1947

Κώστας Ζαφείρης

Μονομαχία με ενδιαφέρον

Γεια χαρά… Πέντε ματς περιλαμβάνει σήμερα το μενού στο ΝΒΑ, το ένα από αυτά έχει μπει στο στόχαστρο και συγκεκριμένα ένας από τους παίκτες που θα πατήσουν απόψε το παρκέ του FedExForum, εκεί όπου οι γηπεδούχοι Γκρίζλις (ρεκόρ 12-7, εντός έδρας ρεκόρ 7-2) θα υποδεχθούν τους Ράπτορς (ρεκόρ 17-4, εκτός έδρας 8-2).

Από δύο κολλητές ήττες προέρχεται το Μέμφις (αυτοκτόνησε από το +8, δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε, στο Λος Αντζελες και έχασε από τους Κλίπερς στην παράταση – ακολούθησε το εντός έδρας χαστούκι από τους Νικς), πέντε διαδοχικές νίκες μετράει το Τορόντο, το οποίο από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος φιγουράρει στην κορυφή της Ανατολής.

Και πάμε στην ουσία.

Ο ηγέτης των Γκρίζλις, Μαρκ Γκασόλ (2,16 μ.) θα βρει σήμερα απέναντί του την «κολόνα» της ρακέτας των Ράπτορς, Γιόνας Βαλαντσιούνας (2,13 μ.) σε μία μονομαχία με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ας βάλουμε, όμως, στην εξίσωση πως ο προπονητής των Καναδών, Νικ Νερς έχει ψαλιδίσει, φέτος, σε έναν βαθμό τα λεπτά συμμετοχής του Λιθουανού σέντερ, καθώς δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο τον Ιμπάκα.

Βέβαια, λόγω… ύψους και Γκασόλ, ο Βαλαντσιούνας απόψε θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες, κυρίως στην προσπάθεια που θα γίνει για να περιοριστεί ο Ισπανός ψηλός των Γκρίζλις. Αυτό, πάντως, που θα… τιμήσω είναι το Under 13,5 πόντοι του Βαλαντσιούνας.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης