3092

Billaras

Να γουστάρεις το παιχνίδι…

Είναι στιγμές που τα λόγια δεν φτάνουν. Γράφω και δεν ξέρω πως να εκφράσω την ικανοποίησή μου. Τη χαρά μου. Και το πόσο γεμάτος είμαι. Φαντάζομαι όλοι ξέρετε γιατί…. Ειλικρινά, είναι δευτερεύον στο μυαλό μου ότι πληρώθηκα (ξανά), ότι χτύπησα (δυνατά) τον μπουκ. Κοιμήθηκα μ' ένα χαμόγελο. Είχα χορτάσει από αγνό, καθαρό, γνήσιο ποδόσφαιρο.

Σάλφορντ Σίτυ-Νοτς Κάουντι 2-0. Κύπελλο. 1400 άνθρωποι, οι 1000…όρθιοι, “χωραφάκι”, δέντρα πίσω, αλλά…τι ομορφιά. Η μικρούλα, η άσημη (όχι και τόσο πιά) Σάλφορντ, κερδίζει. Αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Γούσταρα που έβλεπα …χάρτινες πινακίδες αλλαγών. Μαγαζάκι γιά μπύρες και τσαγάκι και fish and chips, στην κερκίδα ορθίων. Οπαδό να…αμολάει τη μπύρα του σε παίκτη που “κάτι του'πε”.

Τάκλιν. Αγριάδα και ομορφιά μαζί. Σκόουλς-Μπατ-Νέβιλ στην κερκίδα σαν μικρά παιδιά να πανηγυρίζουν. “Ντου” με τη λήξη. Μπάλα! Μπάλα όπως την μάθαμε κι εμείς και την λατρέψαμε. Καλό το Champions League, αλλά είναι entertainment. Είναι σόου. Εδώ είναι ατόφια μπάλα. Και το χάρηκα διπλά όχι μόνο που το'παιξα, αλλά που το είδατε κι εσείς πολλοί, το νοιώσατε.

Και έκανα και αφιέρωμα στην Kingbet, το διάβασαν πολλοί. Είναι άλλη χάρη, είναι άλλη αίσθηση. Τη Ρεάλ την ξέρουν όλοι. Την Σάλφορντ ποιός την ήξερε ως προχθές;; Και να μιλήσουμε και γιά στοίχημα… Εγώ έτσι τον πονάω τον μπουκ. Δεν βγήκε πχ η δυάδα με το g/g της Σεντ Ετιέν; Χα! Είχα μιά σκασίλα! Δεν θέλω ούτε ψυχοβγάλτρα Γιουνάιτεντ, ούτε αγκομαχούσα Ρέαλ, ούτε τίποτα.

Μιά Μόλντε (άκου…Σέλτικ στην Ευρώπη καραφαβόρα) και μιά Σάλφορντ θέλω. Η δυάδα να μου δίνει 1132 μονάδες, όχι 132! Και …να'χει χάρη ο μπουκ που η Αλμάαρ έσπασε τα δοκάρια. Θα το είδατε. Ας γινόταν 2-2 (δύο δοκάρια κι ένα τετ α τ τετ σε μονότερμα απ' την αρχή του β' ημιχρόνου) αντί 3-1 (στην κοντρα) και θα βλέπαμε! Αλλά ας είναι. Να παραπονεθώ; Come and go.

Ερχονται και πάνε αυτά. Την κόντρα της Αουγκσμπουργκ θυμίζω, την είχα πληρωθεί πριν λίγο καιρό, με την Παρτίζαν. Οπότε, παίρνω τις 1132 φρέσκιες μοναδουλες μου, κλείνω το μάτι στον μπουκ, βάζω τα γέλια με τους “τρειςκιεξηντακηδες” (άμα έχω κέφια γίνομαι και λεξιπλάστης), και πάω παρακάτω. Με την ίδια τακτική. Ηρεμα και όμορφα. Οταν θα με βρει η ήττα θα ξαναγελάσω.

Αυτό παίξτε το στο 1.05, δεν σπάει… Στις 14.312 λοιπόν μονάδες η κάβα, τουτέστιν 6.312 καθαρό κέρδος, ακολουθεί διακοπή, οπότε…δεν με χαλάει καθόλου αν απλώς δεν χάσω το διήμερο. Να μείνω εκεί και να κλείσω τρίμηνο όχι απλά κερδοφόρο, αλλά…διαολεμένο. Και να περιμένω την επόμενη “γωνία”. Και -γιά να μην το'χετε απορία- δεν το λέω για γούρι αυτό το “απλώς να μην χάσω”.

Ετσι σκέφτομαι, το πάτωμα κοιτάω, όχι το ταβάνι. Αλίμονο αν κοιτάξω το ταβάνι. Φυσικά και θέλω να ξανακερδίσω, φυσικά και…μπορώ να ξανακερδίσω, φυσικά παίζω με άνεση και αυτοπεποίθηση, αλλά…δεν ξεχνώ. Αυτό το “δεν ξεχνώ” σημαίνει πολλά. Κατά τον Ιούνιο θα το αναλύσω… Και πάμε στα φρέσκα… Εκοψα κι έραψα. Εφυγαν κάμποσα απο αυτά που ενδεχομένως να είδατε στην εφημερίδα.

Ας μην τα αναφέρω. Ας αναφέρω όσα μου έμειναν. Είναι 16 σημεία. Τρία φαβορί. Γαλατάσαράι (1.95), Τσέλσι (2.10), Γκιμαράες (2.10). Και 13 μεγάλα σημεία. Λιντς (3.10), Νιουκάστλ (3.40), Σόνενχοφ (3.30), Πλατανιάς (4.50), Γιόρκ (4.20), Ιστλιχ (3.80), Στέινς Τάουν (άλλη ωραία ομαδούλα, 9.00 ή 6.50 στο draw no bet), Σουίντον (4.50), Αούστρια (3.60), Θέλτα 1+over (σε κόμπο, 2.62, έβλεπα άσο, έβλεπα over, τα κανα πακέτο), Λεβάντε (2.

62), Εξέλσιορ (4.60) και Χέρακλες (3.30). Αυτά είναι. Απ' τα 13 αυτά μεγάλα, να πω ότι πλην τριών, οι μπουκ έχουν κάνει λάθος. Δεν ξέρω αν θα το πληρώσουν, αλλά έχουν κάνει λάθος. Ποιά εξαιρούνται; Τα δύο σπανιόλικα (η Θέλτα που ναι απλά ένας συνδυασμός και η Λεβάντε που και καλά την είδα με την Βαλένθια και έχει κάτι να λαμβάνει από την Λα Κορούνια) και ο Πλατανιάς.

Αυτό το…τετράγωνο Πανιωνίου-Πλατανιά-Λεβαδειακού-Βέροιας με πληρωσε μιά φορά, ίσως ξανασυμβεί και δεν αναφέρομαι μόνο σήμερα, αλλά και αύριο και…την άλλη εβδομάδα! Δεν θέλω να πλατιάσω, θα είμαι ..σβέλτος. Θα κάνω μιά δυάδα με δύο φαβορί, Τσέλσι (εκτιμώ ότι πήρε πάνω της και…δύσκολο να την ξαναπατήσει από τη μέτρια Στόουκ που έπρεπε να φάει τρία από τη Νιουκάστλ πριν μιά εβδομάδα) και Γκιμαράες (μεγάλη νίκη στα χασομέρια, επίσης εκτιμώ ότι ξεκινάει ανάκαμψη, πολύ βατός και ντεφορμέ αντίπαλος).

Και ακόμα μιά “μεσαία”, με τα δυό σπανιόλικα. Λεβάντε 1-Θέλτα 1+over. Φυσικά, ο καθένας επιλέγει. Μπορεί πχ την Λεβάντε να την παίξει ακόμα και μόνη της, αν με πιάνετε. Εγώ δεν θέλω να μάθει κανένας “έτσι”. Και μετά, μένω να τα…ξανακοιτάζω. Μιά 11αδα μεγάλα σημεία. Ας κάνω το πρώτο ξεσκαρτάρισμα. Πετάω τα δύο ολλανδικά (δεν τις έχω δει), την Λιντς (δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει η απόλυση στη Χάτερσφιλντ, είναι και τοπικό ντέρμπι, έπεσε και η απόδοση), τη Στέινς (αυτό ήταν περισσότερο κόντρα της Λέιτον, έγραψα σχετικά στην εφημερίδα, ο απατεώνας προεδρός της ειναι στη φυλακή και μάλλον θα εκδοθεί στην.

.Αλβανία όπου έχει κάνει απατεωνιές). Και πήγα στα επτά. Νιουκάστλ (3.40), Σόνενχοφ (3.30), Πλατανιάς (4.50), Γιόρκ (4.20), Ιστλιχ (3.80), Σουίντον (4.50), Αούστρια (3.60). Τέσσερα εγγλέζικα, τρία μη εγγλέζικα. Εδώ θέλω καλή χημεία πλέον, αλλά θέλω και σωστό τρόπο παιχνιδιού. Είναι πολλά τα ρημάδια… Εχω μιά…έμπνευση. Θα ξανοιχτώ λίγο, αλλά και (νέα) κέρδη θα παίξω και διακοπή ακολουθεί.

Αν έχω “ισοπαλία” την Τρίτη (με τα Χ), “καθισιό” Τετάρτη, κέρδη μετά, με παίρνει να το κάνω. Αλίμονο σε εκείνους που παίζουνε….δέκα παρολί και άλλα τόσα live την ημέρα. Να μην πω τι κατάφεραν τις προηγούμενες μέρες με αυτό τον τρόπο ακόμα και να κέρδισαν. Ή μαλλον είπα. Προ ημερών…. Θα σβησω λοιπόν την Αούστρια και με τα άλλα έξι θα κάνω δύο patent…ανά ώρα.

Το ένα, έτσι τα'φερε το πρόγραμμα, θα' ναι νωρίς. Νιουκάστλ-Πλατανιάς-Σόνενχοφ. Μεσημεράκι. Το άλλο απόγευμα, με Ιστλιχ-Γιόρκ-Σουίντον, αμιγώς…κυπελλικό. Και με αυτά και τις δύο δυάδες, έκλεισα. Θα κατεβάσω ποντάρισμα ανα ματς γιά να μην ξεφύγει πολύ ο ισολογισμός μου, θα παίξω και λιγοτερα αύριο (γιατί έχει και λιγότερα), οπότε τις 250 περίπου μονάδες που ξέφυγα σήμερα (ένα παραπάνω patent δηλαδή), θα τις μαζέψω.

Το κοντρόλ με λίγα λόγια, δεν χάνεται με τί-πο-τα, νόμος απαράβατος. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 5-6/11: 1132 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 14.312 μονάδες. Ποντάρισμα 7/11: Δυάδα: Τσέλσι 2-Γκιμαράες 1 (4.41) με 77 μονάδες. Δυάδα: Θέλτα 1+over- Λεβάντε 1 (6.86) με 55 μονάδες. Patent: Νιουκάστλ 2 (3.40)-Πλατανιάς 2 (4.50)-Σόνενχοφ 2 (3.30) με 25 μονάδες κάθε δυάδα, 5 στην τριάδα, ακολούθως 55 σε Νιουκάστλ και Σόνεχοφ, 50 σε Πλατανιά.

Ολο μαζί 240 μονάδες. Patent: Ιστλιχ 2 (3.80)-Γιόρκ 2 (4.20)-Σουίντον 2 (4.50) με 20 σε κάθε δυαδα, 5 στην τριάδα, και ακολούθως 55 σε Ιστλιχ, 50 σε Γιορκ και Σουίντον. Ολο μαζί 220 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 592 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.720 μονάδες. Αυτά είναι. Ο καθένας ας κάνει δική του χημεία. Εγώ από τα 25 πήγα στα 16, από τα 16 στα 11, από εκεί τελικά έπαιξα έξι. Και είναι…πολύ ωραία να παίζεις χωρίς άγχος.

Και να δώσω πίσω κάποια, δεν χάθηκε ο κόσμος. Το “φυσιολογικό” είναι τρεις (και τέσσερις) χάνω-μιά κερδίζω. Ασχέτως της φετινής σαιζόν που..πάει αντίστροφα, ΔΕΝ πρέπει να ξεχνιόμαστε. Αρκεί πάντα αυτή η “μιά κερδίζω” να είναι…καλή, να σε βγάζει από πάνω. Και παίζοντας έτσι όπως σήμερα, λίγα ζητάω αρχικά γιά να μη χάσω.

Ενα σημείο πχ σε κάθε patent, μου τα δίνει πίσω όσα έβαλα σε αυτό. Και πριν σας πω ότι τα λέμε αύριο (μεσημέρι) με νέα στήλη, να σας πω και τον λόγο που σήμερα η στήλη ανέβηκε νωρίς και που δεν θα είμαι και στο chat. Θα…πάω γιά ψάρεμα. Ολη μέρα. Τόσο άγχος έχω (γέλια). Το “καθήκον μου” το έκανα και με το παραπάνω από χθες. Τώρα θα…πάω να ξεκουραστω και να γαληνέψω.

Ν'αδειάσει το μυαλό!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras