3525

Billaras

Μπροστα λαός, πίσω χάος!

Ο Μάκης τα γράφει αναλυτικά γιά τις μεταγραφές της τελευταίας μέρας χθες στο νησί, το δύσκολο τώρα είναι να εκτιμηθούν αυτές οι κινήσεις και να …ψυχανεμισθούμε τι θα δούμε στο χορτάρι σε 13 μέρες που θα ξανάχουμε πρωταθλήματα. Προσωπικά, τα γράφω και σήμερα στην Kingbet, αδυνατώ να μπω στο μυαλό του Φαν Γκάαλ, γιατί με έχει μπερδέψει εντελώς.

Τα προβλήματα της Γιουνάιτεντ είναι εμφανή και είναι τρία. 1) Ηθικό. 2) Αλλαγή συστήματος και καταννόηση του 3-5-2 και 3) Προβληματική άμυνα (σε συνάρτηση το 2 με το 3). Το “1” ας το αφήσουμε, με νίκες θα αλλάξει η ψυχολογία. Αλλά μετά…τον χάνω τον ολλανδό. Βλέπεις αυτόν τον Εβανς και γελάς μέχρι δακρύων. Αντε αγόρι μου στην Λούτον να παλέψεις γιά βασικός! Οκ, γιά τον Μπλάτσερ δεν μιλάω, μάλλον δεν θα ξαναπαίξει, λύση ανάγκης ήταν, αλλά ο Εβανς; Ο Εβανς με το.

.περιβραχιόνιο και “κολώνα” πίσω; Μετά βλέπεις Φλέτσερ στα χαφ και μελαγχολείς αν σκέφτείς κανέναν Σκόουλς ή κανέναν Ρόι Κιν. Μα είναι δυνατόν; Οκ, γιά την θέση αυτή πάλεψε τον Βιδάλ. Δεν του έκατσε, αλλά προφανώς βλέπει το κενό. Ομως, σέντερ μπακ “δεν χτύπησε” ποτέ στο παζάρι! Τι χτύπησε; Δύο άκρα-φουλ μπακ, με Ρόχο και Μπλιντ.

Αντε και μπήκαν 11αδα. Ο Εβανς θα…είναι εκεί. Και η τρύπα εκεί. Και ο Φλέτσερ εκεί! Και μετά; Μετά..το χάος. Πήρε λέει τον Φαλκάο. Γιά μετρήστε ρε παιδία: Βαλέντσια-Ερέρα-Μάτα-Σο-Ρούνει-Φαν Πέρσι-Φαλκάο-Ντι Μαρία. Πως θα…χωρέσουν όλοι; Αν -υποθετικά- Φαν Πέρσι και Φαλκάο πάνε μαζί, αναγκαστικά ο Ρούνει θα παίξει πίσω τους. Και τότε…περισσεύει ο Μάτα! Αν τον τραβήξει στα άκρα, τότε…περισσεύει ο Ντι Μαρία! Γιά να τους βάλει όλους τους “φρέσκους”, θα πρέπει να μείνει στα χαφ να μαρκάρει….

μόνο ο Φλέτσερ! Και με Εβανς πίσω του στον άξονα. Μάυρη-μαυρίλα πλάκωσε, θα βάζει 2-3 και θα…τρώει άλλα τόσα. Σόρυ Λουίς, αλλά κάτι δεν πάει καλά, μπροστά έχεις λαό και πίσω έχεις χάος. Οι καλές ομάδες χτίζονται από πίσω, όχι από τους φορ. Ο Γουαρδιόλα δηλαδή που -μόλις είδε πρόβλημα με Χάβι Μαρτίνεζ και Σβαϊνστάιγκερ- πήγε τρέχοντας και πήρε Μπενατιά και Τσάμπι Αλόνσο, χαζός είναι; Anyway, φιλολογική κουβέντα κάνουμε, είτε αυτό θα “συζητάγαμε” είτε τα…ωραία του Ολυμπιακού.

Η Μάντσεστερ αγοράζει γιά εντυπωσιασμό, ο Ολυμπιακός πουλάει γιά… την τσέπη του προέδρου. Ετσι είναι, άμα δεν έχεις ανταγωνισμό, κάνεις ότι γουστάρεις, αλλάζεις όλη την ομάδα λες και ήταν αποτυχημένη, εξαφανίζεις και τους έλληνες (στην καλύτερη περίπτωση θα παίζουνε μαξ δύο βασικοί οι Μήτρογλου-Μανιάτης, αλλά μάλλον πάμε γιά αρχή στο “ένας ή κανένας”), τα βάζεις στο παντελόνι και χαίρετε.

Ας τα αφήσω όμως αυτά, ανατριχιάζω στην σκέψη ότι έστω και ένας τυφλωμένος-αρρωστάκος οπαδός θα μπει στο site να μου γράψει γιά την (όποια) ομάδα του και θα πρέπει εγώ να του ξεσφηνώσω τον κάλο από τον εγκέφαλο… Γιά να κλείσουμε με το στοίχημα: Σοβαρό παιχνίδι το ΑΛΛΟ Σαββατοκύριακο. Τώρα έχει…ψιχουλάκια. Νέκρα. Αμα θέλετε Λιγκ Τρόφι, κοιτάξτε Κέμπριτζ/Καρλάιλ από αουτσάιντερ (πάιζανε αντίπαλες αυτές προχθές και η 5αρα έφερε απόλυση του Κάβανα στην Καρλάιλ), άμα θέλετε φαβορί, κοιτάξτε Νοτς Κάουντι/Γουίμπλεντον.

Εγώ δεν θα ακουμπήσω τίποτα, απολύτως. Εριξα τις πρώτες βολές, έχασα πέφτοντας…ηρωικά (αλλά όχι βλακωδώςμε καμιά…Ρεάλ), το'χω ξεχάσει ήδη και κοιτάω το Σάββατο 13 του μήνα. Τούτο το Σάββατο 6/9 οκ, κάτι θα ψιλοπαίξουμε με 2 κατηγορίες Αγγλίας (αν και κουτσουρεμένη και η 1η, μείον πέντε ματς νομίζω, ελέω διεθνών), κάποτε το Τρόφι άξιζε, πλέον με τον κανονισμό “μίνιμουμ 6 βασικοί μέσα” δεν φτουράει, το χαιρετάω, χαιρετάω κι εσάς, μελετήστε τις μεταγραφές και τα λέμε πάλι χαλαρά το Σάββατο.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.450 μονάδες. Υ.Γ: Παραλίγο να το ξέχναγα! Την Παρασκευή έχουμε…γενέθλια, ήταν 5/9/2011 ημέρα Δευτέρα όταν "ανέβηκε" το site.  Ανατρέξτε στα παλιότερα άρθρα με την αναζήτηση (στο τέλος του κειμένου μου, εκεί που λέει "προηγούμενα άρθρα ως Πρώτο Θέμα" ) και βρείτε τι έγραφα τότε. Τρία χρόνια ζωής λοιπόν, μπαίνουμε στον 4ο.

Να τα εκατοστήσουμε αποκλείεται, αλλά… αυτό που λένε "λίγα και καλά" νομίζω κολλάει κουτί στο Betsellers…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras