4085

Billaras

Μόλις έξι επιλογές…

Καλό μεσημέρι, εδώ είμαστε αφού είναι Σάββατο κι έχει ματσάκια! Μετά από ένα τριήμερο με πολύ καλό θέαμα, χορταστική μπάλα και…πολλές στοιχηματικές κηδείες, μπαίνουμε σε ένα Σαββατοκύριακο σφηνωμένο ανάμεσα στα “ευρωπαικά κουπόνια”. Αρα, άκρως επικίνδυνο. Οσο γιά την Πέμπτη; Η απογοήτευση ήταν μακράν ο Ολυμπιακός που.

.δεν μπήκε να παίξει και άγγιξε τα όρια της τραγικής εμφάνισης. Ομως, έχω και ένα άισθημα ατυχίας. Οσο ρέντα έχω με τα απίθανα 2-2, τόση ατυχία έχω σε κάποια ματς. Αμα η Φενέρ ξεκινάει με αποβολή στο 3' (του Μειρέλες παρακαλώ), άμα η Γκενκ χάνει άχαστα (αυτό δεν έπρεπε να το πάρω στο Χ, στο διπλό έπρεπε να το έχω πιάσει), άμα πριν πλακώσει ο χιονιάς η Ντνιέπρ χάνει κι αυτή μεγάλες φάσεις και άμα -ακόμα κι αυτός ο τραγικός Ολυμπιακός- αδικείται εξώφθαλμα (δεν υπάρχουν τα πέναλτι, το ένα είναι ανύπαρκτο, το άλλο είναι ανατροπή αλλά είναι έξω από την περιοχή και δεν υπάρχει και αποβολή), ε, μιά ατυχιά την αισθάνομαι… Βέβαια, μικρό ως αμελητέο το κακό, δεν τρέχει τίποτα, αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα, όπως και οι μικρές ανώδυνες ήττες.

Δεν έκατσα να σκάσω, εξ΄αρχής είχα παίξει μαζεμένα… Και πάμε στα φρέσκα. Ισως γιά πρώτη φορά εδώ και κανα-δύο χρόνια (σίγουρα πρώτη φορά φέτος), μου μοιάζει τόσο…ξενέρωτο το προγραμμα, ειδικά στην Αγγλία. Το έγραψα στις εφημερίδες, το είπα και χθες στο ράδιο. Το ένα μου βρώμαγε, το άλλο μου ξύνιζε. Φυσιολογικά στο νησί ξεδιαλέγω 10-12 από τα 70, τα κάνω μετά 6-7 και με αυτά πορεύομαι, πριν ποντάρω τα 4-5… Τώρα; Τώρα όλα μαζί δεν φτάνουν τη μισή ντουζίνα κι αυτό με το ζόρι! Εξ'αρχής είχα “κυκλώσει” Λούτον, Μπάρνσλεϊ, Μπέρι, πρόσθεσα από χθες και Ντάμπαρτον που μου άνοιξαν τα μάτια οι ακροατές (δεν την είχα δει) και Μπάρνετ.

Πόσα είναι; Πέντε. Ε, δεν έχω άλλα. Αλλού με χαλάνε οι αποδόσεις, αλλού τα μπερδεμένα νέα, αλλού το πρόγραμμα, μην κάθομαι και αναλύω. Κρατάω αυτά. Και μάλιστα, σβήνω και τη Λούτον, αφού δεν δέχομαι να παίξω σε τόσο χαμηλές αποδόσεις ένα αουτσάιντερ όταν έχουν τρεις κατηγορίες διαφορά. Να την είχα στο 5+ να μιλάγαμε. Οχι τώρα… Αρα; Τέσσερα ματσάκια όλα κι όλα.

Στη Μπάρνσλεϊ έχω ξεκάθαρα λάθος απόδοσεις, δεν γίνεται η -φορμαρισμένη- ομάδα της Championship να είναι αουτσάιντερ κόντρα σε ομάδα της 1ης, στην Μπέρι έχω απλώς την αίσθηση ότι η Κόβεντρι έγινε άνω κάτω με την φυγή Ρόμπινς (και πριν φύγει, 2 σερί ματς έκανε “ξερές”, μόλις το Σάββατο την κόντραρα με την Γέοβιλ επιτυχώς), η Μπάρνετ του Ντάβιτς ήταν καλή με την Πορτ Βέιλ και η Γιόρκ δεν πείθει κανέναν (απλώς άμυνα έπαιξε την Τρίτη που την ξανακόντραρα αλλά σήμερα δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, πρέπει να βγει μπροστά), η Ντάμπαρτον όντως είναι ευκαιριούλα, αφού έχει σούπερ φόρμα και ψυχολογία και η Ρέιθ έρχεται από απανωτές ήττες και έχει θέμα στο γκολ (μόλις ένα στα αντίπαλα δίχτυα εδώ και πέντε αγώνες).

Δεν θα το παιδέψω άλλο, αυτά κρατάω και σίγουρα αύριο θα παίξω και την Χάτερσφιλντ. Και επίσης δεν θα παιδέψω και το παιχνίδι μου, ένα yankee και με τα τρία από τα τέσσερα μαζί και τέλος. Χαμηλό ποντάρισμα, δεν ψήνομαι, ας βγουν κι ας πάρω λιγότερα (γέλια). Αγγλίες θα έχουμε και μεσοβδόμαδα μπας και είναι καλύτερο το μενού. Ποιό θα “πετάξω” ακόμα και ποιό θα προσθέσω στο yankee, θα το δείτε παρακάτω.

Οχι ότι εκτός Αγγλίας είναι καλύτερα σήμερα. Αύριο οκ, έχει κατιτίς, αλλά σήμερα; Στηρίζομαι στην Γερμανία (Αμβούργο, Φορτούνα, Βέρντερ, ίσως και Μάιντζ), πασπαλίζω με λίγο ΑΕΚ και αν θέλετε κανένα g/g στο Μάλαγα-Μπιλμπάο (εδώ πάντως καθαρά από ένστικτο δεν αποκλείω το κουφό), να δώσω και μιά τελευταία ευκαρία στην Παλέρμο (που έχει Μαλεζάνι στον πάγκο και καλες επιστροφές) και καπούτ.

Και επειδή, δεν θέλω κι εδώ να παιδέψω το παιχνίδι μου, πετάω Μάιντζ, πετάω Βέρντερ (εμ αφερέγγυα, εμ με απουσίες καλές), πετάω το g/g (με τι να το συνδυάσω;), πετάω ΑΕΚ (ζύγισα πιό σοβαρά την απουσία Κοδρέρο στην “Ενωση”) και…καθάρισα. Μιά και μοναδική δυάδα φαβορί (Αμβούργο-Φορτούνα) και ένα αουτσάιντερ, η Παλέρμο! Το Αμβούργο ήταν σούπερ με την Ντόρτμουντ, είναι φρέσκο, η Γκλάντμπαχ δεν έκλεισε ούτε 48ωρο που έπαιξε με την Λάτσιο, έχει και τη ρεβάνς, τρώει γκολ σαν χαρούπια (και δεν τα βάζει τόοοσο εύκολα όσο δείχνουν τα απανωτά 3-3, μόλις…τρία πέναλτι της έδωσε ένας ρώσος διαιτητής προχθές).

Η δε Φορτούνα δεν ξεχνάω τι έδρα έχει (πέρυσι στην Β Γερμανίας είχε σακατέψει όλο τον κόσμο και την Φιρτ δύο σερί χρονιές), την είδα με την Φράιμπουργκ και δεν ήταν κακή, η φιλοξενούμενη γιά μένα έχει πέσει, δεν μπορεί. Και σήμερα αναγκαστικά θα ανοιχτεί, θα ρισκάρει. Κι έτσι απλά κλείσαμε. Ενα yankee, μιά γερμανική δυάδα, τέλος. Και με χαμηλό μπετ.

Αφού η μέρα με ξενέρωσε, ξύγκι από τη μύγα δεν βγάζω. Αυριο νομίζω είναι καλύτερα… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Επιστροφές από 14/2: 70 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.470 μονάδες. Ποντάρισμα 16/2: Δυάδα: Αμβούργο 1-Φορτούνα 1 (4.58), με 110 μονάδες. Yankee (2-3-4): Μπάρνσλεϊ 2 (3.25)-Μπάρνετ 2 (3.80)-Παλέρμο 2 (3.40)-Ντάμπαρτον 2 (3.75), με 45 μονάδες τις έξι δυάδες, με 20 μονάδες κάθε δυάδα και 10 στην τετράδα.

Ολο μαζί 360 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 470 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.000 μονάδες. Είναι σαφές ότι με μιά δυάδα (είτε την “ξερή), είτε από το σύστημα, παίρνω όλο το παιχνίδι μου πίσω. Οτι παραπάνω, θα είναι το κέρδος. Είδατε τι έκανα στο yankee. Πέταξα τελευταία στιγμή και την Μπέρι και έβαλα την Παλέρμο, το έκανα “μικτό”, όχι αμιγώς εγγλέζικο.

Θα δείξει αν είναι γιά καλό. Το ποντάρισμα βλέπετε ότι είναι χαμηλό, τουλάχιστον 200-300 μονάδες κάτα από το συνηθισμένο μου γιά Σάββατο. Το γιατί το εξήγησα παραπάνω. Καλό βόλι και αύριο η νέα στήλη περίπου την ίδια ώρα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras