1392

Μάκης Μηνδρινός

Ξεκίνημα από σήμερα – UPDATE

Χαιρετώ! Η Χάντερσφιλντ έκανε περίπατο την Τετάρτη, το 3-0 στο Μπέρμιγχαμ τα λέει όλα, ενώ έχασε και πέναλτι. Μπήκαμε στον τελευταίο μήνα της σεζόν, οπότε προφανώς ό,τι έρχεται από ‘δω και πέρα είναι καλό. Στα υπόλοιπα από το μεσοβδόμαδο πρόγραμμα ξεχώρισε φυσικά η συντριβή της Λίβερπουλ από τη Μάντσεστερ Σίτι (4-0), όπου φάνηκε για μία ακόμα φορά πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία στον αθλητισμό.

Από τη μία η περσινή πρωταθλήτρια που «αναγκάζεται» να υποκλιθεί με πασίγιο στους νέους πρωταθλητές με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την εγωισμό της, από την άλλη μια ομάδα που πήρε έναν τίτλο μετά από 30 χρόνια, που έπαιζε με τρομερή πίεση τα τελευταία χρόνια, ήταν λογικό να –sorry κιόλας- ξεκαυλώσει (πιπέρι!). ΟΚ, βαρύ το 4-0, θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αλλά πραγματικά… who cares; Πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια πήραν, τι να τους πουν και ποιος;

Anyway, πάμε παρακάτω, πάμε στα φρέσκα γιατί ο χρόνος πιέζει αρκετά σήμερα.

Εκτός από Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ έχουμε και τα πλέι οφ της Λιγκ 1, με την Πόρτσμουθ να υποδέχεται την Οξφορντ και τη Φλίτγουντ τη Γουίκομ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπλέξω, ακόμα κι αν είχα ξεκάθαρη προτίμηση σε κάποια. Οι ομάδες έχουν να παίξουν τέσσερις μήνες! Τέσσερις μήνες είναι τεράστιο χρονικό διάστημα, ακόμα και το καλοκαιρινό διάλειμμα λιγότερο κρατάει…

Πρέμιερ Λιγκ

* Μπράιτον εκτός έδρας σε απόδοση φαβορί πρέπει να είμαι… στη φυλακή για να σκεφτώ σοβαρά να παίξω! Οσο χάλια κι αν είναι η Νόριτς, όχι, δεν ψήνομαι να παίξω Μπράιτον εκτός έδρας σε απόδοση φαβορί.

* Πολύ πολύ μεγάλη προσοχή στο ΛέστερΚρίσταλ Πάλας. Η Λέστερ είχε θέματα πριν από τη διακοπή, έχει θέματα και μετά από αυτήν. Ξεκάθαρα δεν είναι καλά. Από εκεί που ήταν καβάλα στο άλογο για την τετράδα, πλέον είναι μόνο στο +3 και αρχίζει να αγχώνεται. Χρειάζεται μια καλή νίκη για να πάρει τα πάνω της και ψυχολογικά, όμως –είπαμε- δεν πείθει.

Θα μου πεις, γιατί σε πείθει η Πάλας; Η Πάλας μια χαρά με πείθει γενικότερα, με την υποσημείωση όμως ότι δεν έχει χειροπιαστό κίνητρο. Τη θεωρώ πολύ επικίνδυνη όταν δεν καλείται να έχει τη μπάλα στα πόδια της. Και το 5,75 ξεφεύγει…

* To ΓιουνάιτεντΜπόρνμουθ σαν να μην υπάρχει, η Γιουνάιτεντ είναι καλά και επαναλαμβάνω κάτι που έχω ξαναγράψει: ο Μπρούνο Φερνάντες την έχει ανεβάσει επίπεδο.

Και με αυτόν στην ενδεκάδα, ανεβαίνουν κι άλλοι παίκτες-κλειδιά (πολύ ανεβασμένος για παράδειγμα, ο Πογκμπά). Η Μπόρνμουθ έχει τα χάλια της.

* Στο ΓουλβςΑρσεναλ, από τη μία έχουμε μία από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος, από την άλλη μια Αρσεναλ που προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται από αυτή τη σεζόν.

Για κάποιο λόγο δεν βλέπω άσο, αλλά δεν θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν, ούτε καν τον εαυτό μου.

* Ούτε με το Τσέλσι – Γουότφορντ έχει νόημα να μπλεχτούμε. Η Τσέλσι έκανε πισωγύρισμα στο λονδρέζικο με τη Γουέστ Χαμ, η Γουότφορντ δεν είναι καλή μετά τη διακοπή. Τίποτα.

* Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έρχεται από μεγάλη νίκη την Πέμπτη, 3-1 την Τότεναμ.

Πρώτη της μετά τη διακοπή και πρώτα γκολ που σημειώνει. Τώρα πηγαίνει στην Μπέρνλι, η οποία προέρχεται από δύο σερί νίκες. Θεωρητικά μιλάμε για δύο ομάδες «ίδιες» σε στυλ παιχνιδιού, κλασικές βρετανικές, δύσκολα τα προγνωστικά. Και είναι σχεδόν μοιρασμένο και το σετ αποδόσεων. Αρκετά πιθανή η ισοπαλία, αλλά ως εκεί.

* Στο Νιουκάστλ – Γουέστ Χαμ, το σετ είναι επίσης απόλυτα ισορροπημένο.

Η Νιουκάστλ μπήκε φορτσάτη μετά τη διακοπή και ουσιαστικά σώθηκε, οι 42 βαθμοί είναι περισσότεροι από το όριο παραμονής (που είναι οι 38-40 βαθμοί) και πλέον το μόνο που έχουν να αγχώνονται οι της Νιουκάστλ είναι πότε και αν θα προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών. Η Γουέστ Χαμ πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Τσέλσι μεσοβδόμαδα και ανάσανε βαθμολογικά, όμως είναι εντελώς αναξιόπιστη.

Δεν βγαίνει άκρη.

* Λίβερπουλ – Αστον Βίλα επίσης σαν να μην υπάρχει.

* Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι, ουσιαστικά είναι αδιάφορο βαθμολογικά. Η Σίτι απλά περιμένει να δει τι θα γίνει με το CAS, εστιάζοντας περισσότερο στο Κύπελλο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Σαουθάμπτον έφτασε τους 40 βαθμούς και σώθηκε. Το ερώτημα είναι αν σηκώνει κόντρα το διπλό.

Δεν αποκλείω την έκπληξη, αλλά προφανώς έχει να κάνει με την έμπνευση του καθενός.

*Το Τότεναμ – Εβερτον έχει ενδιαφέρον. Η Τότεναμ το βλέπετε, δεν… τσουλάει. Αγωνιστικά προσπαθεί να φτάσει από το ένα άκρο του Ποκετίνο (επιθετικό ποδόσφαιρο) στο άλλο άκρο του Μουρίνιο (με αμυντικούς προσανατολισμούς). Το πρόβλημα είναι ότι η μετάβαση αυτή επιχειρείται με τους ίδιους παίκτες και μέσα σε λίγους μήνες.

Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτή η μετάβαση και το γήπεδο είναι «καθρέφτης». Οι παίκτες της Τότεναμ μοιάζουν… χαμένοι στα περισσότερα παιχνίδια τους, δεν ξέρουν πώς να πάρουν αυτό που θέλουν. Νέα ήττα την Πέμπτη από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και απομακρύνεται από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Και η Εβερτον επιχείρησε μετάβαση με τον Αντσελότι στον πάγκο, o Μάρκο Σίλβα ήθελε επιθετικό ποδόσφαιρο, ο Ιταλός επιχείρησε να τη συμμαζέψει.

Η διαφορά σε σχέση με την Τότεναμ, είναι ότι οι Λονδρέζοι έπαιζαν με συγκεκριμένο τρόπο 5 χρόνια, όχι μερικούς μήνες όπως η Εβερτον. Anyway, η Εβερτον είναι αήττητη μετά τη διακοπή, κράτησε στο 0-0 τη Λίβερπουλ και νίκησε Νόριτς (1-0 εκτός) και Λέστερ (2-1). Προφανώς έχει νόημα να κοιτάξουμε δεξιά, στο 3,45 είναι το διπλό.

Τσάμπιονσιπ

Εδώ ξεχωρίζει η είδηση της οικονομικής διαχείρισης της Γουίγκαν.

Και δυστυχώς είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες. Η Γουίγκαν λοιπόν τιμωρήθηκε με αφαίρεση 12 βαθμών. Θα ισχύσει η τιμωρία στη φετινή σεζόν, αν η Γουίγκαν δεν υποβιβαστεί (είναι στο +7). Αν τερματίσει στις τελευταίες θέσεις και υποβιβαστεί τότε το -12 θα ισχύσει του χρόνου που θα παίζει στη Λιγκ 1. Οπότε η Γουίγκαν αυτό που θέλει είναι να έχει μια διαφορά 12+ πόντων από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Και όλα αυτά τη στιγμή που αγωνιστικά είναι στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ μετά τη διακοπή έχει τρία στα τρία απέναντι σε Χάντερσφιλντ, Μπλάκμπερν και Στόουκ και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ! Αν κοιτάζαμε μόνο τη φόρμα της, προφανώς το 6,40 στο Μπρέντφορντ μοιάζει τεράστιο. Από την άλλη, όμως, το ίδιο καλά είναι και η Λονδρέζα.

Και αυτή μπήκε με τρία στα τρία, και αυτή χωρίς να δεχθεί γκολ και μάλιστα τα δύο από τα τρία ήταν απέναντι σε ομάδες που διεκδικούν άνοδο, όπως η Γουέστ Μπρομ και η Φούλαμ. Οπότε πάμε για No Bet.

* Κουβέντα μπορεί να γίνει και για το αποψινό Τσάρλτον – Μίλγουολ. Λονδρέζικο, γειτονικό, η Τσάρλτον παλεύει να απομακρυνθεί από τη ζώνη παραμονής, η Μίλγουολ θέλει τους βαθμούς για να πλησιάσει κι άλλο στα πλέι οφ.

Η Τσάρλτον μπήκε πολύ προσηλωμένη μετά τη διακοπή, σε τρία ματς δεν δέχθηκε γκολ, έχοντας 2 νίκες και μία ισοπαλία. Η Μίλγουολ μοιάζει περισσότερο επηρεασμένη, έχει δύο γκέλες εντός έδρας (με Ντέρμπι και Σουόνσι) και άλλη μία απώλεια εκτός (0-0 με Μπάρνσλεϊ). Στο 3,70 ο άσος, ξεφεύγει (βρείτε τις εταιρίες που το έχουν με 0% γκανιότα, όπως η Novibet ή η Stoiximan).

* Στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ντέρμπι και Νότιγχαμ τα πάντα είναι πιθανά. Αυτό που βλέπω για τη Ντέρμπι μετά τη διακοπή είναι ότι έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο κυνική.

* Σπουδαίο ντέρμπι είναι και το Μπρίστολ Σίτι – Κάρντιφ, στο οποίο οι μπουκ πηγαίνουν με τη φόρμα ανοίγοντας το διπλό σε τιμές φαβορί (3,15 άσος-2,25 διπλό).

Λογικό. Αποψη μου είναι ότι η Μπρίστολ Σίτι δεν θα χάσει, αλλά παίζει αρκετά και η ισοπαλία.

* Εξάποντο το Στόουκ – Μπάρνσλεϊ, αμφότερες παλεύουν για την παραμονή. Προφανώς η Στόουκ είναι πολύ πιο ποιοτική ως ομάδα, αλλά ελάχιστες φορές το είδαμε αυτό φέτος. Και στοιχίζει πολύ η απουσία του Αλεν, ο οποίος δεν έπαιξε στα προηγούμενα και αναμένεται να λείψει εκ νέου.

Στο 3-0 από τη Γουίγκαν στο τελευταίο δεν έπαιξε και ο Πάουελ, που είναι επίσης κομβικός. Αυτός επιστρέφει τώρα. Μετά τη διακοπή η Στόουκ έχει μία ισοπαλία και δύο ήττες και πλέον είναι ξανά εντός ζώνης υποβιβασμού. Είναι τεράστια η πίεση, ίσως βέβαια ότι το γήπεδο θα είναι άδειο να είναι καλό για τη Στόουκ.

Η Μπάρνσλεϊ το παλεύει, ούτε αυτή έχει δεχθεί γκολ μετά τη διακοπή.

Γενικά οι περισσότερες ομάδες της ουράς μετά τη διακοπή δείχνουν αρκετά αποφασισμένες. Δεν ξέρω αν θα αντέξουν, διότι τα ρόστερ τους (εκτός κάποιων εξαιρέσεων όπως η Στόουκ ή η Μίντλεσμπρο) είναι περιορισμένα. Στο 3,25 το διπλό, θα το χαρακτήριζα αρκετά ψυλλιασμένο.

* Ιδιαίτερο στο Σουόνσι – Σέφιλντ Γουέν. λόγω Μονκ. Αν στη Σέφιλντ δεν υπήρχε ο κίνδυνος της τιμωρίας, ο άσος θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή.

Τώρα δεν ξέρω.

* Σε απόδοση φαβορί νομίζω ότι παίζεται πάντως ο άσος της Μίντλεσμπρο κόντρα στην ΚΠΡ. Δεν ήταν εύκολο για τον Νιλ Γουόρνοκ να πετύχει δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη μέσα σε διάστημα 4-5 ημερών, έστω κι αν η Χαλ ήταν στα μέτρα της «Μπόρο». Υπενθυμίζω ότι στο ντεμπούτο του έμπειρου προπονητή, η Μίντλεσμπρο νίκησε 2-0 τη Στόουκ, όμως την Πέμπτη έχασε με ανατροπή στο Χαλ (2-1).

Τώρα υποδέχεται την ΚΠΡ, η οποία είναι αρκετά άνετη, όχι σε καλή αγωνιστική κατάσταση (3/3 ήττες μετά τη διακοπή) και γενικά εκτός έδρας τίποτα το ιδιαίτερο. Ο άσος στο 2,17 παίζεται.

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Πάλας (5,75), Εβερτον (3,45), Τσάρλτον (3,70), Μπάρνσλεϊ (3,25) και Μίντλεσμπρο (2,17). Την Εβερτον έχουμε χρόνο να την ξαναδούμε, παίζει τη Δευτέρα.

Και η Μίντλεσμπρο την Κυριακή. Κρατάω Τσάρλτον για σήμερα για αρχή. Και σίγουρα θα γίνει update κάποια στιγμή μέσα στο Σ/Κ. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα παίξω, ίσως κάνω και δύο bet, ένα την Κυριακή με Μίντλεσμπρο και ένα τη Δευτέρα με Εβερτον. Με τα αυριανά δύσκολα θα ασχοληθώ σοβαρά, αν και η Πάλας κόβεται μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρω αν το –μη- κίνητρο επηρεάσει.

Τα λέμε και στις 17:00 ραδιοφωνικά.

UPDATE

Οπως είχαμε πει και την Παρασκευή, Μίντλεσμπρο ήθελα και θέλω να παίξω. Μόνη της, δεν την μπλέκω με τίποτα άλλο. Ανεβάζω ποντάρισμα και περιμένω μόνο αυτή σήμερα. Ισως γίνει νέο update αύριο με Εβερτον. Θα το δούμε…

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος