3913

Billaras

Μονά και δυάδα…

Καλο μεσημέρι και καλή τηλεθέαση και σήμερα! Δυό μέρες δεν έπαιξα, δεν το μετάνοιωσα, ήμουν σε σκέψη αν έπρεπε να το κάνω ή όχι, ενώ γιά τον ΠΑΟΚ δεν είχα καταλήξει αν θα έπαιζα Χ ή διπλό και εν τέλει είπα πάσο. Μπράβο του, γιά ένα ημίχρονο ήταν αυτός που έπρεπε, ίσως και λίγο…κατά τύχη, γιατί αν δεν χτύπαγε ο Λόρενς δεν θα έμπαινε ο Κάτσε που έκανε και την διαφορά προς το (πολύ) καλύτερο, ανεβάζοντας όλη την ομάδα, “προστατεύοντας” τον Λίνο και “απελευθερώνοντας” τον Στοχ.

Παρ' όλα αυτά, υπήρχε και ένα κακό ημίχρονο, αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Στέφενς, η μπάλα να μείνει χαμηλά (δεν αντέχω να διαβάζω ύμνους γιά τον Στοχ που δεν έκανε τίποτα εκτός του σουτ-γκολ, αντίθετα δεν βοηθησε καθόλου τον Λίνο και εκεί ντουμπλάραν συνέχεια οι γερμανοί), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη ρεβάνς η Τούμπα θα είναι άδεια (ελπίζω τώρα οι λιγοστοί ανεγκέφαλοι να έχουν καταλάβει τι κακό έκαναν πέρυσι με τις καφρίλες τους κόντρα στην Ραπίντ και να μην το πληρώσει ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται μπροστά σε μιά τεράστια ευκαιρία).

Γιά το Σάββατο που μας πέρασε δεν έχω να πω κάτι, τα είδατε. Αν βάλω και το κυριακάτικο over, μαζί με τον Μάκη δώσαμε 10 σημεία (δύο ήταν κοινά) και πέρασαν τα εννιά. Και σε τί αποδόσεις.. Μακάρι μέσα στο καταχείμωνο, σε κάποια στιγμή που θα έρθουν ζόρια (πάντα έρχονται) να μην μας προκύψει πάλι “κοντή μνήμη”, μόνο αυτό θα πω. Και πάω στο σήμερα.

Λιτά, στεγνά θα έλεγα, αναφέρω δύο σημεία. Τουν και Αστρα Πλοέστι. Η μιά στο 3.75, η άλλη στο 3.40. Και γιά να είμαστε σωστοί, δεν είναι “Αστρα Πλοέστι, από πέρυσι λέγεται Αστρα Γκιούργκιου η ομάδα, αφού μετακόμισε, άλλαξε έδρα και πόλη. Τώρα γιατί έφυγε από το Πλοέστι των 200.000 κατοίκων και πήγε εκεί που έχει 50.000 κατοίκους (στα σύνορα με Βουλγαρία, μιά γέφυρα πάνω από το Δούναβη χωρίζει -ή ενώνει- τις δύο χώρες, απο εκεί είναι η φωτό), ρωτήστε τον ζάμπλουτο ιδιοκτήτη της, τον κ.

Νικουλάε, όχι έμενα! Η Γκιούργκιου λοιπόν ήρθε από το πουθενά, ανέβηκε το 2009, τσουπ κάποιες θέσεις, τσουπ ακόμα λίγες, τσουπ Ευρώπη πέρυσι  και φέτος ο πρόεδρος δηλώνει “πρωτάθλημα”. Ηδη είναι πρώτη, μόνο νίκες, παντού κάνει διπλά. Η Μακάμπι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τώρα θα αρχίσει στο Ισραήλ, το Σάββατο. Οσο γιά την Τουν; Σαφώς πιό έτοιμη, σε καλύτερο φεγγάρι και σε καλύτερο κλίμα βασικά.

Σε σχέση με την Παρτίζαν που τρώγονται μεταξύ τους, αποδυναμώθηκαν και δεν έχουν την βαρύτητα του παρελθόντος. Οταν σε πετάει έξω η βουλγάρικη Λουντογκόρετς, τότε κάτι δεν πάει καλά (γιά να μην θυμήσω έναν αποκλεισμό πρόπερσι από την…Σάμροκ). Οι αποδόσεις μου κάνουν. Χωρίς άλλα λόγια, καθαρά γιά ΖΕΣΤΑΜΑ, εν΄όψει Σαββατοκύριακου, παίζω μονά και δυάδα.

Τουν 2 (στο 3.70) και Γκιούργκιου (ή Αστρα Πλοέστι) στο 3.40. Χαλαρά και άνετα. Και τα ξαναλέμε το Σάββατο το μεσημεράκι…  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras