2858

Billaras

Μικρό δείγμα, πρώτα σημεία

Πάει λοιπόν η πρώτη αγωνιστική του EURO, χθες βράδυ με την Πορτογαλία. Η οποία γκέλαρε, αλλά δεν την είδα κακή. Μου'μοιαζε λίγο με το ματς της Αγγλίας. Βάση της εικόνας, ένα 3-0 θα ήταν νορμάλ και στο Αγγλία-Ρωσία και χθες βράδυ, αλλά είδαμε 1-1. Από εκεί και πέρα, ας μην κάνω ανάλυση του τι είδαμε συνολικά, γιατί και κάποιες αναφορές έκανα στην εφημερίδα χθες και κυρίως, αυτό που έγραψα ήταν ότι είδαμε…δείγμα.

Δεν είμαστε πλέον στα τυφλά, αλλά ούτε και με 100% ασφαλή συμπεράσματα. Ο Ελληνας έχει την τάση να βιάζεται. Να εξυψώνει ή να θάβει ακαριαία. Ο δε έλληνας φίλαθλος έχει και το..προπονητιληκι μέσα του (ξέρετε, αυτό του facebook, του καφενείου και του πρακτορείου). Γι αυτό και συνήθως την πατάει. Προσωπικά, επέλεξα ως τώρα -και…πολύ καλά έκανα- να μην παίξω ΚΑΝΕΝΑ σημείο.

Ακριβώς γι αυτό το λόγο. Ας την βλέπαμε λίγο και μετά. Εχασα κάποια σκοράκια ή κάποια over (παρένθεση: έχουν επικρατήσει κατά κράτος τα under, αλλά η εικόνα αρκετών ματς δεν ήταν γιά under), αλλά ουδόλως έχω ασχοληθεί. Την φιλοσοφία μου γιά το EURO την έχω γράψει και δεν αλλάζει. Σημείωστε κάποια ακόμα χρήσιμα στοιχεία: Εχει “καθυστερήσει” το πέναλτι (από την πρεμιέρα), δεν έχει έρθει 0-0 ακόμα, δεν έχουμε ανατροπή, ενώ έχουμε πολλά late goals.

Αυτό το τελευταίο μπορεί να αξιοποιηθεί στο live. Οταν σε 12 ματς έχουμε 7 γκολ μετά το 80', είναι μεγάλο το νούμερο. Και σε πολλά άλλαξε το σημείο (Αγγλία, Ουαλία, Ισπανία). Αυτό να το έχετε υπ' όψην σας…. Πάμε λοιπόν παρακάτω, στα φρέσκα. Στα ματς ως και την Παρασκευή. Νέα στήλη το Σάββατο. Ξεκινάω λέγοντας ότι έχω πλέον τρία σημεία.

Σλοβακία διπλό (3.50), Γερμανία Χ (4.33) και Κροατία διπλό (1.90). Δείγμα έχω, μπορώ να “τολμήσω” σημεία που να έχουνε και κάποια αξία. Μετά, θα συνεχίσω στο…χαλαρό, στο ίδιο στυλ που έχω ως τώρα. Σκορ, σκόρερς, “ειδικά” δηλαδή που είναι προσιτά και καταννοητά, κυρίως που μπορώ να τα αξιολογήσω. Τώρα αν ο άλλος παίζει… αράουτ και κόρνερ, άς έρθει να μου πει πως τα αξιολογεί, να του βγάλω το καπέλο.

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Ρωσία-Σλοβακία: Δεν μου άρεσε καθόλου η Ρωσία. Χωρίς προσανατολισμό, άτολμη ως και αδούλευτη. Και η Ιταλία έπαιξε άμυνα και κόντρα, και η Ισλανδία έπαιξε άμυνα και κόντρα και η Αλβανία έπαιξε άμυνα και κόντρα. Η Ρωσία ήταν κατώτερη όλων αυτών. Και ίσως αρκετά άτεχνη, δεν είδα ταλέντο στην ομάδα. Τρώμε χρόνο και αμολάμε μιά να βρουμε αυτό το…ξύλο μπροστά; Θα πάω με τους σλοβάκους.

Το ξέρουν το τόπι. Και θα παίξουν ρέστα. Μου κάνει το 3.50. Ρουμανία-Ελβετία: Δεν παίζω τίποτα. Ισως το πρώτο 0-0 να έρθει εδώ, αλλά δεν αγγίζω. Πάσο. Γαλλία-Aλβανία: Οκ,σημείο δεν έχει, αλλά και 3-0 σκορ (κάπου εκεί) έχει και over (δίκαιο στο 1,85) έχει και …έμπνευση έχω, any time Πογκμπά στο 3.25 έχω. Κακός στην πρεμιέρα, θα πάρει μπρος πιστεύω. Α, κι άλλη έμπνευση! Είδαμε πέναλτι στην πρεμιέρα, ας…ξαναδούμε τώρα.

Η Γαλλία να σκοράρει πέναλτι δίνει 5.50. Αυτά είναι εμπνεύσεις και fun bets, ξεκάθαρα. Και φυσικά θέλω και Ζιρού γιά το μακροχρόνιο, απόντος Τσάνα μπορεί να βάλει ένα-δύο ακόμα σήμερα. Αγγλία-Ουαλία: Πιστεύω θα κερδίσουν οι άγγλοι. Τήρησαν την παράδοση της κακής πρεμιέρας, τώρα η παράδοση λέει “μόνο νίκες” στην 2η αγωνιστική. Και μονο νίκες με τους Ουαλούς από το 1984.

Χωρίς καν να φάνε γκολ. Θα γίνει μάχη, μπορεί και άφθονη κλωτσιά. Γιά μιά…λίγο διαφορετική προσέγγιση του αγωνα, έχω κάνει- εκτάκτως- και στο www.gazzetta.gr. Δείτε την εδώ: www.gazzetta.gr/football/article/937848/ti-skotose-o-ai-giorgis Τι λέω να κρατήσω; Σημέιο όχι, ψείρα είναι. Σκορ 1-0 και 2-0 είναι πιθανά, αυτά φέρνουν πάντα. Και εδώ μιά έμπνευση, ο Γκάρι Κέχιλ any time σκόρερ στο 9.

50. Θα προωθηθεί στα στημένα, συχνά η λύση έρχεται έτσι. Ουκρανία-Β.Ιρλανδία: “Καθαρό” και διαδικαστικό 2-0 εδώ και πάμε παρακάτω. Γερμανία-Πολωνία: Το έγραψα ήδη, πάω γιά το Χ. Καθαρά αγωνιστικά μου βγαίνει και το 4.33 είναι καλό. Η Γερμανία δεν με έπεισε (κάθε άλλο), η Πολωνία έχει δόντια, ίσως έχουμε την πρώτη “πλούσια”ισοπαλία (με 2-2).

Σημείωστε, εδώ οι μπουκ μας δίνουν φαβορί το over πλέον, ενώ είχαν το under. Ιταλία-Σουηδία: Καθαρό πάσο. Η Ιταλία δεν θα μπορέσει να κάνει το παιχνίδι που έκανε με τους βέλγους. Και σε παιχνίδι κατοχής την φοβάμαι πολύ. Κλειστό ματς, δεν μπορώ να το “διαβάσω”. Μόνο γιά live. Τσεχία-Κροατία: Καθαρό διπλό, σωστό το 1.90, μην πω ότι το είχα γιά λίγο παρακάτω.

Οι κροάτες έδωσαν εξαιρετικό δείγμα, ελπίζω να συνεχίσουν έτσι. Ισπανία-Τουρκία: Κάτι σε 2-1 που δίνει 9.00; Κάτι σε over του 1.95 γιά παρολί; Κάτι τέτοιο…. Αυτά είναι: Τι μου προκύπτει; Μιά δυάδα σημείων μεγάλων (Σλοβακία 2, Γερμανία Χ), μιά τριάδα γιά παρολί (Γαλλία over, Ισπανία over, Κροατία 2), και μετά fun bets. Οπως και την προηγουμενη φορά, θα βάλω μαζί τους any time Καχίλ και Πογκμπά ως δυάδα.

Αμα θέλει, γίνεται. Και μετά, θα πάρω τέσσερα ειδικά (Ουκρανία 2-0, Γαλλία να σκοράρει πέναλτι), Αγγλία 2-0 και Γερμανία 2-2) και και τα βάλω να ζητάω δυάδες. Εξι στήλες, λίγα ευράκια, έξάλλου η…μικρότερη δυάδα δίνει 35,7!). Παραμένω με χαλαρή προσέγγιση και διάθεση, βλέπω μπάλα με φίλους, σιγά μην ορμήσω. Και φυσικά, παρότι χθες πήρα απουσία, σήμερα ξανά στο chat, εκεί που…γίνεται χαμός κάθε μέρα.

Εκεί κοιτάμε γιά live, αλλά ΜΟΝΟ αν προκύπτει κάτι, όχι ότι μας κατέβει απλά γιά να παίξουμε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 1000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 500 μονάδες. Ανοιχτά (μακροχρόνια) μπετ: 255 μονάδες. Ποντάρισμα 15-16-17/6: Δυάδα: Σλοβακία 2-Γερμανία Χ (15.15) 22 μονάδες. Παρολί: Κροατία 2-Γαλλία over- Ισπανία over (6.85) με 43 μονάδες. Δυάδα σκόρερς any time: Καχίλ/Πογκμπά (30.

87) με 15 μονάδες. Δυάδες (έξι) από: Ουκρανία 2-0 σκορ (6.50)-Αγγλία 2-0 σκορ (7.00)-Γαλλία να σκοράρει με πέναλτι (5.50)-Γερμανία 2-2 σκορ (19.00) με 10 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 60). Ανοιχτα μπετ: 140 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 360 μονάδες. Προφανές ότι παίζω…και το απολαμβάνω. Οταν βλέπετε παρολί, παίρνετε χαμπάρι. Και φυσικά, όλα τα ειδικά θα μπορούσαν να παιχτούν μονά.

Εγώ κυνηγάω δυάδες, ρισκάρω χωρίς άγχος. Ακόμα και στα σημεία, ξερή δυάδα έριξα! “Κάψα” δεν έχω. Ούτε ορμάω, ούτε τίποτα. Και πάντα περιμένω στη…γωνία γιά live. Τα λέμε ξανά το Σάββατο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras