1187

Κώστας Ζαφείρης

Να αρπάξει την ευκαιρία

Γεια χαρά σε όλους…

Επιστροφή στη δράση αυτό το σαββατοκύριακο για (όλες) τις ομάδες της Basket League, με το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ηρακλής να είναι αυτό που θα με… αγχώσει το απόγευμα του Σαββάτου.

Μια χαρά υλικό έχει για τα οικονομικά του δεδομένα ο «δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος άλλαξε κατεύθυνση μετά την άφιξη του Λυκογιάννη.

4-1 το ρεκόρ του ΠΑΟΚ με τον 51χρονο τεχνικό στον πάγκο του και σταθερά εντός πρώτης οχτάδας (5-5 το συνολικό του σε 10 παιχνίδια). Εντάξει, δεν είναι για να ανοίγουν σαμπάνιες οι φίλαθλοί του, όμως η αλήθεια είναι ότι το πράγμα μπήκε σε μια σειρά και ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει έναν προσανατολισμό εντός παρκέ.

Αλλαγή υπήρξε και στον Ηρακλή (ρεκόρ 5-6) πριν λίγες εβδομάδες με τον ρούκι (ως χεντ κόουτς) Αστέριο Καλύβα (γιός του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του Γιώργου Καλύβα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες…).

Ο 43χρονος προπονητής προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία στον «Γηραιό» (το νούμερο ένα ζητούμενο να τρέξει περισσότερο η ομάδα του) και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνο. Αυτό που δείχνει πάντως είναι ότι θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κερδίσει το στοίχημα σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό πάγκο, όπως είναι αυτός του Ηρακλή.

Ο Καλύβας προχώρησε σχετικά σύντομα και στην πρώτη του αλλαγή στο ρόστερ (τέλος ο ψηλός Ντάνιελ, στη θέση του ο επίσης σέντερ Ενεχιόνια), ενώ το αφεντικό του συλλόγου Θοδωρής Δρακόπουλος έκανε και μία έξτρα (σημαντική) κίνηση υπογράφοντας τον πρώην NBAερ (τρεις σεζόν με τη φανέλα των Λέικερς), Ντέβιν Ιμπανκς (πάουερ φόργουορντ, 32 ετών), ο οποίος λογικά δεν προλαβαίνει το σημερινό ντέρμπι.

Καταλήγοντας, ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε με τον Λυκογιάννη, όμως δεν έγινε ξαφνικά υπερομάδα. Ο Ηρακλής έχει το υλικό για να κοιτάξει στα μάτια τον «δικέφαλο του Βορρά» και περιμένω ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πήρα το «μαξιλαράκι» των 4,5 πόντων του «Γηραιού».  

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης