949

Κώστας Ζαφείρης

Να μπει ξανά στο κάδρο

Γεια χαρά σε όλους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων έχει ξεκινήσει και πρώτη στο χορό μπαίνει η κορυφαία λίγκα της ηπείρου μας, η ισπανική ACB.
Κατά την διάρκεια της σεζόν θα ασχοληθούμε με τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να σταθούμε και να αναλύσουμε κάθε μία από αυτές από τη στιγμή που θα πάρουν θέση στο παιχνίδι μας.


Το πρώτο ματς που μου μπήκε στο μάτι είναι αυτό που θα γίνει στην Ανδαλουσία το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα στη Μάλαγα και την Ομπραντόιρο.
Η Ουνικάχα διατήρησε στον πάγκο της τον Φώτη Κατσικάρη (ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2023), ο οποίος πήρε τα κλειδιά τον περασμένο Ιανουάριο (είχε αντικαταστήσει το νέο προπονητή του Προμηθέα Πατρών, τον ιδιαίτερα αξιόλογο Λουίς Κασιμίρο), όμως δεν κατάφερε να βάλει το τρένο στις ράγες.


Φέτος, ο 54χρονος κόουτς έχει την ευκαιρία να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας από την Ανδαλουσία βάζοντάς την ξανά στο κάδρο των πλέι οφ και οδηγώντας την ψηλά στο BCL.
Η Μάλαγα είπε «αντίο» στις διοργανώσεις της Euroleague (Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ) μετά από σχεδόν 20 χρόνια και υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την FIBA μετακομίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο Κατσικάρης έχει ένα αξιοπρεπέστατο ρόστερ στη διάθεσή του, το οποίο τόνωσε με κάποιες προσεκτικές κινήσεις βάσει πάντα των οικονομικών δεδομένων που είχε να διαχειριστεί.
Χαιρέτησε τους Ντ. Τόμπσον, Μεκέλ και Βατσίνσκι και υπέγραψε τους Νόρις Κόουλ (πλέι μέικερ, Βιλερμπάν), Μάικλ Ερικ (σέντερ, Τουρκ Τέλεκομ) και Τζόναθαν Μπαρέιρο (φόργουορντ, Σαραγόσα).


Την ίδια ώρα, η Ομπραντόιρο συνέχισε και αυτό το καλοκαίρι το ίδιο βιολί: πολλές αλλαγές στο ρόστερ (σημαντικότερη προσθήκη ο σούτινγκ γκαρντ Χομπς από την Ολντενμπουργκ), ενώ στα συν γι’ αυτήν ότι κράτησε τους Ρόμπερτσον (γκαρντ) και Μπιρούτις (σέντερ).
Στον πάγκο της παρέμεινε ο μακροβιότερος προπονητής στην ACB, ο πολύ συμπαθής Μόντσο Φερνάντεθ (11η σεζόν), ο οποίος κάθε χρονιά βγάζει λαγούς από το καπέλο.


Εν κατακλείδι, η Μάλαγα μπροστά στο κοινό της θέλει να κάνει ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα και να δείξει ότι φέτος δεν θα είναι αυτό το άνοστο περσινό «πράγμα» και η Ομπραντόιρο – τουλάχιστον στα χαρτιά – προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης