978

Billaras

Μόλις τρία σημεία-UPDATE!!

Ξεκινάω με κάτι εντελώς άσχετο, εντελώς προσωπικό, αλλά εδώ μέσα φιλαράκια είμαστε και είναι σαν να μιλάω στον κολλητό μου. Παιδιά, να περνάτε χρόνο με τους γονείς σας. Θα με θυμηθείτε. Μην τους ξεχνάτε, μην τους αμελείτε. Αμα είσαι 30-40 κι ο γονιός 55 ή 65 είναι καλά, δεν το νοιώθεις, έχει επικοινωνία μιά φορά στις δέκα μέρες. Αμα όμως περάσεις εσύ τα 50 και ο γονιός σου τα 80, το πράγμα αλλάζει και ζορίζει.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί χθες βράδυ πήρα μιά καλη τρομάρα, ο πατέρας μου στα 87 πλέον, έπεσε και χτύπησε πλάτη και κεφάλι. Πολύ τυχερός αυτός, πολύ τυχερός κι εγώ, δεν έσπασε κάτι, ούτε διάσειση, μόνο μελανιές και καρούμπαλα και άφθονη τρομάρα. Ολα καλά τέλος πάντων, αλλά όταν συμβαίνουν αυτά και τρέχεις σε νοσοκομεία και τα σχετικά, τότε καταλαβαίνεις αυτό που έγραψα στις πρώτες αράδες.

Οτι οι γονείς είναι το πολυτιμότερο, ότι θέλουν να νοιώθουν ασφάλεια, θέλουν τα παιδιά κοντά τους. Και εμείς, όταν θα έρθει η μαύρη μέρα (γιατί θα έρθει, σε όλους έρχεται), να μην είμαστε με κενό μέσα μας. Να μην πει κανείς “θα μπορουσα τότε να είχα κάνει κι αυτό μαζί τους”…

Το κλείνω εδώ, όλα μέσα στη ζωή, πάμε στα δικά μας.

Μεσοβδόμαδα δεν έπαιξα κάτι pre game (δεν ξέρω αν έκανα καλά, γιατί εκ του αποτελέσματος, Σαχτάρ και Λούτον, δύο απ τα τέσσερα που είχα τσεκάρει κέρδισαν), είδα κάμποση μπάλα, απόλαυσα και τα “χωριά” που κερδίζουν τύπου Σέριφ Τιρασπόλ (με παίκτες που…δεν μας έκαναν εδώ), είδα και τα δικά μας τα χαϊρια σαν του ΠΑΟΚ ας πούμε, επιβεβαίωσα μέσα μου ότι δεν είμαστε γιά παραπάνω.

Και πολύ μας είναι το Europa League, εδώ οριακά περνάμε στο Conference League (αλλά έχουμε το θράσος να μιλάμε γιά “χωριά” οι προπονηταράδες του καφενείου και του ιντερνετ).

Τα αφήνω όλα, πάμε στα φρέσκα. Τίγκα το κουπόνι (λείπει μόνο η…Σούπερ Λίγκα γιατί δεν έχουμε βρει τι θα γινει με τα τηλεοπτικά, η ξεφτίλα μας δεν έχει όρια), αλλά -μην σας ζαλίζω- η τακτική μου παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.

Προσεκτικά μέχρι να φτάσουμε 11 Σεπτέμβρη. Ακόμα 20 μέρες κοινώς. Να τελειώσουν μεταγραφές, να έχουνε όλες παίξει από 3 ως 6 ματς, να γίνει και η πρώτη διακοπή Εθνικών ομάδων και μετά θα συζητήσουμε αλλιώς.

Στα σημερινά (αύριο θα έχω update, όχι καινούργια στήλη, δεν έχω δει και κάτι φοβερό), το βάρος κλασικά στο Νησί. Εκτός Νησιού, μιά 4αδα έχω ξεχωρίσει.

Λανς-Ζιλ Βιθέντε-Εουπέν-Μαγιόρκα. Αυτά τα τέσσερα. Και άπαξ και δεν έχω εικόνα από τις βελγίδες και η Ισπανία μόλις προ ημερών ξεκίνησε, λέω να μείνω με τα άλλα δύο. Που έχουν ένα κοινό. Είναι κόντρα “ευρωπαίων”. Μονακό (με Σαχτάρ) και Μπενφίκα (με PSV) και τις είδα μεσοβδόμαδα και καίγονται γιά το σεντόνι, έχουν ανοιχτές ρεβάνς. Απαξ και Λανς-Ζιλ έχουν ξεκινήσει καλά, το 4,75 της Λανς και το 5,50 της Ζιλ μου κάνουν…

Και πάω στο Νησί.

Οτι καλό σημείο έχει, το βρίσκω στην 1η κατηγορία. Η 2η απολύτως τίποτα, ούτε καν να συζητήσω κάποιο. Οκ, για πρεμιερα Νάσιοναλ Λιγκ ούτε λόγος (άερας πιστεύω θα ανέβει η Ρέξαμ φέτος που αν θυμάστε της είχα αφιερώσει ένα Editorial πριν μερικούς μήνες), ενώ σε Premier League και Championship μπορώ να “παζαρέψω” γιά 2-3 ομάδες. Κάτι μου λέει και το διπλό και το (εντελώς λάθος) over στο Πάλας-Μπρέντφορντ, κάτι μου λέει ομοιως το over αλλά και μιά πιθανή μπόμπα της Γουότφορντ.

Στο πρώτο ματς το 2,87 είναι απολύτως ψυλλιασμένο βέβαια, στο δεύτερο ματς το 5,75 είναι εντελώς αλλού ντ’αλλού, δεν έπρεπε να δίνει πάνω από 4,30-4,50 η Γουότφορντ.

Οσο γιά την Championship; Τίμιο ασάκι η ΚΠΡ, τιμιο overάκι η Μπόρνεμουθ, αλλά γενικά δεν είναι κάτι αμάν-αμάν.

Μου μένει η 1η. Εδώ είχα πέντε σημεία, έγιναν τέσσερα. Αυτό που έφυγε ήταν η Ακριγκτον, Πέμπτη μεσημέρι έδινε 2,60 και το συζήταγα, τώρα στο 2,30 το έσβησα χωρίς περιστροφές, σιγά μην παίξω φαβορί εκτός έδρας.

Και έμειναν τέσσερα. Σέφιλντ Γουένσντεϊ (3,60), Πλίμουθ (3,20), Γουίγκαν (3,00) και Τσέλτεναμ (3,10).

Το πρώτο είναι διαφορετικό, είναι ντερμπάκι, είναι ομάδες που έπεσαν μαζί πέρυσι και θα παλέψουν πάλι γιά άνοδο, απλά δεν καταλαβαίνω το μεγάλο άνοιγμα ψαλίδας μεταξύ Ρόδεραμ και Σέφιλντ.

Τα άλλα τρία όμως, είναι…ψιλοκαρμπόν.

Σριούσμπερι-Τσάρλτον-Φλίτγουντ δεν έχουν δει ακόμα νίκη! Εχουν παίξει τρία ματς, ένα ακόμα Λιγκ Καπ, και είναι…χάλια. Η Σριούσμπερι δεν έχει ούτε γκολ βάλει, η Τσελτεναμ μόνο ήττες, η Τσάρλτον με το ζόρι μιά ισοπαλία. Την ίδια ώρα, Γουϊγκαν (που έφερε προχθές πίσω και τον εξτρέμ ΜακΛιν από τη Στόουκ, ένα “δικό της παιδί”), Πλίμουθ και Τσέλτεναμ τα πάνε πρίμα.

Γιά τη Γουίγκαν σας είχα “προειδοποιησει” κιόλας ότι φέτος δεν θα έχει σχέση με πέρυσι, θα παλέψει γιά πλέι οφ-άνοδο.

Εχω εν ολίγοις τέσσερα λάθη. Οκ, το δείγμα δεν είναι τρομερό (3+1 ματς), αλλά δεν είναι και αμελητέο. Εχουμε τα πρώτα συμπεράσματα κοινώς.

Να τα παίξω όλα, δεν μπορώ. Ανέφερα ότι μου άρεσε λίγο ή πολύ από παντού.

Δείτε κι εσείς, το ερέθισμα το πήρατε.

Εκτός Νησιού κατέληξα σε δύο, Ζιλ και Λανς. Επειδή η Ζιλ Βιθέντε δεν έχει πρώιμη πληρωμή, θα την αφήσω. Θα την δω στο live. Η Λανς έχει πρώιμη, θα το παίξω μονό αποδεκτό στο 4,75. Δεν κάνω κάλυψη. Ας γίνει 0-2 και μετά ότι θελουν ας κάνουν (γέλια).

Και στα εγγλέζικα; Αφήνω ήσυχα όλα τα μικρά και τα over, κάνω διαλογή στα μεγάλα και καταλήγω να παίξω δυνατά μονά και δυάδα Γουίγκαν και Τσέλτεναμ.

Την Γουένσντεϊ την αφήνω λόγω ντέρμπι (φοβάμαι και το Χ), την Πλίμουθ την αφήνω γιατί δεν ειναι και πολύ αξιόπιστη εκτός έδρας.

Οπότε, τρία σημεία μόνο! Μονά-δυάδα τα εγγλέζικα και μονό η Λανς. Ολα έχουν πρώιμη πληρωμή εκεί που παίζω. Οπως βλέπετε το “προσεκτικά και ήρεμα μέχρι τις 11/9” το τηρώ.

UPDATE: Πως δεν έγινε γλέντι χθες, απορώ.

Με τέτοια διαλογή, ένα τικ έλειπε για να γίνει γλέντι. Κάθομαι και τα κοιτάω και τα ξανακοιτάω, ανέφερα πέντε εγγλέζικα και τέσσερα μη εγγλέζικα, πέρασαν τελικά 7 σημεία στα 9! Εσπασαν η Ζιλ Βιθέντε και η Τσέλτεναμ! Χθες, αν έπαιζα πιό δυνατά ή είχα κάνει κανένα trixie όπως προ εβδομάδας, τα κέρδη θα ήταν μεγαλύτερα.

Βέβαια, οι λόγοι γιά να είμαι χαρούμενος είναι περισσότεροι.

Πρώτον, το μάτι ήθελε…2-3 αγωνιστικές γιά να “κόψει” καλά. Γουίγκαν-Σέφιλντ-Πλίμουθ-Ακριγκτον-Μαγιόρκα-Λανς-Εουπέν όλες εύστοχες και με σχετική άνεση, σχεδόν όλες δεν έφαγαν καν γκολ. Και η Τσέλτεναμ ήταν καλή ειδικά στο 1ο μέρος, άνετα το έκανε 0-2 και το καθαρίζαμε. Αλλά δεν ήθελε χθες να γίνει απόλυτο.

Δεύτερον, γιά την εποχή, μιά χαρά νίκη και κέρδη ήταν και τα χθεσινά.

Ας έχω εγώ πάντα στην διαλογή μου τέτοια νούμερα και είναι θέμα χρόνου και το μεγάλο ταμείο.

Οπότε, όλα καλά. Και πάμε στο σήμερα. Δεν αλλάζουν πολλά, βασικός άξονας σήμερα είναι “ευρωπαίες γιά κόντρα”. Στο κάδρο μπήκαν Χαρτς (με την ευρωπαία Αμπερντίν), Νταντί Γιουνάιτεντ (με την ευρωπαία Σεντ Τζόνστον), Χοφενχάιμ (με την ευρωπαία Ουνιόν), Χάρτμπεργκ (με την ευρωπαία Λίντσερ), Εστορίλ (αύριο αυτό, με την ευρωπαία Πάσος Φερέιρα).

Και μπήκε και ένα ακόμα, η Κλερμόν, γιατί στη Λύων -πέρα απ΄τις ήττες και τις κακές εμφανίσεις- έχουν γίνει μαλλιοκούβαρα και δεν ξέρω πως θα ξεμπλέξουν.

Οπως και χθες, δεν μπορώ να τα ποντάρω όλα. Βασικά…μπορώ, αλλά δεν θέλω. Οπως και να έχει, αρχικά σβήνω τα δύο φαβορί (Χοφενχάιμ και Χαρτς). Μένουνε τέσσερα μεγάλα.

Το επόμενο που θα σβήσω είναι η Κλερμόν γιατί δεν αποκλείω το ξέσπασμα της Λυών. Και από τα τρία που έμειναν, τα ζύγισα πολύ, δε θέλω να πάω σε trixie, θα σβήσω το αυστριακό. Φυσικά, όπως λέω πάντα, δείτε κι εσείς. Χθες κάμποσοι (πήρα και e-mail) παίξατε κι από αυτά που άφησα και πληρωθήκατε γενναία.

Στη σούμα, τα πράγματα είναι απλά.

Δύο σημεία, μονά και δυάδα. Η Σεντ Τζόνστον δεν έχει καν νίκη όλο το μήνα, η ρεβάνς με την Λίντσερ είναι και πρόκληση και ανοιχτή (1-1), δεν έχω κανένα πρόβλημα λοιπόν να πάω με την Νταντί Γιουνάιτεντ που και μιά χαρά είναι (ως και τη Ρέιντζερς νίκησε πριν λίγες μέρες) και ξεκούραστη είναι και χωρίς άλλες έγνοιες είναι, ακόμα και καλή παράδοση έχει.

Το διπλό στο 3,30.

Και τα ίδια πάνω κάτω και γιά το άλλο ματς, το αυριανό. Η Πάσος έφαγε μιά χοντρή φάπα έχοντας το μυαλό στην Τότεναμ, ένα τρίμπαλο. Μετά, κέρδισε τα δευτεροτρίτα της λονδρέζας, οπότε έχει φουλ ανοιχτή ρεβάνς και ελπίζει βάσιμα, όλο το μυαλό της είναι εκεί. Η Εστορίλ ως πρωταθλήτρια γύρισε στα σαλόνια, έχει ξεκινήσει καλά, δεν έχει δεχθεί καν γκολ, είναι φρέσκια και συγκεντρωμένη.

Το διπλό στο 3,40.

Προσέξτε, το σκωτσέζικο έχει και πρώιμη πληρωμή αν γίνει 0-2, το πορτογαλικό όμως δεν έχει.

Τίποτα άλλο, νέα στήλη την Τρίτη και το απόγευμα σήμερα κατά τις 4 που ξεκινάνε τα ματς της Premier League, τα λέμε στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras