176

Skotostrious

Νέα σεζόν, νέο ξεκίνημα…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Και τυπικά τέλος στην αγωνιστική σεζόν για τη Flat Racing και πλέον το κύριο βάρος (με κάποιες μικρές εξαιρέσεις όταν υπάρχουν διεθνείς διοργανώσεις) θα πέσει στις κούρσες με εμπόδια (National Hunt) σε μια καμπάνια στην οποία οι σημαντικές ημερομηνίες είναι οι γιορτές όπου έχουμε την Boxing Day, το μεγάλο φεστιβάλ στο Cheltenham το Μάρτιο και το Grand National Festival τον Απρίλιο.

Ξεκίνημα λοιπόν και επισήμως για τη στήλη για το National Hunt και παμε στο βασιλικό ιπποδρόμιο του Royal Ascot όπου πραγματοποιείται μια πολύ δυνατή ημερίδα για το καλεντάρι του National Hunt. Τρεις οι επιλογές μας από την κάρτα και η πρώτη μας στάση θα είναι στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, ένα Premier Handicap στα ψηλά εμπόδια (Fences) στην απόσταση των 2 miles 1 furlong (3,400 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε τον εκπρόσωπο του πολύ καλού εκπαιδευτή Dan Skelton, FRERE D’ARMES.

Είχε μια αξιοσημείωτη καριέρα στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) με 2 νίκες και ένα πλασάρισμα σε 5 εκκινήσεις. Η περσινή σεζόν τον βρήκε να αγωνίζεται στους φράκτες όπου είχε ακόμα καλύτερη αγωνιστική παρουσία σκοράροντας δις σε Kempton και Newbury. Επανήλθε τον Απρίλιο μετά από ένα μικρό διάλειμμα με μια εξαιρετική δεύτερη θέση σε πολύ δυνατό handicap για να ακολουθήσει μια μέτρια εμφάνιση δείχνοντας επηρεασμένος από το σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη κούρσα και ένα μικροτραυματισμό.

Θα αγωνιστεί σε εξαιρετικά ευνοϊκό handicap σήμερα και καθώς έχει δείξει πως αγωνίζεται πολύ καλά όντας φρέσκος αξίζει να στηριχτεί ειδικά σε αποδόσεις αουτσάιντερ.

Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στο Ascot και πάμε στην πέμπτη κούρσα της ημερίδας, μια ιπποδρομία στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) στην απόσταση του 1 mile 7 furlongs (3,100 μέτρα περίπου) και η επιλογή μας είναι ο OUR CHAMP.

Είχε μια καλή σεζόν το 22/23 με πλασαρίσματα σε κούρσες maiden (ιπποδρομίες για άλογα χωρίς νίκη) και μετά από ένα εξάμηνο διάλειμμα επανήλθε σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, κάτι που μεταφράστηκε σε 2 συνεχόμενες νίκες με πολύ καλές επιδόσεις (6 και 8 μήκη διαφοράς από τον δεύτερο). Ειδικά η τελευταία του έξοδος σε μια σημαντική κούρσα προετοιμασίας στο Cheltenham ήταν εντυπωσιακή όταν και ξεχώρισε από την αρχή από τον ανταγωνισμό μετατρέποντας την κούρσα σε αγώνα για ένα άλογο.

Θα έχει μια σημαντική επιβάρυνση 11 lbs μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες του άλλα πιθανόν ο handicapper να μην έχει βρει ακόμα τα όρια του. Θα τον οδηγήσει εκπαιδευόμενος τζόκεϋ με 5 lbs πλεονέκτημα στα βάρη και ο εκπαιδευτής του είχε και τον περσινό νικητή της συγκεκριμένης κούρσας (Highway One O Two).

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια από την έκτη κούρσα της κάρτας, ένα ακόμα Premier Handicap στην απόσταση των 2 miles 7 furlongs (4,700 μέτρα περίπου) στα ψηλά εμπόδια (fences).

Πολύ δυνατό το lineup της σημερινής ιπποδρομίας με εξαιρετικούς συμμετέχοντες από τους οποίους δείχνει να είναι ένα κλικ παραπάνω ο MONBEG GENIUS. Εξαιρετικός στη σεζόν του ως αρχάριος (novice) στην κατηγορία σημείωσε ένα εξαιρετικό hat trick νικών για να ακολουθήσει μια πολύ καλή εμφάνιση και τρίτη θέση στην Ultima Chase στο περσινό φεστιβάλ στο Cheltenham πίσω από τον Corach Rambler (νικητή και στο Grand National τον Απρίλιο).

Πολύ πιθανόν να μην έχουμε δει ακόμα τα καλύτερα και αναμένουμε ένα πολύ καλό αγώνα σήμερα. Βρίσκεται στα πολύ καλά χέρια του εξαιρετικού εκπαιδευτή Jonjo O’Neill με μεγάλη καριέρα και ως τζόκεϋ (2 φορές πρωταθλητής στο National Hunt στη Βρετανία) με πάνω από 900 νίκες άλλα και εξίσου καλή καριέρα και ως προπονητής.

Σήμερα πραγματοποιείται και μια πολύ σημαντική ημερίδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο ιπποδρόμιο της Santa Anita στην Καλιφόρνια, στην διοργάνωση που παραδοσιακά κάθε χρόνο κλείνει τη Flat Racing Season στην Αμερική, το Breeders’ Cup.

Λόγω των κανονισμών στις αμερικάνικες ιπποδρομίες πιθανόν να έχουμε αποσύρσεις αλόγων ειδικά από την Ευρώπη, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις και πιθανόν να έχουμε κάποιο update μετά τις 9 το βράδυ.

Σάββατο 04/11 16:05 Ascot Byrne Group Handicap Chase : FRERE D’ARMES (8,00).

Σάββατο 04/11 17:15 Ascot Seat Unique Handicap Hurdle : OUR CHAMP (5,50).

Σάββατο 04/11 17:45 Ascot Sodexo Live! Gold Cup Handicap Chase : MONBEG GENIUS (7,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 027, αρ : 8 // κωδ : 034, αρ : 7 // κωδ 036, αρ : 3).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious