3694

Billaras

Ξανά, κακό πρόγραμμα…

Καλό μεσημέρι και χρόνια πολλά σε εορτάζοντες-ουσες. Γιά όσους δεν γιορτάζουν, σήμερα, 25η του Μάρτη, καλό θα ήταν πολλοί να ψαχτούν λίγο παραπάνω από την επιφάνεια και τα σχολικά βιβλία, να δουν τι και γιατί έγινε αυτό τον καιρό πριν από χρόνια. Ετσι θα τιμήσουν κάποιους που ξεσηκώθηκαν, πολέμησαν, έπεσαν γιά να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Είναι ημέρα μνήμης κυρίως, όχι ημέρα γιορτής. Και μετά, ας ψάξουν να δουν και πως κατέληξαν οι περισσότεροι εκ των ηρώων, αυτά δεν τα γράφει κανένα σχολικό βιβλίο, ή τα περνάει σε μιά αράδα. Γιατί -πέρα από τα πολλά στραβά μας- αυτό, η αχαριστία και η δίψα γιά οφίτσια, είναι δύο από τα μεγαλύτερα κουσούρια των Ελλήνων διαχρονικά. Παράλληλα, γιά να έρθουμε στο σήμερα, η αμάθεια, η ημιμάθεια και η άγνοια Ιστορίας είναι ένα από αυτά που μας έφτασαν εκεί που μας έφτασαν (αυτό δεν είναι κουσούρι, είναι κακούργημα γιά το οποίο ευθύνονται πολλοί).

Γιατί αν ρωτήσω τώρα στο δρόμο 100 νέα παιδιά ποιός ήταν πχ ο Νικήτας Σταματελόπουλος, ανάθεμα αν τα 10 γνωρίζουν την απάντηση (και τα 2-3 από 10 αν θα ξέρουν όχι απλά ποιός ήταν, αλλά και πως έζησε). Κι αυτό με τρομάζει γιά το σήμερα και το αύριο… Αυτά ως …λίγο διαφορετικό πρόλογο, επιβάλλεται καμιά φορά. Ας πάμε στα δικά μας. Την Κυριακή παρότι δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις, έτσι όπως πήγε η μέρα, μάλλον “έπρεπε” να έχω και μάλλον λίγο με αδίκησε.

Βγάζοντας από τη φαρέτρα δύο σημεία που δεν είχα αναφέρει καν, που τα “τσίμπησα” στο παρά πέντε (Κότμπους και Φιορεντίνα), με χάλασε αυτό που εξ'αρχής μου άρεσε, η Σαουθάμπτον. Με 0-2 στο μισάωρο και ευκαιρίες γιά άνετη και μεγάλη νίκη, τελικά έχασε κιόλας και δεν βγήκε ένα ωραίο trixie. Παράλληλα, ενώ…τούτη η στήλη “λάνσαρε” την Πάσος από την περασμένη εβδομάδα κιόλας, δεν την συνδύασα σωστά και δεν μου έδωσε κάτι ακόμα.

Εδώ μάλλον αδίκησα εγώ τον εαυτό μου. Οκ, ο στόχος που είχα επετεύχθη, πήρα πίσω και τα μισά του Σαββάτου, αλλά στην τελική μάλλον μπορούσε κάτι παραπάνω. Πάμε στα φρέσκα. Η Αγγλία-το έγραψε και ο Μάκης- είναι…μάπα. Κακό πρόγραμμα. Ωραία, έχει το ντέρμπι του Μάντσεστερ, θα δούμε μπαλίτσα, αλλά Σίτι σε φαβορί αποδόσεις, δεν παίζω. Είναι φαβορί, αλλά…και η Ρεάλ φαβορί ήταν.

Το παιχνίδι μου θα είναι μικρό, χαλαρό, αλλά θα γράψω και αύριο νέα στήλη, δεν θα είναι διημέρου. Στην άκρη έβαλα μιά Γουίγκαν, μιά Μίλγουολ, μιά Ντονκάστερ, μιά Σριούσμπερι και μιά Μπέρι. Ψίχουλα. Κυριολεκτικά. Και έχω και μιά έμπνευση, με την ομάδα μου. Το Χ (και συνήθως με 2-2 σκορ) το έχει…ψωμοτύρι με την Μπλάκπουλ. Πέρυσι και τα δύο ματς, 2-2 ήρθαν.

Φέτος, πρώτο γύρο, 0-0. Το 2010-11, πάλι 2-2 εντός. Και η Μπόλτον έφερε και 2-2 προχθές! Οκ, δεν θα παίξω το σκορ, θα παίξω το Χ. Και γιά να μην το ψειρίζω, αφήνω Γουίγκαν και Μίλγουολ και θα παίξω ένα χαλαρό trixie με Μπόλτον Χ, Σριούσμπερι (εξάποντο, μακελειό, αλλά σε καλύτερη κατάσταση η φιλοξενούμενη και με νίκη-ανατροπή που της έδωσε ηθικό το Σάββατο) και Μπέρι (με τόσες μεταγραφές, απορώ που ακόμα δεν ξέσπασε και κινδυνεύει, δεν δέχομαι τον φαβοριτισμό της Νιούπορτ που σίγα τα αυγά, μετά από 10 αγώνες κέρδισε την τελευταία με το ζόρι 1-0 και με παίκτη παραπάνω).

Στο 3.60 το Χ, στο 3.00 η Σριούσμπερι και στο 3.10 η Μπέρι. Στο χαλαρό. Και επειδή μου αρέσουν οι προκλήσεις, θα κλείσω τη μέρα και με δύο “φαντασματάκια”. Ντόνκαστερ στο 8.00 και Σάλκε στο 6.50. Ξέρω το αήττητο της Μπέρνλι, ξέρω την αδυναμία της Ντόνκαστερ εκτός, αλλά ….8; Το έχω ξαναγράψει, στην Championship, πρώτος-τελευταίος να παίζουν, απόδοση αουτσάιντερ άνω του 5.

50 δεν πρέπει να υπάρχει, είναι εξ' ορισμού λάθος. Και όσο γιά το γερμανικό; Ξέρω τις απουσίες της Σάλκε, ξέρω τι μεγάλο ντέρμπι είναι, αλλά…6.5; Γιατί; Η Ντόρτμουντ δεν είναι η περσινή ομάδα, κάνει και γκέλες (πρόσφατα εντός με την Γκλάντμπαχ ας πούμε). Και η παράδοση λέει …δεξιά. Και πέρυσι διπλό ήρθε (που η Ντόρτμουντ πέταγε φωτιές).

Μπορεί να χάσω πανηγυρικά; Μπορεί. Αλλά στα μάτια μου δεν ήταν γιά πάνω από 4.5-4.80 η Σάλκε. Καθαρά δηλαδή παιχνίδι με τις αποδόσεις. Αυτά ήταν. Στο σβηστό οι μηχανές, να δούμε τι θα βγει. Κάνω (ακόμα μιά φορά) παραλληλισμό με ψάρεμα. Μπορεί να είσαι στο θεωρητικά κορυφαίο σημείο με σούπερ ντουπερ εξοπλισμό και δολωματα και να μην βγει λέπι.

Και να πας με μιά πετονίτσα και δόλωμα….ψωμοτύρι και να βγει θηρίο. Κάπως έτσι αντιμετωπίζω τη μέρα. Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις μεν, αλλά…κάπως σαν την Κυριακή. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 23/3: 477 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.877 μονάδες. Ποντάρισμα 25/3: Μονό αποδεκτό: Ντόνκαστερ 2 (8.00) με 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σάλκε 2 (6.50) με 55 μονάδες.

Δυάδα: Ντόνκαστερ 2-Σάλκε 2 (52) με 7 μονάδες. Trixie: Μπόλτον Χ (3.60)-Σριούσμπερι 2 (3.00)-Μπέρι 2 (3.10) με 40 μονάδες στις δυάδες και 15 στην τριάδα, όλο μαζί 135 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 237 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.640 μονάδες. Αύριο νέα στήλη, αλλά πιό αργά, κατά τις 6-6.30. ΔΕΝ σκοπεύω να ασχοληθώ με τους αστείους άσους Βέροια και Πλατανιά που είναι νωρίς, “έφαγα” μιά φορά πρόσφατα σημείο από Σούπερ Λίγκα και…δεν θέλω άλλο, έχει απαίσια γεύση.

Σήμερα, ότι και να βγεί, κέρδος θα είναι. Το πιθανότερο είναι να μην βγει, αλλά…ποτέ δεν ξέρεις, όπως έγραψα παραπάνω.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras