (που μάλλον βγήκε βόλτα ως την Ισπανία), έτσι μαρς έπρεπε να έχω κερδίσει τη Σάλκε.

Τι γράφω πάντα; Ας κερδίσω αυτά που αξίζω. Ε, εδώ με αδίκησε, θα χε βγει και κέρδος! Αυτά που έχασε ήταν πολλά και καλά, αδικήθηκε κιόλας με καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε. Και γιά να κλείσουμε με την Πέμπτη, βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο, αχ ρε άτιμη διακοπή τι μας έκανες, χάσαμε το καλύτερο σημείο, αναφέρομαι στη Μίντιλαντ φυσικά. Αλλά δεν μπορούσα να μαντέψω τι θα μας δείξει.

Κρίμα με αυτό το ψοφίμι την Γιουνάιτεντ που δεν έφαγε κόντρα. Μετά τη Μίντιλαντ μένει να χάσει και από την..Ντίσνεϊλαντ (γέλια). Πάμε στα φρέσκα. Θα σταθώ μόνο στα σημερινά, αύριο νέα στήλη, αν και όποιος διάβασε εφημερίδα ή άκουσε ράδιο χθες, ξέρει και που προσανατολίζομαι γιά αύριο (και…μεθαύριο). Γιά σήμερα δεν έχω πολλά. Είναι από τις λίγες φορές που δεν πρόσθεσα κανένα σημείο με την τελευταία ανάγνωση.

Ισα ίσα, έσβησα. Γιά να τα αναφέρω επιγραμματικά, Θέλτα over, Μπέτις Χ, Εσπανιόλ 1, Εσκισεχίρ 2, Χέρτα 1 έχω εκτός νησιού. Και Κρου, Πιτέρμπορο, Γιόρκ, Στιβενέιτζ, Ντονκάστερ, Χαλ, Λιντς από το νησί. Πολύ γρήγορα σβήστηκαν τα δύο που είναι νωρίς. Η Εσκισεχίρ ξεκινάει σε λίγο, δεν είναι καθαρά αγωνιστική η…προσέγγισή μου, σας πονηρεύω λίγο.

Δεν το ποντάρω γιατί δεν έχω και τις καλύτερες επαφές (οπτικές και μη) με την Τουρκία. Ισως ασχοληθώ live μαζί του σε καμιά ώρα. Και σβήνω και τη Χαλ γιατί ο Μπρους προανήγγειλε rotation, τον καίει το ματς της Τρίτης με την Ιπσουιτς, γιά να πήγαινα μαζί της ήθελα να είναι απολύτως συγκεντρωμένη και πλήρης στο παιχνίδι με την Αρσεναλ. Οπως βλέπετε, δεν έχω τίποτα από Γαλλία, κάτω χώρες, Championship, Πορτογαλία και άλλα πρωταθλήματα.

Ενώ έσβησα και την Κιέβο εντελώς πριν καν φτάσω στην τελευταία διαλογή που διαβάσατε παραπάνω (όλοι θα πάνε στον άσο, εγώ προσπερνάω, ξεχάστε την Ιταλία που ξέρατε, χθες βράδυ έγινε το…απίθανο, μετά από 15 νίκες σερί και κορυφή, η Γιούβε γκέλαρε με την…Μπολόνια. Γιά όσους ξέρουν κι ασχολούνται, αυτό ήταν απίθανο πραγματικά. Αρα το νου σας στους γείτονες, έχουν άλλαξει τα κόζια).

Κι έτσι, εχω λίγα σημεία… Τέσσερα εκτός νησιού, έξι από το νησί. Θα διαγράψω και την Ντόνκαστερ γιατί δεν είναι καλά, ντεφορμέ όμάδα δύσκολο να παίξω. Και με βαριά καρδιά, θα σβήσω και την Κρου, γιατί έχει μιά και…βαρβάτη απουσία (τον φορ Σίγκερ), ενώ η αντίπαλός της ενισχυθηκε με δύο ακόμα παίκτες. Κι έτσι, έμεινα με 4+4 ματς. Ας τα ξαναδώ με τις απόδοσεις δίπλα πλέον.

Θέλτα over (1.95), Μπέτις Χ (3.30), Εσπανιόλ 1 (2.40), Χέρτα 1 (2.70) + Πιτέρμπορο 2 (3.00), Γιόρκ 2 (4.75), Στιβενέιτζ 2 (3.60), Λιντς 2 (6.50). Κλείσαμε, αυτά είναι. Δύο λόγια και γιά τα οκτώ: Η Θέλτα παίζει επιθετικά εντός, το ίδιο, με μιά “περίεργη” ενεργητική άμυνα κάνει και η Εϊμπάρ. Αν γυρίσει και ο Νολίτο στη Θέλτα, θα δούμε ψηλό σκορ, θα “ψήφιζα” το 2-2 ή κάπου εκεί.

Στο χινάρι, κοιτάω τη βαθμολογία, αν χάσει-λογικά- η Λας Πάλμας νωρίς, δεν θα χαλάσει κανέναν, δεν είναι και κανένα φόβητρο η Μπέτις εντός, ενώ η Χιχόν παράτησε το ματς με τη Μπάρτσα μεσοβδόμαδα, δεν έχει κούραση. Εχουν και σχετικά καλές σχέσεις, πέρυσι η Χιχόν στο φινάλε της 2ης έκανε σβηστό διπλό εκεί και ανέβηκε μαζί με την Μπέτις.

Η Εσπανιόλ ξέρω ότι είναι ρίσκο, αλλά μου κανε εντύπωση η προσπάθειά της με την Βαλένθια.Εδειξαν εμπράκτως ότι θέλουν τον προπονητή, υπάρχει συσπείρωση. Και η Κορούνια εμ δεν ασχολείται ιδιαίτερα, εμ κάνει…δημόσιες σχέσεις μοιράζοντας πόντους, εμ δεν θα εχει τον Λούκας απόψε. Και τέλος, δέχομαι να παίξω ως αουτσάιντερ την Χέρτα του 6-3-1 εντός κόντρα στην Βόλφσμπουργκ του 1-3-6 εκτός, που είναι και κουρασμένη κι έχει κι απουσίες.

Είδατε με τη Γάνδη τελευταίο μισάωρο πως παραλίγο να την πατήσει, έβγαλε την..ασθένεια που έχει μακριά από το γηπεδό της. Στα εγγλέζικα, της Λιντς το κυπελλικό είναι λίγο…τυφλό χτύπημα. Γιατί η Λιντς δεν είναι καλά, ενώ η Γουότφορντ είναι, θα παίξει και πλήρης, δεν έχει έγνοια στο πρωτάθλημα. Απλά αυτό το 6.50 είναι μεγάλο γιά ομάδα που…ζει γιά κάτι τέτοια, το έχει στο DNA της.

Η Πιτέρμπορο περιμένω να εμφανιστεί φρέσκια και τσιτωμένη, κόντρα σε Μίλγουολ που χει θέμα εντός και κούραση μεσοβδόμαδη, ενώ Στιβενέιτζ και Γιόρκ είναι μεταμορφωμένες προς το καλύτερο, η πρώτη έχει 2 στα 2 από τότε που χώρισε με τον Τέντι Σέριγχαμ. Απομένει το πως θα παίξω και αν θα ασχοληθώ εν τέλει και με τα οκτώ… Λέω να τα…αναμίξω.

Οκ, τα δύο μικρά μαζί, Εσπανιόλ άσος και Θέλτα over σε δυάδα. Και η Λιντς μόνη της. Μένουν ακόμα πέντε, άρα μιά λύση έχω γιά να μην απλώσω το παιχνίδι μου. Να σβήσω ένα και να πάω στο μοναδικό σύστημα της ημέρας. Τα ξανακοιτάω, αποφασίζω εξ ενστίκτου, να σβήσω την Γιόρκ, γιατί κακά τα ψέματα, ότι κάνει τελευταία το κάνει εντός και εκτός δεν παύει να έχει ένα κάκιστο 1-5-9, άρα μπορεί και να μην αξίζει η απόδοση και τόσο πολύ.

Θα πάω σε ένα yankee, με τα άλλα τέσσερα και έκλεισα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 14.450 μονάδες. Ποντάρισμα 20/2: Μονό αποδεκτό: Γουότφορντ-Λιντς 2 (6.50) με 40 μονάδες. Δυάδα: Εσπανιόλ 1 -Θέλτα over (4.68) με 80 μονάδες. Yankee (2-3-4): Μπέτις Χ (3.30)-Χέρτα 1 (2.70) -Πιτέρμπορο 2 (3.00)- Στιβενέιτζ 2 (3.60). Με 10 μονάδες στην τετράδα, 20 σε κάθε τριάδα (ακόμα 80) και 35 σε κάθε δυάδα (ακόμα 210).

Σύνολο 300 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 420 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 14.030 μονάδες. Εκτός Λιντς βλέπετε οτι δεν πάω πουθενά με μονά. Αρα θέλω κάπου να γίνει δυάδα. Ο λόγος είναι γιατί τα σημεία δεν είναι τόοοσο μεγάλα γιά patent ή “ξερά” μονά. Νορμάλ παιχνίδι, ενα “τικ” πάνω οι μονάδες, αλλά θα τις “μαζέψω” αύριο, στην νέα στήλη. Μεσα μου, την νοιώθω τη μέρα ως “ούτε κρύο-ούτε ζέστη”.

Δεν περιμένω πολλά, δεν περιμένω και τίποτα, ίσως έχουμε…ισοπαλία με τον μπουκ στο τέλος της βραδιάς. Γι αυτό και έκανα και μίξη αγγλικών-μη αγγλικών, κάτι που κάνω σπάνια. Τα λέμε στο chat μετά τις 4, αύριο νέα στήλη ίδια ώρα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras