1960

Κώστας Ζαφείρης

Να κλείσει την κακή παρένθεση…

Γεια χαρά… Επιστροφή στη δράση, απόψε, για το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ. Εφτά ματς έχει σήμερα το μενού και άλλα εννέα αύριο. Μια δυάδα θα με απασχολήσει. Ένα σημερινό και ένα αυριανό.

Το πρώτο ξεκινά σε περίπου 3 ώρες στην Γερμανία, με την Βόννη να υποδέχεται την Τενερίφη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

Κάθε ματς από εδώ και στο εξής είναι τελικός για τους Γερμανούς (ρεκόρ 3-4, ισοβαθμούν στην 5η θέση με την Ναντέρ, μία νίκη παραπάνω έχει ο 4ος ΠΑΟΚ – οι τέσσερις πρώτοι σε κάθε γκρουπ προκρίνονται στην επόμενη φάση της διοργάνωσης), άνετοι και ωραίοι οι Ισπανοί (ρεκόρ 6-1, φιγουράρουν στην κορυφή του ομίλου).

Η Βόννη δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι (έχασε με κάτω τα χέρια στα δύο τελευταία παιχνίδια της για την Μπουντεσλίγκα τα οποία είναι και τα πιο πρόσφατα – στην έδρα της Ουλμ και εντός από την Ολντενμπουργκ), άσχημη φάση, όμως, περνάει και η Τενερίφη (δύο κολλητές ήττες στην ACB από την Μπούργος και την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας).

Η Τενερίφη οδηγεί την κούρσα στον όμιλο και σ’ αυτήν την θέση θέλει να παραμείνει μέχρι να πέσει η αυλαία. Η Βόννη δεν είναι αμελητέα ποσότητα στο σπίτι της (δίνει πολύ γρήγορο ρυθμό, σκοράρει με ευκολία μπροστά στο κοινό της), όμως στα μάτια μου η Τενερίφη είναι ανώτερη σε όλα, με τον πολύ καλό προπονητή, Τσους Βιντορέτα να περιμένει την αντίδραση των παικτών του μετά τα συνεχόμενα «χαστούκια» στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Τον στηρίζουμε και εμείς…

 

Η δυάδα κλείνει με το Under 79,5 π. του ΠΑΟΚ (ρεκόρ 4-3) στην αυριανή μάχη του με την Βενέτσια (5-2) στην Πυλαία. Στα καλύτερά του ο «δικέφαλος του Βορρά» (μετράει 8 νίκες στους τελευταίους 9 αγώνες του σε όλες τις διοργανώσεις), δεν πατάει και τόσο καλά η ομάδα της Βενετίας τις τελευταίες εβδομάδες, «καμπανάκι» για τον Βάλτερ Ντι Ραφαέλε και τους παίκτες του η εκτός προγράμματος εντός έδρας ήττα της Κυριακής από την Βαρέζε (61-66) για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Η Βενέτσια έχει την καλύτερη επίθεση στον όμιλο και ταυτόχρονα την 4η χειρότερη άμυνα (από τις 8 ομάδες του 2ου γκρουπ). Βέβαια, στην Ιταλία έχει τελείως διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά (διαθέτει με διαφορά την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα). Εκτιμώ πως την αυριανή αναμέτρηση θα την κρίνουν οι άμυνες και πως η Βενέτσια θα… θυμηθεί τον καλό της εαυτό στον συγκεκριμένο τομέα…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης