545

Billaras

“Μουλάρα” και… μουλάρι!

Χθες που ήταν η μεγάλη επέτειος της 28ης Οκτώβρη διάβαζα μεταξύ πολλών άλλων και γιά τον “ηρωισμό” των ζώων. Χωρίς πλάκα, αν δεν είχαμε τόσα άλογα και κυρίως μουλάρια, μπορεί η ιστορία να είχε γραφτεί αλλιώς. Οι ιταλοί δεν είχαν καθόλου (είχαν άρματα και ποδήλατα), εμείς όμως με τα μουλάρια περνάγαμε πολεμοφόδια, κανόνια, τρόφιμα και άντρες εκεί που δεν πέρναγε τίποτα μέσα σε χιόνια, λάσπες, βουνά, ρεματιές και γκρεμούς.

Οπου κόλλαγαν όλα, τα μουλάρια προχωρούσαν. Μόνο από την Κρήτη μαζεύτηκαν κάπου 25,000 ζωντανά και φορτωθήκαν σε καράβι, στην Αττική τα μάζεψαν στο Πεδίον του Άρεως για να τα στείλουν στα ελληνοαλβανικά, πάνω από 170,000 σταλθήκαν στο μέτωπο, μιλάμε για κανονική επιστράτευση! Και γύρισαν φυσικά ελάχιστα πίσω, οι απώλειες τρομερές γιατί πέρα από τις κακουχίες οι ιταλοί το κατάλαβαν και με τα αεροπλάνα τους χτύπαγαν πρώτα και πάνω από όλα τις εφοδιοπομπές των ζώων.

Που κολλάνε τώρα όλα αυτά; Θα σας πω. Τα μουλάρια άντεχαν πολύ. Τα άλογα σκεφτείτε είχαν πάνω από 25% παραπάνω θνησιμότητα! Τα μουλάρια (αρσενικός γάιδαρος-θηλυκό άλογο δηλαδή φοράδα, μας βγάζει μουλάρι και σημειώστε ότι δεν αναπαράγονται μεταξύ τους) έχουν παραπάνω δύναμη, αντοχή αλλά πάνω από όλα έχουν πείσμα. Τρομερό πείσμα.

Γι αυτό λέμε “μουλάρωσε”. Πείσμωσε δηλαδή. Στυλώνουν τα πόδια και δεν κουνιούνται άμα δεν θέλουν, ή ανάποδα, περνάνε ότι δυσκολία κι αν βρουν άπαξ και έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν (βάζουν και το κεφάλι κάτω).

Ποδοσφαιρικά/στοιχηματικά, η μπάλα λοιπόν τώρα έχει μουλαρώσει. Βρε καλή μου-βρε χρυσή μου, τίποτα η…μουλάρα. Και στον Μάκη τα ίδια.

Δεν θέλει να μας πληρώσει, να μας κάνει λίγο τα κέφια.

Ομως, κι εγώ σαν παίκτης/tipster είμαι εξίσου μουλάρι. Δεν μασάω, δεν υποχωρώ και…αντέχω πολύ. Οπότε στο τέλος, έστω και μέσα απο ζόρια, φτάνω στην άκρη, καταφέρνω την αποστολή μου να την βγάλω σε πέρας. Μουλάρι.

Και μετά από τα…μαθήματα ζωολογίας και ιστορίας (γέλια), πάμε στο φρέσκο κουμάρι.

Ο Μάκης τα είπε περίπου όλα γιά το Νησί, τα είπαμε και μαζί στην εκπομπή της Πέμπτης και δεν έχω αλλάξει γνώμη. Τσέλσι (τίμιο 2,45), λίγο Μίντλεσμπρο, Μπρίστολ Ρόβερς ξανά, Λίνκολν και Μοντρόουζ. Αυτα είχα ξεχωρίσει. Δυστυχώς, η Μοντρόουζ πήρε την άγρια κατηφόρα. Ομως γι΄αυτο είναι οι εκπομπές. Την Πέμπτη την ξεχώρισα στο 3,50. Οσο κάναμε εκπομπή πηγε στο 3,10.

Τώρα πλέον ειναι στο 2,75! Αξιζει πλέον; Νομίζω πως όχι, ελπίζω κάποιοι να πήρανε ψηλά.

Η Μπρίστολ μιά χαρά προχθές και αξίζαμε να πληρωθούμε, παίχθηκε τότε στο 6,50. Τώρα ξανά εκτός, ξανά σε ζόρικη έδρα, στο 4,75. Το λες και…έκπτωση. Επαιξε και μιά μερα μετά την Ντέρμπι, back to back ταξίδι, το σκέφτομαι και σκαλώνω. Η Μίντλεσμπρο με ντεμπούτο Κάρικ στον πάγκο αλλά δεν δέχομαι να είναι και φαβορί του 2,70, οπότε…τι έμεινε; Η Τσέλσι και η Λίνκολν.

Αυτά ναι, τα κρατάω.

Υπο άλλες συνθήκες, θα κράταγα και τα άλλα. Οχι ότι δεν μπορούν, αλλά πλέον χάσαμε την αξία.

Και πέρα απ΄τη Μάγχη; Σεβίλλη και λίγο Αλμερία κοίταξα στην Ισπανία, Ντόρτμουντ στην Γερμανία, Στρασβούργο στη Γαλλία, ενώ μιά ακόμα τρελλή βουτιά είχαμε στην Β’ Σουηδίας, σημείο που ανέφερα, στην Βαστέρας.

Την Πέμπτη είχε 3,40 και τώρα έχει…2,37 και φυσικά φαβορί! Μην τρελλαθούμε δηλαδή!

Υπό άλλες συνθήκες ή αν έκανα προτάσεις από την Πέμπτη, Βαστέρας-Μπόρο-Μοντρόουζ μπορεί να έμπαιναν σε trixie. Αλλά σκεφτείτε (αρχική) δυάδα 3,40Χ3,50 και πλέον (τωρινή) δυάδα 2,37Χ2,75! Η μιά δίνει 12 και η άλλη 6,5! Σχεδόν…τα μισά.

Αϊντραχτ και Μαρσέιγ δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα σε λίγα 24ωρα γιά την Ευρώπη γι αυτό τις τσέκαρα για κόντρα, αλλά μπορείς να ποντάρει Στρασβούργο; Πάει το χέρι; Τουλάχιστον στην Ντόρτμουντ πάει.

Η Σεβίλλη αρχίζει να ισιώνει με Σαμπαόλι, η Θέλτα είναι ντεφορμέ, γι αυτό πέρασαν την πρώτη διαλογή. Αλλά να μην το ψειρίζω.

Οταν χάνεις, δεν ξανοίγεσαι. Ο Μάκης έπαιξε μόνο Λίνκολν. Εγώ θα παίξω την ίδια φυσικά, αλλά και μιά δυάδα Τσέλσι-Ντορτμουντ που δίνει ψηλά, στο 6,00 είναι (2,45 Χ 2,45). Δεν θα τα έδινα πάνω από 2,25 (Τσέλσι) και 2,30-2,35 (Ντόρτμουντ).

Και έκλεισα, ενώ και τα τρία έχουν και πρώιμη πληρωμή. Δείτε και τα άλλα, τα ανέλυσα, τα εξήγησα, αποφασίστε εσείς. Προσωπικά μπορεί να είμαι μουλάρι, αλλά είμαι…μυαλωμένο μουλάρι, δεν βαράω γροθιά στο μαχαίρι. Τα λέμε στο chat κατά τις 4 κι αύριο νέα στήλη.

Υ,Γ: Αλλάζει η ώρα απόψε, μην ξεχαστείτε αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras