130

Germanos

Να κυλάει η μπάλα σιγά σιγά…

Καλημέρα φίλτατοι! Μπαίνουμε σιγά σιγά στο ζέσταμα, αφού η Μπουντεσλίγκα ξεκινάει το ερχόμενο Σ/Κ. Το μεθεπόμενο έχουμε αρχή της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, μετά έχουμε Κύπελλα Γερμανίας και Αυστρίας και από τα μέσα Φλεβάρη θα έχουμε πλέον πλήρης αγωνιστική δράση σε Γερμανία και Αυστρία.

Σήμερα θα παραθέσω σκέψεις για το τι έχουμε δει μέχρι στιγμής και για το τι περιμένω από εδώ και πέρα στην Μπουντεσλίγκα.

Ως γνωστόν έχουμε το μακροχρόνιο στοίχημα της Λεβερκούζεν για κατάκτηση, το οποίο πάει εξαιρετικά μέχρι στιγμής, με τη Λεβερκούζεν να είναι πρώτη.

Τι έχουμε δει μέχρι στιγμής

Το καλοκαίρι κάναμε ένα preview και η αλήθεια είναι ότι κατά 85% είμαστε μέσα σε όλα. Για τη Λεβερκούζεν γράφτηκε ότι θα φτάσει πολύ ψηλά με Αλόνσο αλλά και τις μεταγραφές που έκανε, μόλις την είδα και στο γήπεδο με τα ματάκια μου, πόνταρα στο 26,00.

Προβληματική η Ντόρτμουντ στην άμυνα, δυσκολεύεται και η Άιντραχτ, παρότι έχει πάρει τους βαθμούς. Λειψία είναι ψηλά εκεί που την υπολογίζαμε. Η καλή δουλειά από τον Χένες στην Στουτγάρδη φάνηκε, όμως δεν πίστευα ότι θα είναι τόσο ψηλά. Της έχει βγει φέτος σε καλό το επιθετικό ποδόσφαιρο. Για Κολωνία ήταν γνωστό ότι θα έχει δύσκολη χρονιά και τα πράγματα δείχνουν εξαιρετικά μαύρα και άραχνα.

Που πέσαμε έξω; Στην Ουνιόν Βερολίνου, που έπρεπε να «μυριστώ» ότι η κακή χημεία στις μεταγραφές θα της κόστιζε, αφού άλλαξε εντελώς τον χαρακτήρα της, με αποτέλεσμα πολύ κακή πορεία μέχρι στιγμής και φυσικά η απόλυση του Φίσερ.

Η Γκλάντμπαχ ακόμα δεν έχει καταφέρει να βγάλει αυτά που θέλει στον αγωνιστικό χώρο, χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι έχει δώσει 17 ολόκληρους βαθμούς από τα χέρια της, ενώ η ίδια προηγήθηκε σε ματς. Εντελώς εκτός έπεσα για την Μάινς, που κάνει κακή χρονιά και κινδυνεύει.

Τι περιμένω από εδώ και πέρα

Όσον αφορά την κορυφή, τώρα είναι το κρίσιμο σταυροδρόμι για τη Λεβερκούζεν, οι επόμενες εβδομάδες.

Πολλά και κρίσιμα παιχνίδια, συν το Κύπελλο. Από την άλλη η Μπάγερν έχει την ποιότητα να εκμεταλλευτεί κάθε στραβοπάτημα της Λεβερκούζεν. Θα λείψουν και 2-3 παίκτες στη Λεβερκούζεν λόγω Άφρικα Καπ, κάτι που στερεί λύσεις στον Αλόνσο. Προσωπικά έχω καλό feeling. Η Λειψία λογικά θα συνεχίσει σταθερά να ανεβαίνει αγωνιστικά, η 3η θέση δύσκολα θα χαθεί, ενώ για την Στουτγάρδη θεωρώ πως η απουσία του Γκιρασί για τις πρώτες 2 μίνιμουμ αγωνιστικές θα είναι κομβική, παράλληλα θα χαιρόμουν αν κρατούσε την 4η θέση στο τέλος της χρονιάς, μπροστά από Ντόρτμουντ.

Κομβικά τα παιχνίδια για τη Ντόρτμουντ μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, αν και εκεί υπάρξουν στραβοπατήματα, τότε ο Τέρζιτς δεν θα είναι την άνοιξη προπονητής της Ντόρτμουντ. Φήμες κυκλοφορούν πως ο Μπάουμγκαρτ είναι ήδη έτοιμος να τον αντικαταστήσει σε περίπτωση που απολυθεί ο Τέρζιτς.

Από εκεί και έπειτα η Φράιμπουργκ, η Χόφενχαϊμ, η Άιντραχτ είναι στο ίδιο καζάνι.

Φοβερό το ότι η Χάιντενχαϊμ είναι 9η με 20 βαθμούς, με τη Βόλφσμπουργκ – Άουγκσμπουργκ – Γκλάντμπαχ να την ακολουθούν. Αυτές οι τρεις λογικά κοιτάνε πάνω από ότι κάτω, ομάδες που έχουν ποιότητα να χτυπήσουν Ευρώπη. Κατά τα άλλα Βρέμη, Μπόχουμ, Ουνιόν θα παλέψουν, όπως και Μάινς. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως Ντάρμστατ και Κολωνία θα πέσουν απευθείας, αφού δεν βγάζουν ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο που αντιστοιχεί στην Μπουντεσλίγκα.

Αυτά για το… χτες και το αύριο, το… σήμερα θα το δούμε σε λίγες μέρες, το Σάββατο συγκεκριμένα που θα ανέβει η επόμενη στήλη. Για το ματς της Παρασκευής, θεωρώ πως η Χόφενχαϊμ μπορεί να κάνει τη ζημιά, όμως δεν πάει εύκολα το χέρι. Στα φιλικά έδειξε πάντως πολλά προβλήματα η Μπάγερν. Τα λέμε το Σάββατο!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS