4573

Billaras

Να μπορείς να λες “άντε γειά” μόλις τα πήρες!

Πριν λίγο καιρό, είχατε δει όλοι στην πράξη, πως βγαίνεις (έστω και λίγο) κερδισμένος, με ποσοστό ευστοχίας 40%. Χθες είδατε πως γίνεται και η διαφορά, με το ποσοστό απλά να ανεβαίνει στο 50%. Μιά καλή νίκη. Η Γουίμπλετον που…μου το χρώσταγε από την Τρίτη (και γιά την ιστορία, χθες μπορούσε να κερδίσει πιό εύκολα, είχε χαμένο πέναλτι και δοκάρι στο 0-0), η Λέιτον που απλά… είναι αρρώστια (και την πετύχαμε ακριβώς εκεί που πρέπει, στο “στρίψιμο”, με νέα ανατροπή), έκαναν αυτή την διαφορά.

Αφιερωμένη στον κόουτς Ράσελ Σλέιντ η φωτογραφία σήμερα λοιπόν! Αν είμαι ικανοποιημένος; Οχι! Χαρούμενος ναι, ικανοποιημένος όχι. Εγινε… καλή μάχη χθες, ξέρω όμως ότι με λίγη εύνοια θα ερχόταν τεράστια νίκη. Εσκαγα από νωρίς που άφησα εκτός παιχνιδιού μου, στο.. 90', την Σάουθπορτ. Μετά, στο τέλος, έσκαγα γιά την Πορτ Βέιλ. Μπορούσε.

Πήγαινε (κλασικά) γιά το 0-1, έγινε 1-1 με ένα πέναλτι που χτυπήθηκε δύο φορές, την πρώτη το έπιασε ο γκολκίπερ της αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη! Κρίμα… Γιά να αφήσουμε τα χθεσινά, πέρα από το κέρδος μας, όσοι παίζετε Αγγλία, καταλάβατε χθες πόσο γερό στομάχι πρέπει να έχετε, όπως και υπομονή και πίστη. Εκεί δεν τελειώνει τίποτα μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής.

“Εγραψαν” τα δύο μεγαλύτερα σημεία και χάθηκαν (στο Χ) τα δύο μικρότερα. “Εγραψαν” αυτές που…έχαναν και έμειναν στο Χ αυτές που κέρδιζαν! Anyway, καλά να είμαστε, θα γίνει και το “μπαμ”. Πάντα γίνεται. Όπως -αυτό το έχω ξαναγράψει- θα έρθει και η μεγάλη φάπα. Η καλή ήττα. Και το γράφω τώρα, να το θυμάστε, μετά από ένα καλό Σάββατο… Γι αυτό και το ζητούμενο είναι πάντα ένα: Να παίζουμε σωστά….

Τα αφήνω πίσω μου και κοιτάω το σήμερα! Προσέξτε τώρα: Πολλοί ψάχνονται να παίξουν, κερδισμένοι. Ο παίκτης που έχει λεφτά στην τσέπη μετά από νίκη, είναι ο… πλέον επικίνδυνος! Νομίζει ότι τους…έσκισε, ότι θα τους ξανασκίσει και δεν ξέρω τι άλλο. Αμ δε! Κι εγώ θα χτυπήσω δυνατά στο καπάκι κάποιες φορές, αλλά αυτό θα γίνει και όταν θα έχω επιλογές (που σήμερα δεν έχω) και όταν θα νοιώθω καλά και σε ρέντα, όχι απλά επειδή έβαλα πέντε φράγκα στο παντελόνι.

Το…γυρίζω λοιπόν το παραμύθι. Πουλάω… τρέλλα. Λέω του μπουκ “δεν μου τα παίρνεις πίσω, τουλάχιστον ως το άλλο Σάββατο”. Να ξέρετε, αυτό είναι… το χειρότερο τους. Σαν τα καζίνο που θέλουν να σε κρατάνε μέσα συνέχεια. Ο παίκτης που παίρνει πέντε φράγκα και σηκώνεται από το τραπέζι, αυτός είναι που φοβούνται. Να έχει τη δύναμη να λες “αντε γειά” μόλις τα πήρες! Είπαμε: Το όπλο μας είναι να επιλέγουμε εμείς το μέρος και την στιγμή που θα δωθεί η μάχη.

Ξαναχωνόμαστε στο ταμπούρι μας και χτυπάμε μόνο όταν εμείς κρίνουμε ότι μας παίρνει. Κλεφτοπόλεμος. Αέναος κλεφτοπόλεμος… Τι κάνω λοιπόν σήμερα; Παίζω… σβηστός. Θα δείτε τι! Αλλά -επειδή έχω δει και τι παίζει ως το άλλο weekend- θα μέινω σβηστός γιά μιά εβδομάδα. Ψίχουλα σήμερα, ψίχουλα την Τρίτη. Χαλαρά. Και ξεκινάω: Νοτς Κάουντι-Χάρτλπουλ το ματσάκι.

Καλή ομάδα η Νοτς Κάουντι; Ναι. Μας έχει πληρώσει; Ναι. Καλός ο τρελλό-Αλλεν; Ναι. Η Χάρτλπουλ; Μιά ήττα έχει όλη κι όλη, σε δέκα ματς. Από την Σέφιλντ, με 0-1. Αήττητη εκτός; Ναι. Σκοράρει γιά πλάκα ειδικά εκτός; Ναι. Κι όμως, έχουμε καθαρό φαβορί την Νοτς Κάουντι. Αν έχω διάθεση κόντρας; Εχω. Αλλά την… μαζεύω. Είπαμε, πουλάω τρέλλα. Καταλαβαίνετε πως το εννοώ.

Και τι πάιζω; Θα… παίξω σκοράκια! Κοιτάω την Χαρτλπουλ εκτός: 2-2, 2-2, 1-3, 1-2, 1-2. Βάζει μονίμως δύο γκολ εκτός. Κοιτάω την Νοτς. Στα τελευταία τέσσερα εντός, έχει 3-2, 3-1, 2-1, 2-0. Βάζει.. επίσης μίνιμουμ δύο γκολ εντός! Το ματς είναι τηλεοπτικό. Κι αυτό πάντα δίνει εξτρά κίνητρο γιά να “δείξουνε πράγματα”. Και τέλος, ο Αλεν πήρε το βραβείο του μήνα στην κατηγορία.

Καλύτερος προπονητής γιά το Σεπτέμβρη. Εδω, ξέρετε, υπάρχει μιά… κατάρα. Μετά την βράβευση, η ομάδα του προπονητή που βγήκε καλύτερος, σπάνια κερδίζει! Βέβαια, ο Στάροκ πχ χθες κέρδισε με την Σάουθεντ (αυτός βγήκε στην Λιγκ 2), αλλά ξέρετε πως είχε χαρακτηρίσει το βραβείο πριν το ματς; “Kiss of death”! Τα… βάζω όλα στο μίξερ. Τα σκορ, την φόρμα τους, το βραβείο, την εμπνευσή μου.

Και την χαλαρή μου διάθεση. Και αποφασίζω! Τρία σκοράκια! Το 2-2 ως “βασικό” και τα 3-2 και 2-3 από δίπλα! Αποδόσεις; 15,5 στο 2-2, 32.00 στο 3-2 και 50.00 στο 2-3. Μιά χαρά χαβαλέ θα κάνω. Ηρθε κάποιο; Βγάλαμε γούστα. Δεν ήρθε; Who cares; Σκασίλα μας! Το΄χω και live το ματς, θα το βλέπω και αν γίνει 2-2 κατά την διάρκεια, θα σκάω στα γέλια άνετος. Αν γίνει 3-2 ή 2-3 και θέλει χρόνο, τότε θα κάνω και trading! Απλό και…ευχάριστο.

Και γιά φινάλε, θα παίξω και ένα κανονικό σημείο. Την Εστερ. Είπαμε, Αγγλία μεν η αρρώστια του site, αλλά ένα τσεκάρισμα ρίχνω παντού! Και βλέπω το σημείο, το διπλό να…κατηφορίζει. Πλέον στο 4.20 (ήταν στο 4.70 και το 4.50 χθες). Θα το πάρω έστω και στο 4.20. Η αντιπάλος της η Ανγκελχολμς έρχεται απο … 6αρα, κλίμα κακό και κυρίως άγχος γιάτι βρέθηκε 3η και δεν ξέρει να το διαχειριστεί! Η Εστερ παίζει καλά και βασικά χωρίς άγχος, έχει ελπίδες γιά 3η θέση αν κάνει το διπλό, οπότε… χτυπάμε! Στο διά ταύτα: Ούτε Β' Ιταλίας, ούτε τίποτα.

Όποιος θέλει, ακολουθεί. Στο χαλαρό. Τρία σκοράκια στο Νοτς Κάουντι-Χάρτλπουλ, ένα καλό διπλό στην Εστερ, πάπαλα! Αν κάποιοι (επιμένετε να) θέλετε ασάκια, φαβοράκια, over/under, παρολί και δεν ξέρω τι άλλο, σόρρυ, αλλά εδώ (σήμερα) δεν έχει…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπ: 19.050 μονάδες. Κερδη 8/10: 881 μονάδες. Νεο υπολοιπο: 19.

931 μονάδες. Ποντάρισμα 9/10: Νοτς Κάουντι Χαρλπουλ 2-2 σκορ (15,5),   32 μονάδες. Νοτς Κάουντι Χαρλπουλ 3-2 σκορ (32.00), 15 μονάδες. Νοτς Κάουντι Χαρλπουλ 2-3 σκορ (50.00), 10 μονάδες. Ανγκελχόμς-Έστερ 2 (4.20), 54 μονάδες Ανοιχτά μπετ 9/10: 111 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.820 μονάδες. Υ.Γ: Ευχαριστώ γιά τα καλά λόγια όλων. Το ζουμί όμως είναι να κρατάμε χαμηλά τη μπάλα.

Το έγραψα και παραπάνω, θα έρθουν και οι σφαλιάρες και τότε χρειάζεται χαρακτήρας. Όπως λένε και οι παλιοί, “ο άντρας φαίνεται στην σούρα και στην χασούρα”. Χαίρομαι που πολλοί φίλοι προβληματίζονται, σκέφτονται, γράφουν, είναι ενεργά μέλη. Συνεχίστε να κάνετε εγγραφή, είναι..ανέξοδο και πανεύκολο. Οταν έχουμε φτάσει να μπαίνουν πάνω απο 2.

000 φίλοι την ημέρα, να έχουν πέρασει από εδώ έστω και μιά φορά 15.745 άνθρωποι ως σήμερα το πρωί, οι 535 φίλοι που είναι “ενεργοί” στο φόρουμ και τα σχόλια, μπορούν κάλλιστα να αυξηθούν. Μην ξεχνάτε, σύντομα έρχεται και το chat, μεγάλη υπόθεση.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras