1066

Billaras

Μονάχα από την Β’ Αγγλίας!

Κάναμε την πλάκα μας μεσοβδόμαδα, τώρα να σας πω την μαύρη μου αλήθεια, το ψιλομετάνοιωσα που πέταξα ακόμα κι αυτές τις ελάχιστες μονάδες. Ναι, με έπαιρνε να το κάνω, αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, τσάμπα/πεταμένα χαζομπετάκια είναι αυτά. Never mind. Τα έχω ξεχάσει ήδη, εξάλλου δεν είχαμε και κανένα αγωνιστικό σασπένς να μου μείνει στο νου.

Τα “νορμάλ” έγιναν και στα οκτώ ματς Τρίτης-Τετάρτης-Πέμπτης. Θα ήθελα -ως τηλεθεατής/φίλαθλος- να σκάσει κάπου ένα μπαμ.

Γιά το σεντονάκι θα τα ξαναπούμε, σε λιγότερες από δέκα μέρες.

Προς παρόν πάμε στο ΣΚ με φουλ κουπόνι, με τη σημείωση οτι και μεσοβδόμαδα έχουμε τεράστιο κουπόνι με εμβόλιμες σχεδόν παντού, αλλά και πολλά κυπελλικά και εξ’αναβολής!

To συμπέρασμά μου γιά σήμερα, βγήκε αβίαστα.

Μόνο Αγγλία. Εκτός Νησιού, λίγο Ερζερούμ τσέκαρα, δύο ίσως καλοπληρωμένα over στη Γαλλία (και Ανζέ και Μαρσέιγ), άντε και τον τίμιο άσο της Μπόχουμ (Βόλσφμπουργκ δεν παίζω σε απολύτως ψυλλιασμένη απόδοση).

Οπότε…τίποτα πέρα από τη Μάγχη, αντίθετα αύριο έχω κάμποσα.

Αρα, μένω στο Νησί, σε μιά “μαύρη” γιά τους άγγλους μέρα, καθότι έχουνε βασιλικές κηδείες.

Αυτός είναι και ο λόγος που το κυρίως μενού είναι νωρίς και όχι στις 5.

Και απ΄το Νησί, πρόσεξτε τώρα: Δεν αγγίζω τον ημιτελικό FA CUP Τσέλσι-Σίτι (στο Γουέμπλεϊ), δεν μου αρέσουν τα δύο της Premier (σιγά μην παίξω Γουέστ Χαμ ή Γουλβς σε αυτές τις αποδόσεις), δεν μου λέει τίποτα μα τίποτα η Championship (υπο προϋποθέσεις θα συζήταγα λίγο Μπρίστολ και Πρέστον αλλά τώρα μένω μακριά και δεν τα ξανακοιτάω καν), ενώ δεν μου λέει τίποτα και η 1η κατηγορία! Εδώ μου άρεσε ένα, η Γουίγκαν.

Πήρε την τεράστια κατηφόρα, από το 2,80 στο 2.37 τώρα (και από αουτσάιντερ έγινε φαβορί). Και στη Νάσιοναλ Λιγκ ένα ζαχάρωνα (την Σόλιχαλ) αλλά το προσπερνάω, δεν πάνε και γιά τίποτα.

Να καταλήξω: Απο ΟΛΟ το σημερινό πρόγραμμα, ότι με απασχολεί είναι σε…μιά κατηγορία! Στην 2η Αγγλίας! Κουφό, αλλά έτσι είναι.

Υπαρχει ένα τίμιο φαβορί η Μπόλτον (στα μάτια μου, το μοναδικό τίμιο φαβοράκι μαζί με τη Μπόχουν στην 2η Γερμανίας), αλλά απλώς το αναφέρω, τέτοια δεν παίζω.

Γιατί υπάρχουν ΟΚΤΩ (!) σημεία που μπορούμε να κοιτάξουμε. Ναι, κουλό. Σε όλο το κουπόνι τίποτα, στην 2η Αγγλίας οκτώ μαζεμένα που έχουν ενδιαφέρον. Περίπου…ολα δηλαδή.

Και Σκάνθορπ και Σαουθεντ και Πορτ Βέιλ, και Ολνταμ, και Κέμπριτζ, και Σάλφορντ και Μπράντφορντ και Γουόλσολ μπορούμε να τσεκάρουμε. Οκτώ μαζεμένα! Ολο μου το παιχνίδι, όλη η τελική διαλογή από εδώ θα βγει.

Στα οκτώ αυτά, έχουμε τέσσερις που έχουν ενδιαφέρον. Θέλουν βαθμούς. Σαουθεντ-Κέμπριτζ-Σάλφορντ-Μπράντφορντ. Οι άλλες είναι αδιάφορες βαθμολογικά. Γιατί τις ανέφερα; Γιατί Πορτ Βέιλ είναι σε τοπ φόρμα, η Σκανθορπ βρίσκει την Φορεστ Γκριν στην απόλυτη τρικυμία, η Ολνταμ είναι επίσης σε φόρμα με τον νέο τεχνικό της, ενώ η Γουόλσολ επίσης φορμάρεται και η Κόλτσεστερ είναι γιά το ανάθεμα.

Το θέμα είναι απλό: Μετράμε φόρμα τετοια εποχή ή μετράμε κίνητρο; Κάτι ενδιάμεσα. Και ξεκινάω σβήσιμο. Πρώτη φευγει η Κέμπριτζ. Και καλά δεν παίζει και έχει κίνητρο και η Νιουπορτ που δεν είναι κανένα μπάζο. Μετά φεύγει η Γουόλσολ. Γιατί ναι, δεν θα χαριστεί, αλλά δεν έγινε και υπερομάδα. Μετά φεύγει η Ολνταμ. Γιατί σοβαρό κίνητρο έχει η Μόρκαμ και είναι καλή ομάδα η Μόρκαμ, ειδικά εντός.

Μετά φεύγει η Σκάνθορπ. Εδώ θα πω ένα “κρίμα”. Η Φόρεστ Γκριν είναι ξεκαθαρα γιά κόντρα αλλά και η Σκάνθορπ εχει “σβήσει”, διακοπές κάνει…

Αρα έμειναν τέσσερα. Σαουθεντ-Σαλφορντ-Μπράντφορντ-Πορτ Βέιλ. Θα σβήσω και την Βέιλ. Γιατί κερδίζει μεν πέντε σερί ματς αλλά στα δύο τελευταία δεν έπαιξε μπάλα. Και δεν έχει κίνητρο.

Και η Καρλάιλ…πατάει γκάζι δυνατά.

Δείτε τα όλα. Αποφασίστε. Εγώ θα πάω με τα τρία που (απ)έμειναν. Και με ένα μικρό τρικάκι. Θα παίξω μεν trixie με την Σαουθεντ στο draw no bet του 4,00 (είπαμε, σκοράρει με το στανιο, ενώ κι η Εξετερ είναι υψηλό εμπόδιο) αλλά θα ρίξω κι ένα μονό του 6,50. Γιά να κλείσω, ήθελα λίγο ψηλότερα την Σάλφορντ που έπεσε στο 2,75, οπότε εδώ εν γνώσει μου κάνω μιά (πολύ) μικρή έκπτωση.

Νομίζω η πρώτη φετινή “έκπτωση” στο Νησί. Τίποτα άλλο. Δείτε και τα οκτώ, εγώ κατέληξα σε τρία. Νορμάλ ποντάρισμα. Και νέα στήλη αύριο φυσικά. Και τα λέμε στο chat μετά τις 3 σήμερα!

Α, να μην το ξεχάσω. Πολλά ευχαριστώ γιά χθες. Γενέθλια, το ταμπλό γράφει πλέον 52 (και μιά μέρα σήμερα), αλλά σιγά τα αυγά. Το ζουμί είναι πως νοιώθεις.

Και νοιώθω…τζόβενο (γέλια)!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras