924

Μάκης Μηνδρινός

Νέα γούστα ενόψει στην Πρέμιερ Λιγκ

Χαιρετώ! Βρισκόμαστε στο ενδιάμεσο της διακοπής για τις Εθνικές ομάδες και η ποδοσφαιρική καθημερινότητα είναι πολύ ήσυχη. Μεσοβδόμαδα δεν είχε ουσιαστικά τίποτα, Λιγκ Τρόφι μόνο και τους ημιτελικούς του Νations League. Ασχολήθηκα ελάχιστα. Το Σ/Κ έχει Εθνικές ομάδες, έχει και κάποια ματς σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 και… τέλος.

Με Εθνικές ομάδες δεν ασχολούμαι, το γνωρίζετε.

Μόνο στις μεγάλες διοργανώσεις, ακόμα κι εκεί χαλαρά. Η Λιγκ 1 Αγγλίας έχει 4 ματς πάλι, πολλές οι αναβολές λόγω Εθνικών ομάδων. Η Λιγκ 2 παίζει κομπλέ, όπως και η Νάσιοναλ Λιγκ. Αλλά με χάλια πρόγραμμα! Οπότε τι κάνουμε; Το ερώτημα είναι ρητορικό, την απάντηση τη γνωρίζετε. Αν δεν  μου αρέσει κάτι, δεν παίζω. Τόσο απλά!

Αυτή η μία παράγραφος περιγράφει όλο το στοιχηματικό τριήμερο για μένα.

Και έτσι θα συνεχίσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανέβουμε Θεσσαλονίκη για τη σύναξή μας. Οσοι δεν είστε… δηλωμένοι, θα σας παρακαλούσα να το κάνετε με ενα e-mail, για να μετρηθούμε, να έχει μια εικόνα και το μαγαζί. Τη διαδικασία την έχει εξηγήσει και ο Βασίλης.

Το αθλητικό γεγονός της εβδομάδας, ίσως και της χρονιάς ολόκληρης, είναι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της Νιουκάστλ σε Σαουδάραβες δισεκατομμυριούχους, για την ακρίβεια στον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμαντ μπιν Σάλμαν, αντί περίπου 350 εκατ λιρών.

Η 14χρονη θητεία του Μάικ Ασλεϊ στα ηνία της Νιουκάστλ ολοκληρώθηκε και… άργησε, καθώς οι οπαδοί της ομάδας του ζητούσαν επίμονα να πουλήσει τις μετοχές του εδώ και χρόνια.

Τρομερό το deal, μιλάμε ότι οι ιδιοκτήτες της Σίτι, της Τσέλσι ή της Παρί είναι… γατάκια μπροστά στον πρίγκιπα. Δεν ξέρει τι έχει και στόχος του είναι να δει τη Νιουκάστλ σε πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Ο κόσμος το πανηγύρισε λες και πήραν κάποιο τίτλο, βγήκαν στους δρόμους, άναψαν καπνογόνα και ξεκίνησαν να ονειρεύονται!

Το ποιος είναι ο πρίγκιπας, είναι κάτι που απασχόλησε παλαιότερα την Πρέμιερ Λιγκ, όμως όχι πια. Ο τύπος εμπλέκεται σε σκάνδαλα, δολοφονίες, βασανιστήρια, πάρτι σε ιδιωτικά νησιά, με ιερόδουλες και ναρκωτικά, γενικά… τη ζει τη ζωή του! Με περιουσία που ξεπερνάει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, μπαίνει και στο χώρο του ποδοσφαίρου και τα επόμενα χρόνια σίγουρα θα μας απασχολήσει η Νιουκάστλ.

Την όλη διαδικασία της μεταβίβασης την ανέλαβε η επιχειρηματίας Αμάντα Στέιβλι, η οποία κρατάει και το 10% των μετοχών.

Προφανώς ακούγονται πολλά ήδη για το αγωνιστικό κομμάτι, όμως χρειάζεται υπομονή. Πολλοί θεωρούν δεδομένη την απομάκρυνση του Στιβ Μπρους από τον πάγκο, με το 94% των οπαδών να συμφωνεί προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Το όνομα του Αντόνιο Κόντε φιγουράρει στην κορυφή της λίστας του πρίγκιπα, όμως δεν είναι το μόνο. Και για παίκτες ακούγονται πολλά ονόματα, όπως του Στέρλινγκ ή του Κουτίνιο, αλλά γι’ αυτά είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε.

Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η Νιουκάστλ να ανεβάσει απόδοση από δω και πέρα, να παραμείνει στην κατηγορία και… το καλοκαίρι είναι κοντά!

Τα λέμε εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα, με πολλούς θα τα πούμε και από κοντά στη Θεσσαλονίκη!

ΥΓ: Εκπομπή δεν έχουμε σήμερα, καθώς δεν έχει… στοίχημα!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος