1606

Κώστας Ζαφείρης

Να γίνει η… δουλειά στο ημίχρονο

Γεια χαρά σε όλους… Στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ της Κυριακής, η Πιστόια φιλοξενεί την Κρεμόνα. Με την συγκεκριμένη αναμέτρηση πέφτει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στα χαμηλά, στην προτελευταία θέση για την ακρίβεια, με ρεκόρ 3-9. Και τις τρεις νίκες τους τις έχουν πετύχει στο σπίτι τους, έχοντας βάλει κάτω την Τριέστε (76-72/30-36 ημίχρονο), την Καντού ( 77-69/35-38 ημίχρονο) και την πρωταθλήτρια Βενέτσια (89-87/41-46 ημίχρονο).

Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι, έχουν σκαρφαλώσει στην 4άδα (μαζί με Φορτιτούντο Μπολόνια, Μπρίντιζι, Βίρτους Ρόμα, Μπρέσια) με ρεκόρ 7-4 (2-3 εκτός έδρας), προέρχονται από 5 κολλητές νίκες και την προηγούμενη εβδομάδα υποχρέωσαν την πρωτοπόρο Βίρτους Μπολόνια στην πρώτη και μοναδική ήττα της μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα (78-66). Μία Κρεμόνα που συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων.

Πέρυσι κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Ιταλίας της ιστορίας της, ενώ αποκλείστηκε στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι των ημιτελικών του πρωταθλήματος από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Βενέτσια… Στον πάγκο της κάθεται σταθερά ο πολύπειρος τεχνικός Ρομέο Σακέτι, ο οποίος έχει στη διάθεσή του υπό τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, τον 23χρονο Αμερικανό ψηλό Ιθαν Χαπ που κατάφερε να αναδειχθεί MVP του ιταλικού πρωταθλήματος για τον μήνα Νοέμβριο.

Οσο για την Πιστόια, το έχω ξαναγράψει, δεν μου αρέσει το μπάσκετ που παίζει και είναι τυχερή γιατί υπάρχει στο πρωτάθλημα η Πέζαρο που έχει ρεκόρ 0-11. Υπενθυμίζω ότι στην Ιταλία υποβιβάζεται μόνο ο τελευταίος…

Πολύ καλά δουλεμένη ομάδα η Κρεμόνα, χωρίς να έχει το τρομερό ρόστερ και με σχετικά χαμηλό μπάτζετ, με τον Σακέτι, όμως, να συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά και να γνωρίζει καλά τα κατατόπια.

Εν κατακλείδι, έπαιξα να προηγείται η Κρεμόνα στο ημίχρονο με τουλάχιστον ένα καλάθι διαφορά.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης