1103

Thassios

Να βγάλουν πάθος!-UPDATE!

Καλημέρα! Νομίζω πως πλέον αρχίζουμε και κάνουμε βήματα πίσω πάλι . Δεύτερη καλή ήττα χθες μετά από τη προηγούμενη Κυριακή και είμαστε να παλεύουμε πάλι από την αρχή. Σε τρία παιχνίδια επικεντρώθηκα χθες για κάρτες και ‘’ξύλο’’ αλλά οι παίκτες είχαν άλλες διαθέσεις αφού είδαμε συνολικά να μπαίνουν 16 γκολ στα παιχνίδια που επέλεξα για ποντάρισμα.

Δεν υπήρχαν πουθενά άμυνες και μάλιστα μου κάνει πολύ εντύπωση όταν μια ομάδα που κερδίζει και αφορά έναν τόσο σημαντικό αγώνα αφήνει τους αντίπαλους παίκτες να κάνουν παρέλαση. Ούτε ένα τράβηγμα φανέλας σε αντεπίθεση και πραγματικά είναι να βγαίνεις από τα ρούχα σου. Καθόλου ένταση στο Τούρκικο όπου έγινε και το σκηνικό που ανέφερα , στην Ισπανία 1 κάρτα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι ενώ το βράδυ οι Ιταλοί κάτι πήγαν να κάνουν αλλά είχαμε και εκεί ανατροπή και πολλά γκολ .

Ο ρέφερι πάντως χάρισε 1 κόκκινη σε αυτό το ματς αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Το θέμα είναι ότι σε κάνει να απορείς μήπως και βλέπεις λάθος τα ματς. Δηλαδή παίζεις ένα ματς εξάποντο και κατεβαίνεις με στυλ ‘’όσα φάμε και όσα βάλουμε’’; Γιατί κάτι τέτοιο είδα και στα τρία παιχνίδι χθες. Στην Ισπανία πάλι αν είναι έτσι να κατεβαίνεις σε ‘’πόλεμο’’ όπως ανέφερε ο προπονητής της Λούγκο τότε μάλλον δεν ξέρει τη λέξη.

Πας σε αγώνα – πόλεμο και μου τρως 3 γκολ και τελειώνεις το ματς με 0 κάρτες. Την άλλη φορά τότε να τους τρατάρεις και νεραντζάκι γλυκό!

Μεγάλη εισαγωγή έκανα αλλά έπρεπε να τα πω γιατί έσκασα πάλι χθες. Δεν μετανιώνω για ότι έπαιξα αφού πάλι τα ίδια θα έπαιζα και στο κάτω κάτω εμείς χάσαμε μια μάχη με τον μπουκ και αυτοί μάλλον θα χάσουν μια κατηγορία.

Σήμερα έχουμε πολλές αγώνες που κοίταξα αλλά και πάλι κατέληξα σε δύο αφού στους υπόλοιπους ήθελα καλύτερες αποδόσεις ή καλύτερους ρέφερι. Η Διαλογή δηλαδή βγήκε από μόνη της. Ας πούμε στο δικό μας ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ο διαιτητής δεν είναι καρτάκιας και γενικά ξέρω λίγα πράγματα γι αυτόν ενώ στο ντέρμπι της Γλασκώβης για το κύπελλο οι αποδόσεις είναι για γέλια.

Κάπως έτσι λοιπόν κατέληξα σε έναν αγώνα από Τουρκία και έναν από Ισπανία όπου θα κάνω διαφορετικό παιχνίδι λόγω αποδόσεων.

Ξεκινάω από τον αγώνα της Τουρκίας αναμεσά σε Μπασακσεχίρ και Φενέρμπαχτσε. Σήμερα αυτές οι δύο ομάδες θα παλέψουν για διαφορετικό λόγο στον αγώνα αφού η Μπασακσεχίρ θέλει βαθμούς για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και η Φενέρμπαχτσε θέλει να μειώσει τη διαφορά από τη πρώτη Μπεσίκτας.

Ανάμεσα στις δύο ομάδες πάντα έχουμε δυνατά παιχνίδια όπου φέτος στα 2 παιχνίδια που παίξανε είχαμε 3 κόκκινες κάρτες. Η Φενέρμπαχτσε είναι καλύτερη ομάδα και θέλει να πάρει την ρεβάνς από το κύπελλο που αποκλείστηκε με την Μπασακσεχίρ να το ξέρει όμως αυτό και λογικά θα οδηγήσει το παιχνίδι σε φάουλ και δύναμη . Ένα θέμα εδώ είναι ο διαιτητής καθώς μιλάμε για τον αψυχολόγητο Cakir που είναι ή του ύψους ή του βάθους.

Στο τελευταίο του παιχνίδι έβγαλε 6 κίτρινες και 1 κόκκινη ενώ στον προηγούμενο είχε βγάλει μόνο 1 κίτρινη κάρτα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι μάλλον σήμερα θα πρέπει να τον πετύχουμε στην μέρα του. Η κόκκινη κάρτα που βρίσκω σε απόδοση 4,20 έχει αξία δεδομένου των συνθηκών και των ομάδων απλά θα τη ποντάρω λίγο πιο χαλαρά λόγω ρέφερι.

Στο άλλο παιχνίδι που έρχεται από την Ισπανία έχουμε την Αλαβές που θα παλέψει με την Ουέσκα για να φύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και να την φτάσει στην βαθμολογία αφού η φιλοξενούμενη απέχει 3 βαθμούς πάνω.

Με καινούργιο προπονητή και ψυχολογία οι γηπεδούχοι περιμένω να μπούνε μα το μαχαίρι στα δόντια και να ανατρέψουν την κατάσταση μετά την θετική εμφάνιση που κάνανε μέσα στη Μπιλμπάο. Από την άλλη η Ουέσκα έχει 2 νίκες σερί και αναμένω να βάλει δύσκολα στην Αλαβές και να πάει κόντρα και στην  παράδοση που έχει 4 ήττες εκεί μέσα.

Θα έχουμε αρκετά φάουλ και το μόνο που μένει είναι ο ρέφερι της αναμέτρησης να βγάλει τις κίτρινες από το τσεπάκι του κάτι που μας έχει συνηθίσεις τελευταία. Ο Alejandro Hernandez είναι ένας διαιτητής που δείχνει εύκολα την κίτρινη κάρτα αλλα όχι τόσο και την κόκκινη. Έχει μόλις 1 κόκκινη φέτος σε 15 αγώνες αλλά ο μέσος όρος σε κίτρινες είναι λίγο πάνω από 5,5 ανά ματς.

Στα τελευταία 6 ματς έχει δείξει 42 κίτρινες κάρτες και δείχνει να μην τις κρατάει και πολύ στη τσέπη του. Με μέσο όρο 2,3 κάρτες και στα πρώτα ημίχρονα με έβαλε σε σκέψεις εδώ για να ψαχτώ σε μπετ με κίτρινες. Στο 3,40 βρίσκω την μέγιστη απόδοση της κόκκινης κάρτας ενώ το ειδικό ‘’να πάρει κάρτα η κάθε ομάδα σε κάθε ημίχρονο’’ που προσφέρεται στο 3,75 και νομίζω ότι έχει πιο πολύ αξία να παιχτεί αυτό με τα δεδομένα του ρέφερι που έχω.

Με αυτά τα δύο θα κινηθούμε σήμερα και ας ελπίσουμε οι παίκτες να δείξουν το ανάλογο πάθος και οι διαιτητές να μην τους κάνουν απλά υποδείξεις.

Από τα υπόλοιπα κόμπο και άλλα ειδικά θα αναφέρω μερικά που είδα και ξεχώρισα. Στη Γαλλία μου αρέσει το g/g ημιχρόνου σε Μπρεστ και Λανς όπως και στην Δανία ανάμεσα σε Κοπεγχάγη και Νόρτζελαντ.

Από Δανία μου αρέσει και το 1+gg της Μπρόντμπι σε απόδοση 4,5 αλλά και το ίδιο κόμπο σε Αυστραλία ανάμεσα σε Περθ Γκλόρι και Ουέλινγκτον στην ίδια απόδοση. Τέλος μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε μερικά ψιλά στις ανατροπές στο ματς της Χιλής ανάμεσα σε Έβερτον και Κόλο Κόλο το βράδυ ενώ θα προτείνω να μην  κλείσετε νωρίς το βράδυ τα κινητά αφού λίγο πριν τα μεσάνυχτα ξεκινάει η τελευταία αγωνιστική της Κολομβίας και θα καραδοκώ για κανένα live.

Σας εύχομαι μια όμορφη Κυριακή (εδώ πάνω πάντως ο καιρός μας τα χαλάει) και καλή επιτυχία σε ότι και αν παίξετε!

UPDATE!!

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Κάνω σήμερα ένα μικρό update για ένα σημερινό ποντάρισμα που θα κάνουμε στον αγώνα της Λιντς με την Λίβερπουλ αλλά και μια εισαγωγή για δύο μάλλον αυριανά όπου περιμένω αποδόσεις.

Στον αγώνα της Λίβερπουλ θα ποντάρω να σκοράρει με πέναλτι η Λίβερπουλ ,κάτι που είδαμε να το κάνει δύο φορές στον πρώτο αγώνα, αφού περιμένω μεγάλη πίεση από την ομάδα που έχει το περισσότερο βαθμολογικό κίνητρο. Η Λιντς μας έχει δείξει ότι είναι μεν επικίνδυνη μπροστά αλλά πίσω τα έχει τα θεματάκια της ειδικά όταν η αντίπαλη ομάδα πατάει περιοχή.

Είναι η 3η ομάδα που έχει δεχτεί τα περισσότερα πέναλτι και νομίζω πως έχει αξία αυτό το 5αρακι που βρίσκω για τη Λίβερπουλ να σκοράρει από την άσπρη βούλα αφού περιμένω να στριφογυρίζει συνέχεια γύρω ή μέσα στην περιοχή της Λιντς. Ο Anthony Taylor θα είναι στη σφυρίχτρα που αν μη τι άλλο είναι ο 2ο καλύτερος πεναλτάκιας μετά τον Μιχαλάκη μας και νομίζω ότι δεν θα μασήσει να σφυρίσει σε κάποιο πέσιμο μέσα στην περιοχή.

Στα Αυριανά τώρα έχουμε δύο ματσάκια, από τα κλασικά που ποντάρουμε τελευταία, όπου αφορούν ομάδες που μάχονται για την σωτηρία τους και παίζουν ματς εξάποντα. Ο Πρώτος αγώνας είναι στη Τουρκία ανάμεσα στην Καισέρισπορ και την Γκεντσλερμπιρλιγκί και ο άλλος έρχεται από τη Γαλλία Β και την Γκινγκάμπ που υποδέχεται την Σαμπλί.

Το Γαλλικό μου κάνει ένα κλικ παραπάνω  όπου έχουμε και πολύ καλό ρέφερι (Mokhtari) που φέτος έχει δείξει 8 κόκκινες κάρτες σε 18 ματς . Περιμένω δυνατό ματς κυρίως από την Σαμπλί όπου φέτος μετράει ήδη 11 κόκκινες κάρτες. Θα περιμένουμε να δούμε αποδόσεις και θα πράξουμε ανάλογα. Στο Τούρκικο όπου λίγο με φοβίζει γιατί έχουμε καεί από την Γκεντσλερμπιρλιγκί και γενικότερα από ματς εξάποντα στους γείτονες ,έχουμε κι εδώ έναν ρέφερι που είναι άνετος με τις κόκκινες (βέβαια όχι όπως το Γαλλικό) όπου φέτος έχει 4 κόκκινες σε 13 ματς .

Θα περιμένω κι εδώ αποδόσεις απλά αν είναι να δεχτώ κάπου έκπτωση απόδοσης αυτή θα είναι στο Γαλλικό και όχι εδώ.

Οπότε παίζουμε σήμερα το ειδικό στην Αγγλία και περιμένω αύριο αποδόσεις στα δύο ματς που ανέφερα (θα δείτε update και tweet για ανανέωση στον πίνακα προτάσεων)  ενώ αν θα έπαιζα ένα ειδικό ακόμη αύριο θα ήταν  η ανατροπή σκορ υπερ της Μπάγερν όπου νομίζω ότι είναι το κατάλληλο ζευγάρι για να μας την προσφέρει αφού το έχουμε δει πολλές φορές στα μεταξύ τους ματς αλλά και φέτος από την Μπάγερν.

Απλά πάω πάσο λόγω απόδοσης και το αφήνω για το live όπου θα έχουμε και εικόνα και ίσως πάρουμε κάτι εκεί.

Νέα στήλη λογικά την Τετάρτη.

Καλό απόγευμα!

* Μόλις διάβασα τη στήλη του Billara και πήρα μια καλή πάσα. Σε μια ομάδα χρειάζεται και η καλή πάσα (εκτός το ότι ο Μπιλ είναι και γκολτζής). Τι έγραψε λοιπόν ; ”Η Πρέστον αμολάει αετό, αλλά το κυριότερο είναι κάτι άλλο.

Θεωρώ ότι την Ντέρμπι Κάουντι δεν θέλουν να πέσει. Την θέλουν στην Championship. Και είναι και ο Ρούνεϊ στον πάγκο, όχι ο φούφουτος. Μπορεί να είναι “μπέμπης” προπονητικά, αλλά το όνομά του βαραίνει όσο ελάχιστα. Και προχθές -δικαιως- έσκουζε γιά τη διαιτησία, στο 90′ δεν πήραν καθαρό πέναλτι για να γίνει 2-2.

Με βάση αυτό λοιπόν θα ποντάρω την κόκκινη κάρτα της Πρέστον (έχει 3 φέτος) αλλά και το να σκοράρει πέναλτι η Ντέρμπι.

Με παίρνει να ποντάρω και τα δύο βάσει των αποδόσεων αφού ο ρέφερι δίνει και πέναλτι αλλά και τελευταία φορά που σφύρισε ματς της Ντέρμπι έβγαλε κόκκινη κάρτα στην αντίπαλη ομάδα. Αυτό σαν επιπλέον ενημέρωση για τα πονταρίσματα που βλέπετε.

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS