2746

Billaras

Να ‘ταν η απόδοση μεγάλη, να κάναμε κουβέντα άλλη

Στην αρένα του στοιχήματος η συνεχής εξέλιξη, η βελτίωση δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των παικτών. Όσοι δίνουν την πρέπουσα σημασία στις αποδόσεις θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο εχθρός γίνεται ολοένα και καλύτερος. Το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας στην Αγγλία βρίθει από αγώνες οι οποίοι, αν αφήσουμε στην άκρη τις αποδόσεις, ανάβουν το ενδιαφέρον, όμως τα σετ γρήγορα αποδεικνύονται λίγο-πολύ αποστομωτικά.

Λιντς-Μπέρτον, Ντάρμπι-Σέφιλντ Γουεν., Γουίμπλεντον-Μπράντφορντ, Νοτς Κάουντι-Λούτον, Τσέλτεναμ-Μπλάκπουλ, μερικά παραδείγματα. Μέχρι και πριν από λίγο καιρό ήμουν πιο λάσκος και σκεφτόμουν "δεν γαμιέται, ας κάνω ακόμα μία υποχώρηση, άλλωστε οι αποδόσεις στα υπόλοιπα δύο-τρία σημεία που έχω επιλέξει είναι καλές". Πλέον, όμως, είμαι πιο αυστηρός και περίεργος και απαιτώ οι συμβιβασμοί να γίνονται αραιά και που.

Σιχαίνομαι να δίνω στους μπουκ αυτό που θέλουν. ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ. Στην αρχή της σεζόν έπλεξα το εγκώμιο της Κρίσταλ Πάλας, λέγοντας ότι έχει τις προϋποθέσεις για μία στιβαρή παρουσία στο εφετινό πρωτάθλημα και μέχρι στιγμής φαίνεται να με δικαιώνει. Βέβαια, δεν έκανα κάποια τρομερή πρόβλεψη, αφού δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι το ρόστερ της θα το ζήλευαν οι μισές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ο Άλαν Πάρντιου είναι λίρα εκατό στο τιμόνι των "αετών".

Στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν ήταν κακή, παρά τις ήττες, και το γεγονός ότι η Λίβερπουλ έχει καταστήσει σαφές πως είναι επιρρεπής σε γκέλες σε τέτοιου είδους ματς της δίνει το δικαίωμα να οραματίζεται την έκπληξη της αγωνιστικής. Εδώ το έκανε η Μπέρνλι, γιατί όχι και η Πάλας; Κάνει μπαμ το ότι οι ''Reds'' είναι η ομάδα των ντέρμπι.

Νομίζω πως λείπει από το σύλλογο ένας Τζέραρντ, ο οποίος με το πάθος του και την αποφασιστικότητά του θα παρασύρει τους συμπαίκτες του και σε παιχνίδια χωρίς λαμπερό προφίλ, όπως αυτό που έρχεται. Ας προσθέσουμε στην εξίσωση και το ότι οι Λονδρέζοι έχουν χαστουκίσει ουκ ολίγες φορές τη Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια, αλλά και τη σφοδρή επιθυμία του Μπεντέκε να στείλει ένα μήνυμα στους πρώην συμπαίκτες και προπονητή του.

Εν κατακλείδι, με απαραίτητη προϋπόθεση τη διάθεση για ένα κάπως κουτσό και θρασύ ρίσκο (γιατί, όπως και να το κάνουμε, η Λίβερπουλ καλπάζει αυτή την περίοδο), ο άσος στο 5.00 μπορεί να πάρει μερικά ψιλά. Δεν είναι για 1.65 το διπλό. ΦΟΥΛΑΜ-ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ. Το μοναδικό παιχνίδι που με ενδιαφέρει προς το παρόν από την Τσάμπιονσιπ. Ξέρω πως είναι νωρίς για μεγάλα λόγια, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με αυτό το πρωτάθλημα, όμως έχω το προαίσθημα πως αυτή η χρονιά θα είναι η χρονιά της Χάντερσφιλντ.

Κι όταν λέω ότι θα είναι η χρονιά της, δεν έχω στο μυαλό μου μόνο της απευθείας άνοδο. Ακόμα και το πλασάρισμα στην εξάδα θα αποτελέσει σούπερ επιτυχία για το σύλλογο. Ποιότητα διαθέτει, ικανό προπονητή φαίνεται πως διαθέτει, ενώ η πίστη και η δίψα για άνοδο και διάκριση πρέπει να ξεχειλίζουν. Δείτε τους πανηγυρισμούς που ξεσπούν μετά το νικητήριο γκολ στο 93' απέναντι στην Ντάρμπι.

Διαθέτει, όμως, και κάτι άλλο, μείζονος σημασίας : το χαρακτήρα της ομάδας που βάζει τον πήχη ψηλά, που δεν λυγίζει, αλλά τρώει σίδερα. Φεύγει θριαμβεύτρια από την έδρα της καλύτερης ομάδας της κατηγορίας στη δεύτερη αγωνιστική, τρελαίνοντας κόσμο. Γνωρίζει την πρώτη ήττα από την Μπράιτον, αλλά απαντάει με νίκη στον επόμενο αγώνα.

Χάνει για πρώτη φορά σε δύο διαδοχικά παιχνίδια και την επόμενη αγωνιστική σημειώνει ακόμα μία επαγγελματική νίκη απέναντι σε ομάδα με εξαιρετικό υλικό. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Χάντερσφιλντ είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που έχουν κατακτήσει τρεις συνεχόμενες φορές το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας . Μήπως έφτασε η ώρα της μεγάλης επιστροφής; Για τη Φούλαμ δεν έχω να πω πολλά.

Μέσα στη μετριότητα κολυμπάει, ενώ έχει ξεχάσει τι σημαίνει "κερδίζω στο σπίτι μου". Όλα καλά, λοιπόν, ως εδώ, μας τα χαλάει όμως λίγο η απόδοση, καθώς το διπλό στο 3.10 βρίσκεται στο μεταίχμιο, ανάμεσα στο "παίζεται" και "δεν παίζεται". Δεν θα κακοπέσει, άλλωστε, ο βαθμός της ισοπαλίας στη Χάντερσφιλντ. Αν, όμως, ακουμπήσει το ποδάρι του στα επίπεδα του 3.

25-3.30, φύγαμε για ακόμα ένα κυνικό 0-1. ΣΑΟΥΘΕΝΤ-ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ.  Όσοι με διαβάζετε στο φόρουμ θα έχετε διαπιστώσει πως δεν συμπαθώ τη Σάουθεντ, το θέμα, όμως, είναι πως ούτε η ουραγός Σριούσμπερι χαίρει της εκτίμησής μου. Λογικό, θα μου πείτε. Τι κάνει, λοιπόν, νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Ο Πολ Χερστ, ο οποίος εγκατέλειψε μετά από 5 χρόνια την Γκρίμσμπι κι από τη Δευτέρα είναι ο νέος προπονητής της Σριούσμπερι.

Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος και ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά θα προσπαθήσει σκληρά για να πετύχει το στόχο του. Δεν ξέρω πώς ερμηνεύετε εσείς τα λεγόμενά του, πάντως εγώ θεωρώ πως είναι καλό το ότι κρατά προσγειωμένους τους παίκτες και τους ζητάει να αποδείξουν ότι μπορούν να σώσουν τη χρονιά.

Όπως επίσης είναι θετικό και το ότι θα κερδίσει αμέσως το σεβασμό τους, καθώς το έργο που επιτέλεσε στην πρώην ομάδα του κρίνεται αρκούντως ικανοποιητικό. Αυτό που και σ' αυτή την περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικό είναι η απόδοση του σημείου, μιας και για το 3.75 ισχύει κατά τη γνώμη μου αυτό που λέμε ''ούτε κρύο, ούτε ζέστη''.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης εδώ και 9 αγωνιστικές, τη στιγμή που η Σάουθεντ διανύει μια καλή περίοδο. Και δεν νομίζω πως πρόκειται να ανυψωθεί η απόδοση. Το αντίθετο θα έλεγα. ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ-ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ. Στη λογική του ότι η Τζίλιγχαμ φλερτάρει τελευταία με τη νίκη και ότι η Φλίτγουντ δεν είναι αντίπαλος που προκαλεί ανατριχίλα, όσο κι αν σου βγάζει το λάδι στην έδρα της.

Στο ματς με την Τσάρλτον η Τζίλιγχαμ έφτασε μία ανάσα από το να τσεπώσει τρεις βαθμούς και όχι έναν, αλλά χάρισε απλόχερα δύο πέναλτι (είναι κωμικοτραγικός ο τρόπος που έγιναν οι παραβάσεις). Το αρχικό σετ (2.10-3.30-3.50) ήταν αρκετά σφιχτό και δεν άφηνε περιθώρια για πολύ σοβαρές σκέψεις, όμως με το διπλό πλέον στο 3.75, δίνουμε τα χέρια.

  ΜΠΑΡΝΕΤ-ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ. Ομάδες που ουσιαστικά βράζουν στο ίδιο καζάνι. Έχοντας υπ' όψιν την αξιοπρεπή εκτός έδρας παρουσία της Χάρτλπουλ και την κούραση των γηπεδούχων μετά το εξ' αναβολής παιχνίδι απέναντι στη Νιούπορτ την Τρίτη (2-2), θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι διπλό στο 3.20 τουλάχιστον δεν είναι για πέταμα. Ως εκεί, όμως.

Δεν σκοτώνομαι κιόλας, που λένε.    Λίγα λόγια και για δύο μικρά σημεία που μπορούν να ζευγαρωθούν. Το ένα είναι ο άσος της φορμαρισμένης Γουόλσολ απέναντι στην Κόβεντρι σε απόδοση 2.60. Η Γουόλσολ κάνει ως τώρα στο "Μπέσκοτ στέιντιουμ" αυτό που με δυσκολία έκανε την περασμένη σεζόν, κερδίζει. Η Κόβεντρι, από την άλλη, ίσως ρίξει το βάρος στον εντός έδρας αγώνα της Τρίτης με αντίπαλο την Τσέστερφιλντ που αιμορραγεί.

Το δεύτερο είναι ο άσος της Μάνσφιλντ κόντρα στη Στίβενεϊτζ στο 2.15. Η Μάνσφιλντ διαθέτει υλικό που μπορεί να υποστηρίξει υψηλές βλέψεις και δείχνει να συνέρχεται από το κώμα στο οποίο έπεσε πριν λίγο καιρό. Η Στίβενεϊτζ χωλαίνει στα ταξίδια της.    Δεν έχει να μας πει πολλά η Αγγλία αυτό το Σάββατο. Ξεκάθαρα πράγματα. Έχετε βαρεθεί να το διαβάζετε κι ακόμα πιο πολύ έχω βαρεθεί να το γράφω, όμως δεν είμαι εδώ για να μακιγιάρω καταστάσεις, ρίχνοντας νερό στο μύλο των μπουκ.

 Στον άσο της Κρίσταλ Πάλας και στο διπλό της Τζίλιγχαμ οι αποδόσεις με καλύπτουν, αλλά προφανώς δεν είναι σημεία που ''κραυγάζουν''. Όσον αφορά τα υπόλοιπα (αφήνω στην άκρη τα μικρά), ελπίζω σε άνοδο των αποδόσεων για να αποκτήσουν άλλη χροιά.    Κλείνοντας, να αναφέρω ότι, εκτός από την Κόβεντρι, υπάρχουν αρκετές ακόμα ομάδες (Γουλβς, Γουίγκαν, ΜΚ Ντονς, Γκρίμσμπι) χωρίς προπονητή, γι' αυτό και για την ώρα δεν είμαι πρόθυμος να ακουμπήσω τα ματς στα οποία συμμετέχουν.

Καλή μελέτη 🙂

Παλαιότερα άρθρα του Billaras