1531

Billaras

Μόλις δύο και όχι εγγλέζικα-UPDATE!!

Να ξεκινήσουμε απο την είδηση! Πήρα ματς στο 93′! Ναι, συνέβη! Βάζει το γκολ η Μπιλμπάο, πετάγομαι πάνω και πανηγυρίζω (γέλια). Δεν το πίστευα, αλήθεια. Πέρασε πάνω από 3μηνο – μην είναι και παραπάνω-που δεν είχα πάρει ένα καλό γκολ στα χασομέρια. Οπως και να΄χει, “κατι” κουνιέται. Από 19/1 και εκείνο το διπλό της Εσπανιόλ, δεν πάμε άερας αλλά βγαίνει σταδιακά ένα χαρτζιλίκι καλό, κάπου 50 μονάδες καθαρού κέρδους.

Ας συνεχίσει έτσι.

Από εκει και πέρα, έχω και να μετανοιώνω. Προχθές γιά Σοσιεδάδ. Οποιος είδε εφημερίδα Τρίτης, αυτή ήταν στις αρχικές επιλογές. Μετά έσκασε το θέμα Αμπιντάλ στην Μπάρτσα και έστριψα εκεί. Καλώς έστριψα μεν, έπρεπε να παίξω και Σοσιεδάδ δε. Επίσης, μετανοιώνω και γιά χθες. Οχι γιά το χινάρι των βάσκων που έπαιξα, αλλά γιά τη Μπολόνια που δεν έπαιξα! Δεύτερο σημείο καλό αντουφέκιστο.

Οποιος είδε τη χθεσινή εφημερίδα, θα είδε οτι στις αρχικές επιλογές γιά χθες είχα το χινάρι των βάσκων και την…Μπολόνια! Εφ’οσον είχα δει τα χάλια της Ρόμα με Σασουόλο που άρπαξε ντόρτι, έπρεπε να ποντάρω και εδώ. Δύο σημεία “μπανισμένα”, γραμμένα, που τα άφησα. Κρίμα.

Και πάμε στα φρέσκα. Ποιά…φρέσκα; Ο Μάκης σας προϊδέασε.

Και έχω ακριβώς την ίδια οπτική. Το χειρότερο πρόγραμμα εδώ και μήνες, ειδικά στην Αγγλία!

Στην 1η διαλογή μου (μελέτη Τετάρτη, γράψιμο Πέμπτη, δημοσιεύση Παρασκευή), δεν έχω κανένα μα κανένα μεγάλο εγγλέζικο σημείο. Πρωτοφανές. Σπανιότατο. Τα γύρναγα απο πάνω, από κάτω, τα βλεπα, τα ξανάβλεπα, τρίχες. Σημερα Σάββατο αν κάνω μιά ας πούμε τελευταία γύρα στο Νησί, μπορώ να αναφέρω ένα από κάθε κατηγορία που “κάτι” λέει.

Γουότφορντ-Τσάρλτον-ΜΚ Ντονς-Τσέλτεναμ. Κλείσαμε. Αυτά τα τέσσερα “κάτι” λένε. Αλλα δεν μου αρκεί το “κάτι” γιά να ποντάρω. Ντονς και Τσέλτεναμ βούλιαξαν κιόλας κάτω από το 3,00. Θα τα σβήσω όλα. Θα είναι το πρώτο Σάββατο από τον Αυγουστο χωρίς μεγάλο εγγλέζικο σημείο!

Θέλετε μικρά; Σόρρυ κιόλας,κλάιν μάιν. Αμα αρχίσω να παίζω στο Νησί τα ψιλαδάκια, ζήτω που καήκαμε.

Οκ, έχει κάμποσα αλλά σόρυ, δεν θα πάρω. Delete η Αγγλία σήμερα.

Κι άμα δεν έχει Αγγλία τι κάνουμε; Να το ρίξω στα…χινάρια-λόττο; Κάτι Λας Πάλμας, κάτι Μετς, είναι πιθανά. Αλλά δεν ψήνομαι.

Από ασόδια; Μερικά μικρά (πχ Νις, πχ Σαραγόσα, πχ Γκιμαράες, πχ g/g η Χετάφε). Γκιμαράες στο 2,55 που την είχα θα πόνταρα.

Αλλά πήγε στο 2,10 οπότε…αντίο ζωή. Να πάω σε μεγάλα; Τέσσερα σημείωσα.

Βίλεμ (έπεσε στο 4,5), Γρανάδα (10,00 παρακαλώ), Φένλο (5,75) και Αλάνιασπορ (4,33). Αυτά είναι.

Σε δύο εξ’αυτών σκαλώνω ελέω κυπέλλου. Η Γρανάδα πέρασε όπως ξέρετε ημιτελικά και έχει μπροστά της την Μπιλμπάο στο πρώτο ματς, την Τετάρτη (με αυτήν κληρώθηκε).

Η δε Αλάνιασπορ κέρδισε 2-0 τη Γαλατά (με τρομερό γκολ Μπακασέτα) και έχει τη ρεβάνς μπροστά της, θα πάει στην Πόλη μεσοβδόμαδα. Που θα ρίξουν το βάρος τους; Είναι δεδομένο οτι η Ατλέτικο είναι γιά κόντρα. Το λέω ένα μήνα και δεν έχω βρει ματς να την κοντράρω. Σήμερ θα λείπει και ο Μοράτα, και ο Ερέρα, και ο Φελίπε! Χώρια τους παλιούς απόντες (Τρίπιερ, Κόστα, Ζοάο Φέλιξ).

Ούτε γκολ δεν βάζει. Ναι αλλα η Γρανάδα θα το χτυπήσει; Είδα δυο βασικούς εκτός σήμερα γιά να ξεκουραστούν! Στο τούρκικο ματς δεν είναι θέμα ειδήσεων ούτε είναι χάλια η Φενέρ, απλώς η Αλάνια πετάει φωτιές. Πέντε συν μιά σερί νίκες, ο Παπίς Σισέ σκοτώνει, τοπ φόρμα! Το άτιμο το κύπελλο με μπερδεύει…

Στα δυο ολλανδικά θα σας πω τον ενδοιασμό μου: Είδα την Βίλεμ την περασμένη εβδομάδα που την έβαλα στο παρολί.

Αγκομαχώντας κέρδισε, στο τέλος πιέστηκε πολύ. Βέβαια, εκτός πετάει, καθαριζει τους πάντες και η PSV είναι χάλια μάυρα, τραγική, απόντες, κλίμα στραβό. Στο αλλο οκ, ξεκάθαρα η Χέρενφεν ειναι μέτρια μην πω κακή όλο το 2020. Και η Φενλο έχει δυναμώσει και έχει μεγάλο κίνητρο.

Να μην τα ψειρίζω. Μονά δυάδα τα δύο ολλανδικά (την Φένλο σε draw no bet στο 4,00).

Θα αφήσω τη Γρανάδα και την Αλανια, το νου μας στο live. Και..έκλεισα. Πήγα να παίξω και μιά χαλαρή δυάδα, έπεσε η Νις στο 1,83, έφαγα κι άλλη ξενέρα, προσπέρασα. Προσέξτε κάτι, στην δυάδα δεν παίζω με dnb την Φένλο, αλλά “ξερό” διπλό. Αν έρθει Χ, θα χάσω μιά μονάδα, αλλά αν έρθει διπλό θα πάρω όλη την αξία.

Εντελώς σβηστό παιχνίδι, δείτε κι όσα άλλα ανέφερα, θεωρώ κακό το πρόγραμμα και δεν έχω λόγο να το πιέσω (μεσοβδόμαδα έχει αγγλιδούλες οπότε θα έχουμε ψωμάκι πιστεύω).

Update: Tι είχαμε-τι χάσαμε χθες! Μόλις 3,5 τίμιες μοναδούλες αφήσαμε, σαν να μην έγινε η αγωνιστική. Και…πολύ καλά έκανα. Κοιτώντας τα αγγλικα αποτελέσματα, χαμένος θα ειχα βγει. Ηρθαν πολλά ανάποδα σκορ σε σχέση με όσα γινόντουσαν στο τερέν. Τα’βαλα λίγο με τον εαυτό μου που έπαιξα Βίλεμ (δεν εμπιστεύτηκα τα μάτια μου που την ειδα να ζορίζεται πολύ μιά εβδομάδα πριν), αλλά οκ, της έδωσα μιά ευκαιρία, η PSV είχε τα δεδομένα γιά κόντρα.

Και σήμερα; Σήμερα…ακόμα χειρότερα. Κανένα μα κανένα μεγάλο σημείο. Κοίταξα τα πάντα, από ξερό Χ στο βάσκικο ντέρμπι, από Μπέτις, από Σετούμπαλ, διαγραφή όλα. Τίποτα. Θα έπαιζα 100% Φέγενορντ, αλλά…μας πρόλαβε ένας τυφώνας! Αναβολή όλων των αγώνων σε Ολλανδία-Βέλγιο, αναβολή και η Γκλάντμπαχ. Καπούτ.

Οπότε, σχετικά εύκολα, κατέληξα. Στρέφομαι σε γκολάκια, χαλαρά, παίρνω τον εγγονό γιά βόλτα στη λιακάδα, πάω και γήπεδο το βραδάκι και περνάω ωραία την Κυριακή μου. Ολο αυτό, είναι ΠΡΟΤΑΣΗ. Να ΜΗΝ το πιέζετε αν δεν σας αρέσει κάτι. Το μοναδικό ασάκι που θα κρατήσω ειναι ο Αστέρας Τρίπολης, από χθες πιέζεται, στο 2,25 ακόμα ανεκτό.

Ο Αρης εν μέσω κυπέλλου και με μικρό ενδιαφέρον γιά τα εναπομείναντα ματς μέχρι τα πλέι οφ, ενώ ο Αστέρας βλέπει φως εξάδας! Δείτε μιά βαθμολογία και θα καταλάβετε.

Από εκεί και πέρα, πλούσια g/g σε Μορειρένσε, ΑΕΚ, Ιντερ (οκ εδώ όχι και τόσο πλούσιο), Μονπελιέ. Φινίτο. Ανακατεύουμε την καζάνα, αφήνουμε ένα έξω, κάνουμε δύο δυάδες, ρίχνουμε και…ένα πακέτο τσιγάρα στην τετράδα μπας και.

Και τα αφήνουμε στην ησυχία τους. Αμα θέλει η μπαλίτσα μας δίνει κάτι, αμα δεν θέλει αύριο θα τα έχουμε ξεχάσει. Χαλαρά όσο δεν πάει. Κάντε τη δίκη σας χημεία, εγώ θα πάω με Αστέρα 1-Μορειρένσε g/g και με ΑΕΚ g/g-Μονπελιέ g/g. Αφησα το ιταλικό ελέω 1,75. Ολα τα άλλα g/g δίνουν 2,05. Οπότε δύο δυάδες άνω του 4 η καθεμιά και τελειώσαμε.

Τα λέμε ξανά την Τρίτη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras