1850

Μάκης Μηνδρινός

Ξεδιάλεγμα με δύο επιλογές

Χαιρετώ! Η Γκλόστερ-Γκλούστερ-Γκλόουτσεστερ έκανε την ανατροπή και έφερε ένα μικρό κέρδος το Σάββατο, σε ένα γενικά πολύ χαλαρό κουπόνι. Η Μόρκαμ, από την άλλη, πέρασε και δεν ακούμπησε από το Σουίντον, με το 4-0 να τα λέει όλα.

Οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας ουσιαστικά έχουν μπει στην τελική τους ευθεία και πλέον είναι λογικό να αρχίσουμε να κοιτάζουμε περισσότερο τις βαθμολογίες.

Όχι τόσο όμως όσο στα άλλα πρωταθλήματα. Ακόμα και να «καίγεσαι» στην Αγγλία, δεν σημαίνει τίποτα, οι «αδιάφοροι» κάνουν πολύ συχνά ζημιές. Το… θέμα είναι να μπορέσεις να ψυχολογήσεις τους «αδιάφορους». Τι διάθεση θα έχουν αν δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο.

Όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας, θα τα λέμε και θα τα αξιολογούμε ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Μπροστά μας έχουμε τα τελευταία ματς της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro και κάποια σκόρπια εξ αναβολής παιχνίδια στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Στα προκριματικά, η Ελλάδα παίζει απόψε το πολύ δύσκολο ματς στη Βοσνία, με την οποία λογικά θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση (φαβορί για την πρωτιά οι Ιταλοί). Το είδα το ματς με το Λιχτενστάιν, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω καθόλου αγωνιστικά.

Ηταν τέτοια η δυναμικότητα του αντιπάλου, που πραγματικά δεν έχει νόημα να κάνουμε ανάλυση του αγώνα. Το αυτονόητο έγινε, χωρίς να εντυπωσιάσουμε πήραμε το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί.

Το πραγματικά δυνατό τεστ και σίγουρα πιο χρήσιμο για να βγουν συμπεράσματα είναι το αποψινό. Είδα και στιγμιότυπα του αγώνα της Βοσνίας με την Αρμενία και μπορώ να πω ότι οι Βόσνιοι δεν με ενθουσίασαν.

Θεωρώ ότι για να έχουμε ελπίδες να πάρουμε αποτέλεσμα θα πρέπει να το πάμε εκεί που ξέρουμε: τρεξίματα, άμυνα, παιχνίδι πίσω από τη μπάλα. Σε γρήγορο ρυθμό δεν νομίζω ότι θα έχουμε πολλές ελπίδες. Στοιχηματικά τίποτα, όπως γενικότερα τίποτα από τα ματς των Εθνικών ομάδων.

Αγγλία

Στην Αγγλία, έχουμε ένα ματς από τη Λιγκ 1, το Ντόνκαστερ – Μπρίστολ Ρόβερς και αρκετά σε Νάσιοναλ Λιγκ και Βορρά Νάσιοναλ Λιγκ.

Απ’ όλα όσα έχει το πρόγραμμα, εστίασα περισσότερο σε δύο περιπτώσεις. Το ένα είναι το Ντόνκαστερ – Μπρίστολ Ρόβερς στη Λιγκ 1 με το διπλό να ανοίγει πάνω από 4,50 και τώρα είναι στο 4,33. Το άλλο είναι το Χάρογκεϊτ – Σάλφορντ, τηλεοπτικό της Τετάρτης στη Νάσιοναλ Λιγκ. Εδώ το διπλό άνοιξε νορμάλ, κάτω από το 3,00, αλλά τώρα έχει ανέβει λίγο, είναι στο 3,20.

Στο Ντόνκαστερ – Μπρίστολ Ρόβερς το μομέντουμ είναι ξεκάθαρα με τους φιλοξενούμενους. Προφανώς η Ντόνκαστερ είναι ανώτερη γενικά ως ομάδα, φαίνεται άλλωστε και από τη βαθμολογία και από τους στόχους των ομάδων. Παρ’ όλα αυτά δεν πατάει καλά τελευταία, είναι 7 ματς χωρίς νίκη, προέρχεται από το βαρύ 4-0 από τη Λούτον, ενώ έχουν προκύψει και σημαντικές απουσίες.

Στο 4-0 από τη Λούτον η Ντόνκαστερ έπαιξε για πρώτη φορά χωρίς τους μέσους Γουίτμαν και Κέιν. Οι οποίοι θεωρούνται αναντικατάστατοι στη μεσαία γραμμή και χτύπησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Πιθανότατα θα χάσουν το υπόλοιπο της σεζόν και η Ντόνκαστερ καλείται να βρει λύσεις.

Η Μπρίστολ Ρόβερς από την άλλη εκεί που… χαροπάλευε στις τελευταίες θέσεις έκανε ένα εντυπωσιακό σερί και στα 10 τελευταία έχασε μόνο από τη Σάντερλαντ εντός έδρας.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι μετράει 8 σερί εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα, με 5 νίκες και 3 ισοπαλίες! Το Σάββατο πήρε 2-2 και στην Πλίμουθ, δείχνοντας χαρακτήρα, καθώς ισοφάρισε στο φινάλε. Προφανώς η Μπρίστολ Ρόβερς δεν έγινε καμιά ομαδάρα, αλλά φαίνεται να είναι στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα της σεζόν.

Το άλλο, το Χάρογκεϊτ – Σάλφορντ, είναι σημαντικό στην προσπάθεια που κάνουν οι δύο ομάδες για την άνοδο.

Την άποψή μου την έχω πει κατά καιρούς για τη Σάλφορντ, είναι η ομάδα με το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία και αν δεν είχε περάσει μια αρκετά μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος αυτή τη στιγμή θα ήταν πρώτη στη βαθμολογία. Το καλό είναι ότι φαίνεται να το ξεπέρασε το ντεφορμάρισμα, έχει στρώσει αμυντικά (5 σερί ματς χωρίς να δεχθεί γκολ), ενώ το 0-0 στο τελευταίο με την Μπάρνετ, ήρθε μάλλον τυχαία.

Ηταν καλύτερη, είχε δοκάρι, απλά εμφανίστηκε αναποτελεσματική.

Η Χάρογκεϊτ κάνει μάλλον καλύτερη πορεία απ’ ό,τι θα περίμεναν οι περισσότεροι. Είχαμε γράψει και στην αρχή της σεζόν ότι είναι μια καλή ομάδα, ότι ανέβηκε για να μείνει, αλλά ότι θα έκανε πρωταθλητισμό δεν το περιμέναμε. Βασίζεται κυρίως στην επίθεσή της, η οποία είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος (71 γκολ σε 39 ματς), όμως τώρα θα βρει απέναντί της μια άμυνα που έχει να δεχθεί γκολ από τις 23 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, η Χάρογκεϊτ προέρχεται από δύο μέτριες εμφανίσεις: έχασε 1-0 από την Μπάρνετ και το Σάββατο έσωσε παρά… τρίχα το βαθμό στο Μπάροου (2-2), σε ματς που βρέθηκε 2-0 πίσω και έβγαλε πολλά αμυντικά προβλήματα.

Αυτά είναι, δύο ματς όλα κι όλα. Δεν είναι και λίγα, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για ένα γενικά «φτωχό» μεσοβδόμαδο.

Είχα αποφασίσει να μην παίξω Σάλφορντ αν το διπλό έμεινε στο 2,80 που ήταν την Κυριακή. Στο 3,20 θα παίξω. Και θα πάω μόνο μ’ αυτό, ας μη βάλω και δεύτερο ματς στο παιχνίδι μου. Εξάλλου, όσο κι αν προβληματίζει η Ντόνκαστερ το τελευταίο διάστημα, εντός έδρας δεν χάνει εύκολα. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος