101

Κώστας Ζαφείρης

Να ρίξει το τείχος

Γεια χαρά σε όλους.

Ενα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, με «ζουμερή» ιστορία, θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας, στο «κλουβί» της Βούρτσμπουργκ (χωρητικότητας 3.000 θεατών) ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την «μεγάλη» φιλοξενούμενή της, την Αλμπα Βερολίνου.
Σε 16 αγώνες στην BBL, οι γηπεδούχοι έχουν ρεκόρ 11-5 (4-3 εντός έδρας), δείχνοντας στην πράξη ότι μπορούν να αφήσουν πίσω τους τις τελευταίες… άνοστες σεζόν, πετυχαίνοντας κάτι καλύτερο από τα συνηθισμένα.


Η ομάδα του Σάσο Φιλιπόφσκι, στην ουσία έχει ως πρώτο και βασικό στόχο στη χρονιά να κλείσει μια θέση στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα (αυτό σημαίνει δεδομένη παρουσία στην προημιτελική φάση των πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος) και η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα βαδίζει στον σωστό δρόμο, έχοντας καλή και σοβαρή εικόνα και στις δύο πλευρές του παρκέ.


Την ίδια ώρα, η ευρωλιγκάτη Αλμπα, παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα τόσο στην BBL (ρεκόρ 10-4 σε 14 αγώνες/5-3 μακριά από το Βερολίνο) όσο και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, εκεί όπου βέβαια μιλάμε για ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο.
Η Βούρτσμπουργκ έρχεται από 8 νίκες στα 9 τελευταία ματς πρωταθλήματος, από 4/5 νίκες η Αλμπα του ισπανού κόουτς Ιζραελ Γκονζάλεθ, που στο μεσοδιάστημα πανηγύρισε και δύο «καλές» νίκες στην Ευρωλίγκα (Βιλερμπάν εκτός, Ερυθρός Αστέρας εντός την προηγούμενη εβδομάδα).


Δηλαδή και οι δύο είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς σημαντικά αγωνιστικά αγκάθια, οπότε υπό φυσιολογικές συνθήκες θα δούμε ωραίο παιχνίδι.
Ωστόσο, αυτό που προσφέρει τον αέρα της ανωτερότητας στην Αλμπα – πριν το τζάμπολ – είναι η παράδοση: ούτε λίγο ούτε πολύ η Αλμπα μετράει 15 σερί νίκες επί της Βούρτσμπουργκ (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Γερμανίας), από την οποία έχει να χάσει από τη σεζόν 2015/16.


Κινούμενη στη μετριότητα τα προηγούμενα χρόνια η Βούρτσμπουργκ, συνήθισε να φεύγει από το παρκέ στα ματς με τους Βερολινέζους με σκυμμένο κεφάλι.
Φέτος, είναι στα καλύτερά της (μετά από αρκετές σεζόν) αποδεικνύοντας ότι είναι ικανή να κοιτάξει στα μάτια τους «μεγάλους» της BBL.
Μάλιστα, πριν δύο εβδομάδες η Βούρτσμπουργκ λίγο έλειψε να κάνει το κόλπο στο Βερολίνο στο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο (η Αλμπα ζορίστηκε αρκετά για να φτάσει στο ροζ φύλλο με 90-82).


Στο ίδιο σενάριο πόνταρα και για την σημερινή μονομαχία.

Καλό ξημέρωμα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης