3359

Billaras

Μόνο με μεγάλες αποδόσεις!

Ελα ρε Μάκη, έλεος! Γιατί μου το κάνεις αυτό; Καλό μεσημέρι, εδώ είμαστε. Μετά από ένα χαλαρό μεσοβδόμαδο, μιά Κρου “ακούμπησα” αλλά δεν κράτησε το σημείο, επιστρέφουμε. Ε, οκ, γιά όσους έπαιζαν τη Μπάγερν, δεν ήταν τόσο χαλαρό, αλλά ας πρόσεχαν. Τα έγραψα στην εφημερίδα, μην επαναλαμβανομαι κι εδώ. Και καλύτερα που δεν έπαιξα την Πέμπτη, θα έχανα.

Οπότε, στοιχηματικά, “ως μη γενόμενο” ήταν το περασμένο τετραήμερο… Θα με ρωτήσετε τώρα γιατί “τα χώνω” στον Μάκη; Πλάκα κάνω φυσικά, αλλά να, ανεβάζει νωρίς στήλη, μετά εγώ τι να γράψω; Τα ίδια με άλλες λέξεις; Ταυτιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό (ξανά). Πιό εύκολο είναι να γράψω που δεν συμφωνούμε. Γιά παράδειγμα, δεν συμφωνώ στην Κάρντιφ.

Ή ότι κάνω πίσω στην Μπαστιά που πήγε στο 2.70. Στα υπόλοιπα λίγο-πολύ συμπορευόμαστε. Στο νησί, η αρχική μου διαλογή είχε: Αστον Βίλα, Γουέστ Μπρομ, Νιουκάστλ από Premier League. Εφυγαν τα δύο πάραυτα. Στο 2.62 και στο 3.00 αντίστοιχα, δεν τις παίζω. Προσέξτε: ΔΕΝ λέω οτι “δεν έρχονται”, λέω ότι δεν τις παίζω σε αυτές τις αποδόσεις. Στην άκρη η Νιουκάστλ του 11.

00 (ή 8.00 στο draw no bet). Στην Championship, ένα είχα, ένα…έχω. Λιντς στο 6.50. Αλλοπρόσαλλη, αλλά σε καλό φεγγάρι. Και θέλει..άντερο να κοντράρεις την Μίντλεσμπρο που είναι η επιτομή της σοβαρότητας. Αλλα να, στο 6.50; Και με την Μπόρο να παίζει συνέχεια; Οταν η Λιντς ξεκουραζόταν, αυτή είτε έπαιζε με την Αρσεναλ, είτε μεσοβδόμαδα με την Μπέρμιγχαμ, δεν ξέρω αν έχει τις ανάσες.

Και είπαμε, στο καλύτερο σημείο της σαιζόν η Λιντς (βασικά αυτό που έγραψε ο Μάκης, ίσιωσε η άμυνά της). Στην 1η, Τζίλιγχαμ (3.60), Κρου (3.50), Γουόλσολ (3.60), Νοτς Κάουντι (4.75) και…Σκάνθορπ (5.50). Μεγάλη η δεξαμενή εδώ. Φοβούμενος κούραση της Κρου (αυτό μου έδειξε την Τρίτη, πάω πάσο. Ντεφορμέ η Νοτς Κάουντι, πάσο κι εδώ. Σεβόμενος την Μπράντφορντ, πάσο και στην Γουόλσολ.

Και τι μου μένει; Τζίλιγχαμ (ξανά, στο 3.60)) και Σκάνθορπ (5.50). Η μεν φορμαρισμένη, η δε επίσης σε καλή κατάσταση και μου΄χει καρφωθεί η εικόνα της Πρέστον μετά το 60' με τη Μάντσεστερ. Οξυγόνο ήθελε. Εσκασε. Τη σέβομαι όπως την Μίντλεσμπρο. Σοβαρή ομάδα. Αλλά την είδα…να ξεφυσάει και δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Από την 2η, μιά Πόρτσμουθ, αλλά …ξυνίζω λίγο με το 2.

80, και απο την Κόνφερενς είχα (δεν έχω πιά, το έσβησα), την Γκρίσμπι.   Τι μου μεινε; Λιντς, Σκάνθορπ, δύο μεγάλα. Νιουκάστλ…πολύ μεγάλο. Και Τζίλιγχαμ, Πόρτσμουθ, από μεσαία (εδώ φτάσαμε, να λέμε “μεσαία” τα 3αρια, αντί τα 1.70!). Ε, Λιντς, Τζίλιγχαμ και Πόρτσμουθ έχει κι ο Μάκης. Εγώ έχω ακόμα δύο, εκείνος Κάρντιφ. Μοιάζουμε πολύ.

Εκτός νησιού; Εσβησα Σαρλερουά (έπεσε), έσβησα Μπαστιά (έπεσε), έσβησα Λας Πάλμας (έπεσε), έσβησα Αουγκσμπουργκ (απουσίες στην άμυνα), έσβησα Μπορντό (φοβάμαι το Χ), πόσα μου έμειναν; Μιά Νασιονάλ στο τεράστιο 5.75 (σούπερ φόρμα έχει), μιά Βέρντερ στο 3.75 (επίσης σούπερ φόρμα και κούραση Σάλκε) και μιά…-μαντέψτε- Νόισταντ στο 8.50! Μην λέμε τα ίδια κάθε χρόνο.

Από το 2011 που πήρε το διπλό τίτλου η Στούρμ (με εκείνο το αλήστου μνήμης χέρι-πέναλτι ενός μπακ δανεικού), έχουμε…εξοφλούμενα γραμμάτια. Τρία διπλά έχει πάρει από τότε το ψοφίμι (μην γελιέστε, ψοφίμι είναι). Θα'χουν κι άλλο ματς σε κανένα δίμηνο, ίσως γίνει τότε η “ομορφιά”. Αλλά οκ, μιά ψιλή και στο σήμερα δεν βλάπτει. Πριν κλείσω, τρία χινάρια μου'χουν καρφωθεί.

Με την πρώτη ματιά. Σαμπντόρια Χ, Μπέτις Χ, Μπράιτον Χ. Θα τα παίξω, μετά από πολύ καιρό, τρία χινάρια σε trixie χαλαρό.   Πίσω στα ασόδια. Αν τα βάλω όλα μαζί, έχω δυό…βουνά (Νιουκάστλ, Νοισταντ), τρία μεγάλα (Λιντς, Νασιονάλ, Σκάνθορπ) και τρία μεσαία (Τζίλιγχαμ, Βέρντερ, Πόρτσμουθ). Από εδώ θα παίξω. Εχω ένα trixie με Χ. Θα κάνω άλλο ένα με τα “μεσαία”.

Και εδώ θα κάνω μιά μίνι-διαλογή ακόμα, θα αφήσω τη Νασιονάλ (δεν την έχω δει φέτος κι αυτό με φρενάρει), θα πάω σε draw no bet την Νιουκάστλ και θα παίξω τέσσερα μονά (και τις έξι δυάδες με ψιχουλάκια, που όμως μπορεί να φέρουν κέρδη καλά). Αυτά είναι…. Ο Μάκης έχει τα δύο μονά από τα τέσσερα και τα δύο από τα τρία του “μεσαίου” trixie.

Γι αυτό είπα ότι μοιάζουμε πολύ (και) σήμερα….   ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 4.600 μονάδες. Ποντάρισμα 21/2: Μονό αποδεκτό: Λιντς 2 (6.50) με 50 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νιουκαστλ draw no bet (8.00) με 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Νόισταντ 2 (8.50) με 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σκάνθορπ 2 (5.50) με 60 μονάδες. Δυάδες (6) από 10 μονάδες, ακόμα 60 μονάδες.

Ολο μαζί 250 μονάδες. Trixie ισοπαλιών: Μπράιτον Χ (3.60)-Σαμπντόρια Χ (3.20)-Μπέτις Χ (3.20) με 35 μονάδες κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα, όλο μαζί 120 μονάδες. Trixie: Τζίλιγχαμ 2 (3.60)-Πόρτσμουθ 2 (2.80)-Βέρντερ 2 (3.75) με 40 μονάδες κάθε δυάδα και 10 η τριάδα, όλο μαζί 130 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 500 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 4.100 μονάδες.   Είναι προφανές ότι έχουν μοιραστεί “σωστά”.

Με ποιά έννοια; Το ένα trixie είναι…έμπνευση-λοττο. Το άλλο είναι στηριγμένο καθαρά στη φόρμα. Και οι τρεις είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ας το αποδείξουν και σήμερα. Και τα μονά, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, πρωτίστως απόδοσης. Πχ, ξέρω ότι η Νόισταντ είναι μπάζο, αλλά είπαμε. Ξέρω ότι η Λιντς είναι αφερρέγγυα (και Μίντλεσμπρο σοβαρή) αλλά είπαμε.

Ξέρω ότι η Πρέστον είναι επίσης σοβάρη, αλλά είδα κούραση. Και ξέρω τέλος ότι η Σίτι έχει ήδη φέτος γκελάρει συχνά εντός, ξέρω ότι έχει Μπάρτσα μπροστά της. Είναι ζόρικα ΟΛΑ, αλλά έχω δεδομένα στα χέρια μου… Θέλω…ΔΥΟ. Δυό μονά; Μιά χαρά. Δυό σε trixie; Μάζεψα το 70% του παιχνιδιού μου. Κάπου να “κολλήσει” δυάδα. Ακόμα και με…ένα, μπορώ να πάρω το 60-70% πίσω, με ένα μονό.

Προφανώς ρισκαρω, έχω δέκα σημεία με μικρότερο ένα 2.80 (ρε που φτάσαμε). Γιά να δούμε… Τα ξαναλέμε σε ένα 24ωρο πάλι.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras