2209

Billaras

Μ’ ένα μονό και μιά δυάδα

Καλημέρα και καλό μήνα και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες. Χρόνια Πολλά και στον Αλέξη μας και σε όλους τους πολιτικούς μας (χαχα). Δεν πετύχαμε κανένα απο τα 3 σημεία χθες. Το Αννόβερο σε μια ματσάρα χωρίς άμυνες, προσπάθησε, ισοφάρισε στο 70’ αλλά το γκολ ακυρώθηκε, στη Σεβίλλη κατάλαβαν οτι αν επαναπαυτείς εστω και για 56 δευτερόλεπτα εναντίων μιας ομάδας που χρειαζεται απλά…δευτερόλεπτα για να φέρει τα πάνω κατω, θα το πληρώσεις ενώ η Χάντερσφιλντ δεν θα έβαζε γκολ ούτε αν η κανονική διάρκεια του αγώνα ήταν 3 ώρες και όχι ένα ενενηντάλεπτο.

Σήμερα Κυριακή φτωχό το πρόγραμμα. Σκέφτηκα να παίξω Τότεναμ αλλά πρώτον η απόδοση της είναι χαμηλή σε σχέση με την δυσκολία του ματς και δεύτερον προ διακοπής η Τσελσι έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν το ποδόσφαιρο που έπαιξε μέσα στο Καμπ Νόου για το champions league. Έβλεπα μια ομάδα που έπαιξε κανονικό χορταστικό ποδοσφαιρο μέχρι να γινει το 2-0 και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να χτυπήσει την πρόκριση.

Τελειώνοντας το ματς με 3-0 σκεφτόμουν την Τσελσι του Ντι Ματέο που πήρε την πρόκριση μεσα στο Καμπ Νοου το 2012 απο την Μπαρτσα του Γκουαρντιόλα και μετά σήκωσε και το τρόπαιο. Μου έχει μείνει στο νου διότι η Τσελσι ήταν αποκρουστική, άτολμη, εκνευριστικά αμυντική και παρόλα αυτά κατάφερε να πετύχει 2 γκολ και να προκριθεί ενώ η Μπαρτσελόνα έχανε την μια ευκαιρία πίσω απο την αλλή.

Έτσι όμως είναι η μπάλα. Εκείνη την ημέρα είχε αποφασίσει να περάσει η κάκιστη Τσελσι, πριν λίγες βδομάδες παίζοντας ωραίο ποδοσφαιρο έχασε με κάτω τα χέρια με 3-0 και χτές η Μπατσελόνα έβαλε 2 γκολ σε 56 δευτερόλεπτα. Ας τα αφήσουμε όλα πίσω και πάμε στο σήμερα. Έχω ξεχωρίσει τρία σημεία απο το σημερινό πρόγραμμα. Το ένα είναι το διπλό της Σοσιεδάδ απέναντι στην Ειμπάρ στο ντέρμπι των Βάσκων.

Πριν την διακοπή η Ειμπαρ δεν ήταν σε καλή κατάσταση έχοντας όμως και δύσκολο πρόγραμμα. Στην ήττα απο την Λεβάντες στο τελευταίο της ματς όμως ήταν τραγική. Στη Σοσιεδάδ με την αλλαγή προπονητή πιστεύω θα αλλάξει και η ψυχολογία που είναι βασικο προνόμιο σε τέτοια ντέρμπυ και μπορεί να βγάλει αντίδραση. Το δευτερο σημείο είναι το διπλό της Ραπίντ στην έδρα της Ματερσμπουργκ.

Εντελώς ασταθής η Ραπιντ εκτός έδρας μάχεται για να μείνει εντός των θέσεων που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη η Μάτερσμπουργκ θεωρώ πως στην ήττα απο την Λίντσερ έδειξε όλες τις αδυναμίες της και δεν πιστέυω οτι έχει τις δυνατότητες να στοχεύει τις ευρωπαϊκές θέσεις. Η απόδοση του διπλού είναι χαμηλή αλλά θα την παραβλέψω λόγω των καλών σχέσεων των δυο ομάδων και της αλληλοβοήθειας στις αναμετρήσεις των προηγούμενων ετών.

Το τρίτο σημείο που ξεχώρισα είναι το οβερ στην αναμέτρηση ΑΕΚ- ΠΑΟ. Η ΑΕΚ κατά μεγάλο ποσοστό και άξια έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θα παίξει χωρίς άγχος σε ντέρμπυ. Έχει τις δυνατότητες να πετύχει πάνω απο ένα γκολ σε αυτον τον Παναθηναικο, σε αυτό το γήπεδο όπου θα επικρατεί ενθουσιασμός από τον κόσμο της. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός δεν έχει τιποτα να χάσει και όπως μεσα στο Καραϊσκάκη έχει την δυνατότητα να πετύχει ένα γκολ ώστε να βοηθήσει στο όβερ που είναι στο υψηλό 2.

30. Οπότε θα ποντάρω μόνο του το διπλό της Σοσιεδάδ και σε δυάδα τα άλλα δυο. Νέα στήλη την Τρίτη. Ποντάρισμα: Μονό: Εϊμπάρ – Σοσιεδάδ 2 (3,20) 20 μονάδες. Δυάδα: Μάτερσμπουργκ – Ραπίντ Βιέννης 2 (2,10) – ΑΕΚ – ΠΑΟ OVER 2,5 (2,30). 10 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras