1923

Billaras

Μονό, δυάδα και trixie!

Εχουμε να τα πούμε μέρες, αλλά όλοι ξέρετε τι έγινε από την περασμένη Κυριακή και μετά. Ενας μικρός χαμούλης. Στο διάστημα Κυριακή-Τετάρτη πρέπει να έσπασαν τόσα (καυτά) φαβορί που καιρό είχα να δω. Προσωπικά πήρα ένα μίνι-ρεπό, μου αρκούσαν τα κυριακάτικα, αν και ομολογώ ότι ένα-δύο μεσοβδόμαδα τα “ζάχαρωσα” (πχ Χιχόν). Never mind, όλα καλά, ο τελευταίος μήνας συνολικά ήταν καλός.

Και κυρίως λόγω Αγγλίας.

Μπαίνουμε στην περίοδο την “περίεργη”. Οι ομάδες έχουν ανακατατάξεις. Μεταγραφές (κυρίως δανεισμοί στην Αγγλία) κι αυτό είναι και καλό και κακό. Μπορεί να σου έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά μπορεί και αν έχεις διαβάσει πολύ, να πιάσεις κώτσο τον μπουκ. Μην μακρυγορώ, πάμε στο ζουμί.

Μετά από σκέψη αποφάσισα το…τίποτα εκτός Αγγλίας. Βασικά δύο-τρία σημεία κοίταξα πολύ. Βαγιαδολίδ (σε…στρίμωγμα άγριο και με απόντες η Βαλένθια), Μπορντό (με τρομερά επιθετικά κενά η Νις) και Σαμπντόρια (με την…Μίλαν χωρίς άλλο σχόλιο). Θα τα αφήσω. Στο chat θα είμαστε, ίσως ξανασχοληθώ μαζί τους αργότερα.

Οπότε…Αγγλία. Και δεν έχει και λίγα. Το παίρνω λίγο ανάποδα. Εχω δύο “στο χέρι”. Θα παιχθούν σίγουρα, τα έπαιξε και ο Μάκης, τα έγραψα στην εφημερίδα από χθες, μπαμ κάνουν. Στόουκ και Σκάνθορπ. Οσο κι αν είναι στο “μάζεμα” η Μπρέντφορντ, η Στόουκ είναι καλύτερη ομάδα, καλό υλικό και τον Ρόουετ τον “καθάρισαν”, καλή η παρομοίωση του Μάκη σαν την Γιουνάιτεντ ένα πράμα.

Ηταν κακό το κλίμα, τώρα πιστεύω κι εγώ θα δούμε άμεσα “άλλη” ομάδα. Και αν μη τι άλλο, ο ερχομος του Τζόουνς λέει πολλά, είναι πολλά υποσχόμενος και καλός τεχνικός (φωτό). Οσο γιά το άλλο; Ξεκάθαρα σημείο φόρμας (αλλά και ειδήσεων). Η Γουόλσολ, το έγραφα και όταν έπαιζε με την Μπόλτον στο FA CUP είναι μιά μέτρια (μην πω κακή) ομάδα.

Πήγε και άρπαξε πέντε από την ομάδα μου (που έχει μαύρα χάλια). Δεν έχει κερδίσει όλες τις γιορτές, είναι δηλαδή και στα χάλια της ως φόρμα. Και βρίσκει την Σκάνθορπ ανεβασμένη, με σερί νικών και πέντε νέους παίκτες ήδη! Και “στριψίμο” και ενίσχυση. Βγάζει μάτια δηλαδή το σημείο…

Αφου λοιπόν ανέφερα όσα -μη αγγλικά- δεν παίζω και τα δύο-αγγλικά- που παίζω σίγουρα, πάμε τώρα από την αρχή!

Μπράιτον (11,00 ή 8,00 στο draw no bet), Ρέντινγκ (3,50), Σουόνσι (3,00), Πλίμουθ (3,80), Μπράντφορντ (7,00 ή 5,00 dnb), Καρλάιλ (3,10) είναι τα άλλα που κοιτάω.

Αναφέρω και ακόμα δύο που απλώς…πέρασαν από το νου μου αλλά έκανα άμεσα πίσω και ήταν η Φόρεστ Γκριν και η ΚΠΡ. Οπότε, η δεξαμενή μου είναι αυτά τα έξι.

Πριν πάω να ξεδιαλέξω, στάση και σε δύο φαβορί. Πιτέρμπορο και Σάντερλαντ. Τίμιες αποδόσεις, έχουν και αξία (έστω μικρή). Η Πιτέρμπορο βρίσκει ιδανική αντίπαλο γιά ξέσπασμα, την Ροτσντέιλ.

Το περίμενα ταβάνι 1,90! Την κοντράραμε και πρόσφατα την Ρότσντέιλ με την Μπράνφορντ και βάλαμε ντόρτι άνετο. Στο άλλο ματς δεν θα έμπλεκα αλλά υπάρχουν δύο δεδομένα. Πρώτον, ακέφαλη η Λούτον, είπαμε ο Τζόουνς πήγε Στόουκ άξαφνα. Δεν είναι λίγο αυτό. Δεύτερον, έχει επαναληπτικό με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ μεσοβδόμαδα, αν περάσει πάει να παίξει με την Τσέλσι.

Καλό “καρότο”. Αυτόμάτως το 2,45 κρίνεται καλό λοιπόν. Και αποφασίζω να παίξω την δυάδα απόδοσης 5,14.

Μιά δυάδα φαβορί και δύο μεγάλα στο χέρι. Πάμε ξανά στην εξάδα που έχει (απο)μείνει.

Τα δύο είναι…θηρία, αλλά έχουν λογική και value. Μπράιτον και Μπράντφορντ. Η Μπράιτον είναι καλά, δεν μασάει (ειδικά εντός μόνο με Τσέλσι έχασε οριακά, 5 ήττες εντός εδώ και ενα χρόνο).

Και η Λίβερπουλ από δύο ήττες και χωρίς στόπερ σήμερα! Με Φαμπίνιο έπαιξε τη Δευτέρα, ένας πιτσιρικάς μπήκε αντί του Λόβρεν που χτύπησε, σήμερα ποιός θα παίξει μαζί με την Φαν Ντάικ; Ταβάνι 7,50 άντε “χατηρικά” 8,00 τον είχα τον άσο, το 11,00 είναι value. Ομοίως, η Μπάρνσλεϊ καλή και άγια (όχι απλά καλή, αήττητη εντός φέτος) αλλά γαμώτο, η Μπράντφορντ είναι από τις…αγάπες μου διαχρονικά στο κουμάρι.

Και τώρα τις γιορτές δύο φορές μας πλήρωσε και άνετα μάλιστα. Σαφώς σε (πολύ) καλό φεγγάρι και είναι και φρέσκια, δεν είχε κύπελλο. Με…φαγουρίζει.

Τα άλλα τέσσερα μοιάζουν. Λεπτομέρειες τα κρίνουν. Η Ρέντινγκ πετυχαίνει την Νότιγχαμ σε δίνη (πάει ο Καράνκα, παραιτήθηκε) και ήταν εξαιρετική με την Γιουνάιτεντ. Η Σουόνσι σε μομέντουμ, την Πρέστον την κόντραρα και την Κυριακή! Η Καρλάιλ σε τοπ φόρμα με έξι σερί νίκες.

Και τέλος, η προσθήκη, η ξεκούραστη Πλίμουθ. Στη Σάουθεντ προέκυψε θέμα, έγινε λίγο…άνω κάτω μετά το Λιγκ Τρόφι που έχασε (από τα τσικό της Πόρτσμουθ)! Αρχικά δεν το είχα στα πλάνα, πλεόν το έβαλα.

Τα κοιτάω με…τσιγάρο. Εξω Ρέντινγκ, δεν ξέρω αν το έχει το ύψος και δεν ξέρω και πως θα βγει όλο αυτό στη Νότιγχαμ. Σίγουρα έξω Καρλάιλ, θυμίζω είναι με υπηρεσιακό ενώ αντιμέτωπος θα είναι ο πρώην τεχνικός της, ενώ έχασε και τον βασικό της φορ που έφυγε! Εξω Σουόνσι ελέω ειδήσεων.

Δυο (μπορεί και τρεις) καλές επιστροφές τραυματιών η Πρέστον+τέσσερις μεταγραφές. Εξω και Μπράιτον, ίσως την ξαναδώ στο live.

Τι απέμεινε; Πλίμουθ και Μπράντφορντ. Το παιχνίδι μου σχηματίστηκε πλέον. Η Πλίμουθ πάει να “κολλήσει” σε Στοουκ και Σκάνθορπ να μου κάνουν trixie. Η Μπράντφορντ σε dnb (5,00) μόνη της.

Και έχω και την δυάδα φαβορί και έκλεισα. Αυτά είναι.

Νέα στήλη αύριο κανονικά, αργότερα στο chat, θα ανοιχτώ λίγο αφού τόσες μέρες δεν έπαιξα τίποτα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras