3791

Billaras

Μόνο εμείς επιλέγουμε…

Σήμερα (και γιά αύριο) χωρίς να έχω κανέναν ενδοιασμό, θα…ξενερώσω κόσμο! Πολύ κόσμο. Αν πχ διαβάσουν αυτό το κείμενο 8.000 αναγνώστες, οι 7.000 θα ξενερώσουν. Σόρυ, αλλά….είναι μονόδρομος. Οπως καταλάβατε, ΔΕΝ θα παιξω. Τίποτα. Ούτε ευρώ. Ολο το διήμερο δεν θα ακουμπήσω τίποτα, εκτός αν προκύψει κάτι στο live! Οι λόγοι είναι απλοί και πολλοί.

Πρέπει να ξέρετε ότι σε φινάλε ομίλων, οι μπουκ δεν βγάζουν αποδόσεις απλά βάση ομάδων και φόρμας αυτών, ούτε καν βάση ονομάτων. Βγάζουν βάση κινήτρου. Κάνουν αυτό που…κάνετε κι εσείς. Κοιτάνε βαθμολογία. Και μετά, γνωρίζοντας που θα πάει ο κόσμος, κόβουν-ράβουν κατά το δοκούν. Εν ολίγοις, σας…περιμένουν. Δεν θέλει πολλή προσπάθεια.

Κοιτάς το κουπόνι. Και τις βλέπεις. Σφαγή κανονική σε κάτι Ολυμπιακούς, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν. Καπάκι, νέα σφαγή εκεί που ξέρουν ότι θα πάει η μάζα. Η Μίλαν πχ δεν θέλει καν νίκη. Και με Χ περνάει. Κι όμως, σφαγμένη είναι. Η Βαλένθια το ίδιο την Πέμπτη. Οταν εγώ λέω άσπρο και ο μπουκ λέει…επίσης άσπρο, στοίχημα δεν βάζεις. Κάποιος πρέπει να λέει μαύρο.

Και αν έλεγα μάυρο σε 2-3 περιπτώσεις σήμερα-αύριο, σύντομα μαζεύτηκα. Ας πούμε ότι…λέω γκρι, σε Βασιλεία και Αγιαξ. Ομως ξέρω ότι η μεν Βασιλεία μετά την Τσέλσι έβγαλε κούραση, δεν ήταν καλή σε δύο σερί ματς. Και ο Αγιαξ έχει απειρία και πρέπει να ανοιχτεί. Εδώ είδα και Γουέμπ να σφυρίζει και…σκιάχτηκα, αν με πιάνετε. Σε όλα τα υπόλοιπα, είτε έχουμε ματς εντελώς αδιάφορα (κάτι Τσέλσι, κάτι Μπάρτσα), είτε διαλυμένα φαβορί (τα ανέφερα παραπάνω).

Γιατί λοιπόν να παίξω; Με υποχρεώνει κανένας; Οπου κι αν γυρίσει κανείς από το πρωί, θα δει τις…ίδιες προτάσεις με μικρές παραλλαγές. Να βγει δηλαδή ο κάθε Billaras και να αναφωνήσει “Λεβερκούζεν-Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ”; Αντε να τα πασπαλίσει με κανένα over; Οταν πας να παίξεις στοίχημα κοιτώντας βαθμολογία κι όχι φόρμα, αντίο ζωή.

Αντίο ζωή αν οι αποδόσεις είναι της πλάκας! Είμαστε μέσα Δεκέμβρη. Ξέρω ότι ακολουθεί μαραθώνιος. Εχω την κάβα στα ίσα. Σχεδόν 4 μήνες κουμάρι, δεν με κερδίζει-δεν τον κερδίζω τον μπουκ. Όποιος το θεωρεί λίγο αυτό, πρώτα ας κοιτάξει την τσέπη του. Ομως η σωστή διαχείριση ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ όταν κάτι δεν σου αρέσει, να λες ένα μεγαλοπρεπές πάσο.

Ξέρω ότι πολλοί θα σιχτιρίσουν, θα δυσανασχετήσουν. Ας αναρωτηθούν: Γιατί “πρέπει” να παίξουν; Ποιός το επιβάλλει; Υπάρχει κανόνας; Επειδή έχει ματς; Μα…και μεθαύριο έχει και την Παρασκεύη έχει και το Σαββατοκύριακο έχει και…συνέχεια έχει! Οσοι με ξέρουν χρόνια, ξέρουν ότι δύο μήνες το καλοκαίρι δεν παίζω. Ξέρουν ότι Δευτέρα και Παρασκεύη παίζω σπανιότατα, 2-3 φορές τη σαιζόν και αν! Και ξέρουν επίσης ότι αν δεν μου αρέσει κάτι, πάλι δεν παίζω.

Αυτά δεν τα κάνω γιατί…έχω παραξενιές. Το κάνω γιατί ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να παίρνω ανάσες, να κρατάω ψηλά την κάβα μου, να περιμένω καρτερικά την ευκαιρία. Εχει σήμερα ευκαιρία; ΟΧΙ (στα μάτια μου). Εχει αύριο; ΟΧΙ επίσης. Αρα, ρεπό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη στοιχηματική στήλη που σήμερα και αύριο, φινάλε ομίλων, σας λέει “μην παίξετε”.

Δεν νοιώθω καμιά "υποχρέωση" απέναντι στους αναγνώστες. Εννοώντας, ότι δεν με νοιάζει αν κάποιος θέλει ντε και καλά να παίξει. Δικαιώμά του. Και δικαίωμά μου. Μεθαδόνη δεν δίνω σε κανέναν. Εγώ σαν υποχρέωση νοιώθω να σας γράψω το σκεπτικό μου, να σας πω ΓΙΑΤΙ δεν παίζω και να προστατέψω κάποιους. Εστω και έναν που θα καταλάβει.

Γιατί το πλέον δυσνόητο είναι το εξής: Ακόμα και ΟΛΑ να έρθουν “φυσιολογικά”, πάλι χαμένοι θα είναι αυτοί που θα παίξουν. Ας “κερδίσουν”. Χαμπάρι δεν θα έχουν πάρει. Μυρωδιά. Οι μπουκ τα μάζεψαν το Σαββατοκύριακο, θα τα…ξαναμαζέψουν σύντομα όσο υπάρχει μάζα που δεν μπορεί να ελέγξει τις …ορμές της. Και γιά τώρα, έχουν απλώς λάβει τα μέτρα τους.

Ας είχα Ολυμπιακό στο 1.65, Ντόρτμουντ στο 1.75 και Λεβερκούζεν στο 2.20 και ίσως να έπαιζα. Εχω; Οχι. Αρα πάω πάσο. Καλή τηλεθέαση, να δούμε καλή μπάλα, ΙΣΩΣ (δεν είναι και σίγουρο, οι πιθανότητες είναι 70% στο…δεν), τα πουμε την Πέμπτη. Αλλιώς νέα στήλη το Σάββατο. Εμείς επιλέγουμε το τι, το πότε, το πόσο και το πως θα παίξουμε. Οχι ο μπουκ.

Οχι οι αγώνες. ΜΟΝΟ Εμείς.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras