1372

Μάκης Μηνδρινός

Ξεκίνημα από σήμερα

Χαιρετώ! Το έχουμε πει πολλές φορές ότι στα τελευταία μέτρα της σεζόν η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και σχεδόν πάντα, ό,τι γράφει δεν ξεγράφει. Μια λεπτομέρεια, ας πούμε, μπορεί να είναι το γκολ της Μπέρμιγχαμ στο 93’ προχθές. Ή ένα άλλο της Νότιγχαμ στο 96’ πριν 2-3 εβδομάδες. Αυτή μπορεί να είναι και η διαφορά στο τέλος, να κρίνει αν μία στοιχηματική σεζόν είναι στο συν ή στο πλην.

Anyway, τα ματς συνεχίζονται καθημερινά, οπότε πάμε παρακάτω. Λέγαμε την Τρίτη ότι αν η Μπόρνμουθ και η Αστον Βίλα δεν κέρδιζαν μεσοβδόμαδα, το αποψινό Γουέστ Χαμ – Γουότφορντ θα ήταν καλή περίπτωση για ισοπαλία. Θα το δούμε αναλυτικά πιο κάτω. Στα υπόλοιπα χθεσινά, Λέστερ και Γιουνάιτεντ κέρδισαν που σημαίνει ότι η μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται, ενώ το πιθανό Χ που αναφέραμε στο Σαουθάμπτον – Μπράιτον επιβεβαιώθηκε.

Επίσης, πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Λιντς είναι επιτέλους, μετά από 16 χρόνια, σχεδόν και με τα δύο πόδια στην Πρέμιερ Λιγκ (θέλει ένα βαθμό σε δύο ματς)! Η επιτυχία φυσικά έχει ονοματεπώνυμο: ο Μαρσέλο Μπιέλσα το γνωρίζουμε ότι είναι… τρελός και πολλοί είπαν ότι η τρέλα του πέρασε σε άλλο επίπεδο όταν αποφάσισε πριν από δύο χρόνια να αναλάβει έναν σύλλογο σαν τη Λιντς (ΤΕΡΑΣΤΙΑ η πίεση) σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία, όπως η Τσάμιονσιπ.

Πολλοί επίσης είπαν ότι από τη στιγμή που χάθηκε πέρσι η άνοδος με τον τρόπο που χάθηκε (διαδοχικές «κηδείες» στις τελευταίες αγωνιστικές), πολύ δύσκολα η Λιντς θα έκανε ανάλογη πορεία φέτος.

Κι όμως, η Λιντς εμφανίστηκε ακόμα πιο αποφασισμένη φέτος και ο Μπιέλσα έχει βάλει τη σφραγίδα του. Ακούει κάποιος Μπιέλσα και ενδεχομένως να περιμένει σούπερ θεαματικό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ.

Το μυστικό όμως για την επιτυχία της Λιντς δεν είναι η επίθεση, αλλά η άμυνα. Καλύτερη άμυνα φέτος στην Τσάμπιονσιπ, τρίτη καλύτερη άμυνα πέρσι στην κατηγορία. Φέτος έχει κρατήσει το μηδέν 21 φορές σε 44 ματς και πέρσι το είχε κρατήσει 17 φορές σε 48 ματς (μαζί με τα πλέι οφ). Χαίρομαι πολύ για την άνοδο τη Λιντς. Και για την ίδια την ομάδα γιατί πρόκειται για τεράστιο μέγεθος, αλλά φυσικά και για τον Μπιέλσα.

Πάμε να δούμε το πρόγραμμα και τι μπορούμε να κρατήσουμε από τα ματς του Σ/Κ. Υπενθυμίζω έχουμε και πλέι οφ σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο, αν και στοιχηματικά προφανώς δεν γίνεται να πούμε πολλά, οι ομάδες έχουν να παίξουν μπάλα τέσσερις μήνες. Και φυσικά έχουμε τους ημιτελικούς του Κυπέλλου γι’ αυτό βλέπετε λειψό το πρόγραμμα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πρέμιερ Λιγκ

Ξεκινάμε με το σημερινό, τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με όσα λέγαμε την Τρίτη. Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ ολοκληρώνουν την 36η αγωνιστική και αν πάρουν από ένα βαθμό θα πάνε στο +4 από τη γραμμή υποβιβασμού, με δύο ματς να απομένουν. Ουσιαστικά στη μάχη της παραμονής εμπλέκονται τέσσερις ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν δύο θέσεις.

Το πρόγραμμά τους:

  1. Γουέστ Χαμ – 34 βαθμοί – Γουότφορντ σήμερα (εντός), Γιουνάιτεντ (εκτός), Αστον Βίλα (εντός)
  2. Γουότφορντ – 34 βαθμοί – Γουέστ Χαμ σήμερα (εκτός), Σίτι (εντός), Αρσεναλ (εκτός)
  3. Μπόρνμουθ – 31 βαθμοί – Σαουθάμπτον (εντός), Εβερτον (εκτός)
  4. Αστον Βίλα – 31 βαθμοί – Αρσεναλ (εντός), Γουέστ Χαμ (εκτός)

Θεωρώ ότι αν έρθει Χ το σημερινό, η κατάσταση στην ουρά δεν θα αλλάξει.

Είναι πολύ δύσκολο με την εικόνα που έχουν δείξει Μπόρνμουθ και Αστον Βίλα να κάνουν το δύο στα δύο. Είναι δύσκολο ακόμα και 4 βαθμούς να πάρουν. Επιμένω, λοιπόν, ότι η ισοπαλία στο σημερινό είναι πιθανή, προφανώς βέβαια έχουν προσαρμοστεί και οι μπουκ, οι περισσότεροι την προσφέρουν κάτω από 3,00. Μόνο όσες έχουν 0% γκανιότα η ισοπαλία είναι οριακά πάνω από 3,00.

Στα υπόλοιπα της Πρέμιερ Λιγκ, δεν βλέπω τίποτα ενδιαφέρον. Πάλι για μια ισοπαλία θα πω, στο Μπράιτον – Νιουκάστλ. Αδιάφορες είναι και οι δύο, πιο πολύ αγωνιστικά μου κάνει.

Κύπελλο

Αρσεναλ – Σίτι το Σάββατο και Γιουνάιτεντ – Τσέλσι την Κυριακή. Κανένα στοιχηματικό ενδιαφέρον στο Αρσεναλ – Σίτι.

Προφανώς η ομάδα του Γκουαρντιόλα είναι φαβορί, από την άλλη δεν υπάρχει το 1,30. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι για την Αρσεναλ είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος να σώσει μία αποτυχημένη σεζόν, ενώ προέρχεται και από σπουδαία νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο ψυχολογικό κομμάτι. Από την άλλη, είναι… Αρσεναλ!

Στο άλλο, ο άσος της Γιουνάιτεντ στο 2,45 νομίζω ότι είναι τίμιος.

Υπενθυμίζω ότι οι ημιτελικοί είναι νοκ άουτ και διεξάγονται στο ουδέτερο «Γουέμπλεϊ». Αγωνιστικά, η Γιουνάιτεντ είναι καλά. Μαθαίνει πλέον ακόμα κι όταν δεν πιάνει σπουδαία απόδοση να παίρνει αποτελέσματα. Από τότε που μπήκε στην ενδεκάδα της ο Μπρούνο Φερνάντες, η Γιουνάιτεντ είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις. Γενικά ο Πορτογάλος την έχει ανεβάσει επίπεδο και έχει επηρεάσει θετικά και άλλους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Πογκμπά.

Η Τσέλσι μπήκε καλά μετά τη διακοπή αλλά σταδιακά επανήλθε στα στάνταρ που την είχαμε συνηθίσει στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν: πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, απόρροια και του μικρού μέσου όρου ηλικίας. Μοναδικό αρνητικό για όποιον θέλει να παίξει άσο, είναι ότι οι «μπλε» είχαν δύο ημέρες παραπάνω ξεκούραση (έπαιξαν Τρίτη, ενώ η Γιουνάιτεντ Πέμπτη).

Τσάμπιονσιπ

Για τη Λιντς τα είπαμε, χρειάζεται ένα βαθμό στα δύο ματς που απομένουν για να ανέβει και μαθηματικά στην Πρέμιερ Λιγκ. Ισως δεν τον χρειαστεί καν, ανάλογα και με τα άλλα αποτελέσματα. Την ώρα που θα παίξει με τη Ντέρμπι την Κυριακή θα γνωρίζει αν θέλει το βαθμό, ή αν θα είναι ήδη στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Γουέστ Μπρομ παίζει σήμερα στο Χάντερσφιλντ και το Σάββατο η Μπρέντφορντ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Στόουκ.

Οπότε για το Ντέρμπι – Λιντς δεν μπορούμε να πούμε το παραμικρό αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν οι δύο ομάδες έχουν κίνητρο, όμως την Κυριακή θα ξέρουμε. Αρα αν προκύψει κάτι εδώ θα είμαστε να το αναφέρουμε.

Από ‘κει και πέρα, πρέπει να πούμε ότι το -12 ισχύει για τη Γουίγκαν. Από τη στιγμή δηλαδή που δεν προλαβαίνει να πέσει χωρίς το -12, η αφαίρεση βαθμών ισχύει κανονικά.

Αρα στην ουρά έχουμε αυτή τη στιγμή στην 21η θέση τη Γουίγκαν, στην 22η τη Χαλ, στην 23η τη Λούτον, όλες με 45 βαθμούς και στην τελευταία θέση την Μπάρνσλεϊ με 43. Χαμός!

Αγωνιστικά η Γουίγκαν είναι ένα επίπεδο πάνω αυτή τη στιγμή από όλες. Δεν στέκομαι στο μεσοβδόμαδο 8-0 απέναντι στο πτώμα της Χαλ, περισσότερο στέκομαι στην γενικότερη εικόνα της μέσα στο 2020.

Τεράστιο ματς το αυριανό στην έδρα της Τσάρλτον και πολύ πολύ δυσκολότερο από το 1,95 που δείχνει το διπλό. Η Τσάρλτον είναι σκληρή ομάδα, οι εμφανίσεις της είναι… τίμιες, μεσοβδόμαδα άξιζε να νικήσει στο Μπέρμιγχαμ κι ας έχασε και πέναλτι η αντίπαλος.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα το θεωρώ εντελώς αντιστοιχηματικό. Τι να παίξω; Διπλό Γουέστ Μπρομ ή Μπρέντφορντ στο 1,65; Ποτέ και για κανένα λόγο.

Να μπλέξω με αδιάφορες; Γιατί να το κάνω; Να πάω σε σημεία που βλέπω χωρίς να με νοιάζει η απόδοση; ΟΚ, στραβά μάτια κάνουμε πάντα τέτοια περίοδο (που πλησιάζουμε προς το φινάλε). Αντε, λοιπόν, να μιλήσουμε μόνο για τη Λούτον, στο Χαλ.

Η Χαλ τα είδατε μεσοβδόμαδα. Εφαγε 8 από τη Γουίγκαν, η άμυνά της είχε πολύ πλάκα! Και η άμυνα και ο τερματοφύλακας.

Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση η εικόνα της, το ρόστερ αποδυναμώθηκε και τον Γενάρη στις μεταγραφές και κατά την περίοδο του κορονοϊού που αποδεσμεύτηκαν κάποιοι. Η Λούτον από την άλλη, το παλεύει πολύ! Γενικά καμία ομάδα δεν θα πέσει από την Τσάμπιονσιπ αμαχητί. Κάνουν τρομερή προσπάθεια μετά τη διακοπή, έχουν πάρει και αποτελέσματα εκτός προγράμματος και γενικώς παλεύουν.

Και πάμε στο διά ταύτα. Μας κάνει το 2,65 του διπλού; Προφανώς δεν αποτελεί την ευκαιρία της χρονιάς. Δεδομένο αυτό. Ο καθένας αποφασίζει.

Συμπερασματικά, λίγα πράγματα, αναμενόμενο για την εποχή. Την αποψινή ισοπαλία θα την παίξω. Από ‘κει και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Τα υπόλοιπα θα τα ξαναδώ αύριο και θα γίνει update αν προσθέσω κάτι στο παιχνίδι μου.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος