161

Billaras

Μπούσουλας τα κιτάπια-UPDATE 2!

Στις 5/11 γίνεται δυάδα σε trixie (Λεγκανιές και Γκοίας). Στις 8/11 με πληρώνει με ανατροπή στο τέλος μαγκιόρικα η Κοπεγχάγη. Στις 12/11 με πληρώνει η Λυών με το “πονηρό” διπλό στη Ρεν. Μετά υπήρξε διακοπή και φτάσαμε στο σήμερα. ‘Αλλα εύστοχα σημεία; Μιά ξεκούδουνη Φαρένσε επίσης στις 12/11 και μιά Ντάγκεναμ στις 18/11. Σημείωση: Στα βασικά μου μπετ στις 11/11 (Σαββατο), στις 18/11 (Σάββατο, με διακοπή) και 25/11 (Σάββατο, τώρα, μετά την διακοπή), πήγα άκλαφτος.

Οκ, της διακοπής δεν ήταν κάτι αξιόλογο, αλλά αυτό στις 11 και αυτό στις 25 ήταν. Και ήταν δύο καλές φάπες.

Στη σούμα; Μετά τις 5/11 και την δυάδα σε trixie, ξεκινάει μια κοιλιά. Ευστοχώ σε μόλις τέσσερα (!) από εικοσιοκτώ (28) σημεία ως και τις 25/11. Θα τα δείτε αυτά αναλυτικά όταν κλείσει ο μήνας και γίνει ο κλασικός απολογισμός. Εικοσί μέρες-μιά διακοπή-μόλις τέσσερα εύστοχα σημεία-δύο μονά με πλήρωσαν (η Κοπεγχάγη και η Λυών).

Βλέπω το ντεφορμάρισμα, δεν ήταν θεμα τύχης ή ατυχίας. Ψήγματα. Οκ γιά παράδειγμα δεν προηγήθηκε νωρίς με πέναλτι η Γουίγκαν προχθές. Αλλά εν τέλει δεν άξιζε και να κερδίσει. Ορθώς επέλεγα ότι έπελεγα, αλλά στα ματς μέσα οι ομάδες…μπλουμ. Πάτησα το φρένο, μην περάσω τις 70 μονάδες ήττας, ήταν ένας κακός μήνας αυτός ως προχθές.

Ηρθε λοιπόν η Κυριακή. Προσεκτικά, επιλέγω μόλις τρία σημεία, διημέρου κιόλας. Η Βίλα…ανατροπή. Η Μετς…ανατροπή. Η Σλασκ δεν έκανε ανατροπή μεν αλλά η αντίπαλός της έχασε πέναλτι στο 20′.

Και έτσι…εγένετο trixie. Οταν η μπάλα θέλει να σε πληρώσει, θα σε πληρώσει. Ορθα επέλεξα τα σημεία, αλλά και τα προηγούμενα…ορθά τα είχα επιλέξει!

Κι έτσι, για να δείτε τι είναι το κουμάρι, ενώ χάθηκαν στο τσακ κάποια trixie μέσα στο καλό διάστημα, ήρθε αυτό ακριβώς πάνω στη στιγμή που είπα “μαζέψου, δεν είσαι σε φόρμα”.

Αντι να γίνει νίκη-ες το προηγούμενο δίμηνο ας πούμε, έγινε τώρα, στον “κακό” μηνα. Τώρα πήγαν μαζί τα σημεία. Τέσσερα στα εικοσιοκτώ και μετά…τρία εύστοχα μαζί! Με επτά στα 31 και βγήκα απο πάνω, κάλυψα το -67 και πήγα +27! Πράσινο το πινακακάκι ενώ το excel μου (με όλα μονά και φλατ μπετ) θα είναι…κόκκινο σε λίγες μέρες που θα κάνω τυπικο απολογισμό.

Το ανάποδο δηλαδή του περασμένο διμήνου που ενώ ήμουν καλά, ήμουν με πράσινο excel αλλά στο πινακάκι δεν φαινόταν.

Αυτα τα…ωραία. Φυσικά και χάρηκα, αλλά παραμένω μαζεμένος. Μπούσουλας είναι πάντα τα κιτάπια μου. Και τα κιτάπια μου λένε “πρόσεχε”.

Προσέχοντας λοιπόν αλλά σαφώς πιό άνετος, πάμε στα φρέσκα. Για το σεντόνι μην περιμένετε, μιά δυάδα θα παίξω σβηστη εντελώς, στηριζόμενος στα νούμερα.

Που λένε ότι στον όμιλο της Σίτι ΟΛΑ τα ματς έχουν έρθει over! Μιά δυάδα λοιπόν με Γιουνγκ Μπόις 1-Χ+gg (2,00) και Σιτι 1+over 3,5 (2,60). Ρισκάρω λίγο στο over 3,5 (πέρυσι είχε έρθει 7-0), αλλά δεκτόν. Σιγά τα αυγά, έτσι απλά προσπερνάω το σημερινό Champions League. Θα είμαστε chat, θα απολαύσουμε μπάλα, αλλά από κουμάρι αυτό το ταπεινό με απόδοση 5,2 και τέλος.

Και πάμε στο Νησί.

Αρχικά δεν γίνεται να μην παίξω Μπόλτον, εστω και στο 2,60 που έπεσε. Την ανέφερα ξεκάθαρα και στην εκπομπή χθες (ελπίζω όλοι να είδατε/ακούσατε το vidcast/podcast). Στο 2,90 ήταν σούπερ αλλά και το 2,60 έχει ακόμα αξία. Πρώτη είναι πλέον, με επτάρα είναι, με σερί νικών είναι, με παράδοση καλή είναι και η Οξφορντ χωρίς τον καπετάνιο Μάνινγκ πια, ψάχνει να βρει πατήματα.

Πήγα ηδη στην 1η γιατι από Championship τίποτα, τα έσβησα όλα.

Στην 1η κουβέντα κάνουμε και για την Λίνκολν, μιά του ύψους και μια του βάθους αλλά γενικά ξέρω ότι μπορεί. Και η Κέμπριτζ έχει ξεκινήσει την κατηφόρα, θυμίζω ήταν απο τα φαβορί για φούντο το καλοκαίρι.

Τέλος, δεν μπορώ να προσπεράσω την Τσέλτεναμ. Μαζί εδώ, καμάρι την είχα, τέλη Οκτωβρη μας πλήρωσε με το πρώτο της διπλό μέσα στην Πορτ Βέιλ.

Επαψε οριστικά να είναι περίγελος (αν θυμάστε, 11 αγωνιστικές ούτε γκολ), με την Ντάρελ Κλαρκ πατάει καλά, ήταν μιά χαρά προχθές στη νικη με την Οξφορντ (όχι με καμιά τυχαία). Ζόρικο με την Τσάρλτον, αλλά όχι και 6,50! Θα πάρω σε μονό αποδεκτό το 2 draw no bet του 5,00. Το είχα για 4,40 ή κάπου εκεί. Δηλαδή και στο dnb έχω αξία.

Και τέλος, πάω στην 2η.

Ενα σημείο. Νιούπορτ. Περίμενα ένα ξεσπασμά της. Και το έκανε με το…θηρίο, με την πρώτη Στόκπορτ που πήγαινε για ρεκόρ. Εξαιρετική εμφάνιση και νίκη. Βέβαια εκτός παραπατάει, αλλά θεωρώ ότι με τον θρίαμβο του Σαββάτου πήρε πάνω της. Και παράλληλα, έχω μια Μόρκαμ (που επίσης ήταν απο τα φαβορί για φούντο το καλοκαίρι) με τρεις σερί ήττες, να έρχεται από…εξάρα στο κεφάλι, να έχει χάσει τον Ντερεκ Ανταμς που την παράτησε και να πορεύεται λίγο (ως πολύ) στα χαμένα, με τον υπηρεσιακό προπονητη χθες να γίνεται τελικά μόνιμος! Εχει το αήττητο εντός, αλλά είναι λίγο παρά φύσει (όπως και συνολικά η πορεία της ως τώρα), θεωρώ ότι είναι ιδανική στιγμή να σπάσει.

Εν ολίγοις: Μπόλτον, Τσέλτεναμ και Νιούπορτ έρχονται από θριάμβους, όχι αστεία. Και ίσως απο τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις τους. Ας ξαναπαίξουν έτσι.

Πάω με την “σεντονάτη” δυάδα, με ένα μονό draw no bet (Tσέλτεναμ) και ένα trixie με Λίνκολν-Μπόλτον-Νιούπορτ.

Update: Τέταρτο (από τον Αύγουστο) trixie που μένει σε δυάδα. Απ’ την άλλη, να γινόταν back to back μετά το απόλυτα εύστοχο του Κυριακοδεύτερου; Οκ, δεν ήθελε πολύ, η Μπόλτον έμεινε στο 0-0, αλλά ενώ από 55′ ως 70′ μπορούσε και πίεσε, δεν διαγράφω και ότι στο 1ο ημίχρονο ήταν κάκιστη.

Οπότε δίκαιο το Χ (θα μου πείτε τώρα, αν θέλει η μπάλα, σε φτιάχνει). Καλά ήταν λοιπόν και χθες με τη δυάδα Λίνκολν και Νιούπορτ, βγήκε το μεροκάματο, όπως είπε και ένας καλός φίλος στο chat, “άπαξ και έγινε ανάληψη, καλή ήταν η βραδιά”. Και έχει δίκιο. Κρατάω πάντως την αδιανόητη αστοχία του Αστέρα -για να πληρώσει και η δυάδα- όπως και ότι η Τσάρλτον κέρδισε 2-1 την Τσέλτεναμ με δύο πέναλτι.

Αν η μπάλα ήταν “δίκαιη” θα έπρεπε να πάρουμε και τη σεντονάτη δυάδα και επιστροφές (ισοπαλία δηλαδή) από το dnb της Τσέλτεναμ.

Αυτά εν τάχει με το χθες. Σήμερα τσέκαρα τις απουσίες της Ιντερ (rotation μεγάλο), της Ρεάλ (τραυματισμοί), οπότε σκέφτηκα και Μπενφίκα και Νάπολι. Οπως σκέφτηκα και το Χ στην Πόλη, ένα Χ που ακόμα δεν το έχει φέρει φέτος η Γιουνάιτεντ.

Τελικά, έκανα στροφή 180 μοιρών, προσπέρασα το Champions League και τα εγγλέζικα που έχει απόψε και πέρασα τον Ατλαντικό! Με..τσίγκλισε καλός φίλος που ασχολειται πολύ με τη Βραζιλία, τρίτη αγωνιστική απο το τέλος, λέω να παίξω μια χαλαρή δυαδούλα.

Αρχικά με άσο Μπαϊα. Θέλει να βγει απο τη ζώνη, έρχεται απο καλό αποτέλεσμα, βρίσκει την Σάο Πάολο άνετη (+6 από τη ζώνη και με έξι ομάδες ανάμεσα σε αυτήν και την Μπαία.

Και κυρίως; Βρίσκει μια Σάο Παολο που έχει να κερδίσει εκτός έδρας πάνω απο χρόνο! Απο τις 12/11/2022! Κάκιστη εκτός, 0-8-9 έχει πλέον, και μετά τα αγωνιστικά πάμε στο…κερασάκι. Προπονητής της Μπαία ο Ροζέριο Σένι. Αν κάποιος ξέρει τα βασικά της Βραζιλίας και δεν ξέρει ποιός ειναι ο Σένι και τι έκανε ως τερματοφύλακας της Σάο Πάολο για 22 (!) ολόκληρα χρόνια, 873 συμμετοχές μαζί της, τις μισές με το περιβραχιόνιο αλλά και με 128 γκολ (ρεκόρ Γκίνες φυσικά), ας…μην ξανασχοληθεί με το σπορ (γέλια).

Κάτι Τζέραρντ ή Τότι παρότι μύθοι, μοιάζουν…γατάκια μπροστά του. Να κακοκαρδίσει η Σάο Πάολο τον Σένι; Κανονικά πρέπει να μπει η 11αδα της μέσα και να πάει να του φιλάει το χέρι! Ο άσος του 2,15 εποχιακός αλλά τίμιος (έχει και πρώιμη).

Και μετά πάω σε ένα ξερό Χ. Αντί να παίξω της Μάντσεστερ, ας παίξω στο Κουϊάμπα-Ιντερνασιονάλ.

Χαμηλό φυσικά, στο 2,75. Αλλά δεν είναι λάθος. Τις βολεύει, 48 με 46, μην δούμε και 0-0 και ροχαλητά. Θα πάω με ξερή δυάδα που δίνει 5,77, και τα δύο παίζουν στη 1 τη νύχτα, οποιος θέλει βάζει και τρίτο και κάνει trixie. Εγω θα ρισκάρω. Τα λέμε στο chat το βράδυ!

UPDATE 2: Οταν είδα το πρώι 0-1 την Μπαία, νευρίασα. Είδα το πρώτο ημίχρονο (0-0) και μετά κοιμήθηκα.

Αυτό μου κράτησε…20”. Γιατί αμέσως μετά είδα τι έπαθε (ξανά) η Μποταφόγκο και λέω οκ, I rest my case, τίποτα δεν έπαθε η Μπαία! Δεν γίνονται αυτά με την Μποταφόγκο, θα γραφτεί βιβλίο! Εκτός αν τα στήνουν, μέχρι κι αυτό σκέφτομαι. Να κερδίζεις με γκολ/πεναλτι στο 95′ την πεσμένη Κοριτίμπα και να ισοφαρίζεσαι στο 98′, παραπάει πολύ. Καρδιακά θα πάθουν οι οπαδοί της, πόσα να αντέξουν; Αν δεν υπάρχει κάτι ύποπτο, ειλικρινά είναι αδιανόητα και δεν έχουν ξανασυμβεί αυτά.

Anyway, αφήνουμε τη Βραζιλία, αφήνουμε και τα απίθανα του Champions League (έφερε επιτέλους Χ η Μάντσεστερ, φήμες λένε ότι θα γίνει…πορεία διαμαρτυρίας στο Ολντ Τράφορντ από λαό που θα ζητάει την επιστροφή του Ντε Χέα αντί του κούνελου Ονάνα)!

Σκέφτηκα αν θα έπαιζα σήμερα. Σε δυο ωρίτσες θα φύγω για το γήπεδο, θα πάω φυσικά στην ΑΕΚ.

Τα κοίταξα πολύ ώρα. Και τελικά κράτησα τρία combo με διπλές ευκαιρίες και γκολ. Για ένα τίμιο trixie. H πρώτη είναι η ΑΕΚ! Μπορεί να μην χάσει, εντός έδρας την αδικεί και η ήττα απο τη Μαρσέιγ και το 1-1 με τον Αγιαξ. Γκολ τρώει αλλά βάζει κιόλας, φάσεις άφθονες. Και φυσικά η Μπράιτον επίσης βάζει, αλλά τρωέι και για πλάκα. Είναι η επιτομή του g/g, έχει και απουσίες καλές και δεν είναι και τοπ φόρμα (μια νίκη σε πέντε).

Το 1-Χ+gg στο 2,40 το δέχομαι.

Η δεύτερη είναι ο Ολυμπιακός! Επίσης μπορεί να μην χάσει. Ο Germanos το έχει δώσει ξερό διπλό, εγώ λέω Χ2+g/g στο 3,00. Και η Φραιμπουργκ τρώει/βάζει και είναι ντεφορμε (σε δέκα ματς έχει δυο νίκες με την…Τόπολα και μιά με τη Μπόχουμ), στο Φάληρο είχαμε δει ένα αρκετά άδικο 2-3, πέρυσι ειχε έρθει 1-1.

Παναθηναϊκό δεν αγγίζω -δεν είναι και καλα- και ΠΑΟΚ επειδή είναι “άνετο” ματς επίσης δεν αγγίζω (αν και θεωρώ ότι κι εδώ μπορεί να δούμε θετικό ελληνικό αποτέλεσμα).

Η τρίτη είναι είναι η Σπόρτινγκ. Την θεωρώ καλύτερη της Αταλάντα, έτσι απλά. Ψηλό το 3,90 και μιά χαρά και το Χ2+gg στο 2,80.

Ενα ΒΑΣΙΚΟ στοιχείο: Τα τρία φαβορί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το Χ.

Η Μπράιτον παραμένει 2η (και θα παίξει εντός την πρωτιά με την Μαρσέιγ), η Φράιμπουργκ επίσης και θα παίξει για την πρωτιά στο φινάλε με την Γουέστ Χαμ, ενώ μαθηματικά και οι δύο εξασφαλίζουν απόψε και πρόκριση με πόντο, ενώ η Αταλάντα εξασφαλίζει και πρωτιά.

Τίποτα άλλο. Είναι όλα νωρίς, ίδια ώρα, ας βγουν έστω δύο να κλείσει ωραία ο μήνας.

Καλό μηνα για αυριο, θα τα πούμε κανονικα στις 4 με το Betsellers Radio.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras