1553

Κώστας Ζαφείρης

Να μην αρχίσει να αμφιβάλει…

Γεια χαρά σε όλους… Αποφύγαμε τις κακοτοπιές, χθες, όμως για να είμαι ειλικρινής ούτε το σημερινό πρόγραμμα είναι ελκυστικό για μεγάλο άνοιγμα. Παρ’ όλα αυτά, μία δυαδούλα μπήκε στο παιχνίδι και στο πινακάκι μου.

Πάμε να τα δούμε.

Το πρώτο χρονικά ματς είναι αυτό ανάμεσα στη Φενέρ και το Μιλάνο. Στο «φτωχό» 8-12 και εκτός 8άδας η πανάκριβη ομάδα του Ομπράντοβιτς, στο 10-10 και οριακά εντός πλέι οφ η (επίσης ακριβή) ομάδα του Μεσίνα.

Σημάδια βελτίωσης στους Τούρκους, αν και η αλήθεια είναι ότι τους έκοψε τα φτερά η ήττα από την Μπάρτσα την προηγούμενη εβδομάδα. Κι αυτό γιατί βλέπουν ότι η έδρα τους, φέτος, μόνο φρούριο δεν είναι (5 νίκες, 5 ήττες). Από την άλλη πλευρά, η Αρμάνι εκτός έδρας έχει πολλά θέματα (όχι ότι δεν έχει στο σπίτι της). Δύο νίκες και οχτώ ήττες έχει γράψει μέχρι σήμερα το κοντέρ για το Μιλάνο εκτός Ιταλίας κι αν καθόταν άλλος προπονητής στον πάγκο τους θα είχε χαιρετήσει εδώ και καιρό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εδώ και κανά δεκαήμερο, ο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι βγαίνει από την εξίσωση (και) αυτή η δικαιολογία για τον Σέρβο, ο οποίος τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου αρχίζει – παραδοσιακά – να αυξάνει την πίεσή του προς τους διαιτητές… Στην αντίπερα όχθη, ο Μεσίνα μετά το «φάγωμα» του Ααρον Γουάιτ (πήγε στην Τενερίφη), τελείωσε και το πουλέν του τον Σέλβιν Μακ (συμφώνησε με την Χάποελ Ιερουσαλήμ), ο οποίος κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί το καλοκαίρι επέμενε για την απόκτησή του.

Μιλάμε για έναν παίκτη που σε όλη του την καριέρα (στο NBA) ήταν μέτριος. Επίσης, εκτός απρόοπτου θα χάσουν (και) το σημερινό οι ρολίστες Μορασκίνι και Μπρουκς.

Κρατάω τη νίκη της Φενέρ.

Προσπερνώ χωρίς πολλά – πολλά τα ζευγάρια Ζαλγκίρις – Αλμπα και Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν (δε νομίζω ότι αξίζει κάτι και στα δύο) και πηγαίνω στη Μαδρίτη.

Η πληγωμένη από τις συνεχόμενες ήττες σε Ευρωλίγκα και ACB, Ρεάλ (τρεις στο σύνολο – στη Μόσχα από ΤΣΣΚΑ, Κίμκι για την Ευρωλίγκα και εντός από Μπασκόνια για το πρωτάθλημα) υποδέχεται την ομαδάρα του Αταμάν, την Εφές. Είναι ντέρμπι κορυφής: στο 15-5 η ομάδα του Πάμπλο Λάσο στο 17-3 και στην κορυφή (μόνοι τους) οι Τούρκοι. Η αλήθεια είναι ότι παίζουν μεταξύ τους οι δύο ομάδες που δεν κοντράρω σχεδόν ποτέ, πολύ απλά γιατί πιστεύω ότι είναι με διαφορά οι δύο καλύτερες της διοργάνωσης.

Η Ρεάλ δεν θα έχει στο παρκέ έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες της, τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ Ράντολφ, ο οποίος ιατρικά είναι έτοιμος, όμως ο Λάσο αποφάσισε να μην ρισκάρει μία πιθανή υποτροπή. Στα ευχάριστα για τους Μαδριλένους είναι ότι επιστρέφει ο Ρούντι. Εξω εδώ και σχεδόν δύο μήνες στην Εφές ο βασικός της σέντερ Ντάνστον, αμφίβολος δίνεται ο Σέρβος πλέι μέικερ, Μίσιτς.

Βαριά η φανέλα της Ρεάλ, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αρχίσει να… αμφιβάλει για τις τεράστιες δυνατότητές της. Επαιξα τη νίκη της.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης