1872

Μάκης Μηνδρινός

Ντεφορμέ είναι, αλλά…

Χαιρετώ! Η Νότιγχαμ έφαγε δύο γκολ στην κόντρα και έχασε 2-0 από τη Στόουκ. Η Σπένιμουρ το πάλεψε πολύ αλλά δέχθηκε ένα γκολ με φάουλ από τη… σέντρα και έχασε 1-0. Η Ντάγκεναμ ισοφάρισε στο τέλος 1-1 την Χάρογκεϊτ αν και δεν τον άξιζε τον βαθμό, δίνοντας πίσω το ποντάρισμά μας στο συγκεκριμένο ματς.

Περίεργο το Σ/Κ γενικά, δύσκολα να ξέφευγες.

Καθαρή ήττα λοιπόν και πάμε παρακάτω. Ρεβάνς Τσάμπιονς Λιγκ, πρώτα ματς της φάσης των 16 του Γιουρόπα Λιγκ και κάποια σκόρπια εγγλέζικα έχει το μενού. Λίγα πράγματα στοιχηματικά, πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Τσάμπιονς Λιγκ

Το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Τότεναμ – Ντόρτμουντ δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Όχι ότι δεν θα το παλέψει η Ντόρτμουντ, γερμανική ομάδα είναι.

Αλλά είναι σε πολύ μέτριο αγωνιστικό φεγγάρι, όπως άλλωστε και η Τότεναμ. Λογικό το over, ακόμα πιο λογικό ότι δεν δίνει… τίποτα. Στο Ρεάλ – Αγιαξ με… φαγουρίζει! Λίγο πιο κωλοπετσωμένος να ήταν ο Αγιαξ θα… ορμούσα. Η Ρεάλ προφανώς δεν είναι καλά. Αλλά κι αυτός ο Αγιαξ η χαρά του παιχνιδιού. Οσα βάλουμε κι όσα φάμε. Οπότε τίποτα κι εδώ.

Αν έπρεπε να παίξω ένα ακριβές σκορ στο Τσου Λου θα ήταν το 2-1 στο Πόρτο – Ρόμα. Που σημαίνει παράταση. Και εδώ, όπως και στο Τότεναμ – Ντόρτμουντ, οι δύο ομάδες δεν είναι καλά. Η Πόρτο έπεσε μετά από καιρό από την πρώτη θέση στην Πορτογαλία, η Ρόμα δεν είναι αξιόπιστη ούτε όταν παίζει εσωτερικό διπλό…

Στο Παρί – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προφανώς κάνει μπαμ το 7άρι της Γιουνάιτεντ, από την άλλη όμως βάζεις κάτω τα δεδομένα και απλά το προσπερνάς.

Πολλές απουσίες στα χαφ για τη Γιουνάιτεντ, φρέσκια είναι του Πογκμπά. Και την Κυριακή έχει «τελικό» με την Αρσεναλ για την τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Γιουρόπα Λιγκ

Βασικά σκέψη είναι η κόντρα της Αρσεναλ, η οποία όπως είπαμε παίζει με τη Γιουνάιτεντ την Κυριακή ένα πολύ κρίσιμο ματς. Ετσι κι αλλιώς δεν είναι αξιόπιστη εκτός έδρας, με την άμυνά της να δέχεται πολύ εύκολα γκολ.

Η Ρεν, από την άλλη, είναι σε καλή κατάσταση, ξεκούραστη (δεν είχε υποχρεώσεις το Σ/Κ) και πολύ αξιόπιστη εντός έδρας. Ο Μπεν Αρφά και η παρέα του μπορούν να κάνει τη ζημιά. Εξάλλου, η Αρσεναλ έχασε στο πρώτο ματς και στον προηγούμενο γύρο, από την Μπάτε εκτός έδρας. Στο 4,00 ο άσος μπορεί να παιχτεί, όποιος θέλει παίρνει και κάλυψη.

Κατά τ’ άλλα θεωρώ ότι κακώς είναι σε απόδοση αουτσάιντερ το over στο Αϊντραχτ – Ιντερ.

Εντός έδρας η γερμανική ομάδα ανοίγει πολύ το ρυθμό, μια ματιά στα αποτελέσματά της θα σας πείσει. Και την Ιντερ μόνο υπόδειγμα αμυντικής σταθερότητας δεν τη λες. Μπροστά βέβαια μπορεί να βρει δίχτυα…

Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1, Λιγκ 2

Πολύ λίγα πράγματα. Ντέρμπι – Γουίγκαν στην Τσάμπιονσιπ με ευκαιρία για τους γηπεδούχους να επιστρέψουν στις νίκες (η Γουίγκαν έχει μόλις ένα διπλό φέτος).

Τσέλτεναμ – Μπέρι στη Λιγκ 2, ίσως εδώ θα μπορούσαμε να ψάξουμε την έκπληξη (άσο στο 4,50). Στη λογική ότι η Τσέλτεναμ έχει 4 σερί εντός έδρας νίκες. Με πολύ πιο βατούς αντιπάλους βέβαια σε σχέση με τη Μπέρι, η οποία η αλήθεια είναι ότι είναι καλά.

Στη Λιγκ 1 υπάρχει το Ακρινγκτον – Μπλάκπουλ, ένα ματς μεταξύ δύο ντεφορμέ ομάδων.

Που στην πρώτη ανάγνωση το προσπερνάς χωρίς πολλά πολλά. Η Ακρινγκτον σταθερά σε καθοδική πορεία εδώ και καιρό, η Μπλάκπουλ τέσσερα χωρίς νίκη. Τα ζητήματα της Μπλάκπουλ είναι εδώ και χρόνια εξωαγωνιστικά. Η ιστορία με την οικογένεια Οϊστον κρατάει πολλά χρονιά, όμως πλέον φαίνεται πως βρίσκεται άκρη. Η οικογένεια αποχωρεί, ο κόσμος πανηγυρίζει, το κλίμα αλλάζει.

Τα οικονομικά προβλήματα όμως παραμένουν. Και υπάρχει κίνδυνος να μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, που σημαίνει -12. Και από εκεί που μοιάζει άνετη, να βρεθεί οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο 3,20 το διπλό.

Νάσιοναλ, Βορράς, Νότος

Περισσότερα ματς έχει το πρόγραμμα σε Νάσιοναλ (6 παιχνίδια), Βορρά (5) και Νότο (4).

Δεν έχει νόημα να τα πάρουμε ένα ένα, το πρόγραμμα δεν είναι καλό. Εκείνο που έψαξα περισσότερο επειδή δείχνει να έχει το «πακέτο» είναι το Σπένιμουρ – Σάουθπορτ. Δύο ομάδες για τις οποίες έχουμε μιλήσει πρόσφατα. Ενας από τους λόγους που έπαιξα Σπένιμουρ το Σάββατο ήταν οι εξαιρετικές εκτός έδρας επιδόσεις της (η ομάδα με τα περισσότερα διπλά στην κατηγορία).

Εντός έδρας τις κάνει τις γκελίτσες της (8-4-2). Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστη.

Από την άλλη, για τη Σάουθπορτ μιλήσαμε πριν από το παιχνίδι με την Στόκπορτ, όπου προηγήθηκε 2-0 αλλά δεν άντεξε (και έχασε 3-2). Η Σάουθπορτ αν δεν είχε κάνει τόσο κακό ξεκίνημα, ίσως σήμερα να ήταν στις θέσεις των πλέι οφ. Το Σάββατο αντέδρασε μετά από τρία χωρίς νίκη, περνώντας από την Γκάισλι (1-0), ενώ από τις 3 Νοέμβρη και μετά έχασε μόλις 2 εκτός έδρας ματς (δύσκολες και οι δύο, από Ολτριγχαμ 1-0 και από Στόκπορτ 3-2).

Στο 4,20 το διπλό. Το αρνητικό της υπόθεσης το ανέφερα ήδη: η Σπένιμουρ είναι σοβαρή ομάδα, δεν την κοντράρεις εύκολα.

Στη σούμα. Ουσιαστικά μια Μπλάκπουλ είναι και μια Ρεν. Ρεν δεν θα παίξω από σήμερα, θα περιμένω την Πέμπτη και στην περίπτωση που παίξω θα γίνει update. Χαλαρά με Μπλάκπουλ λοιπόν και βλέπουμε.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος