2095

Μάκης Μηνδρινός

Νάσιοναλ Λιγκ ναι, Λιγκ Τρόφι όχι

Καλό μήνα! Με υγεία παιδιά, δεν θα βαρεθώ να το λέω, υγεία πάνω απ’ όλα. Σχεδόν μία η άλλη ήταν το Σ/Κ, έστω κι αν πέρασε μόλις η μία από τις τέσσερις επιλογές. Σ’ αυτά που δεν πέρασαν, η Στόουκ φάνηκε και πάλι ότι έχει επηρεαστεί από την πίεση που υπάρχει για την άμεση επιστροφή (έχασε και πέναλτι), η Μπόλτον λίγο έλειψε να κάνει την απόλυτη ανατροπή (από 2-0 σε 2-3).

Οσο για τη Λίμινγκτον, μας… στήσανε (γέλια!). Ακόμα πιστεύω ότι αν δεν έμενε αδίκως με 10 παίκτες στο τέλος του ημιχρόνου (με το σκορ στο 1-1), θα έπαιρνε αποτέλεσμα. Οσο ήταν 11 με 11 ήταν καλύτερη, έφαγε μια κόκκινη που ίσως να μην ήταν καν φάουλ και στο β’ δεν άντεξε (3-1). Και η Μπόλτον πάντως και η Λίμινγκτον, δεν ήταν για να δίνουν 7.

00 και 5.50 αντίστοιχα. Από ‘κει και πέρα, το πιο εύκολο για μένα είναι να αρχίσω τα… πανηγυρικά. Να αρχίσω τα «πιάσαμε την ομαδάρα τη Χάρτλπουλ», τα «σας τα ‘λεγα, ήταν σημειάρα», τα «πιάσαμε κορόιδο τους μπουκ» και όλα αυτά που… πουλάνε και είναι της μόδας. Δεν πρόκειται να το κάνω αυτό και έχουμε πει πολλές φορές ότι η ειλικρίνεια είναι το «Α και το Ω», όταν ο στόχος μας είναι κοινός.

Η Χάρτλπουλ νίκησε με πέναλτι στο 94’, ενώ είχε προηγηθεί και με ανύπαρκτο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Αυτά τα δύο σουτ ήταν τα μόνα on target που είχε στο παιχνίδι. Συν ότι ακυρώθηκε μετά το 1-0 κανονικό γκολ της αντιπάλου (Χάβαντ). Αυτά προφανώς δεν τα γράφω για να έχουμε… τύψεις που πήραμε το σημείο. Πόσες και πόσες φορές είμαστε στην αντίθετη πλευρά; Και σε πόσες θα βρεθούμε ακόμα; Πολλές, σας το λέω με σιγουριά! Τύψεις προφανώς δεν πρέπει να έχουμε.

Από ‘κει και πέρα, όμως, το στοίχημα δεν είναι παιχνίδι μίας ημέρας. Οφείλουμε να έχουμε εικόνα, να ξέρουμε πως και τι γιατί τις ομάδες τις βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας. Τα υπόλοιπα στην ανάλυση παρακάτω… Κανονική αγωνιστική στη Νάσιοναλ Λιγκ έχουμε σήμερα, ενώ υπάρχει και η πρώτη αγωνιστική του Λιγκ Τρόφι. Η Νάσιοναλ Λιγκ είναι αυτή που με απασχόλησε περισσότερο και επειδή έχω εικόνα από όλα τα ματς του Σαββάτου, θα τα δούμε όλα τα μεσοβδόμαδα ματς ένα ένα.

Μπόρεχαμ – Τσέστερφιλντ: Η Μπόρεχαμ έπρεπε να την κερδίσει την Μπρέιντρι (1-1). Καλύτερη ήταν, πολλές χαμένες ευκαιρίες είχε, δοκάρι, ισοφαρίστηκε από απευθείας φάουλ ουσιαστικά στη μοναδική φορά που απειλήθηκε σοβαρά. Δεν είναι εύκολη ομάδα, ειδικά εντός έδρας, αήττητη στο γήπεδό της (2-2-0), όμως από την άλλη σε όλα τα ματς αυτά δεν σε καθήλωσε με την εμφάνισή της.

Και τώρα υποδέχεται τον Μάρτιν Αλεν, που είναι ο… σταρ της Τσέστερφιλντ, ο προπονητής που ξέρει τις μικρές κατηγορίες όσο λίγοι. Αγωνιστικά η Τσέστερφιλντ δεν είναι στα καλύτερά της. Μπήκε καλά στη σεζόν κάνοντας τρεις νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ, όμως πλέον έρχεται από 5 σερί ήττες και λογικό είναι να υπάρχει ένας προβληματισμός.

Ο Αλεν, πάντως, είναι από τους προπονητές που ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις, αρκεί κάποιος να δει τις ενωτικές δηλώσεις του μετά το ματς με τη Λέιτον που το έχασε 0-1. Ηταν αρκετά καλή η εμφάνισή της και είχε δοκάρι πριν δεχθεί το μοναδικό τέρμα. Στο 3.25 έπεσε το διπλό, η αλήθεια βέβαια είναι ότι θα το προτιμούσα στο 3.

50+. Μπρόμλι – Μπάρνετ: Η Μπρόμλι έσωσε σχεδόν από το πουθενά το βαθμό στην έδρα της Μέιντενχεντ, σκοράροντας δύο γκολ στις καθυστερήσεις (2-2). Παρ’ όλα αυτά, με βάση την εικόνα του ματς, ήταν δίκαιο το Χ που πήρε. Η Μπάρνετ αρχίζει και βρίσκει ρυθμό, τρεις σερί νίκες, στο τελευταίο στο Ντόβερ νίκησε 2-1 εκμεταλλευόμενη τις αντεπιθέσεις, ενώ θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερο σκορ αν ήταν αποτελεσματικότερη (είχε και δοκάρι).

Πολύ προσεκτικό το σετ, πάμε παρακάτω. Ντάγκεναμ – Μπρέιντρι: Οι δύο τελευταίες και οι μόνες που δεν έχουν ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Ισως έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένο το σετ (1.80 άσος-4.33 διπλό), όμως η αλήθεια είναι ότι η Μπρέιντρι δεν δείχνει ότι είναι στο στρίψιμο, τουλάχιστον με τα όσα είδα στα τελευταία παιχνίδια της. Η δε Ντάγκεναμ, δεν έκανε ούτε φάση κόντρα στη Σάλφορντ, σε ματς που έπαιζε από το 42’ με παίκτη παραπάνω και ήταν τυχερή που κράτησε το 0-0.

Και έχει το μυαλό της και στα ιδιοκτησιακά, καθώς παλεύει μπας και αλλάξει χέρια… Ντόβερ – Εμπσφλιτ: Κάκιστη αμυντικά η Ντόβερ και κόντρα στην Μπάρνετ (1-2), δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας. Σε αυτή τη φάση της σεζόν δεν πείθει καθόλου και το σετ για το ματς με την Εμπσφλιτ (που είναι οριακά φαβορί) είναι σωστό.

Η φιλοξενούμενη ήταν αρκετά καλή παρά την ήττα 1-3 από τη Φάιλντ. Φάιλντ – Σάλφορντ: Διατήρησε το αήττητο η Φάιλντ (4-4-0) μετά το 3-1 στην Εμπσφλιτ, όμως δεν ήταν τόσο εύκολο. Ουσιαστικά το καθάρισε ο παιχταράς Ρόου, που έφτασε ήδη τα 7 γκολ στη σεζόν. Ανοιξε το σκορ με τρομερή σέντρα σουτ και με επίσης τρομερή εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0.

Τυχερή στη συνέχεια η Φάιλντ, γλίτωσε και δύο φορές από το δοκάρι. Η Σάλφορντ άξιζε να κερδίσει στο Ντάγκεναμ, είχε ένα ακυρωθέν γκολ (δύσκολα να πεις αν όντως έπρεπε να ακυρωθεί), ενώ δεν της δόθηκε πέναλτι στο 42’ και στην ίδια φάση τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο παίκτης που ανατράπηκε, Λόιντ, και δεν παίζει κόντρα στη Φάιλντ.

Σημαντική απώλεια ενόψει Φάιλντ. Είναι δύο καλές ομάδες, καλές επιθετικά, λογικά θα γίνει ανοιχτό ματς, αλλά σημείο δεν βγαίνει εύκολα. Αν έπρεπε, πάντως, να αποκλείσω ένα σημείο θα ήταν ο άσος. Πιο πολύ προς τα δεξιά είμαι, αλλά έχει και πολύ Χ. Γκέιτσχεντ – Χάρογκεϊτ: Η Γκέιτσχεντ χωρίς να βγάλει μάτια με την απόδοσή της κέρδισε δίκαια 1-0 την ακέφαλη Μέιντστοουν με πέναλτι στο 88’ κι ενώ είχε αστοχήσει από τα 11 βήματα και στο πρώτο ημίχρονο.

Το βασικό σχόλιο για το ματς είναι «βρήκε και τα έκανε». Και όχι μόνο αυτό, έχασε με κόκκινη και τον Ο’ Ντόνελ, τον «διάολό» της, που είναι γρήγορος και πολλές μπάλες περνούν από τα πόδια του. Γενικά ως τώρα η Γκέιτσχεντ είναι μάλλον καλύτερη από αυτό που περίμεναν πολλοί και σίγουρα παίζει ρόλο η αλλαγή ψυχολογίας μετά τον ερχομό νέας διοίκησης (από το Χονγκ Κονγκ).

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το γήπεδο της Γκέιτσχεντ είναι το μόνο με στίβο στη Νάσιοναλ Λιγκ. Που σημαίνει, δεν το λες και κλουβί! Η νεοφώτιστη Χάρογκεϊτ κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Ισως κάποια στιγμή «διορθωθεί» η θέση της, δεν είναι δηλαδή για τόσο ψηλά με βάση το υλικό της, παρ’ όλα αυτά έχει το μομέντουμ και την ψυχολογία και –το είχαμε πει από την αρχή- δεν είναι από τις νεοφώτιστες που ήρθαν για να πέσουν.

Ερχεται από την τεσσάρα επί της Ιστλι (4-0), που μπορεί να μην ήταν τόσο καλή όσο δείχνει το σκορ, όμως για μία ακόμα φορά φάνηκε ότι όταν βρίσκει χώρους είναι «φωτιά». Και χώρους περιμένω να βρει και στο μεγάλο γήπεδο της Γκέιτσχεντ. Το θέμα μου είναι η απόδοση. Χθες ήταν στο 3.00 το διπλό, τώρα είναι στο 2.80, είναι δηλαδή δίκαια τα πράγματα.

Χάρτλπουλ – Μπάροου: Για τη Χάρτλπουλ τα είπαμε και παραπάνω, ήταν τυχερή (και εμείς μαζί…) που κέρδισε 2-1 στην έδρα της Χάβαντ, με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Δεν έκανε το ματς που περιμέναμε να κάνει, παρ’ όλα αυτά κέρδισε. Μπάλα είναι, όλα γίνονται! Ηταν η 4η σερί νίκη της, όλες στο όριο, στο γκολ. Προφανώς δεν είναι κακή ομάδα, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή εμένα μου φαίνεται ότι τη γυροφέρνει τη γκέλα.

Τη γλίτωσε προχθές, θα την ξαναγλιτώσει τώρα; Δεν μπορώ να το ξέρω, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι πρέπει να είναι καλύτερη για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Από την άλλη, ο ορισμός του «μαγική εικόνα» ήταν και το 1-2 της Μπάροου κόντρα στη Σόλιχαλ το Σάββατο. Η Μπάροου καλύτερη σε όλο το ματς, ευκαιρίες και δοκάρι να προηγηθεί, έμεινε πίσω από λάθος του γκολκίπερ της στο 84’, από ένα ακόμα λάθος 0-2 στο 89’, μείωσε αμέσως μετά 1-2 και έχασε πέναλτι στα χασομέρια για το 2-2! Η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι εκτός έδρας δεν εμφανίζεται αποτελεσματική ως τώρα, έχοντας μόλις μία ισοπαλία σε 4 εξόδους.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Μια ομάδα δεν άξιζε να κερδίσει αλλά κέρδισε (Χάρτλπουλ) και μια ομάδα που άξιζε να κερδίσει και δεν πήρε ούτε την ισοπαλία (Μπάροου). Το διπλό είναι στο 3.60 και προφανώς σηκώνει κουβέντα. Λέιτον – Σόλιχαλ: Κοιτώντας κάποιος της βαθμολογία (Λέιτον 5η, Σόλιχαλ 6η – ισόβαθμες) μπορεί να παραξενευτεί με το σετ αποδόσεων (1.

95 άσος-3.60 διπλό). Είπαμε και παραπάνω, όμως, ότι η Σόλιχαλ πήρε παραπάνω απ’ όσα άξιζε κόντρα στην Μπάροου στο τελευταίο, τη στιγμή που η Λέιτον φαίνεται σοβαρή… Τίποτα. Μέιντενχεντ – Ιστλι: Μπορεί να έμεινε τρίτο αήττητη η Μέιντενχεντ αλλά το 2-2 με την Μπρόμλι ήταν σαν ήττα, καθώς ως το 91’ ήταν 2-0 μπροστά. Γενικά, πάντως, η άμυνά της είχε θέματα και το Χ ήταν μάλλον δίκαιο.

Η Ιστλι δεν ήταν τόσο κακή όσο δείχνει το 4-0 από την Χάρογκεϊτ, αλλά πλήρωσε στο δεύτερο ημίχρονο τις απουσίες, την κούραση και το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες αγωνίστηκαν τραυματίες και δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο 100%. Αν η Ιστλι έπαιζε κομπλέ, χωρίς τραυματισμούς, θα ήταν επιλογή η κόντρα της Μέιντενχεντ. Δεν βοηθούν οι ειδήσεις όμως… Μέιντστοουν – Σάτον: Πάλι με υπηρεσιακό η Μέιντστοουν, η οποία δεν είναι καλά και στο τελευταίο έχασε πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το 1-0 από την Γκέιτσχεντ.

Άλλο ένα δύσκολο ματς έστω κι αν η Σάτον δεν είναι σούπερ. Αδιάφορο το σετ αποδόσεων. Ρέξαμ – Χάλιφαξ: Η Χάλιφαξ παραμένει ψηλά και είναι σκληρό καρύδι. Μπορεί να μην… ξεχειλίζει από ποιότητα αλλά δεν την κερδίζεις εύκολα. Και με τη Σάτον αν ήταν λίγο πιο τυχερή (είχε και δοκάρι) θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει (1-1). Απλά στα εκτός έδρας ως τώρα, δείχνει πολλές φορές να συμβιβάζεται στο να μην χάνει.

Δεν είναι μια νοοτροπία που μ’ αρέσει αυτή, οπότε δεν μπλέκω. Πάντως η Ρέξαμ αν και πρώτη δεν είναι τόσο δυνατή όσο στο ξεκίνημα. Και κόντρα στην Ολντερσοτ δυσκολεύτηκε πολύ να νικήσει (2-0), εκμεταλλεύτηκε δύο στημένες φάσεις στο β’ μέρος (μάλιστα το πρώτο δεν έπρεπε να μετρήσει, έγινε επιθετικό φάουλ). Χάβαντ – Ολντερσοτ: Τετάρτη είναι αυτό.

Η Χάβαντ, τα είπαμε και παραπάνω, άξιζε κάτι παραπάνω στο 1-2 από τη Χάρτλπουλ. Από την άλλη, φάνηκε και πάλι ότι αμυντικά είναι ασταθέστατη. Και η Ολντερσοτ όμως δεν ήταν κακή, παρά την ήττα 2-0 στο Ρέξαμ. Τίποτα, δεν βγαίνει άκρη. Για να καταλήξουμε, τρία διπλά μου αρέσουν περισσότερο: Τσέστερφιλντ (3.25), Χάρογκεϊτ (3.00) και Μπάροου (3.40).

Σε κανένα δεν έχουμε σούπερ ουάου λάθος, αλλά γενικά είναι μια αγωνιστική που οι μπουκ έχουν προσέξει πάρα πολύ… Η Χάρογκεϊτ τα καλά της ματς ως τώρα τα έχει κάνει στο πλαστικό του γηπέδου της και όχι στα εκτός έδρας και έπεσε στο 2.80 η απόδοση, οπότε θα κάνω πίσω. Την Τσέστερφιλντ το έγραψα και παραπάνω, την ήθελα λίγο πιο ψηλά.

Ναι μεν έχει καλό υλικό, δεν παύει όμως να έρχεται από σερί ήττες. Λέω να πάρω το ρίσκο μόνο με την Μπάροου. Θα κοντράρω τη Χάρτλπουλ δηλαδή, την ομάδα που μας πλήρωσε το Σάββατο. Τους λόγους τους αναφέραμε: και εκείνους που πληρωθήκαμε το Σάββατο και γιατί υπάρχουν προϋποθέσεις κόντρας σήμερα. Ένα μονό αποδεκτό λοιπόν και τα λέμε ξανά την Παρασκευή, όπου οι μικρές Αγγλίες παίζουν κανονικά παρά το μπρέικ για τις Εθνικές ομάδες.

ΥΓ. Με το Λιγκ Τρόφι δεν θα ασχοληθώ. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι από τη στιγμή που άλλαξε το φορμάτ και έχει μέσα ομίλους και ομάδες U23 έχει γίνει η πιο αδιάφορη διοργάνωση στην Αγγλία. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει και ο κόσμος που δεν πατάει στο γήπεδο, το λένε και οι ίδιοι οι προπονητές που αδιαφορούν για τα πρόστιμα που τρώνε, προτιμώντας να κάνουν μεγάλο ροτέισον.

Σε αυτή τη διοργάνωση δεν έχω διάθεση προς το παρόν να βάλω τα χρήματά μου, ειδικά από τη στιγμή που είναι 1η αγωνιστική και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις… διαθέσεις των προπονητών/ομάδων. Twitter: @makismindrinos

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος