3731

Billaras

Μόλις τρία ματσάκια…

Χωρίς δεύτερη σκέψη, παίρνω την…ισοπαλία μου και φεύγω (γέλια). Κάπως έτσι ήταν η μέρα χθες. Μιά μέρα και κακή (προσωπικά μιλώντας) και άτυχη (γιά τον Μάκη) και γενικά γιά τους παίκτες, αλλίμονο αν κάποιοι είχαν παίξει και τίποτα Σίτι ή Ατλέτικο (και δεν ήταν λίγοι). Επι προσωπικού, είχα σοβαρές αστοχίες και το ζυγίζω καλά αυτό, έκανα και μιά χαζομάρα (αφού βαράνε καμπανάκι οι τζίροι βρε αγόρι μου, γιατί φεύγεις από το αυστριακό και δεν φεύγεις και από το εγγλέζικο;) αλλά όπως το περίμενα, μιά ισοπαλία ήταν εφικτή.

Οπερ και εγένετω, να είναι καλά τα over, μιά εβδομάδα μετά τα…under, ήρθαν τα over τώρα να με πληρώσουν και μάλιστα εύκολα. Οπότε πάτσισα, δεν έχασα τίποτα και αυτό ήταν άκρως σημαντικό. Θυμηθείτε τον χθεσινό μου πρόλογο. Σε βάθος χρόνου -σε μέρα που είτε έσυ είσαι κακός είτε γενικά τα αποτελέσματα- αν δεν χάνεις, είναι …σαν νίκη. Φαίνεται αργότερα, όχι άμεσα, αλλά κάνει διαφορά.

Πάω στο σήμερα, δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, απλώς να αναρωτηθώ επί του αγωνιστικού, αν είναι…νέα μόδα να πηγαίνεις στο Ανφιλντ και να παίζεις με την ομάδα σου να αμύνεται στη…σέντρα. Το έκανε η Εβερτον και άρπαξε 4, το έκανε η Αρσεναλ και άρπαξε 5. Ο Μουρίνιο μάλλον είναι χαζός που δεν παίζει ποτέ έτσι και δεν είναι ποτέ ξεβράκωτος.

Χαζός, αλλά και…πρώτος (πλέον). Στο σήμερα λοιπόν. Χλιαρή μέρα. Πολλούς άσος έβαλα στην άκρη, αλλά έτσι δεν ψήνομαι να παίξω δυνατά. Και Τορίνο που αρχίζει σε λίγο και Οσασούνα (που άρχισε μόλις) και Σαμπντόρια και Λιβόρνο και Στουτγάρδη και ΠΑΣ Γιάννινα και Τραμπζονσπόρ. Από διπλά; Ενα πιστεύω πολύ, αύριο την ΚΠΡ στο 3.20. Αλλο…δεν βρήκα, αναβλήθηκε και η Λοριάν που μου άρεσε.

Οπότε τι κάνω; Κάτι…απλό και …χαλαρωτικό. Χθες προβληματίστηκα πολύ πως θα έπαιζα. Σήμερα καθόλου. Μα καθόλου. Εσβησα Τορίνο (τραγική απόδοση) και Τραμπζονσπόρ (ομοίως), έσβησα Οσασούνα λόγω χρόνου, έσβησα και Σαμπντόρια γιατί φοβάμαι μην έρθει καμιά ισοπαλία (παρεπιπτόντως, όσοι άκουσαν προχθές betradio θα θυμούνται ότι έκανα αναφορά σε κάποια over στην 1η Αγγλίας και ήρθαν -Λέιτον και Καρλάιλ- όπως και σε πολλά πιθανά Χ στην 2η Αγγλίας που.

.επίσης ήρθαν, Γιόρκ-Εξετερ-Μπρίστολ ήταν δυνατά). Και…τι έμεινε ρε αδέρφια; Μιά τετράδα. Λιβόρνο, ΠΑΣ, Στουτγάρδη και ΚΠΡ. Να'χαμε να λέγαμε. Σβήνω και τον ΠΑΣ, κρατάω τα τρία, κάνω -αναγκαστικά αφού…δεν έχω άλλα- ένα trixie και…πάπαλα! Απλό και χαλαρωτικό! Λιβόρνο στο 2.35 (άντε να δω ρε Σπινέλι, έκανε κανένα κονέ;), Στουτγάρδη (την είδα με Μπάγερν πριν 10 μέρες, μάλλον αδικεί τον εαυτό της, αν παίξει ανάλογα θα κερδίσει) και ΚΠΡ (δεν χρειάζονται επεξηγήσεις, απλώς την θεωρώ καλύτερη ομάδα και ο Ρέντναπ μπορεί να κάνει ματ στον παλιόφιλο ΜακΛάρεν).

Να σας πω πως το σκέφτομαι; Θέλω απλά να περάσει ένα σήμερα, να έχω ενδιαφέρον αύριο, μην πάει..αντουφέκιστο το εγγλέζικο. Ετσι το σκέφτομαι. Χωρίς άγχος, μικρό μπετ, αφού χθες γλύτωσα την ήττα, δεν έχω παράπονο και κοιτάω μπροστά. Πρέπει να ξέρεις πότε σε…παίρνει γιά μαγκιές και πότε όχι. Κι έτσι…λιτά, κλείσαμε. Πριν πάω στην κάβα, δύο σκέψεις…φωναχτές: Σκέφτηκα μπας και έπαιζα χινάρια.

Δεν θα το κάνω, δεν είναι γιά χόρταση. Και θέλω να σημειώσετε κάτι: Πάντα λέω “τα Χ είναι λόττο”. Πολλοί και τα κυνηγάνε σταθερά και διαφωνούν με αυτό που λέω. Τα δεδομένα στα οποία στηρίζω την ρήση μου είναι τρία: 1) Η εμπειρία. Το καλοκαίρι κλείνω 20ετια στο κουμάρι. Επαιζα γιά χρόνια και σταθερά ισοπαλίες με ζητούμενα. Καθόντουσαν μιά φορά το χρόνο και αν.

2) Το'χω ξαναγράψει, στο Χ θέλεις-ζητάς δύο ομάδες, στο ασόδιο μιά. Αν έχεις έναν άσο και είναι 2-0 στο 85΄, είσαι σχετικά, ως πολύ, άνετος. Στο Χ, αν έχεις 0-0 στο 85', τρως τα νύχια σου μην γίνει κανένα τσαφ. Και 3) Το σημαντικότερο όλων, πιό “μπουκιλίδικη” προσέγγιση: Σκεφτείτε κάτι: Οι μπουκ ΠΟΤΕ δεν ασχολούνται με τα Χ. Εκτός των …γνωστών περιόδων από τα μέσα Απρίλη σε κάτι…μεσογειακές χώρες.

Την υπόλοιπη σαιζόν τα αφήνουν ήσυχα, άντε να μαζέψουν ένα 0,5 γιατί αγωνιστικά το βλέπουν Χ. Ως εκεί. Ουσιαστικά δεν τους απασχολεί, στο μισό κουπόνι το Χ είναι το ψηλότερο σημείο. Στην…ταμπακιέρα: Εδώ, στο betsellers, η φιλοσοφία είναι “κυνηγάω αποδόσεις με παικτική αξία, κάνω μελέτη βάση φόρμας και λαθών του μπουκ, αντιστρέφω την γκανιότα υπέρ μου βρίσκοντας το λάθος τους”.

Σωστά; Σωστά! Παίζοντας Χ λοιπόν, όλο αυτό το…καταρρίπτεις. Προσεγγίζεις ένα ματς ΜΟΝΟ αγωνιστικά, δεν λαμβάνεις καθόλου υπ'όψην σου την απόδοση ή το πολύ κατά 10% ! Ε, αυτό απλώς είναι…ΛΑΘΟΣ. Το να παίζεις στοίχημα βάζοντας στο ζύγι μόνο αγωνιστικά κριτήρια, είναι ΠΡΟΠΟ. Το Χ εν'ολίγοις, δεν συνάδει με τον βασικό κανόνα, την βασική φιλοσοφία.

Λες “το βλέπω Χ” (αγωνιστική προσέγγιση). Ωραία. Η ερώτηση που θα έπρεπε να ακολουθήσει είναι “και πόσο πληρώνει;”. Ε, αυτή η ερώτηση ΔΕΝ υφίσταται. Αν δεν πληρώνει 3.30, θα πληρώνει 3.40. Χαίρω πολύ. Στοιχηματική προσέγγιση ΔΕΝ υπάρχει άπαξ και δεν στεκόμαστε στις αποδόσεις. Αρα, ναι μεν το Χ είναι ένα σημείο, αλλά…λόττο. Οχι γιά σοβαρό μπετ.

Κάνεις απλώς (αγωνιστική) μαντεψιά. Δεκτόν. Κι εγώ κάνω που και που, όπως προ ημερών, παρασπονδία. Αλλά δεν παύει να είναι λόττο και να στοχεύεις στο “κι αν σου κάτσει;”…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 8/2: 527 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 11.067 μονάδες. Ποντάρισμα 9/2: Trixie Λιβόρνο 1 (2.35)-Στουτγκάρδη 1 (2.62)-ΚΠΡ 2 (3.20) με 60 μονάδες κάθε δυάδα και 17 στην τριάδα.

Ολο μαζί 197 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.870 μονάδες. Το νόημα το πιάσατε. Μην απλωθείτε, προσωπικά πάω σβηστά και θα…σοβαρέψω μόνο αν τυχόν περάσουν και τα δύο σημερινά, άρα αύριο θα πηγαίνω γιά…καλούτσικο μεροκάματο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η 9η Φλεβάρη θα έχει ξεχαστεί σύντομα. Ραντεβού την Τρίτη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras