4475

Billaras

Μου αρκεί ένα 50%!

Από την Τρίτη έχουμε να τα πούμε μέσω στήλης. Τα δυό αουτσαίντερ δεν πέρασαν, ενώ την Τετάρτη τα δύο φαβορί που μου άρεσαν (Μπιλμπάο, Μπαστιά) …δεν τα έπαιξα! Οποτε, φτάσαμε αισίως στο Σάββατο. Δεν είναι κακό το πρόγραμμα, δεν είναι και καλό. Θέμα ενστίκτου αλλά και… γούστου είναι. Γιά παράδειγμα, υπάρχουν πάνω απο 4-5 καλά φαβορί στην Αγγλία, αλλά το “πείραμα” που έκανα το περασμένο Σάββατο δεν το ξανακάνω.

Ενα φαβορί μόνο θα κρατήσω-παίξω σήμερα. Αυτά που δεν θα παίξω; Εκτιμώ ότι ΚΠΡ, Γουέστ Χαμ, Κάρντιφ, Μπλάκπουλ, Μπέρμιγχαμ, Καρλάιλ, Γκρίσμπι είναι μιά καλή επτάδα άσων. Ποιό θα παίξω; Το…ανέφερα, κανένα! Οποιος θέλει φαβορί, ας διαλέξει. Κάποια άλλα φαβορί δεν τα αναφέρω καν, γιατί τα θεωρώ παγίδες. Υπουλα. Και λίγο έλειψε κάποια απο αυτά να τα κοντράρω.

Παράδειγμα; Τσελσι. Λίγο έλειψε να πάω στην κόντρα, τελικά την άφησα τη Νόριτς. Και υπάρχουν κι άλλα, απλώς άσχημα φαβορί (και ξαναλέω, ύπουλα, όπως η Λίβερπουλ ή η Στόουκ, ή η Εβερτον…). Και τέλος, το αναφέρω και εδώ, είπα τρία “κρίμα”, γιά τα Σάντερλαντ-Σουόνσι, Μπέρνλι-Ντέρμπι και Τσέλτεναμ-Μπρίστολ Ρόβερς. Μπορεί να τις…έπαιζα και τις έξι αν δεν έπαιζαν μεταξύ τους.

Τώρα τα άφησα όλα… Κλείσαμε με τα φαβορί (της Αγγλίας). Και πολλά είπαμε. Πάμε σε μεγαλύτερα σημεία. Εξ΄αρχής είχα μαζέψει τις Μπράιτον, Γέοβιλ, Λέιτον, Τορκί, Ακριγκτον. Αυτά τα πέντε. Κόιταξα αν αξίζει σήμερα να ρισκάρω με κάποιο ακόμα. Αφού Σουόνσι άφησα, Μπρίστολ Ρόβερς άφησα, Νόριτς άφησα, προέκυψε κάτι άλλο; Μήπως Σάουθεντ; Μήπως Σέφιλντ Γιουνάιτεντ; Μπα, η ισοπαλία παίζει πολύ σε αυτά (με Τσάρλτον και Σριούσμπερι αντίστοιχα).

Οπότε; Οπότε έμεινα με την πεντάδα… Και θα την…μαζέψω κι αυτή. Θα αφήσω έξω την Μπράιτον. Μετά τις συλλήψεις, τις κατηγορίες γιά σεξουαλίκη παρενόχληση από καποιους παίκτες (5 συγκεκριμένα), έχουν βαρύνει το κλίμα. Οκ, ο ένας απαλλάχθηκε ήδη, οι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι προσωρινά και από αυτή την 4αδα ο ένας είναι βασικός στην ομάδα.

Αλλά κάτι τα 120' τα μεσοβδόμαδα, κάτι αυτή η ιστορία, με ανάγκασαν να κάνω πίσω… Και μένουν τέσσερα.. Η Γέοβιλ με νέο τεχνικό τον Τζόνσον ήδη έκανε νίκη, με ανατροπή μάλιστα. Δεν είναι το σημείο που βγαίνει από φόρμα, είναι όμως το σημείο που προκύπτει από τις πρόσφατες ειδήσεις, τις εξελίξεις της Γέοβιλ εδώ και 15 μέρες. Η Λέιτον; Εδώ δεν θα είναι εύκολο.

Γιατί η ομάδα έρχεται από δύο άσχημα αποτελέσματα. Και η Πρέστον έχει το ντεμπούτο του Γουέστλεϊ στον πάγκο. Τότε γιατί παίζω διπλό; Γιατί ο Γουέστλεϊ δεν είναι…θαυματοποιός, ας ήρθαν και τρεις νέοι παίκτες. Μιά νίκη εδώ και ενάμισι μήνα είχε η Πρέστον, πως στο καλό έγινε…καραφαβόρα; Στο φινάλε, η Λέιτον δεν ξέχασε τη μπάλα της και πρόσφατα (αρχές του μήνα) έκανε κι άλλη κηδεία στον Γουέστλεϊ, όταν ήταν στην Στιβενέιτζ (και είχε και αήττητο δέκα αγώνων μάλιστα).

Τορκί και Ακριγκτον είναι πιό “βατά”. Εδώ , ειδικά στην Τορκί, το δείγμα φόρμας είναι σαφές. Νίκες, νίκες, καλή άμυνα, όλα καλά. Η Ακριγκτον έκανε “ξερή” (που..μύριζε λίγο είναι η αλήθεια), αλλά παίζει σήμερα με αντίπαλο που γιά να σκοράρει πρέπει να πάει στην ουρά, να πρωτοκολληθεί η αίτηση της και..βλέπουμε! Συνοψίζω: Παίζω ένα 2-3-4, ένα γιάνκι δηλαδή, με φόρτωμα τις δυάδες και μάλιστα την δυάδα της 2ης κατηγορίας (Τορκί 2-Ακριγκτον 2) με καλύτερο ποντάρισμα.

Ξαναγυρίζω στα φαβορί τώρα. Εχω στο χέρι τη Λούτον. Την πρόσθεσα χθες στο παιχνίδι μου, έχει σούπερ φόρμα, έχει ρέντα, καλό υλικό και παίζει με αντίπαλο που πριν 2 μηνες ήταν τραίνο, τώρα έχει..εκτροχιαστεί και ξεφουσκώνει τρελλά! Πάμε εκτός Αγγλίας: Βόλφσμπουργκ, Τραμπζονσπόρ, Αντερλεχτ, Μπορντό, αυτά μου κάνουν. Μαζί με τη Λούτον, έχω πέντε φαβορί σωστά.

Ενισχυμένη πολύ η γερμανίδα, σούπερ φόρμα η τουρκάλα, έδειξε την κλάση της η βελγίδα, μέγαλη η διαφορά δυναμικότητας στο ματς κυπέλλου των γαλλίδων (που σαφώς είναι διαφορετικό να παίζει εκτός και σε νοκ άουτ ματς, το αναφέρω αυτό γιά να δείξω ότι δεν μοιάζει με εκείνο το Σαντατέρ-Μιράντες που το είχα χαρακτηρίσει παγίδα, αλλά ήταν εντός και ρεβάνς.

Αν τώρα ήταν ρεβάνς και μέσα στο Μπορντό και έβλεπα 1.85-1.90, ναι, θα μίλαγα ξανά γιά παγίδα…).Παρ'ολα αυτά, αποφασίζω να την σβήσω, το κύπελλο με…τρομάζει λίγο. Ανοίγω παρένθεση από τα φαβορί. Εχω σε μιά …ακρούλα, δύο χινάρια (Γκροσέτο, Γουινέα), έχω και δυό κόντρες φαβορί, αλλά δεν έχω αποφασίσει γιά το σημείο (Εργοτέλης στο 1-Χ, Αταλάντα στο 1-Χ).

Τι να τα κάνω αυτά; Αποφάσισα! Τίποτα! Θα τα αφήσω. Αυριο θα παίξω μεγάλα σημεία εξάλλου (Τότεναμ, Μπιλμπάο, Μπαστιά), σήμερα ας μείνω με τα μεγάλα εγγλέζικα. Κλείνω την παρένθεση και ολοκληρώνω με τα φαβορί. Και κάνω δύο δυάδες. Εδώ, είναι θέμα χημείας. Θα βάλω Αντερλεχτ με Λούτον και Τραμπζονσπόρ με Βόλφσμπουργκ. Τριάδα…δεν μου πάει το χέρι να δώσω, εκτός άν είχε μέσα over/under.

Αρα: Ενα εγγλέζικο γιανκί (2-3-4) με φόρτωμα στις δυάδες (και ειδικά σε μιά) και ακόμα δύο δυάδες με φαβορί. Κλείσαμε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 17/1: 25.200 μονάδες. Ποντάρισμα 21/1: Σύστημα 2-3-4: Λέιτον 2 (3.60)-Γέοβιλ 2 (3.55)-Τορκί 2 (2.75)-Ακριγκτον 2 (2.60). Οι πέντε δυάδες από 40 μονάδες, η μιά δυάδα Τορκί-Ακριγκτον με 70 μονάδες. Και οι άλλες πέντε στήλες (τριάδες-τετράδα) από 20 μονάδες.

Σύνολο 370 μονάδες. Δυάδα: Λούτον 2-Αντερλεχτ 2 (3.60), επί 110 μονάδες. Δυάδα: Τραμπζονσπόρ 2-Βόλφσμπουργκ 1 (3.33), επί 120 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 600 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.600 μονάδες. Κανόνικο (προς μεγαλούτσικο) ποντάρισμα. Στόχος; Δυό δυάδες. Μιά από αυτές με τα φαβορί και μιά από το σύστημα. Θα έχω και κέρδος τότε. Αρα, το 50% με πληρώνει. Δύο από τα τέσσερα φαβορί, δύο από τα τέσσερα αουτσάιντερ.

Αυτό θέλω. Ραντεβού πάλι αύριο. Υ.Γ: Από το πρωί, είμαι στη Θεσσαλονίκη, μόνο γιά μιά μέρα. Ηδη έχουμε κανονίσει ένα ραντεβού με φίλους από εδώ. Σε λίγες ώρες λοιπόν, στις 5, θα είμαι στο My House, καφετέρια είναι (και όχι μόνο) στην Αρετσού, στην Καλαμαριά. Πλαστήρα 55. Οποιος θέλει, που είναι φυσικά στην Θεσσαλονίκη, ευπρόσδεκτος. Ηδη περιμένω κάποιους φίλους από το chat, καλό είναι να…ξέρει ο ένας και την φάτσα του αλλουνού, η παρέα δυναμώνει.

Ελάτε λοιπόν να δούμε μαζί τα live, εκείνη την ώρα θα ξεκινάει η Αγγλία!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras