1143

Μάκης Μηνδρινός

Μονό και δυάδα

Χαιρετώ! Περισσότερο από τη νίκη της Γουέστ Μπρομ το Σάββατο, στέκομαι στον τρόπο που ήρθε. Ηθελε να πληρώσει και πλήρωσε. Το κρατάω αυτό, είναι ένα καλό σημάδι ενόψει της συνέχειας. Όταν νιώθεις ντεφορμέ, είναι καλό όταν σκάνε τέτοιου είδους σημεία!

Περνάω κατευθείαν στο παρασύνθημα γιατί ο χρόνος πιέζει. Χωρίς Ευρώπη μεσοβδόμαδα αλλά εμάς δεν μας καίει και πολύ αυτό, γιατί Αγγλίες παίζουν φουλ.

Όχι τόσο καλό το πρόγραμμα, θα το καταλάβετε και από τη διαλογή παρακάτω.

Αγγλία

Στην Πρέμιερ Λιγκ ξεχωρίζει το Λίβερπουλ – Τσέλσι της Πέμπτης και αν έπρεπε να διαλέξω κάτι θα πήγαινα προς τα δεξιά. Η Τσέλσι έχει συμμαζευτεί πολύ με τον Τούχελ, έχει στρώσει πολύ αμυντικά και γενικά δείχνει καλό πρόσωπο. Σε αντίθεση με τη Λίβερπουλ που είναι συνεχώς στο πάνω-κάτω και ειδικά αμυντικά δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.

Στο 3,15 το διπλό, αναμενόμενη απόδοση, αλλά καθαρά αγωνιστικά θα έπρεπε να είναι κάπου στο 2,80-2,90.

Στην Τσάμπιονσιπ, είναι κακό σταύρωμα το Κάρντιφ – Ντέρμπι, καθώς είναι μια περίοδος που και τις δύο είναι για να τις ακολουθήσεις. Ισως ξεφεύγει λίγο η απόδοση του διπλού αλλά ως εκεί. Μία σκέψη είναι η Μπρίστολ Σίτι που άλλαξε προπονητή (με Πίρσον στον πάγκο πλέον) και έρχεται από δύο «τρελές» νίκες, κόντρα σε Μίντλεσμπρο και Σουόνσι, αμφότερες εκτός έδρας.

Τρελές γιατί η εικόνα της δεν ήταν πολύ καλή, όμως η ίδια εμφανίστηκε εντυπωσιακά αποτελεσματική. Τώρα παίζει με την Μπόρνμουθ εντός, με τα «κεράσια να είναι σε πολύ περίεργη φάση. Στο 4,25 ο άσος.

Στη Λιγκ 1, μία επιλογή είναι η Ιπσουιτς κόντρα στην… αγαπημένη μου Ακρινγκτον. Οι γηπεδούχοι δεν είναι στα καλά τους, στην Ιπσουιτς από την άλλη γίνεται ένας μικρός χαμός.

Προχωράει η πώλησή της σε Αμερικάνους, λέγεται ότι γι’ αυτό απολύθηκε και ο Πολ Λάμπερτ, ο οποίος ούτως ή άλλως ήταν υπό πίεση. Βέβαια είχε λίγο στρώσει η κατάσταση μετά τις δύο σερί νίκες. Τέλος ο Λάμπερτ, θεωρώ όμως ότι το όλο σκηνικό με την επικείμενη πώληση και τον ερχομό νέου προπονητή θα φέρουν περισσότερο αισιοδοξία και λιγότερο προβληματισμό.

Στο 2,90 το διπλό.

Εξελίξεις είχαμε και στη Ντόνκαστερ, ο Μουρ προτίμησε τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και η Ντόνκαστερ είναι σε αναζήτηση προπονητή. Περίεργο το κλίμα και σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς δεν πατούσε καλά αγωνιστικά. Υποδέχεται την Πόρτσμουθ, η οποία επίσης δεν είναι στα καλύτερά της. Σκέφτηκα λίγο το διπλό, αλλά η απόδοση είναι δίκαια, η Πόρτσμουθ όντως είναι οριακό φαβορί.

Μία άλλη σκέψη είναι η Πλίμουθ στο Νορθάμπτον. Η γηπεδούχος-ουραγός ξεκάθαρα δεν πατάει καλά, 11 χωρίς νίκη, επηρεάστηκε αρκετά μετά την αλλαγή προπονητή. Από σπουδαία νίκη έρχεται η Πλίμουθ, 4-3 τη Λίνκολν, με… buzzer beater. Γενικά στα 6 τελευταία έχασε μόνο από την πρωτοπόρο και άκρως φορμαρισμένη Πίτερμπορο. Κακώς η Πλίμουθ είναι αουτσάιντερ, έστω και οριακό (2,67).

Στη Λιγκ 2 τίποτα. Οπότε ουσιαστικά αυτά που μου αρέσουν παραπάνω είναι η Ιπσουιτς και η Πλίμουθ. Στο 2,90 η πρώτη, στο 2,67 η δεύτερη. Θα παίξω σε μονό την Πλίμουθ και θα βάλω και ψιλά στη δυάδα. Να ρθεί μόνο η Ιπσουιτς; Ε, ας έρθει (γέλια!).

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος